Microsoft the Musical

Nincsenek szavak ...

Hozzászólások

De ráérnek azok a gyakornokok. Biztos valami marketing, sales, stb részlegen voltak akik megálmodták. :D

Az ott a végén (8:00) Google Sans betűtípus?

-
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig harcolni fogok azért, hogy mondhasd." - Evelyn Beatrice Hall

Gondor haju csaj jo magasra tudja emelni a labat :D

már épp ideje volt, mostmár csak a magyarosított változatra lesz szükség a világhírhez..
mint ennél a kultikus zenénél:
Imperial March

Be... cause... it's...

WHAT DOES THE FOX SAY

de vannak szavak erre a fél évszázados stílusra:

tökéletesen illik ehhez az ízléstelen és gusztustalan vállalathoz, még abba is nehéz belegondolni, hogy ki a célközönség :)

Hát én nem tudtam végignézni. Semmi eredetiség. Unalmas nekem.

[Troll on] Viszont szerintem ez a frissítésekért felelős csapat lesz. Táncikálnak ahelyett, hogy a munkájukat végeznék. Aztán lehet, hogy felsőbb utasításra (ez jobban megy nekik).
[Troll off]

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

+1 - Dettó! - Pedig hétvégén a "Bosszúállók: Végjáték" közel 3 óráját végigszenvedtem. (Na az sem izgalmasabb ennél. - Lehet mindenütt generációváltás van, és ők már egymás igényeire gyártják a content-et? - A MARVEL előtt az "Idiocracy" ment, valaki írta a kommentelők között, hogy ez már dokumentumfilm, és megvalósult. - most már el vagyok bizonytalanodva...)
:( https://www.youtube.com/watch?v=BBvIweCIgwk

Sajnos nem, bár eléggé hasonlít rá. A végén a stáblista szerint: Linda - Victoria Carver.
Aztán az is lehet, hogy ez volt a tini művészneve. Merthogy fiatal volt, és kellet a pénz.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Ebben az alkotásban egyértelműen alulreprezentáltak a férfiak. Hol tudok panaszt tenni, és ki fogja megfizetni nekem a hatalmas sérelemdíjat?

Más: Értem, hogy üzleti szempontból a terjeszkedés és a piac uralása kívánatos, de az, hogy a számítógépet használó emberek egy jelentős része még mindig MS Wordhöz vagy LO Writerhez nyúl, ha "szöveget" kell írnia, ill. Excelt vagy LO Calc-ot vesz elő, mert "táblázat" kell neki, az sokkal inkább szégyen és katasztrófa, mint jó hír.

- - -

Mondandód első felére nem reagálnék, de a másodikat kifejtenéd, hogy mit kellene tennünk?

(Én speciel nvi-hoz - nem vim! - nyúlok ha szöveget kell írnom, de biza ha táblázatról esik szó, akkor is max a Gnumeric-ig megyek vissza az sc és az oleo helyett, viszont nem értem mit akartál mondani.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Szerintem onnan kellene kiindulni, hogy szöveget Notepaddel (vagy nem tudom, most mi van a Windowsban ilyen funkciókkal) vagy az adott oprendszer ennek megfelelő programjával kéne írni. (Nyilván ha valaki vimet, emacs-et, nanót, Notepad++-t stb. használ, az is tökéletes lehet.) De szerintem az nem egészséges, hogy ha írnunk kell mondjuk egy három bekezdéses "valamit", akkor azt Wordben/Writerben tesszük. A szöveg az nem egyenlő a .doc(x) formátummal. Elég az ilyenre pl. a Markdown (kb. =sima szöveg). Ha meg mindenképpen formázni akarunk, akkor sem kéne túlzásba vinni, és ha már Word/Writer, akkor meg kéne tanulni pdf-be exportálni is. (Tudtommal egyik programban sem nehéz az ilyesmi.)

Mert az meg a másik, hogy az olyan doksit, amit a célközönségnek elvileg nem kellene szerkesztenie, azt ne szerkeszthető formában küldjük. (Főleg, hogy egy pdf-olvasó sokkal gyorsabban megnyílhat, és kevesebb erőforrást zabálhat, mint egy Word/Writer. Persze amíg a pdf-olvasó egyet jelent az Adobe Readerrel, addig ez talán nem szempont.)

Tág értelemben vett táblázatra lehet mondjuk TSV vagy CSV fájl, előbbi simán mehet txt kiterjesztéssel, és akkor talán nem ijednek meg tőle olyan sokan. Illetve kezdetben kiegyeznék egy olyan kompromisszummal, hogy egyszerű táblázatot készíthetünk Excelben/Calcban, de csv-ként mentjük és terjesztjük. Mindenesetre szerintem nagyon sok ún. "táblázat" az simán jó lenne egy tabokkal tagolt sima szövegfájlban, csak ugye a suliban nem azt tanuljok, hanem az MS Office-t, elvégre erről szól a számítástechnika/informatika.

Egyébként nem lenne hülyeség a sima szöveges formátumok után némi Markdownt, RST-t, uram bocsá LaTeX-et tanítani az iskolában Office helyett (vagy előtt), esetleg némi pandoc-kal fűszerezve, és akkor mindjárt szebb lenne a világ. :D

- - -

Így már értem, tudok rá reflektálni.

A TXT + markdown-t értem, el is tudnám fogadni, de a TXT/CSV már nagyon nem ok, hisz egy táblázat csak igen nagyon ritkán jelent statikus adatokat. (Pl. a havi óraelszámolás beküldésekor is minimum annyi lehetőség jó lenne, ha az elküldött ellenőrizni tudná, hogy a szum(A1:A6) valóban annyi-e, mint ami oda van írva.) Márpedig CSV-ben tudtommal nincs képlet, csak fix adat.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

> Márpedig CSV-ben tudtommal nincs képlet

Én sem tudok róla; persze ez nem jelent semmit, mert nem vagyok szakértő. Arra gondoltam, hogy amikor pl. egy névsort (pl. név, céges email, (céges) telefon, céges azonosító) írunk, az simán mehetne sima szövegben (mondjuk tabokkal), ill. az, hogy cégnél a tűzfalas kéréseket Excel- (vagy Calc-?) fájlban _kell_ küldeni, az nekem kicsit túlzás. De persze ízlés dolga, csak hát szerintem ez így "hatékonytalan", és persze "professzionáltalan". :P

- - -

Nem kell ehhez szakértőnek lenni. A CSV-ben csak statikus adatok, értékek vannak, vesszővel elválasztva. Így képlet, hivatkozás nem lehet benne. Ilyen egyszerű.

Linuxra egyébként ott az sc, terminálos táblázatkezelő, annak van egy egész egyszerű, korrekt, plain textes formátuma, ami tud képletet is.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

De jó.
(Hagyjuk meg a musical-t a hanyatló Microsoft ópiumának.)

"except for when we tried to make a phone" :D

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Ez valami hipe lehet a Trump álltal kontrolált USA-ban manapság? Senki sem vagy ha nincs musical változatod?
A múltkor láttam az Aliens musical változatát (https://www.alienvsmusical.com/) az volt ehhez fogható élmény...

Vajon mit rontottak el, amiért vissza kellett menniük a balettba ugrálni?

Valamiért Gavin Belson és a Hooli jutott eszembe.

ez a videó egy olyan alternatív valóságban jáccodik, ahol nincs apple, ibm és gugli se.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Úgy gondoltam, hogy ... , de tévedtem; még mindig van lejjebb ;)

Azt gondoltam, csak negatívok vagytok.

De amellett, hogy tényleg negatívok vagytok, ez a klip túl hosszú. 4 percig bírtam nézni.

Minusz egyezzen ide az, aki végig bírta nézni! Van ilyen egyáltalán? Mivel ez a Microsoft, és a rejtett üzenetek, a kulturális trendek érdekelnek, ezért nagyon elszánt voltam hogy kibírjam, több mint egy percig bírtam, de aztán fel kellett adnom.

Én sem bírtam egy percnél tovább, azt is csak darabokban, bele-beletekertem, hátha valahol érdekesebb lesz.

Ez ilyen a MS-nál is emberek dolgoznak és jó munkahely vagyunk című marketinganyag. Komolytalan. Látszik, hogy komolyan emésztik Stallman legutóbbi előadását, rágódnak rajta lelkileg :D

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP 🐧