Feszültség és frekvencia monitorozás és loggolás

Helló,

Van olyan céleszköz, ami (lehetőleg 3 fázisú) konnektorba dugható és loggolja az aktuális feszültséget (3 fázis esetén fázisonként) és frekvenciát?

Valami egyszerű céleszközre gondolnék, sd kártyával vagy ilyesmi meg egy elemmel/akksival.

Hozzászólások

Erre keress: Three phase power quality logger

Mire kell egyébként neked? És miért gondolod, hogy gond van a frekvenciával? A fáziseltolódásra nem vagy kíváncsi?

Nekem is hasonló jelenség volt, egy bő fél év után derült ki, hogy a fogyasztásmérő melletti kismegszakítónál vagy nem húzták meg rendesen a csavart, vagy az évek alatt kicsit elengedett, és a rossz érintkezés miatt annyira melegedett, hogy vagy 3 cm hosszan már égett volt a szigetelés. Kerestem a hibát, tettem rá egy mutatós táblaműszert, amikor néha elcsíptem, látszott, hogy a feszültség leesik 20-30V-ot, aztán pár másodperc múlva visszamegy a helyére és utána egy darabig jó. Amikor az adott fázison bekapcsoltam valamit, sokszor akkor jött elő a hiba. Szóval gyanúsan kontakthiba. Tedd át a szünetmentest másik fázisra, ha ott nincs hiba, akkor nálad is ez lehet.

Fogyasztás mérő alatt a villanyórát érted? Nekem akármi van ott, nem fernek hozzá, az egész egy nagy műanyag dobozban van. Egy kis felnyithato ajtóval a három biztosoteknak.

Mondjuk, abban biztos vagyok, hogy nem házban lévő probléma, mert mikor ilyen van a net is elmegy (a szolgáltató nem használ szunetmentest).

A frekvenciával nem lehet gond, mert az az egész UCTE energiarendszerben teljesen azonos :-9

Nem egyszerű, de nálam a házi szerveremre kötött apc+munin páros egész szép grafikonokat rajzol. Minimum fesz 227.36V, maximum 243.85V. Meg ilyenek. Frekit nem mér.

meter.hu, ModBus kompatiblis fogyasztasmero.
Logolni nem biztos, h logolja, de a pillanatnyi allapotot le tudod kerdezni.
A manualt le tudod tolteni, abbol minden ki fog derulni.

Amúgy, az utóbbi kb. egy hónapban nem emlékszem, hogy lett volna gond, és kb. azóta üzemel ismet a kiserőmű a Rábán, ami ugyanarra az 10kv vezetékre csatlakozik mint ami ellát 1400 főt meg ket üzemet itt. Lehet összefüggés, vagy csak véletlen?