Bluetooth fejhallgato zenehez

Fórumok

- Zenet szeretnek hallgatni, nem vagyok vajtfulu
- sokaig birja az akksi, legyen mondjuk 10+ ora
- ovalis legyen, h be tudja takarni az egesz fulemet
- toltheto legyen, ne kelljen elemtoltot cipelni magammal
- ha kabel, akkor USB-C legyen
- lehessen osszecsukni kicsire, h taskaban kis helyet foglaljon el
- nem tudom, mennyit akarok es mennyit kell min. rakolteni

Van valami ilyesmi?

Bonusz, tok jo lenne, ha lenne egy adapter, amit a repulokon a csatlakozoba lehetne dugni, h adja ennek a jelet (vagy jobb hijan kabelen keresztul lehessen venni a jelet). Az adapter legyen olyan, h amikor mozgok a repulo uleseben, akkor az nem barmolodik(*) szet csak ugy (~nem all ki, mint egy darab szar, hanem mondjuk pipas a csatlakozo).

Milyen kompromisszumot kell kotni?

(*): A pokol melyen szenved bizonyara, aki kitalalta az egesz rendszert, hogy az ilesek karfajan legyen es hogy ugy legyen meg mindent ezzel kapcsolatban. Tutira meg akarta trollkodni a vilagot.

Hozzászólások

Én Sony-t használok, az USB-C (de Bluetooth-os) és a kicsi méret nem stimmel, viszont szépen szól és van hozzá kábel (repülő). Kicsinek Apple AirPods-om van, méretben nem nagyon veri semmi.
--
https://naszta.hu

Ugyanebben a cipőben járok. Az egyik kollégámnak van ilyen fülese, és állati durván szól, kicsit beleszerettem. Meg jó a zajszűrője is. Viszont az árát sokallom, így hasonlót, de olcsóbbakat néztem ki (meg még nem vettem):

https://ipon.hu/shop/termek/sony-xb950b1-fekete/1577849
https://ipon.hu/shop/termek/sony-mdrrf895rk-fekete/1581455

Van belőle már zajszűrős is, 45k-ért a Media Marktban: SONY MDR-XB950N1. Azt hiszem ez lesz.

szerk.: meg is vettem, két napja gyűröm. durván jól szól, kicsit Ozora életérzésem is lett :) egyetlen hátrányként azt tudom mondani, hogy tényleg "meleg", mint ahogy lentebb is írták. de ha nincs a fejeden naponta 5 órát, ebből sem lehet gond.

Sokáig 650-esem volt, az folyton eltörtem, valszeg túl nagy volt hozzá a fejem. Tetszett a hangja, egy elég jó belépő vezetéknélküli model már ár-érték arányban.
Nekem a 950-es van most pont. A hangja rohadt jó, de 1 év után most elkezdett zörögni a jobboldal :(

Egyébként... Csalóka.
Kolléga most vett egy 950-es bluetooth-s modelt. Köszönőviszonyban sincs se vezetékkel se saját erősítőjén keresztül az én 950-esemmel. Az a bluetooth-s model, amit néhány éve még az egekig dícsértek 100k felett volt, most meg 35-40? Hm.
Aztán a noise cancellation... Amit én Sonyban eddig próbáltam csak a háttér monoton alapzúgást tompította le - nekem itt benn az irodában viszont a beszédet is jó lenne ha nem engedné be, amit ÁLLÍTÓLAG az általam belinkelt már megcsinál, de még nem volt szerencsém kipróbálni.

Nekem ilyen van Bose Quietcomfort 25. Mióta megvan kb. mintha saját irodám lenne (amúgy open space). Repülés alatt is jól szolgált (van hozzá spéci csati).
Az USB-C -n kívül mindent tud amit szeretnél. A hangja nem audiofil minőség, de azért az átlag füles hangzásnál jobb.

En ilyet vettem tavaly. Nem USB-C, es csak annyira csukhato, hogy az ovalis resz 90 fokban elfordithato, es igy kevesebb helyet foglal. Zajszuresben inkabb az alacsony frekvenciakat szuri jol, de azert nekem irodaban is jol jon.

Ha ár/értékben jó minőségű fülhallgató kell, akkor én Edifier márkának két termékét javaslom:
W830BT ha nem kell zajszűrés. W860NB ha aktív zajszűrés kell. Szép nagy, párnázott szivacsa van, alapból van jó passzív hangszigetelése.
Én W830BT-t vásároltam, a gyártó szerint 95 óra Bluetoothos zenehallgatásra alkalmas. Én 84 óráig írtam, aztán feladtam.
Nagyon szép kiegyensúlyozott a hangja Bluetooth kapcsolattal. Nem a mostani trendi túl vezérelt alsó tartományú.
Usb micro B, de nem sokat kell tölteni. AptX képes, így a zene szebben szól. Kábelen picit más a hangja, ott nekem alapból sok a basszus.
Repülő adapter nincs hozzá, de ilyen kiegészítőt én egyébként is külön vásárolnék. Fejhallgatót veszek, akkor legyen jó fejhallgató, kiegészítőt majd megoldom magamnak.

Sennheiser PCX 550. A tesztek szerint a Sony WH-1000XM3-hoz képest gyengébb a zajszűrése, de jobb a hangja, töltés közben is szól, USB hangkártyaként is használható, a fejről levétel megállítja a zenét stb. Egész jól lehet vele telefonálni. Szélben felejtős. Árban kb ugyanott van, mint a Sony. A hangját egy harmadannyiba kerülő nyitott Sennheiser HD 558-cal hasonlítgattam össze, de annak a lába nyomába sem ér. Nagyjából arra jó, hogy repülőn kis hangerővel is tudj zenét hallgatni. A beszéd szűrése már gyengébb.
--
$ grep -c egy$ word.list
100

SONY XM3 van nekem is. Tökéletes, 5 perc alatt néhány órát bele tud tölteni ha lemerülne, támogatja az LDAC szabványt (jobb hangminőség), 30 órát simán bír, és a zajszűrése baromi király, továbbá használhatod jack-ről is. :)
Csak, hogy rosszat is írjak róla, eléggé be tud melegedni a füled tőle.

A WM3 teljesen kiszűri, metrón is szoktam használni, másnap, ahogy megvettem, jobbra és balra is 2-2 ember beszélgetett kötzvetlenül mellettem, semmit nem hallottam belőle. Amiket beenged, a magasabb hangok, de azokat szándékosan (pl. mentő). Az irodában is határozottan jól jön.

Mivel a projektirodánkba új (és persze hangosabb) szellőztetőrendszert szereltek és majd be csavarodtam a zajtól rákeresve megláttam, hogy van az edigitalnál készleten, el is mentem érte.

Azt bánom, hogy korábban nem vettem meg. Hihetetlen mennyire komoly cucc. Zaj nulla, nagyon kellemesen, szépen szól. A mobilappal tök sok mindent lehet állítani, eddig emelem a kalapom a Sony előtt. :)

En egy Maxell-t vettem. 11 volt (harmada mint az itt ajanlott legolcsobbnak is).

Van rajta jack dugo es bluetooth is.
Bluetooth-szal van egy nagyon halk sisterges, jack-kel nincs.

En munkavedelmi fules helyett vettem:), podcastet es youtube-ot hallgatok. Tenyleg megvan a 10m hatosugara. Szoval a telefont ki tudom tenni a zsembembol egy szekrenyre.

Ilyen:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_maxell-bt800-bluetooth-fejhallgat…

Tolteni microusbvel lehet.

szerk: a hatosugara kertben 20-22meter, utana egy meteren belul elkezd akadozni.
A gyakorlatban belteren 2 falat visz at, vagy egy vasbeton betonfalat.

Emeleten van a mobil a fejhallgato a foldszinten hasznalhato, de pinceben mar nem.

Bluetoothon mxh-bt900 a neve, szerintem ez egy kesz chipset amit betettek a fejhallgatoba es kitoltak a gyarkapun. Ilyen bluetoothos vevot lehet ebayen venni (ilyen neven).

A gyakorlatban munkavedelmi fules helyett tenyleg hasznalhato.
:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ha repülsz akkor zajszűrést szeretni fogod... de olyat 50 alatt ne is keress.

Amúgy Sony XB950B1-t használok, ez nem zajszűrős de elég jó.
Legutóbb a MM-be felpróbáltam az N1 (zajszűrős verziót) és végeredményben az se tűnt rossznak.
Nem egy Bose minőségű a zajszűrés rajta de nem is 120e az ára.

A fülkagyló mérete és kialakítása elég jó. Napi 7-8 órát is használom anélkül, hogy
észrevenném, hogy rajtam van.... Egyedül a nyári melegben érzem, hogy meleg.

Ár/érték arányban szerintem kevés jobbat találsz.

ui: mielőtt bármit is veszel menj be a MM-be és próbáld ki őket.

Eddig többször kötöttem ki a Sony-nál, ha hangszóróról volt szó. Fülhallgatóból pl Sony MDR-ZX770-et vettem, kb 35-40e forintért, mára már "bőven visszahozta az árát" az élményeket tekintve. Igazi élmény a zene hallgatás, vagy a film nézés közben olyan hangokat is hallhatsz vele, amit a sima TV hangszórón nem lehet, pl: rájön az ember, hogy mekkora munka volt a hang egy sorozatban, pl tűz ropogás, csámcsogás, suhogás, eső cseppek stb... De engem az USB-C pl nem érdekelt.