Mosás tortúra...

Sziasztok!

Jelenleg munkásszállón élünk még a párommal. Hamarosan elköltözünk a párom lakására, de addig is, a szállón, ahol élünk, kb 120 emberre jut 2 mosógép. Jobb időszakokban 3 mosógép is működőképes állapotban van, akkor valamivel jobb a helyzet, mert nem kell napokat várni, hogy az embernek szerencséje is legyen, hogy tudjon mosni.

Amikor elromlik az egyik mosógép, akkor hetek múlva , - jobb esetben - kicserélik egy noname mosógépre és boldogság van, de persze hamar beadják a kulcsot a folyamatos mosás miatt.
Namost, ez a cég, aki kibérli szállónak a helyet valamiért istennek se akar költeni arra, hogy legalább 4-5 mosógép legyen, mert minek is. A mottójuk pedig mégis az, hogy a Kipihent dolgozó jobban teljesít." Így hogyan, ha az ember 3 műszakosként kb a szálló túlsó végében lévő legtávolabbi pontba kell, hogy lemenjen megnézni van-e éppen szabad gép.

Azt nem tudjuk megtenni, hogy veszünk magunknak, mert nem engedik, azonnali kirugás a szállóról. Az se járható annyira, hogy ismerősnél mosunk, mert nincs ilyen ismerős. Azt se tudjuk tenni, hogy elköltözünk párom lakásába, mert anyagilag még egyenesbe kell jönnünk hozzá, kvázi ide vagyunk még kényszerülve. Külföld ismét nem megoldás, mert vannak gyerekek, akik ezt erősen megsínylenék.

Van valami tippetek, hogy mitévők legyünk? A mosoda eléggé horror ár, és nem akarunk a fél városon át mosott ruhákat cipelni. Nem beszélve arról, hogy ott eleve nem is lehet saját mosószerrel mosni sem. Plusz az, hogy órákat kell várni hogy kimossunk...

Hozzászólások

Van olyan izé amit laundry ballnak hívnak, bár en nem hiszem hogy működik, de ettől még lehet jó dolog (mivel előben még nem találkoztam vele), nézz utána, hátha.

Megkérdezném a munkáltatót, hogy a telephelyén nem tudna-e - akár figyelmességből, akár juttatásként stb. - egy ilyen lehetőséget biztosítani a dolgozóinak. Ha többeteket érint, simán kérdezzetek rá, hátha.

--
trey @ gépház

Gondolom, hogy ezek ilyen háztartási mosógépek.
Lehet, hogy nem tudják, hogy van ipari is. Valószínűleg hosszútávon olcsóbb lehet ha már a mosodák is azt használják. Igaz 600tól indul/db

amikor +rogyott a mosógépünk, hirtelen ez volt a +oldás:
www.bubbles.hu
//nálunk 3 gyerek szennyezi a textilt, pár nap alatt rongyhegyek keletkeznek ... :)//
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Hasonló problémával utoljára a kollégiumban találkoztunk, ott ezt úgy oldották meg, hogy volt egy kockás füzet (várólista) a mosógépekre, feliratkoztál, minden mosógép vasrács mögé volt bezárva, kulcsot aláírással vehetted fel / azzal adtad le. Amikor leadták a kulcsot a sorban következőnek portásnéni felcsörgött így nem kellett nézegetni szabad-e a mosógép...

Mit sinylenek meg a gyerekek amugy?

Hat erre vannak bevalt trukkok peldaul itatni etetni kell oket. Brit tudosok megallapitottak (ezt neked is illene tudnod ha mar egyszer rezidens vagy :D ),hogy ha nyelsz akkor az hasonlo csodat muvel mikor oroszlanosan kitatod a szadat es kiengeded a fuledben a nyomast.

Meg kulonben sem kell minden mosasnal repulore ulni. Eleg egyszer elvandorolni es bekoltozni valahova ahol van mosogep.

Ha jól értem a sztorit, akkor a párodnak van egy lakása már, de valamiért nem ott laktok még.

A párod lakásában nem lehet kimosni a ruhákat?

OK, szóval felmerült, hogy vesztek mosógépet, csak éppen a szállóról kiraknának titeket miatta.
Van egy lakás, amiben nincs mosógép, de később majd ott akartok élni.

Szerintem a következő logikus lépés az, hogy vesztek mosógépet, de nem a szállóba viszitek, hanem az üres lakásba, és akkor ott lehet mosni a ruhát. Plusz ennyivel kevesebb dolgot kell majd egyszerre megvenni, amikor költözni akartok.

Eddig nem értettem, hogy miért nem költöztök, mit értesz az alatt, hogy még nincs elég pénzetek költözni, de akkor most már sejtem, hogy az a beruházás lenne sok, amiből azt a lakást berendezitek, szóval most arra gyűjtögettek zsetont. Jól gondolom?