Wileyfox Swift tapasztalatok

Fórumok

Sziasztok!

Rendelt már itt vki Wileyfox Swift készüléket?
Az alábbi kérdéseim lennének:
- minden ok a készülékkel? megéri ennyi pénzért? (alternatívák?)
- amazon.co.uk-ről rendelve ugye nincs VÁM/ÁFA és egyéb rejtett költségek (nyilván a szállítási díjon felül)?
- támogatja mindhárom magyar operátor 4G frekvencia spektrumát? (elsősorban Vodafone érdekes, de dual-SIM miatt a többi is érdekes)
- rendszeresen jön rá frissítés OTA-n?

Mindenki az 1+1 es 1+2-t veszi, de azoknál kisebb (és egyúttal olcsóbb) alternatívát keresek. Eddig ez a Wileyfox Swift tűnik a legjobbnak...
Köszönöm!

Hozzászólások

Én az erősebb verziójára várok a Strom-ra. Lehet csak a karácsonyfa alá fog beférni, mert még nem lehet rendelni tudtommal.

Helló!

Én (eddig) elégedett felhasználója vagyok egy Swift-nek, megjelenés óta, egy Lumia 630-ast váltott:

- nálam minden ok, eddig nem találtam benne hibát. reddit-en valaki panaszkodott arra,hogy nem jó a GPS, de azzal sem volt gondom. szvsz nagyon jó üzlet volt, ebben az árban azt hiszem még a Xiaomi Redmi Note 2 volt, amit ajánlottak, de nagyon nem néztem utána.

- Expansys oldaláról rendeltem, nincs semmi plusz költség, a megadott árán kívül (180euro, ebben már benne az áfa is), UK-ból szállítják.

- csak Telenoros 4G tapasztalatom van, azzal működik normálisan

- frissítések: jó kérdés, appok frissülnek, de, hogy a rendszer frissült e, azt hogyan tudom kideríteni?

Egyetlen hátránya, ami nem tetszik,hogy szerintem kicsit gyorsan merül, mást még nem sikerült felfedezni ennyi idő alatt.

2 napot nem bír ki aktív használat mellett (4G, wifi, BT bekapcsolva, és napközben használgatom is, de nem nyomogatom állandóan). A Lumia 630 ugyanilyen használat mellett simán kibírta a 2 napot (pl hétfő reggel levettem a töltőről,akkor kedd este olyan 20-25%-nál dugtam rá újra, a Wileyfox ugyanekkor már 5% alatt van).

2 év gyári garancia van rá, ami Angliába szól (bár ennek még nem néztem pontosan utána, hogy hogyan lehet érvényesíteni majd), illetve, elvileg van egy évig ingyen kijelző csere is, azoknak akik regisztrálják a telefont a hivatalos oldalon 10.31-ig.

Koszi! Egy atlag okostelefon kb. egy napig birja. Ha ezt magabiztosan hozza (ejszakai toltes utan nem merul estere 20-30% ala), akkor az szerintem boven jo.

Nekem is Lumiam van, keves hasznalattal birja is ket napig, de rizikos igy ketnaponta tolteni, mert a masnapokon nem biztos, hogy kibir egy hosszabb hivast/nyomkodast, pont amikor fontos lenne...

Engem is érdekelne, a jövőhéten tervezek venni... :) Akinek van, aszerint mi az előnye mondjuk egy hasonló árkategóriás Xiaomi Mi4-hez?

Megjött nekem is. Mivel nem küldenek hozzá hálózati csatit, gondolom bármelyik adapterrel lehet tölteni, amelyiknek van USB csatija, nem? Nem nagyon láttam egyik papírján sem, hogy mennyit bír el max...

Nos, tapasztalatok ennyi idő után.

- Eddigi legjobb androidos telefonom
- ha úgy használom, mint általában, akkor 2 napot bír nálam. Ugyanilyen használattal 1 napot bírt az iPhone 5
- ha aktívabban használom (youtube, netezés, telefon, stb), akkor is estig min. 40% mindig marad
- ami fura volt, hogy 100%-80%-ig úgy merül, mintha szívnák ki belőle az életet, de 80%-tól lefelé alig akar menni.
- a cyanogen szerintem nagyon fasza, tök jól teszi a dolgát. Nagy néha hívásfogadáskor ha a fejemhez emelem, nem kapcsol le a screen, de amúgy bugmentes
- fogásra valamiért sokkal jobban kézre áll, mint bármelyik hasonló méretű telefon
- rendszerfrissítés még nem volt, ezzel kíváncsi vagyok mi lesz. Ugye a cyanogen pár telefonra kijött már az új rendszerével, meglátjuk ez mikor kapja meg

Negatívum:
- nem volt a dobozban hálózati töltő, vettem hozzá 2 ezerért egy utángyártott samsungot, azzal jó, de akkor elfért volna az a dobozban alapból... :)

Kb ennyit tudok mondani :)

November óta csak megerősíteni tudom a fentieket. Több frissítés is volt, minden rendben zajlott. Talán egyszer volt olyan, hogy feloldva a képernyőzárat nem volt semmi ikon valamiért... újraindítottam és ment minden rendben.

Ami érdekesség, hogy a kamera elég gyenge, illetve iPhone 4S után elég lassú is. Aki fotózni akar, ne ezt vegye, de ezt leszámítva minden rendben.

Tökéletesen megvagyok eddig elégedve vele.

Ami érdekesség, hogy a kamera elég gyenge

Azért ehhez hozzátenném, hogy viszonyítás kérdése. Igaz, itt a családban nem vagyunk nagy fotósok, de a Swift jobb képeket csinál, mint a dedikált kompakt fényképező (ami egy antik Canon PowerShot). Szóval azért lehet vele élni.

A többivel egyetértek.

--
Csaba

Elotte iPhone 4,4S es 5 telefonjaim voltak, ahhoz viszonyitottam a kamerat. Lassunak lassu, 2-3mp, amig befejezi a kep elkeszitese utani teendoit. Minosegre jo, elismerem, annyira nem rossz, de pl a HDR kepe tobb alkalmazassal is nagyon gyenge, a sima kepe meg kicsit "erotlen". Meg egyszer, elozo telefonjaimhoz hasonlitva szerintem joval gyengebb kepeket csinal. Amugy meg kinek a pap... :)

Helló én vettem egy Wileyfox Swift készüléket, azonnal megrendeltem ahogy lehetőségem volt rá. (Már nagyon időszerű volt váltani a régi telefonomról.) expansys.hu oldalon rendeltem meg. Kb. egy hónapja használom, nincs vele semmi baj, gyors, teszi a dolgát. A dobozban volt egy töltőkábel az akkumulátor, és a telefon. Töltő nem volt hozzá. Az összes töltőm jó hozzá. A kábelekkel sem volt semmi bajom eddig, bármilyennel tudtam tölteni, nem csak azzal amit kaptam hozzá.

A hangereje elég jó. De a telefon alján látható két hangszó nyílásból az egyik csak a díszítést szolgálja. A kijelzőt lehet látni bármilyen körülmények között. Az akkumulátor nálam reggeltől estig simán kibírja és marad rajta még 10-40%. Ez az első pár feltöltés után nőtt egy picit az üzemidő. Egyszer kipróbáltam két napig (36 óra) kibírta töltés nélkül. De ez már necces volt. :) Van rajta egy egy akkumulátor kímélő mód, ez kellett hozzá.

Rendszerfrissítés még nem volt rá, csak egy témafirssítés. Egyenlőre jó ki telefonnak tűnik. Egy alkalom volt, amikor maga a telefon kiírta hogy nem tud csatlakozni a hálózathoz (Vodafone) de ugyan akkor simán tudtam telefonálni. Ezt azóta sem értem hogy miért volt.

Nekem csütörtökön érkezett meg, és ez az első androidos telefonom. Eddig nem volt vele bajom, bár nem sok időm volt vele szórakozni. SIM be, accountok beállít, és ment minden. Tegnap segített a városban megtalálni egy boltot, ami elköltözött mióta utoljára ott jártam. (Mondjuk ez szerintem nem a készülék érdeme.) Hazafelé kipróbáltam a navigációt, működik rendesen, bár vicces amikor angolul mondja a finn utca és városneveket
Csaba

Tegnap vegul megrendeltem a telefont amazonrol.
Az alabbi rejtett (legalabbis nem tervezett) koltseg kerult ra: az amazon.co.uk-es arak UK-ben ervenyes VAT-ot tartalmaznak, nemzetkozi szallitaskor viszont a celorszag VAT/AFA-ja szamit, ami Magyarorszagon az atlagnal magasabb, igy emelkedik az ar. Szallitasi koltsegekkel egyutt £143.30-re jott ki.
Masik erdekesseg, hogy az Amazonnak van egy valutavaltasi funkcioja, azaz tudnak forintban is charge-olni, viszont annak meglehetosen elonytelen a valutavaltasi arfolyama. Esetemben olcsobb volt a bankra bizni...

Ha minden igaz, jovoheten megerkezik a cucc. Majd akkor megosztom a tapasztalataimat.
Koszonom, hogy segitettetek a dontes meghozatalaban!

Valaki próbálta már 3év garival venni?
Az ugye +9.99GBP ,de nem tudom hol lehetne kérni hozzá majd.

En a megjelenes ota hasznalom, nekem abszolut bevalt
4G mukodik (Telenorral hasznalom)
OTA jott mar ra multkor, azt nem tudom mikor es mi varhato
jo minosegu, megbizhato cucc, ajanlom mindenkinek akit nem a vilagbajnok benchmark-eredmenyek erdekelnek

ja, egy negativum: gyarilag nem rootolt, es a Cyanogen menujebol is kiszedtek ezt az opciot

Nem hiszem, hogy a bootloadere zárva lenne, úgyhogy nem kell törni, csak bebootolsz egy twrp-ről és flashelsz egy supersu-t/superusert.

Ha mégis lockolva van, akkor viszont elöbb bootloader unlock ami általában factory resettel jár együtt.

--
40% of OpenBSD installs lead to shark attacks. It's their only standing security issue.

Ahhoz, hogy custom ROM-ot tegyél fel nem kell root, csak a bootloadert kell kinyitni. Ez -ha a gyártó engedi és nem zárt a boobtloader- nagyon egyszerű.

Már kérdés, hogy a custom ROM-ok általában már eleve rootoltak (vagy bennük van a lehetőség), tehát ha felraksz egy custom ROM-ot, akkor "mellékhatásként" már eleve rootolt rendszered lesz.

Valóban, így pontosabb a megfogalmazás.

Amúgy Samsung S4 mini-em nekem volt olyan "gyári" custom ROM-om is, aminél még a bootloader-t sem kellett kinyitni (tehát knox bit átbillentés nélkül!) lehetett felrakni "előre rootolt" ROM-ot! Ott valahogy az volt a trükk, hogy olyan Custom ROM volt, amit a gyári szoftverező elfogadott gyári SW-ként!

Bár nem próbáltam, mert szükségem se volt rá.
De szerintem ugyanúgy nyitható a bootloader, ahogy az összes Nexus eszköznél is:
https://wiki.cyanogenmod.org/w/Template:Fastboot_oem_unlock

Egyébként én is megjelenés óta használom a készüléket, teljes megelégedéssel.
Leginkább a szoftver, LTE 800MHz támogatása ill. a DualSIM miatt választottam ezt a készüléket.
Persze nem utolsó sorban szerintem az ár/érték aránya is még mindig nagyon jónak mondható!

Garancia hogy megy? Ki kell küldeni Angliába? (expansys, amazon, egyéb lelőhely)

Tegnap jött megint OTA frissítés a Swift-hez.

Mennyi képernyőidőt bír egy feltöltéssel egy ilyen készülék?

Sajnos negatív tapasztalatok miatt egyelőre visszatértem a gyári Cyanogen OS 5.1.1-re! :-(
Ami hibát tapasztaltam:
- Sokszor csinálta azt a telefon, hogy egyszerűen nem tudtam felvenni a hívást?!
- CyanogenMOD OTA update nem sikerült (lehet hogy rossz recovery miatt, de itt döntöttem úgy, hogy nem kísérletezek tovább)

Sajna nalam megjelent ket pixelhiba (fekete helyett zolden vilagit) kb. 3 honap hasznalat utan.

Valaki tudott már szerezni használható protektort/tokot rá?
A gyári az csak hátul/oldalt van rajta, az elejét nem védi.
Le/szétesés ellen kellene valami gumi tok, ami túlnyúlik kicsit a képernyő síkján.
Az enyém pofára esett a kőre, szépen végig is karcolta a kijelzővédőt.

Sziasztok,

Swift v. Storm?

Tényleg nem pre-rootoltak?

Köszi!

Én a Storm-ot vettem meg és nem bántam meg.
Eddig elégedet vagyok vele.
Egyszer indítottam újra, mert az e-mail app frissítés után elszállt. Restart megoldotta.
Frissítéssel nyitott mikor megvettem, szóval jönnek frissítések.
Amit hiányoltam,hogy nincs töltő csak USB kábel, nincs ilyen kis "célszerszám", amivel ki lehet nyitni a SIM kártya helyét (ismerősnek épp volt). Szerintem hiba volt kihagyni belőle, akárcsak egy jobb headsetet. Szerintem ezeknek bele kellett volna férni az árba.
Maágval akészülékkel és amit ígértek, azzal kb azt is kaptam. Mindent összevetve pozitív a megítélése számomra.
Ja és 2 SIM-mel használom. Egyik 4G-n megy a másik 2G-n csak.

A feleségem Swift-je az elmúlt hetekben többször csinált olyat, hogy feléleszti a telefont, bejön a háttérkép, de onnantól a telefon nem reagál semmire, az érintőképernyő nem működik. Újraindítás segített. Ma az időkép-be ragadt be úgy, hogy csak fizikai gombbal alvó módba kapcsoltam, és onnan visszatérve reagált csak.

Tapasztalt valaki ilyet? A legfrissebb hivatalos szoftver van rajta.

Moto G 3.
https://motorola-global-portal.custhelp.com/app/standalone/bootloader/u…

"Unless you have a Developer Edition device, once you get the unlock code, your device is no longer covered by the Motorola warranty; in other words, please don't blame us if things go wrong, even if they appear unrelated to unlocking the bootloader."

Lehet más szövegrészek ellentmondanak ennek, de itt eléggé úgy tűnik.

Fixme

én ezt így értem, de konkrétan arra gondolok, hogy havernak volt nexus 7 (ha jól emlékszem 2012/wifi modelje) unlockolt bootloader, cyanogenmod rajta és volt valami hardver parája. szervizben rákérdeztek, ő elmondta, ráírták a szervizlapra, megcsinálták a készüléket és visszakapta. ezért kérdezem, hogy volt-e már olyan, akinek visszadobták emiatt.

Hardveres hibánál szerintem úgysem játszik, hogy hogyan van épp a BL.

Amúgy Nexus-okon egy mozdulattal visszazárható a bootloader!

Sőt a Factory Image-es helyreállításnál pont úgy megy, hogy először nyisd ki a BL-t, majd a végén pedig zárd vissza.
(Forrás: https://developers.google.com/android/nexus/images)

Amúgy szerintem a Wileyfox-on is visszazárható, bár próbálni még nem próbáltam!

Múlt csütörtökön rendeltem egy Swift-et (a Stormot annyira lehúzták, hogy elment tőle a kedvem).
Meglátjuk, milyen lesz.

Tegnap megjött.
Eddig tetszik.

Észrevételek:
- töltő probléma: a 220-as csatlakozós töltők valóban kiesnek belőle, de az usb-usb típusúak remekül töltik
- by defult nem küldi el híváskor a számot, nagyon idióta helyen kell bekapcsolni ezt a funkciót
- tényleg nincs rootolva
- az előző telefonban a Developer mode bekapcsolása egy checkbox volt, itt a "Build number" -en kell 7x kattintani (elvileg kell a rootoláshoz)

Kb. fél nap használat után nagyon királynak tűnik.

Sziasztok!

Rövidesen szeretnék egy új telefont, és ő tűnik a legjobbnak. A tulajoktól kérdezném, hogy mennyire vagytok megelégedve az érintő érzékenységével? Mennyire tudtok vele pontosan pl. linkekre bökni? Mennyire gyorsan követi az ujjaitok mozgását?
A gps mennyire gyors és pontos? A lumia 640-em a szabadban másodpercek alatt pontosan megmondja hol vagyok, és navigáció közben sem veszti el a jelet.
A kijelző fényereje milyen? És oldalról nézve mennyit veszít a fényerőből és a színekből?
Aksija hogy bírja? Reggel 7 -től este 8-ig kibírja egy kis netezéssel és zenehallgatással?

Esetleg, van olyan köztetek, aki a közelmúltban megválna megkímélt példányától? :)

> Mennyire gyorsan követi az ujjaitok mozgását?

Mintha neha lenne vmi problemaja, de semmi kirivo. Valoszinuleg en vagyok a bena (elegge remegos kezu vagyok).

> A gps mennyire gyors és pontos?

Meg nem volt problemam, valoszinuleg a mai modern telefonokkal mar mind igy is lesz.

> A kijelző fényereje milyen?

Rendben van. En full fenyeron tartom mindig a telefonokat.

> És oldalról nézve mennyit veszít a fényerőből és a színekből?

Bar szembol szoktam csak nezni, szerintem oldalrol is ugyanolyan.

> Aksija hogy bírja?

En zenet nem hallgatok. Igy masnapra meg maradna benne szufla. Kb. atlagos.

t

A tulajoktól kérdezném, hogy mennyire vagytok megelégedve az érintő érzékenységével? Mennyire tudtok vele pontosan pl. linkekre bökni? Mennyire gyorsan követi az ujjaitok mozgását?

Ilyen jellegű problémát én nem érzékeltem a telefonomnál!

A gps mennyire gyors és pontos?

Teljesen jó, én Magyarországon belül Waze-t szoktam használni, ha szükségem van navira autóban.
Hibátlanul működik, csak a telefonom a navim már régóta! :)

A kijelző fényereje milyen? És oldalról nézve mennyit veszít a fényerőből és a színekből?

Értékeket ne kérdezz, de szerintem az árkategóriához mérten teljesen jó mindegyik tekintetben.
De még lehet, hogy más márkánál a drágább típusokkal is felveszi simán a versenyt!

Szerintem egyik paraméterrel sincsen gond!

Aksija hogy bírja? Reggel 7 -től este 8-ig kibírja egy kis netezéssel és zenehallgatással?

Bár nagyon én sem hallgatok róla zenét, viszont be van kapcsolva egész nap a mobilnet (ha épp nem WiFi-n vagyok), BT, GPS.
Ha autóba ülök, akkor automatikusan BT kihangosítóra megy...

Szóval minden nekem szükséges funkcióval bekapcsolva simán kibírja a nap végét!

Csak megerősíteni tudom az előttem szólók véleményét.
GPS: eddig 5 mp-en belül talált pozíciót.
A kijelző fényes és színes.
Az akksi reggeltől estig elmegy, de ez egy gyenge pont (viszont a mobilnet végig be van kapcsolva).
Zenét nem hallgatok vele.
A töltővel lehet bajod, mert tényleg nem mindegyik jó hozzá.

Összességében: az enyém nem eladó. :)

nekem kimondottan jol birja az akksi, sot, kollegam aki Nexusrol valtott ra szinten azt mondta hogy sokkal jobban birja mint az elozo telefonja

nekem nem egyszer volt olyan hogy pentek delutan leraktam a telefont es hetfon reggel volt meg benne szufla (igaz, hetvegen keveset nyomkodtam, wifi bekapcsolva)

Elvileg terítik az új CyanogenOS 13-at (Android 6.0.1) a Swift-hez. (OTA update)
(Bár a legújabb infók szerint csúszik pár napot az update.)

Valaki esetleg a csapatból megkapta már?
Vannak tapasztalatok?

Igen, CyanogenMOD 13 már régóta elérhető rá, de én egyszer próbáltam egy Nightly-t, de aztán visszatértem a gyári CyanogenOS-sel, mert még voltak gyermekbetegségei a ROM-nak. Azóta mondjuk kijött már a második SNAPSHOT verzió is, ami elvileg "stabil" verzió, de azt meg még nem próbáltam.

Ma reggel lejött.
Eddig semmi extra.
Észrevételek:
- nagyon sokáig húzta a kibelezett android alatt a csíkot
- utána nagyon sokáig látszott a "cyanogen mod ready" felirat
- 5-6 google app-ot frissíteni kell utána
- továbra sem rootolt (és a supesu-ra azt mondja a recovery, hogy signature error)
- megy

Ujabban fogja magat is ujraindul idonkent a rohadek.

Helló!

Nem tudom, érdekel-e valakit, de eladnám az én Wileyfox Swift-emet. A telefonnal semmi gond (1-2 apró karcot leszámítva), csak nem jött be hosszútávon az android világ. Maga a telefon nincs egy éves, november végén vettem.
Az ár 40.000. Postán tudom küldeni futárral, vagy személyesen Budapesten a 17. kerületben vagy az örs vezér terén, ritkábban a belvárosban át tudom adni.

Ha valakit érdekel, akkor dobjon egy pm-et :) Fotókat emailben tudok küldeni.

Wifi+Messenger App -> eszement akksileszívás tipusú tapasztalat valakinél?
Egyelőre Safe mode-ban fogjuk egy darabig futtani a support tanácsára, és megnézzük úgy, de ez a kombináció egyelőre gyakorlatilag használhatatlanná teszi a telefont.

Passz, nálam a messenger app ugyananyit fogyaszt, mint a többi alkalmazás (elenyésző, 1%), igaz ritkán használom.
Viszont a Wifi most nálam is furcsán viselkedik, utolsó töltés óta 37%, igaz valamiért nem tudott csatlakozni egész nap. Újraindítottam 1 órája kb és megjavult, régebben volt hasonló problémám mobil adatkapcsolattal is, azt is megoldotta a restart (tiszta windows :))-

(Egy hetes nemlét miatt a teszt most folytatódik.) A helyzet érdekesebb a vártnál, a legutolsó teszt szerint 100%-osra töltött akksi, több, mint 4 órányi folyamatos jutyúk után még újabb kb 6 órát volt sima bekapcsolt wifijű állapotban, és ekkor állt 4%-on az akksi. Mindehhez épp az FB Messenger is ment. Mondhatnám hektikus a dolog, további teszteket igényel. (Legalábbis szerintem ez még mindig messze van a tökéletestől, de ez már alulról közelíti a majdnem elfogadhatót.)
Jav: Pontosan 23 óra 28 perc után kapcsolt ki.

A feleségem Swift-je az utóbbi időben (valószínűleg a legutolsó frissítés óta, de ez csak tipp) elég érdekesen működik. A fizikai gombok néha csak 2-3 megnyomás után reagálnak, a bekapcsoló gomb ilyenkor indítja a fényképezőt a 6.0.1-es frissítés alapbeállítása miatt akkor is, amikor a 2 nyomás között akár 2 másodperc is eltelik. Az érintőképernyő néha befagy, nem reagál semmire. A Bitdefender Antivirus Free szerint a telefon tiszta. Újraindítás után is fennállnak ezek a gondok. Gyári visszaállítás még nem volt, a nem menthető játékállások miatt ezt kerülném.

Valami alkalmazás ragadna be? A futó alkalmazásokat még nem néztem, de gyanús, hogy ott nem találnék semmi kiugrót, de arra azért ránézek.

Van ötlet, hogy mivel próbálkozzak?

Hasonlókkal küzdök én is. Frissítés óta a kukába kívánom sajnos. A kamera annyira lassú lett (bármilyen appal), hogy mosolygós babát fotoznám, de mire kész lesz a kép, már sír... és ez csak a kamera. A gombokkal nekem is probléma van, a screen lefagy random, sms néha nem megy, stb, stb stb.

Nem tudom mi lehet a különbség a telefonod és a sajátom között, de semmi ilyet nem tapasztaltam. Pont tegnap délután csináltam kb 25-30 képet viszonylag rövid idő alatt és egyáltalán nem volt lassú, azonnal elkészített minden képet. Semmi lefagyás sincsen, sms-ezéssel sincs gondom. Nem lehet,hogy valami a háttérben futó folyamat okozza ezeket?

Mostanában random elbootol beszélgetés közben, főleg vezetékes fülessel. :/
Nem sokszor, de észrevehetően.

Ma feldobott egy új frissítést: cm-crackling-8e2004a15-to-93b9ab5039-signed néven. Tudtok erről valamit? Hátha ez megoldaná az előző frissítés utáni fizikai gomb és érintő képernyő nem reagálási gondokat. Addig viszont nem raknám fel, amíg nem egyértelmű, hogy nem ront a helyzeten :)

Esetleg ilyen gyorsan javították volna a QuadRooter sebezhetőséget?

úgy néz ki először valami nem volt ok, mert ma megint felajánlotta ugyanazt a frissítést. automatikusa leszedte, felrakta, újraindult és jó sokáig telepítette a frissítéseket. megváltozott az OS verzió is: 13.1-ZNH2KAS29G, valamint a biztonsági hibajavító csomag szintje: 2016. július 1.
azonban a Quadrooter sebezhetőségekben 4-ből 3-ban még mindig érintett.

Akku hosszabb elhasználódásával mi a tapasztalat?
Rákeresve a neten, több embenek is problémája, hogy nem tud akkut beszerezni hozzá.
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel!

Igen, ez nekem is egy nagy kérdőjel... Ha már egyszer cserélhető akksi, akkor miért nem lehet kapni cserét?!

Egyébként úgy néz ki, hogy hamarosan változás várható ezügyben:
https://www.wileyfox.com/accessories/

Egyelőre még csak érdeklődésre lehet regisztrálni, de az már egy jó jel, hogy legalább gondolkodnak benne... :)

Két kérdés :)

Wilefox Storm-on használ valaki Waze-t? Nálam ugyanis nem bírja a bluetooth, GPS, Mobilnet kombót, a töltés ilyenkor pedig esélytelen ,mert túlmelegszik. BLuetooth a kihangosításhoz kell.
A legutolsó frissítés is fent van.

Wileyfox Storm-on, hogy lehetne átállni a nightly buildekre? Érdemes váltani?

Kicsit off-topic a válaszom, mert nekem Swift-em van, de szoktam pont így használni ahogy Te is.
De olyan még azért nem volt, hogy emiatt túlmelegedett volna.
Az tény, ha mondjuk fel van tekerve a fényerő + blue + mobilnet + waze, akkor nem nagyon lehet tölteni, mert töltőn keresztüli is merül vagy épphogy szinten tart.

hétvégén leszedtem a gyári Cyanogen OS-t a Swift-emről és helyére egy főzött rom került, ez:
http://forum.xda-developers.com/wileyfox-swift/development/rom-crdroid-…

nem igazán vagyok oda az ilyen "majd mögé(elé) írjuk" relanzáknak, de lévén,hogy Swift-re nem sok opció van és ezt folyamatosan fejlesztik, így gondoltam kipróbálom. eddigi 2 nap tapasztalatai alapján pozitívan csalódtam, egész jól összerakott ROM, rengeteg konfigolási lehetőséggel. Az Android7.1/CM14.1 sem tűnik rossznak, akksi fogyasztásban kicsit mintha jobb lenne, mint CyanogenOS 13. Egyébként nem tudom,ti hogy vagytok vele de, a COS 12.1 nekem jobban tetszett,mint a 13

ha valakinek még lenne tippje custom ROM-ra Swift-hez, azt szívesen várom, most éppen úgy is van hozzá kedvem/időm.

12.20-n kijött a hozzá való CM-ből új snapshot.

A legfontosabb változás, hogy 2 SIM esetén küldéskor null pointerrel megmurdel a gyári sms app. :/

Másik appal megy a küldés.

új, hivatalos infó a Cyanogen-nel kapcsolatban:

https://www.facebook.com/officialwileyfox/photos/a.1484448178533169.107…

akinek esetleg nincs facebook-ja:

In light of the recent news from Cyanogen, every Wileyfox user's experience will remain unchanged - hooray!
This was expected and we are confident with the smooth transition planned in an upcoming over-the-air update for the entire Wileyfox product range that will migrate away from Cyanogen’s refocus strategy, and on to a purer Android experience – enhanced.
We strongly recommend that all current and future users accept the upcoming update request to ensure they are on-board for the future. This will include the ability to maintain the same experience as before and the added ability to partake in updates and upgrades to the software in the future.
We will continue to push this update to your device, and for new users we again recommend they download and install this update upon purchase.
We have been ruthlessly testing this and planning a distribution for this update, with a rollout to be released beginning today with immediate effect. Once this transition is implemented and users accept this upcoming update, our first order of business is to focus on delivering Android Nougat 7.0 across the portfolio beginning as early as February, and the entire portfolio by end of Q1 2017.
We value our customers above anything else, and therefore will now take full direct control on all such upgrades to ensure all devices, not just the flagship’s, will get these regular updates.
What this means is we at Wileyfox are still committed to continuous security and Android updates for the entire user base (old, current, and new), a bloatware free OS, deeply integrated value added services, and a promise to maintain a no bullshit attitude to the Wileyfox user experience.
We hope you had an amazing Wileyfoxmas. We look forward to 2017 and beyond, in a Wileyfox world of no bullshit!
Instructions to download and install your latest update:
1. Receive notification about available update (see image attached).
2. Press download to update.
3. A notification will pop up stating update is ready to install. Select install.

Én kaptam ma a Storm-ra egy frissítést éppen települ. Másodpercek kérdése,hogy jó lesz-e a teló. Láttam, hogy pár embernek gondja volt vele.

Update: Lefutott a frissítés és látszólag minden rendben. Azért kíváncsi leszek,hogy mi lesz ennek a vége. Mos akkor Cyanogenmod vagy nem. Ha nem, akkor hogy fog frissülni egyikről a másikra stb.

Ahogy nézem, fenti linken is elég sokat anyáztak mindenféle random reboot-okról. Mondjuk nem sikerült egyértelműen eldöntenem, hogy ha megcsinálja az ember a factory reset-et, akkor attól meggyógyul-e, vagy nem. A szálban írtak alapján én úgy érzem, most még talán nem érdemes frissíteni. (Azzal amúgy nem, értek egyet, hogy "szar ez, mert sima Android, sokkal jobb a CM izé LineAgeOS".)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Jött újabb verzió tos111b (https://twitter.com/Wileyfox/status/856874250564710400) erről se jobbak a vélemények :(

Azt tudja valaki, hogy a, "privacy guard", truecaller integració megmaradtak, vagy mentek a levesbe?

Itt megtalálható a legutolsó 6-os droid, hogy mennyire hivatalos az passz, a cyanogenos oldalán már nem találom.
https://cyanogenupdatetracker.com/downloads/

A LineageOS mennyire stabil/használható?

Ha valakit idegesít az álladó OTA értesítés:
Settings > Apps > ALL > System updates, uncheck Notifications and Disable the app.

Ha jol emlekszem pentek este upgrade-eltam erre a TOS111B-re (Android 7.1.1). Azota hasznalom, es azt kell hogy mondjam, hogy teljesen meg vagyok vele elegedve, minden mukodik, stabil.

Truecaller integracio maradt, azaz a hivatalos TrueCaller app lett a tarcsazo. Raadasul en mar azt hasznalom SMS-re is (Messaging).

Igen, van ilyen menu pont: Settings -> Security -> Privacy Guard

Egyelore a Bluetooth tunik problemasnak. Nehezen kapcsolodik a BT fulesemhez, sokszor nem is teszi meg magatol, hanem ujra kell parositanom. Metron/setalva gyakrabban szakad meg a hang egy pillanatra. Jo volna meg vhogy az apt-x-et is belevarazsolni.

Felraktam a legfrissebb Lineage nightly-t (lineage-14.1-20170221-nightly-crackling-signed.zip).
Előtte az utolsó stable CM-hez tartozó recovery volt fent, ami blokkolta az installt és utána reboot loop-ba esett a cucc. :/
A legfrissebb twrp (twrp-3.0.3-0-crackling.img) megoldotta.

Meglátjuk, milyen lesz.

Még annyi, hogy a flash-elés utáni legelső boot sokáig tartott, 4-5 percig pörgött a Lineage logó, már YT-t néztem, hogy másnál is sokáig tartott-e, de aztán hirtelen végzett.

Egyébként másfél nap után semmi különös, működik mint ahogy eddig is működött, semmi váratlan reboot vagy izgalom.

Megjött az első nightly a telepítés után.
Jelez, letölti, bootol.
A TWRP nem tud vele mit kezdeni/a Lineage nem tud a TWRP-vel mit kezdeni.
Marad a kézi update (nightly letölt, recovery reboot, image install).

Tegnap (még az új nightly előtt) bejött egy kamerával kapcsolatos bug.
A fényképező random kifagy és utána rebootig folyton kifagy.
Ha videót veszek fel, akkor kb. 10 másodperc után nem frissül a képernyő, de a felvétel sikerül.
Utána a fényképező folyton crash-el.

Be fogok tolni bug reportot.

Fent van valakinek rá a legutóbbi frissítés? A feleségem telefonját még 6-oson hagytam, mert a 7-es androiddal az első tapasztalatok állítólag nem jók. Mi a helyzet azóta? Van használható 7-es android? Mik a tapasztalatok?

kb január óta használok Swift-en Lineage OS 14.x-et,aminek Android 7 az alapja. 2 nagyobb problémától eltekintve (még január környékén volt olyan,hogy wifi kapcsolat bontásakor random újraindult a telefon, 2-3 frissítéssel később javították. illetve június-ban egy patch miatt nem működött a beépített hangszóró, ezt szinte azonnal javították.) nekem semmi gondom nem volt vele és jól használható.
Mik azok az állítólagos nem jó tapasztalatok?

Akksi idő, valami teljesítménybeli változást tapasztaltál? A mi telefonunkon a fizikai gombok baromi nehezen működnek már, sokadjára van valami reakció a gombnyomásokra, akkor is szinte izomból kell nyomni. Nem csak a bekapcsolót, a hangerő gombokat is. Ilyesmit tapasztalt valaki?

Tele volt minden szeméttel már a telefon, ezért nyomtam TWRP-ből egy full backup-ot az utolsó hivatalos ROM-ról és feltettem a lineage-14.1-20170731-nightly-crackling-signed.zip -et (+supersu + gapps arm64 pico).

Eddig pozitív csalódás a legutóbbi (talán februári) vergődéshez képest.
Az akku talán kicsit jobban fogy, mint eddig, de lehet, hogy csak azért, mert jobban figyelem.

Van itt olyan ember, aki a hivatalos szoftverrel használja még? Most kellene nyomnom egy közeli gépre (1st gen Swift) egy frissítést, de kicsit fázok a benn elevő dialertől. Mennyire tolakodó, mennyire hálózatzabáló, vagy épp mire érdemes cserélni. Speciel az adott készüléken egy dialernek annyi kéne tudnia kb, hogy hívni lehessen vele, és ehhez a kontaktlistát is lehessen használni. Pont nincs szükség FB/Viber/HO/Skype integrációra, meg hasonló - itt - baromságokra. Kb, mint mondjuk a 6-os gyári Android dialerje.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

En hasznalom az elso generacios Swiftemet: gyari szoftverrel (a napokban frissult nov.1-ei security levelre) es TrueCallerrel.
Nekem nincs bajom a TrueCallerrel, bar nincs FB/Viber/Skype accountom, szoval nem igazan van mihez integralodni.

Kb. egy honapja kezdte azt a telefonom, hogy kiirja, hogy ki lett veve a SIM kartya, ezert rebootolni kell. Nehany napja megelegeltem es megdorzsoltem a SIM kartya csatlakozoit, azota mintha nem lett volna meg ilyen.

Nekem a gyári SW van rajta a nov.1-ei security level-el. Én elégedett vagyok vele, jobb mint az előző frissítés. A gyári TrueCaller használom nincs FB/Skype/.. semmilyen fiókom, integráció, és TrueCaller accom se, mióta nem lehet Privacy Guard-al korlátozni, nem használom, csak sima tárcsázónak.

U.i: valaki tud EOL dátumot, meddig jönnek még sec update-k?

Mik a tapasztalatok a LineAgeOS-el, már egy idelye nem jön frissítés a telóhoz, gondolkodom, hogy rajta váltani kellene, szerintem már EOL a gyári sw.

---
[hnrbrt - YT]

Hoppácska, mást keresve belefutottam abba, hogy most épp megint aktívan fejlesztgetik a LineageOS-t, szeptember 10-től már 15.1-es Laos van hozzá (azaz 8.1-es Android) , és látszólag voltak telefon specifikus javítások. Mondjuk jobb szerettem volna, ha a titan-hoz jön végre ki a 8.1, de ez se rossz hír annyira :-)

Vajon van-e még valaki, aki aktívan használ Swift-et? (Nálunk most váltotta le egy tissot, tehát elvben akár tesztelgetni is lehetne, csak még nem történt meg a teljes leköltözés.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Felpörgött a LOS 15 fejlesztése naponta jönnek, ezen felbuzdulva rádobtam a telóra, jelenleg párom használja, én nem találtam negatívumot. 2018 nov. sec level van.

Valakinek megvan a legutolsó hivatalos rom, feldobhatná valahova, háta szükség lesz rá. Sajnos menteni nem sikerült a rajta lévő rendszert, a twrp nem tudta felmountolni a systeme-et, a nekem meglévő legutolsó hivatalos zip-et ment csak fel elsőre, de ez az utolsó cm-es verzió, és már nem talált hozzá system update-t a teló, de legalább a LOS utána már felment.

Ha jól látom az Oreo 8.1 -ből kivették, hogy dualsim esetén a két kártyára más csengőhangot állítsak be tud erre valaki megoldást, play storban néztem, de egy reklámmal dugig tömött app-ot találtam elsőre.

---
[hnrbrt - YT]

Nem bírtam magammal és újra megpróbáltam LOS-t tenni rá (pont tegnap jött ki a nightly).
Persze nem ment fel.
Lehúztam valami ősi eredeti CM-es ROM-ot, az felment.
Aztán arra meg már felment a LOS.

Ez alapvetően még mindig nem egy rossz telefon, megy is vissza a gyereknek játszani.

Pont most jutott eszembe nekem is hétvégén a felélesztés. Futáshoz, bringázáshoz kellene valami zenelejátszó és gps tracker.
LinageOS-szel nincs tapasztalatom a 14-es óta, de, ha kipróbálod akkor szívesen olvasnék egy gyors beszámolót.
Esetleg a PostmarketOS-t néztem még, bár nem tudom mennyire van használható állapotban.

Hát egyelőre tizedsiker. Sikerült olyan kábelt találnom, amivel stabilan (khm) lehet számítógépes kapcsolatot is kiépíteni, és egészen a 'fastboot oem unlock' fázisig eljutottam. A Saját bootloadere azt jelzi, hogy unlocked állapotban van. Ezzel szemben valahányszor megflashelem a legutolsó twrp-t, annyiszor kapok egy "sikeres" üzenetet, és egy abszolút módosítatlan rendszert. A 'fastboot oem device-info' ezt mondja:

(bootloader) Device tampered: false
(bootloader) Device unlocked: true
(bootloader) Device critical unlocked: false
(bootloader) Charger screen enabled: true
(bootloader) Display panel:
OKAY [ 0.005s]

Azaz ö is jelzi, hogy a bootloader már nyitott, de szerinte vannak még zárolt területek (???), és szerinte módosítatlan a telefon. Amit mi sem jelez jobban, mint hogy tényleg a gyári recovery-be / OS-be sikerül csak visszabutulni, nyoma nincs a TWRP-nek. Turkálva a neten, azt látom, hogy valami nagyon régi boot-loader esetén még a twrp telepítés előtt fölül kéne írni mindenféle egyebet is (XDA-fórum:)

Reboot to bootloader
Download https://www.androidfilehost.com/?fid=457095661767123627
Extract files
Run the following commands:

fastboot flash aboot emmc_appsboot.mbn
fastboot flash rpm rpm.mbn
fastboot flash tz tz.mbn
fastboot flash hyp hyp.mbn
fastboot flash modem NON-HLOS.bin
fastboot flash sbl1 sbl1.mbn
fastboot flash splash splash.img

Install TWRP

De ezt egyelőre nem mertem eljátszani, még keresek. (pl. egy újabb android-tools csomagot, mert ezen a gépen 5-ös van, míg az otthoni gépen 9-es - hátha azzal több infót ki tudnék nyerni :-( )

Jav: A helyzet annyiból rosszabb, hogy már csak fastboot mód van, se recovery, se OS :-(

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Magamnak meg az utókornak:

Ha a legutolsó hivatalos OS van fenn, akkor szopás van. Egymillió TWRP, LAOS.img és *gapps* készlettel való küzdés után elmondható, hogy ha még csak hivatalos, gyári OS van a telefonon, akkor kezdd azzal, hogy felraksz egy TWRP-t (*), aztán visszaállsz a 7-es android előtti utolsó *hivatalos* CyanogenMod-ra (**), és mután ez a tetű régi rendszer felment (és az ezer csomagját kéretlenül optimalizálja az első bootkor), akkor máris nyugodtan butuljad be recovery-be, és máris mehet fel a hivatalos 16.x-es LineageOS (9-es Android Pie). Ami gyors a telón (speciel gyorsabban indult el, mint a CM, és talán az utolsó 7.1.2-es droidnál is gyorsabban). Persze az kérdéses, hogy ha tele van pakolva szoftverrel, akkor is gyors-e.
Valami zűrös probléma volt a /system-mel (talán squashfs), de nekem az se segített, amikor kínomban kézzel újraformáztam ext4-re. Mogorva korábbi megjegyzése nem sokat segített (pedig ezt a régi CM-et ő is leírta), de aztán valamelyik fórumban szintén megtaláltam, egy hangyányival részletesebben, és így már gyerekjáték volt. Mondjuk az se segített, hogy a szintén Laos oldalon linkelt openGApps-csomag - a nano - túl nagy a ketyeréhez, tehát a picot kell feldobni. Viszont ezt még megfejelte az, hogy a fastboot sideload kb 57-60% környékén kedvesen hibaüzenettel száll ki - még szerencse, hogy a telefon kijelzőjén legalább látszik, hogy sikeres a telepítés. WTF????

(*) Ezt próbáltam elég sokat, 3.3 és 3.2 előttiekkel voltak problémák a Laos16 telepítése közben, szóval azokat helyből érdemes kihagyni. (Valamiért a Laos oldalán egy akármilyen közbenső verziójú TWRP-re mutat a letöltő link (nekem azzal se ment 7.1.2-ről 9.0-ra átállni)), végül a hivatalos twrp.me oldalról szedtem le azt a verziót, amit használtam. Viszont arra mindenképp érdemes figyelni, amit le is írnak (de eléggé nagyvonalúan): amikor a gyári bootloaderrel (fastboot módban vagyunk) lement a "fastboot flash recovery twrp.xyz.img", akkor innen a bootloaderből ki kell választani a hangerőgombokkal a recovery módot, és azonnal bebutulni a twrp-be, mert különben a gyári szoftver visszaírja a kellően buta gyári recovery-t. (Ezt párszor eljátszottam, mire kikristályosodott - pedig már az SGS2, vagy a titan kapcsán is megszívtam ugyanezzel - látszik, hogy rég volt.)

(**) keress rá a md5sum: 482bc9668d2055cd7f1971c040a00698 szövegre, vagy a SW27-WF-CRACKLING-CM-13.1.5-ZNH2KAS7EB-RECOVERY.zip fájlnévre

"Ez jó mulatság, férfimunka volt."

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Na, én most jutottam el oda, hogy érdemben foglalkozzak a dologgal.
Elég egyszerűen ment a dolog, mivel LineageOS volt már rajta (v14.1 2017 augusztusi verzió). Ennél már csak az lett volna egyszerűbb,ha működik az OTA (sajnos verzióváltásokra az nem megy).
- csomagok letöltése
- adb reboot sideload
- frissítettem a TWRP-t (adb sideload twrp.zip)
- reboot
- frissítettem a LineageOS-t a legújabb nightly-ra (adb sideload lineage.zip)
- frissítettem a GApps-t (adb sideload opengapps-nano.zip)
- root-oltam (adb sideload su_arm64.zip)
- adb reboot

Az egész volt vagy 15 perc (plusz előtte töltöttem a telefont olyan 1,5 órát, mert 2 éve nem volt bekapcsolva).

Első benyomás, szokatlanul nem felhasználóbarát az új LineageOS, vagy csak nekem kell még megszokni, de igazából csak egy alkalmazás lesz rajta, szóval mindegy is.
Kíváncsi vagyok mennyit fog bírni az akksi, így hogy csak a GPS-t és a WIFI-t használom majd rajta, azokat is csak néha-néha.

Majd egy hónap néma csönd után megérkezett a 10-es Android a készülékre a LineAgeOS 17.1 személyében. https://download.lineageos.org/crackling

Sajnos most derült ki, hogy a nálam levő példány az istennek se kommnikál USB-n keresztül (tölteni tölt, de a beállítás ellenére semmiféle egyéb adatátvitel nem akaródzik neki), így tapasztalatom nincs róla.