Bye-bye T

Felmondtam a Telekomnak. Már vagy egy éve használhatatlan volt az internet elérés amit adtak. Igaz (jó régi) szerződés szerint csak 20/20-as net volt benne, de az utóbbi időben néha gyakorlatilag semmit nem lehetett betölteni rajta. Érdekes módon az első néhány évben tökéletesen működött, pedig még IPTV is volt mellette a dróton.
Fura módon meg sem próbált az ügyintéző marasztalni, pedig mondtam direkt neki, hogy szerződést felmondani jöttem, de meggyőzhető vagyok. Hát nem akart meggyőzni, egy 10 ezer forintos csomagot ajánlott a mostani 12 ezres helyett.
Mivel nálunk nincs más, egyelőre marad a Telenor mobilnet. Tapasztalatok szerint ez sokkal jobban teljesít mint az eddigi drótos elérés. TV nem kell, nem nagyon néztem. De ha nagyon hiányolom, MindigTV még mindig van.

Hozzászólások

'Hát nem akart meggyőzni'
'Mivel nálunk nincs más'

ezert...

Gondolom az első néhány évben azért nem volt gond a szolgáltatással, mert kevesebb előfizetőt raktak a helyi infrastruktúrára, de aztán azoknak a száma egyre nőtt, de a hálózatot nem fejlesztették hozzá olyan ütemben, így túlterhelt lett.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Ez a cég német létére egy szégyen! Nem csak Magyarországon, hanem általában mindenütt, ahol jelen van. Bizonyára sokan elgondolkoztak azon, hogy miért annyira csapnivaló a német internet, hát ezért. A hálózat a Telekom monopóliuma, a többi szolgáltató ezt bérli. Annyira szar a helyzet, hogy tavaly választási kampánytéma volt a telekommunikációs hálózat felújítása. Azt ne is írjam, hogy amennyibe kerül itt a havi net előfizetés, eddig minden házban már rég üvegszál és Gbit-es net kellene legyen.

Semmi köze a kapitalizmushoz. A német állam/bürokrácia hibája, aki nem engedi meg, hogy kábeldzsungellé változzanak a városok. Mindjárt más lenne a helyzet, ha a hálózat az állam kezében lenne és a Telekom csak egy egyszerű játékos maradna mint az O2, 1&1, stb.
Az is vitatható, hogy ki rakta anno a pénzt a hálózatba amit a Telekom magáénak mond, a német állam (akinek csak 14% a részesedése) vagy a cég többi részvényese.

Az a piaci verseny,ami ortogonális a kapitalizmusra. A piaci verseny azt mondja ki, hogy a gazdaság szereplőinek a gazdasági tevékenységét nem tervezés határozza meg, hanem a vásárlóért folyó verseny. Piaci versenyben nagyon káros dolog a monopólium, versenyt torzító tényező.

A kapitalizmus meg annyit jelent, hogy a gazdasági szereplők elsősorban nem állami, hanem magántulajdonban vannak. Attól még lehetnek például állam által garantált monopóliumok, viszont az is igaz, hogy piaci versenyben is részt vehet állam által tulajdonolt gazdasági társaság.

Igaz, ez nem szerencsés, hiszen az könnyen torzításhoz vezet, ha az állami vezetők korruptak, és jogalkotói hatalmukkal előnybe helyezik a piacon az állam által tulajdonolt cégeket.
Van, amikor meg magántulajdonban lévő cégeket helyeznek előnybe.

Az a jó, amikor a piacgazdaság kapitalizmussal társul.

Mindig nevetek, amikor valaki a "német" szóból a minőségre asszociál. Jó pár német céget látok belülről, tele vannak mindenféle minőségbiztosítási plecsnivel és egy kupleráj elég sok. Semmivel sem különbek mondjuk egy rendes magyar cégnél. Nem attól lesz valami jó, mert német.

Persze, az emberek a reklámokon nőnek fel, mostanában egyre több szélhámos termék TV reklámjában tűnik fel a "német minőség" jelző (vagyis rá is játszanak erre a reklámszakemberek ügyesen), mintha attól a kofferines gagyi német sampon nem snake oil lenne.

:(

--
trey @ gépház

Ha nagyon kell TV, akkor Telenor MyTV.

iden szabadultam meg toluk, es nagyon orulok :)
par honapja mar az Invitel VDSL-e van a T kabel helyett, siman javult egy nagysagrendet a szolgaltatas minosege (a sebesseg maradt kb ugyanannyi, talan egy picivel gyorsabb most), raadasul feleannyiba kerul :D