Ajánljatok trekking biciklit, régi helyett

Fórumok

Hellósztok,

Még 2008-ba vettem egy Magellan Corvust, ami nagyon jó kis bicikli volt, váz kialakítása, kényelmes is volt, szerettem. Sajnos ezt ellopták, így vennem kell most egy újat.

Valami hasonló trekking kialakítású biciklit keresnék. Igazi mindenesként használtam, városba (elugorni ide oda, bevásárlás, stb), kiránduláshoz (aszfalt, max erdei kemény földes út, semmi sárdöngölés meg terepezés).

Ki mit tudna ajánlani (itt most olyanra gondolok, amit hasonló célra használ, katalógosből én is tudok nézni, de valós tapasztalatok érdekelnének)?

Köszi!

Hozzászólások

Látom, nem a Decathlon vonalon mozogsz. (18 éves korig az az ideális, de aztán elkezd túl nehéz lenni és már lesz pénzed rendes bringára is)

Nekem ilyen van, bevált: https://www.berguson.hu/kellys-cliff-90-black-2017

Cliff 70 lehet még jó választás, de nem arany színben. Április végéig még akciósak a 2017-es (sőt a 2016-os) modellek is. Márciusban kell bringát venni.

Ami pozitív: dönthető kormány.

Ami negatív: annyira könnyű a kellys 90, hogy egy gyereküléssel és egy 12kg-os gyerekkel azt hiszed, hogy defekted van, annyit tesz hozzá súlyban.

ha fennáll a veszélye h ellopják, különösen h bevásárlásnál is használod, akkor legyen az elsődleges szempont h minél olcsóbb legyen. Vegyél egy használt acélvázat és szereld fel alsó kategóriás Shimano alkatrészekkel!
Ha a bevásárlást kiveszed a sorból, és a lopás nem fenyeget, mert biztonságos helyen tárolod és használat közben sem hagyod őrizetlenül, akkor meg vedd meg azt amelyik megtetszik és a pénztárcád is elbírja.

Nekem Gepida Alboin 300-am van, talan 2015-ös modell, beleraktam durván 15e km-t, bajom nem volt vele. A gyári gumija nekem túl terepes volt,vettem hozzá egy Continental országút jellegűt. A nálam lét alatt bowdeneket cseréltettem rajta, ill kapott egy monoblock-ot, új láncot és hátsó fogaskerekeket. szeretem :) Használtam is érdemes körülnézni, énis úgy vettem anno.

Definiálná valaki a trekking fogalmát? Öt éve ezek többségét MTB-ként hirdették...

"A trekking kerékpár szinonimája: túrakerékpár. A trekking a terep és az utcai gépek között helyezkedik el. 28″-os kerékátmérője az aszfalton vagy közepes nehézségű terepen (erdei ösvény, földút) állja meg a helyét. A trekking bicikli kényelmes és könnyű, így hosszú távú kirándulásokra is alkalmas."

A lényeg a nagyobb (28") kerék - bár a 27.5" és 29" MTB-k korában ez már nem lényeg. Viszont annál keskenyebb, nagynyomású gumi, ami remekül gurul aszfalton, de azért bátran lehet vele földúton közlekedni. Igazi terepezésre meg inkább MTB.

Helló,

Gepida Alboin 300 Pro-t néztem ki, 2017-es jó árba van. Már csak keresnem kell egy boltot a környéken, ahol helybe van, hogy ki is tudjam próbálni.

Szerkesztve: 2021. 05. 04., k – 12:21

Erről valamint erről tudnátok véleményt mondani?

Első esetén hidraulikus a tárcsa, viszont a telo nem állitható.
Van hozzáadott értéke annak, hogy (kormányról) állitható?

Mindkettő aluvázas, kazettás racsni, előbbi Alivio, utobbi Altus váltóval.

Hobby felhasználás, maximum pár alkalommal egy héten és nem több, mint 10 - 20 km.