[Megtalaltam :) ] Linux Rendszergazda allast keresek, Budapest, Kelenfold korezeteben

Fórumok

1. 12 ev utan felmondtam, sok volt az Ujpestre jarkalas, a vallalat mas iranyt vett, nem ereztem jol magam
2. Elotte korbeneztem, sok allas latszott a piacon
3. Rogton 12.02-an egy onkormanyzati kht hivott interjura, 10-en egy allami Zrt. Elso helyrol semmi reakcio, csak januar elejen ujra meghirdetve az allas, masodiknal en irtam januar elejen, hogy akkor van valami, turelmet kertek es semmi. Kozben volt egy nagyon szinpatikus helyi ceg, ott interju utan kozoltek, hogy nem engem valasztottak, tudomasul vettem. Ez korrekt eljaras volt. A tobbiek: vagy vissza sem irnak a jelentkezesre vagy interju utan tunnek el...furcsa.
4. Linux szerver rendszergazda es halozati rendszergazda allas erdekelne, lehetoleg XI. ker, de kb. Margit-hid magassaga mindket oldalon (helyben gyalog /biciklivel, tavolabb tomegkozlekedessel aranylag konnyen megkozelitheto, ertve ezalatt, hogy ugyan ot kilometer a tavolsag, de odaig haromszor kell atszallni - az nem az igazi)

Kompetenciak (12 ev alatt eleg sok felhalmozodott, halozati es szerver tudas vegyesen)

- Linux (Debian, CentOS)
- Hálózati kliens és szerver alkalmazások (Debian és CentOS)
- Monitoring szoftverek ismerete ( Munin, Nagios.Icinga)
- Adatbázis ismeretek (MySQL, PostgreSQL)
- Webszerverek (apache, nginx)
- Mailszerverek (postfix, exim4)
- Proxyszerver (squid) es squidguard
- Hálózati backup (bacula) telepítés, konfigurálás
- Network és protokoll analizátorok ismerete ( wireshark,nmap)
- Védett hálózatok létrehozása/üzemeltetése (OpenSSL, IPSec)
- Tűzfalak ( iptables, shorewall)
- XEN virtualizáció szerveren (desktopon VirtualBOX)
- Unix shell
- git, svn
- CIFS, NFS, GlusterFS
- RAID, LVM

- Windows (3.1, 9x, NT, XP, 7, Server 2003, 2008, 2012)
- Active Directory
- DNS/DHCP server
- MS Office
- Multimédiás alkalmazások
- IBM szerver es SAN szerelés, üzemeltetés
- Hálózati hardverek (Cisco switchek, Cybroam tűzfalak) üzemeltetése

Nyilvan van, ami kevesbe, van, ami jobban megy (Windows server ismeret keves)
Nyelvismeret: ez nem jo. Magyarul egesz turhetoen tudok, bar nem egy Arany Janos-szint, angolul max. alapszinten es szoban meg szinte annyira sem. Irasban elboldogulok.

Ha tud valaki olyat, ami erdekes lehet, megkoszonom (keresre CV-t tudok kuldeni)

Hozzászólások

> Elso helyrol semmi reakcio, csak januar elejen ujra meghirdetve az allas

Off: ha jogalkotó lennék, a Munkatv.-ben már benne lenne egy komolyabb pénzbüntetési tétel erre a viselkedésre. A legolcsóbb-legótvarabb recruitment eszközökben is van olyan feature, hogy ha megvan egy jelölt, akklor küldjön mindenki másnak egy notificationt.

Azzal szemben sem fair, akit felvesznek. Volt olyan hely, ahol az utolsó interjú után _fél_évvel_ szóltak, hogy jövő héttől lehetne kezdeni. Utalást tettem a recruiter bizonyos közeli hozzátartozójára. Erre meg nem értette, hogy mi bajom van, amikor "ez egy nagyon jó lehetőség". El kellett magyarázni, hogy ilyen emberekkel miért nem akarok együtt dolgozni.

Se rossz szándékot, se kötekedést ne érezz ki belőle. Elolvastam, amit írtál és az ragadt meg leginkább, hogy kb. az iroda fizikai helye a legfontosabb számodra, ugyanakkor sorolod a helyeket, ahova nem vettek fel, amiből egy kis csalódottságot érzek ki.

Vidéken emberek akár 50 km-t utaznak egy irányba munka miatt...

Utaztam en par evet es az itteni 16 km is megvolt egy ora (meg este megint). Namost, hogy reggel felkelek, bemegyek, a budaorsi GTS-ben levo szervereket cseszegetem, hazajovok, itthonrol ugyanazt, munkaidon kivul folytatom - egy ido utan felorli az ember idegeit. Foleg, ha egyfolytaban azon panikolsz, "vajon ma alattam gyullad-e ki a 3-as metro"

Egyebkent nem a legfontosabb, most jott egy a Raiffeisentol, sajnos utolag derult ki, hogy _szinten_ Ujpest-Varoskapu a helyszin, de ha mar igy tortent, akkor igy tortent. meglatjuk, egyaltalan interjura behivnak-e. De teny, hogy a helyszin miatt nem a szivem vagya.

Azert zavar a dolog, mert tipikusan olyan melo, amit el lehet latni tavmunkaban, legfeljebb egy ember legyen ott a helyszinen, ehelyett mindenki ott van - de ejjel keszenletet mar otthonrol adsz. Nem logikus.

Plusz (szamomra) Kelenfold jo kornyek - Ujpest nem. Itt az a ceg, ahova szivesen mentem volna, Duna-parton van, fahazakban (nem kivenhedt sokemeletes panel irodahaz), kertben fak es bokrok, bicajjal lehet jarni, szoval van hangulata.

Aztan ott az az erzes, hogy manapsag keves a havazas. Elvinned a gyereket szankozni, de csak akkor, ha hetvegeig megmarad a ho, mert este mire hazaersz - mar nem viszed sehova, lefekveshez keszulodik. Nyaron ugyanez, menjunk egyet kirandulni - ha hetvegen jo ido lesz, mert mire hazaerek, lemegy a nap.

Sok dolog osszejon az emberben, ami miatt nem szert napi 2*1 orat tomegkozlekedni foloslegesen.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

1. Ne gondold, hogy a home office a kánaán. Évekig csináltam. Tény hogy komoly előnyei vannak, de ennek család szempontjából nagy ára van.
2. Én most naponta 2x65km-t buszozok reggel oda, este vissza. Az 2x1,5óra. Sok. De szeretem a munkámat, helyi viszonyokhoz képest meg vagyok fizetve, jók a kollégáim, és a munkakörülményeim. A feleségem pedig azt mondja, hogy így többet vagyok otthon, mint home office-ban.

Teccik érteni?
Nem az a lényeg, hogy az iroda hol van, vagy mennyire puccos...

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

1. Voltam. Konkretan heti egy napot. Es jo volt, nagyon jo volt. Elvettek idolegesen (amig uj kollega jon mellem) es soha nem adtak vissza. Nem volt jo.

2. Ennek orulok. De en nem ilyen vagyok.

Ertem persze, nem vagyok sikhulye. Neked nem fontos, hol az iroda es hol nez ki - nekem meg igen.
(Jo, abbahagyom a cinikus hangnemet, ertem en, hogy azt akartad irni, hogy "nem a legfontosabb", csak igy sikerult)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Heti egy nap... vö. 7év 7/24/365 a saját szabadságomon is. Mert home office...

A heti egy nap otthon, kényelmesen, az nem az amire én gondoltam. :)

De a te értékrendedet nem tisztem kritizálni. Csak említettem egy ellenpéldát.

Sok sikert kívánok, remélem megtalálod az álommelót a szomszéd lépcsőházban.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Úgy hogy az otthoni melóhoz nem csak neked kell alkalmazkodni, hanem családnak is: ugyanis nem teheted meg, hogy hazaérsz, és a meló "kinn marad".
Mert ott van a szobában, folyamatosan cseng a telefon.
Nekem rosszul jött ki, mert nálam a home office (az akkori munkáltatóm, és az ügyfelek szerint is) azt jelentette, hogy 7/24-es készenlét, a saját szabadságomon is.
Közben adott a feleség és a gyerek, nyáron nekik nyári szünet... stb.

Másrészt pedig, bevallom férfiasan, hogy a home office-hoz kell egy mentalitás, hogy ne gubózz be, és ne is lustulj el.
Én 4-5 év után szétszórt is lettem, és embergyűlölő is. :)
Be kell látni nekem nem való. Lehet, hogy másnak igen.

De szerintem ehhez szinglinek kell lenni.
Ha család van, akkor nekik is alkalmazkodni kell, ami nehéz...

Ezért mondom, hogy nekem megéri naponta 2x1,5 órát utazni, mert helyreállt a rend, nyugi van.
És ezért mondja a feleség, hogy így többet vagyok otthon mint home office-ban. Értsd: este 7re érek érek haza, 2órát vagyok a gyerekekkel (plusz hétvége), de az 100%-ban az övék.
Home office: fél agyad, fél füled fél kezed legalább meló, a gyereknek meg "ne most!".
Otthon vagy, de mégsem...

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Szerintem a home office-hoz kell egy dolgozószoba, ahol bent van a munkagép és a munkatelefon. Bemész 8:50-kor és becsukod magad után az ajtót, a gépet bekapcsolod és elkezdesz melózni. Valamikor dél és egy között fél órára kijösz ebédelni, utána visszamész és tolod fél 6-ig, majd kikapcsolod a gépet, kijösz és becsukod az ajtót magad után. Legalábbis ennek kellene a "normál" munkanapnak lenni, és így a feleség/gyerek/nagyi is látja, hogy "apa dolgozik"
Az ügyelet home ofice-ban is ügyelet, és a túlóra home office-ban is túlóra, és ezért is meg kell kapnod a megfelelő ellentételezést a munkáltatótól.

"Egyebkent nem a legfontosabb, most jott egy a Raiffeisentol, sajnos utolag derult ki, hogy _szinten_ Ujpest-Varoskapu a helyszin, de ha mar igy tortent, akkor igy tortent. meglatjuk, egyaltalan interjura behivnak-e. De teny, hogy a helyszin miatt nem a szivem vagya."

En sem szeretnek kotekedni, de vigyazz azzal, hogy nevesitve, akar csak a kivalsztasi folyamatrol is milyen informaciokat osztasz meg.

Ok, koszi.
Csak azert irtam, mert a hirdetesben "Budapest", megkerestem a szeklhelyet, Kalvin ter, tenyleg remlik is ott par bank epulete, pl. Erste. Aztan hidegzuhany volt, hogy hova kellene menni.
Ha mar a hirdetesbe beleirjak, nem is probalkozok.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Nyilvan, de tisztaban vagyok az ertekemmel. Nem vagyok mernok, nem ertek "specialisan" valami ritkasaghoz, tehat nem valoszinu, hogy millios ajanlatokkal fognak bombazni (igen, annyiert hajlando lennek napi ket orat utazni).
Az en kategorimban es koromban nem fer bele, hogy elcsesszem az idomet tul sok utazasra. (es a Deakra pl. atszallas nelkul eljutok, tehat nem a tavolsag zavar, hanem az atszallas/varakozas...meg a 3-as metron a felelem)

Szoval max. felora utazas belefer, de tobb nemigen. De gondolkodtam, pl. Fehervarra tok konnyen eljutnek, kb. haromnegyed ora es csak ulok a vonaton, nem kell atszallni, stb, szoval NEM a tavolsag a zavaro.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Aztán Fehérváron szívnál a tömegközlekedéssel :D A vasútállomás ott kb. minden nagyobb cégtől legalább 30 perc buszútra van (és kb. óránként járnak a buszok).

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Koszonom, pont errol van szo.

En sem Budapesten szulettem es jartam eleget Dombovar-Pecs kozott (esti suli, PTE). Kibirhato volt, bar faraszto.
De a pesti (ertelmetlen) tomegkozlekedes...

Lehet, hoyg autoval nem zavarna, csak a dugo. De meg ha penzem lenne, akkor se vennek csak azert autot, hoyg munkaba jarjak.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Lehet rá bőven oka. Nem publikus is.
És érthető a csalódottság, hogy a "tisztelt" HR-esek és fejvadászok, közvetítők ilyen magasról lesz@rják a kirostált jelentkezőket.
Sajnos hozzá kell szokni kis hazánkban, hogy százból kilencvenöt munkáltató nem is válaszol, ha nem kellesz.

közig állások mindig csókosak voltak, azokat felesleges megpályázni. Már be vannak Pistikével töltve, amikor a hírdetés megjelenik.

Másik meg, hogy sosem szabad arról beszélni, hogy mi nem jó. Ez az úgy tapad mindenkire mint a ragasztó, és buksz függetlenül minden mástól.

--
robyboy

Én ~10 km-t tudtam úgy utazni a melóba, hogy minimum másfél óra volt oda, és másfél vissza. Így simán elpattant 3-3.5 óra naponta a trolin-buszon-villamoson-héven-buszon ücsörgésre. (Nem vicc, ez volt a sorrend.) Szerinted nem kívántam a halál f*szára az egészet? :D

Ja mindezt Budapest közig határain belül úgy, hogy az egyik kiindulópont a belváros volt.

Hát egyrészt az idegek felőrlése, másrészt ha napi 3 órát ingázol, és egy évben van mondjuk 250 munkanap - 20 nap szabi = 230, akkor majdnem _egy_hónapot_ töltesz közlekedéssel. (És akkor csak dolgozni jártál, nem volt nyaralás, meg semmi.)

Ha ezt mondjuk csinálod 40 évig (mondjuk az már a te hibád lenne), akkor több mint három évet töltesz ebből buszon. Három évet odaadsz az éeltedből azért, mert "nem sok" az a 3 óra naponta.

Hát nekem ez nem kell köszi.

Hát, kicsit inkább -1

Én pl. Budapest legdélkeletibb feléről járok be - bárhova - minimum egy óra alatt, volt, hogy másfél.
Igen, sz@r, igen, de azért nem okolhatok senkit, hogy tőlem messze van. De nem is adnám fel a kertes házam a nyugodt külvárosban egy belvárosi panelért vagy lakásért. Nekem ez megéri, másnak pedig az éri meg. El kell dönteni.
Egyrészt, másrészt viszont mióta dolgozom - kb. 95 - azóta olvasok és tanulok a tömegközlekedésen. Mert nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy elvesztegetett idő, és innentől kezdve nem is az. Valószínűleg nem olvasék annyit, ha nem utaznék tömegközlekedéssel vagy autóval járnék (ami meg a másik fele, az üzemanyag és a parkolás ára kétszer annyi és kb. 20 percet nyernék vele naponta).

> Egyrészt, másrészt viszont mióta dolgozom - kb. 95 - azóta olvasok és tanulok a tömegközlekedésen. Mert nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy elvesztegetett idő, és innentől kezdve nem is az. Valószínűleg nem olvasék annyit, ha nem utaznék tömegközlekedéssel vagy autóval járnék (ami meg a másik fele, az üzemanyag és a parkolás ára kétszer annyi és kb. 20 percet nyernék vele naponta).

+1, én is így használom fel az utazásra szánt időt (nekem kb. 45 perc, 1 átszállással).

Esetleg ragyursz az angolra es T? Nincs messze, van remote office ha jol tudom. Szerintem L2 siman meglenne kezdesnek, utana L3 pikk-pakk osszejon.
____________________
echo crash > /dev/kmem

> Az ITSH-nak az egvilagon semmi koze nem volt a tortenethez
Egy kicsit el vagyok veszve a T különböző cégei között, elismerem, de szerintem a T sem erőlteti meg magát.

google://itsh után ugyanolyan rózsaszín oldal, nagy magenta T, Member of T-Systems felirat, etc.

> a Telekomnak is csak annyi, hogy stromanja volt a fejleszt vegzo garazscegnek
ez nem tudom, miért kellene, hogy emelje a cég megítélését a szememben, sőt. de ettől még a kommunikáció, a válságkezelés tragikus volt, s abba (amennyire én tudom) a T állt bele.

sokkal kevésbé lett volna gáz az a sztori, ha csak egy szar alkalmazást kiadnak (mert valaki kitalálta, hogy kell a vizesVB-re), majd lassan rendbepofozzák.

De a szerecsenmosdatással, majd kijavítjuk ésazótaiskuss-kal, erőfitogtatással, etc-vel kifejezetten unszimpi volt.

ha te mondod. En is vedenem a mundert, meg jo hogy. Btw. meg tavaly, amikor megkerdeztek az egyik gyokeret, hogy 'a tobbi t-systems-es termek is hasonlo minosegu?', akkor nem valaszolt. Ez szamomra sokatmondo. Az egeszben annyi pozitivum, hogy utana kibasztak a picsaba a masik gyokerrel egyutt...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Abban teljesen igazad adok, hogy azzal, hogy a nevét adja hozzá, felelősséget is kell(ene) vállalnia.
Azt viszont már nem gondolom, hogy általánosságban jellemző lenne ez a minőség, ez miatt nem tartanék, ha oda felvételizek.
De gondolom abban sincs vita köztünk, hogy a teljesítményorientáltságot, a magas (!= állandó) minőséget sem feltétlenül egy tipikusan nearshore projekteket idehozó multinál kell keresni.

Koszi, igen, tudom, nagy hiany ez nalam.
10+ eve voltam egy negyhonapos intenziven - azert tudok most alapfokon.
Azt meg egyszeruen nem hiszik el az emberek, hogy nem ertem, amit mondanak.
Jo, kitalalom altalaban, hogy egy turista mit akar (foleg, hogy helyszin nevet mondja :) ,
de valaszolni...leginkabb mutogatassal vagy tomondatokkal :(

En biztos vagyok benne, hogy letezik "nyelvi diszlexia" es az a bajom - csak ezt senki nem hiszi el. Foleg, hogy ocsem pikk-pakk megtanult az angol es nemet mellett danul is...

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Nem letezik "nyelvi diszlexia", nezd meg a kisgyermekeket, anyanyelvi szinten beszelnek pusztan mert rajuk ragad :)
Idegenkedes, nem megfelelo modszer lesz az ok inkabb. Nezzel TV-t csak angolul, nem kell felirat se. Nem baj ha nem erted, par honap utan raall a fuled, meghallasz egy-egy szot. Vegul mashogy fogod latni az egeszet.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Bocs az offért, de valami lehet abban a "nyelvi diszlexiában". Oroszul hat év alatt nem tanultam semmit, angolul másfél év (heti egy óra! - nomeg ami utána rámragadt az életben) alatt annyit biztosan megtanultam, mint Celtic. Mondjuk Bécsben meg mertem szólalni angolul, máshol még nem nagyon. :D
Off uff... izé... off

Az orosztanár kinézete nem biztos, hogy elegendő motiváció.

Szerintem a legnagyobb baj az volt, hogy egy olyan nyelvet kellett volna megtanulni, amit a gyakorlatban csak nagyon kevesen tudtak használni. Ha nem ott tanultál, vagy dolgoztál valamelyik elhagyatott vidéken, akkor csak hivatalos utazási irodával juthattál ki. Vagy ha élt kint rokonod (pl. Ukrajna területén), akkor meghívólevél birtokában kérhettél vízumot. Ha valahogy kijutottál, akkor sem mehettél az országban bárhová. Orosz nyelvű TV adás csak az ország néhány részén volt elérhető (ott ahol volt nagyobb létszámú szovjet helyőrség).

Hát könnyen lehet..
Én 11,5 évig "tanultam" oroszul, ennek eredményeként némi erőlködéssel talán kibetűzöm a ciril szöveget, de gyakorlatilag semmit se értek belőle.
Angolul tanultam 2-3 évig önszorgalomból, de csak a szakmai könyvek értő olvasásásáig jutottam.
A fentiek alapján elkönyveltem, hogy nyelvi antitalentum vagyok.

46 évesen kezdtem 0-ról a németet, 4 évvel később három felvételimből 2 sikeres volt Ausztriában.
Kellett hozzá motiváció, egy jó tanár, meg sok kitartás.

Orosz tokugyanez
Angol annyival masabb, hogy 10+ eve jartam egy negyhonapos intenziv tanfolyamra (heti ot nap, napi ot ora), a vegefele mar neha egy-egy szot megertettem a magnorol szolo szovegben. Iras-olvasas egesz jol ment. Beszed kb. azon a szinten, mint a hallas.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

A több évtizedes korabeli orosz oktatás is ékes példája annak, hogy mennyire fos (volt) a magyar oktatási rendszer.
Ma is az. Ahelyett, hogy motiválni, logikusan gondolkozni tanítanák meg az embert, a sok lexikális használhatatlan faszság helyett.

A duális képzés már valami fény az alagút végén. Nomeg hol van a napi élethez szükséges tudás elsajátítása? Alapvetö jogi ismeretek, apróbetüs olvasás, stb...

--
robyboy

szerintem nem erted, amit itt tobben mondanak.
Megnezed
1. magyar felirattal
2. angol felirattal
3. angol felirattal (de ekkor mar minden ismeretlen szot szigoruan szotarozol)
4. megnezed felirat nelkul

Ha ugyesebb leszel, akkor az 1-es lepes ki is maradhat.

Ha meg ugyesebb leszel akkor megforditod:
eloszor felirat nelkul majd angol felirattal, majd ujra felirat nelkul.

Ha meg ugyesebb leszel,akkor felirat nelkul, de ha valamit nem ertesz, akkor megallitod es kiszotarozod.

Azert az latszik, hogy ez igy nem tisztan szorakozas, meg erdemes jo filmet valasztani...

Az, hogy magyar felirattal nezel filmet az max gyorsolvasara jo, vagy inkabb arra se.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerintem probalj ra az Ericssonra. Keresik a linuxosokat.Infopark.
Behivnak szakmai interjura, abbol azt valasztasz amit akarsz. Javaslom irdd meg a Linux-ot meg az IP-t. Esetleg Python-t.
Lesz melo sztem

Amugy a Linkedin profilod csinositsd fel és állítsd be hogy nyitott vagy. Keresni fognak.... :-D

- Windows (3.1, 9x, NT, XP

ezen besirtam

Nyelvismeret: ez nem jo.

napi 15 perc angol tanulas, ha esik, ha fuj...

Egy javaslat: a kompetenciak mellett (amelyek az adott terulet melysegenek jelzese nelkul majdnem hogy ertekelhetetlen) azt is leirhatnad, hogy mit csinaltal ott az alatt a 12 ev alatt, milyen eredmenyeket ertel el, mire vagy buszke, stb.

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Ezt kéne frissítened:
http://celtic.no-ip.org/oneletrajz/Oneletrajz.pdf
Nem jó, hogy így kinn van és könnyen megtalálható és nem friss egyszerre.

Egyébként meg az, amit írtál, kevés, és a legtöbb helyre nem kell ilyen tudással rendelkező ember. Vagy a felsorolt kb. 30 dolog helyett kellene még vagy 100, hogy elmenj generalistának, vagy valamelyik részről meg kell győznöd, hogy sokkal jobban értesz hozzá, hogy elmenj specialistának. Ez nem azt jelenti, hogy bármilyen szempontból is béna vagy, az IT területén, de látszik, hogy önmagad eladása területén még van hova fejlődnöd.

Ott vagyok. Jo, kb. a facebookos aktivitasommal egyenerteku a LinkedIn-es aktivitasom is, de ma
rajottem, hogy meg mindig dolgozok. Meg felvettem par skillt is. (es roppant megbizhatonak is tunik, olyan skilljeim voltak, mint "js" meg "c#" es "scrum"...jopar ponttal, mert persze az osszes tobbi ismeros csak nyomkodta a gombokat. Ezutan gyorsan le is szoktam rola...amugysem vagyok tul gyakori social media user.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Teljesen joszandekkal irom, de ezt a weboldalt ne reklamozd, foleg ne cv-dben. Es hogy oszinte legyek ez a sajat email magia sem a legjobba nveszi ki magat cetlic [at] celtic.no-ip.org, pl a google spambe rakta a leveled. Ertem en, hogy a suszter cipoje, de ...

Masik dolog, neha a kevesebb tobb: MS Office, Multimédiás alkalmazások, ECDL vizsga ?? nem relevansak a munkakorodben. En egy kicst az iskolai vegzettseggel is igy vagyok (lehet mert ninc :D), de "Műszaki Informatika Szak – 10 félév" bocsi, hogy ezt mondom a kutyat nem erdekli. Meg tudod-e csinalni vagy sem ez az egy dolog szamit.

"PC ismeretek és alkalmazások" mintha lenne masmilyen, felesleges.

Előnyök ?? mihez/kihez kepest? Mondjuk erossegek, az mas kerdes.

Egy HR-es kb 28 masodpercet tolt a cv-d olvasasaval, ha ez alatt lat valamit benned, akkor felkeres, ha nem, skipp.

-
Kiterjesztések írása Go nyelvi környezetben

Hat ja, par eve meg nem ment spambe. Majd megoldom. Mondjuk, mar reg meg kellett volna....

Nekem fontos volt az a tiz felev, ha nem is vegeztem el. MSO, ECDL meg onnan maradt benne, hoyg anno azzal talaltam munkat, mert desktop
helpdeskes usert kerestek. Aztan kesobb nyultam csak szerverekhez

Elonyok ? Nem tudtam, hogyan fogalmazzak.

Mondjuk, harom interjura behivtak. Ja, masik tizre meg nem, lehet, hogy ment a kukaba. De en sem konyoradomanyt kerek, hogy hadd dolgozhassak a cegnel akar minimalberert is. Ha tenyleg hiany van, akkor nem fognak annyit valogatni. Ha megis, akkor megsincs hiany - vagy toketlen a hr-es.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Ez nem egészen így megy. Az IT munkák közül van egy csomó olyan, amire nem "darabra" kell ember, hanem olyan, hogy különböző feladatok vannak, amelyek elvégzéséhez kell hozzáértés.

Pl. mi is keresünk most jó fejlesztőt, aki ért PostgreSQL-hez kicsit jobban, hallott már róla, hogy mi az a jsonb és egy interjún el lehet vele beszélgetni erről és az indexelés viszonyáról. Miért? Mert kéne egy ilyen specialista, és úgy látjuk, hogy a következő 3-5 évre tudunk neki folyamatosan munkákat adni a témakörben.

A Te CV-det is azért néztem meg, hogy hátha van valami olyan munkánk, amire alkalmas lennél. De azt tudtam csak kiolvasni belőle, hogy van ECDL-ed meg láttál pár linuxos dolgot. Helpdeskesnek vagy esetleg junior linuxosnak jó lennél, másra nem nagyon, ilyet meg pont nem keresünk. Lehet felhördülni, hogy dehát 10+ év linuxozás után miért junior, de a senior linuxossághoz nálunk speciel nem az a követelmény, hogy még több linuxos dolgot ismerj, hanem az, hogy láss ki a linuxos területről, légy nyitott más dolgokra. A fejlesztői toolchainek a hobbid? Nagyon jó. Élsz-halsz az adatbázisok teljesítményoptimalizálásáért? Nagyszerű. A 20+ éves banki alkalmazások érdekelnek? Legjobb. De semmi ilyet nem láttam.

Plusz megjegyzés: ez az egész nem a tudásodat minősíti, hanem a CV-det. Simán lehet, hogy bármelyik felsorolt területre, vagy más hasznos területre Te vagy a legkiválóbb jelölt, csak ez nem derül ki az önéletrajzodból.

Oke, ertheto.
Sztem egy HR-esnek igy is eleg jo, interjun meg beszelek rola bovebben.
(Nagyreszt eddig HR meg fejvadasz cegek hivtak)
Minthogy en is altalanosan nyujtom be (ruhellem is a mot. levelet, miert akarnek eppen ott dolgozni???), erre megfelel.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Sztem egy HR-esnek igy is eleg jo, interjun meg beszelek rola bovebben.

Csak a szemelyes interjuig el is kellene jutni, hogy beszelni tudjal rola.

Plusz a CV-d sokat elarul arrol, hogy mennyire igenyes es alapos a munkad.
En peldaul azonnal nemet mondtam azokra a jelentkezokre, akiknek a CV-je ugy nezett ki, mint a tied.
Es nem azert, mert nem lettem volna kivancsi az emberre es nem szivesen beszelgettem volna el vele, hanem
mert nagyon sok jelentkezo volt egy-egy poziciora es legtobb esetben sehol nem fer bele, hogy meghallgassanak
10+ embert. Inkabb levalogatjak 5 jelentkezore, mert 2-3 koros interjuval ot is hetekig tart a felveteli process.

UI.: amugy komolyan nem ertem, hogy miert kell minden egyes alkalommal mikor valaki munkat keres,
ugyanazokat a dolgokat elmondani az embereknek. 1000x elmondtak es leirtak mar itt is meg mashol is.

Ezzel a módszerrel nem értek egyet. A CV e téren szerintem semmit sem mond. Részben azért, mert azt ugye megírhatta bárki, semmi biztosíték rá, hogy a jelentkező volt. (Sőt...)
Aztán ott van az is, hogy az IT területen dolgozók többsége utál dokumentálni. Ettől még a munkája lehet alapos.
Megkockáztatom: a csillivilli, színesszagos CV-t beküldőktől inkább kell óvakodni, mint azoktól, akik egy sajtcédulán odavetnek öt sort... :)
Persze mint mindig: tévedés joga fenntartva.

Ui: azért kell ezerszer, mert amíg nem vagy érintett a keresésben, addig nem figyelsz oda ezekre a témákra ;)

Lehet a modszerrel nem egyeterteni, de a legtobb helyen igy mukodik a dolog. Nincs kedvem belemenni melyebben, hogy miert van ez igy.
Az, hogy ki irta, az engem kevesbe erdekel. Inkabb az mennyi a valosagtartalma. Az meg hamar kiderul.

A dokumentacios dologra nemigazan tudok mit mondani. A jo szakemberek tudnak es szeretnek is dokumentalni. Masok meg nem tudnak es ezert nem is szeretnek, de ok nem tartoznak a jo szakemberek koze. Egy max. 2 oldalas CV megirasa nem kellene, hogy gondot okozzon senkinek sem. Egy CV-nek nem kell csillivillinek lennie, hanem strukturaltnak es informativnak. Nagy a kulonbseg a ketto kozott szerintem.

Persze lehet allandoan rendszer ellen kuzdeni, ahelyett, hogy az ember inkabb idomulna a mai elvarasokhoz, de akkor viszont nem kell meglepodni, hogy nem sikerul megfelelo allast talalni.

Hát nem sok dologban értünk egyet... én kevés olyan embert ismerek, aki szeret doksit írni, még kevesebbet, aki tud is.
Jó szakembert viszont sokat.

Azt az aprócska ellentmondást meg nem tudom, észrevetted-e, hogy elsőre az önéletrajz minősége alapján ítéled meg a jelentkezőt, holott könnyen lehet, hogy nem ő írta...

Engem csak kívülről érdekel a dolog, de valahol még szórakoztat is ami e téren folyik.

"Aztán ott van az is, hogy az IT területen dolgozók többsége utál dokumentálni. Ettől még a munkája lehet alapos."

Az legyen alapos valahol máshol, ahol egyedül van :) Csapatban az erre való hajlandóság muszáj. Legalább úgy, hogy felismeri azokat a helyzeteket, amikor a kulturált dokumentáció szükséges. Aki saláta CVt ad ki a kezéből, az ezen a felismerési teszten lendületből elbukott. És az a fenti CV ránézésre is saláta.

És persze, minden ITs utál dokumentálni, de minden nem junior ITs még jobban utálja, ha valami nincs ledokumentálva. A nem kutyaütők ezután képesek arra az önreflexióra, hogy erőt vegyenek magukon, és dokumentáljanak normálisan.

"Ezzel a módszerrel nem értek egyet. A CV e téren szerintem semmit sem mond. Részben azért, mert azt ugye megírhatta bárki, semmi biztosíték rá, hogy a jelentkező volt. (Sőt...)"

De, ha randa az biztosan mond valamit. Azt, hogy ITs létére képtelen volt kinyüstölni magából egy elfogadhatóan kinéző darab papírt. Ha meg esetleg nagyon csili, és nem ő csinálta, akkor vagy a tartalma érdektelen, vagy max kiderül egy egyébként jó emberről, hogy ugyan randán dokumentál, de legalább tisztában van vele, hogy ez baj.

"Utálni messze nem egyenlő azzal, hogy nem is csinálja.
Jól dokumentálni viszont egyfajta művészet.
Szerintem."

Bizony. Elfogadhatóan viszont nem az. A CVvel szemben sem az a reális elvárás, amivel egyébként szokták ijesztgetni a végzősöket az iskolában, meg a keresőket a hr megmondó portálokon, hogy ha van benne egy helyesírási hiba, akkor instant bukó, hanem az, hogy nézzen ki kb egységesen, és derüljön ki belőle kb a szakmai háttered, meg az a komplexitás szint, amivel már rutinból tudsz megbírkózni. Kis túlzással (vagy talán még azzal sem) egy normálisan kirenderelt markdown is jó.

Nyilván ez az én szemüvegem, és én már előszűrt cvket szoktam nézni, de tekintetbe véve, hogy messze nem csak csilivili, hibamentes cvket láttam, gyanús, hogy a HResek sem csak azt engedik át :)

"Egyébként az open source a legjobb példa rá, hogy a dokumentació készítés és a tudás nem járnak kéz a kézben ;)"

Mert hobbiprojektnél megengedheted magadnak, hogy "leszarom, ha nem tetszik, ne használd". Ellenben az is tisztán látszik, hogy az igazán széles körben elterjedt OS cuccoknak vagy van elfogadható dokumentációja, vagy nincs rá igazán szükség, mert normális guija van. És van egy csomó olyan jó cucc, ami azért nem terjed el, mert nincs hozzá doksi.

"semmit sem mond" mar hogy ne mondana valamit, az elso benyomas, az elso impresszio. Mivel minden ember valamilyen rendszer szerint raktarozza az informaciot, a cv hatarozza meg az elso dobozt, amibe kerul az ember. Es a jelentkezoket behivjak az alapjan hova kerult a cv-je, melyik dobozba. Aztan ha 1 jelentkezo volt, akkor behivjak, ha 1000 volt, akkor szivas.

"semmi biztosíték rá, hogy a jelentkező volt" viszont a jelenkezo adja be, o adja hozza az arcat, _rola szol_. Mindegy ki csinalta.

"Ettől még a munkája lehet alapos" ez azert egy kicsit ellentmondasos, hiszen a munka resze a dokumentalas, tehat ha nem dokumentalja, akkor nem lehet alapos a munkaja.

"a csillivilli, színesszagos CV-t beküldőktől inkább kell óvakodni" at lehet termeszetesen esn ia masik oldalra, de azert megis valami igenyessegre utal ha rendezett a cv, csak relevans (es friss) dolgok vannak benne. Ahogyan igenytelensegre utal, ha nem. Vagy nem elonyos ha azt sugarozza, hogy az illeto egy dinoszaurusz. Elso benyomas.

"egy sajtcédulán odavetnek öt sort" nekem pl nincs is cv-m (nem volt mindig igy). Ha munkat keresnek, akkor a kapcsolati tokemet hasznalnam, rakas embert ismerek, akik izgalmas dolgokat csinalnak, es tudom, hogy van naluk nyitott pozicio (rendszeresen csabitanak is). Szoval csak arra akartam utalni, hogy vannak ennek a cv kerdesnek fokozatai, en jo vagyok self marketingben nekem cv sem kell, de aki nem jo self marketingben, annak legalabb a cv-je utaljon mar valami kis napra keszsegre meg igenyessegre.

-
Kiterjesztések írása Go nyelvi környezetben

Ezekben szerintem tévedsz.

Valami alapján mérni, értékelni mindig pontosabb eredményt ad, mintha egyáltalán nem értékelnél, és ilyen szituációkban kizárólag a CV van, ami alapján egyáltalán esélyed van véleményt alkotni.

Aztán minek vegyek fel olyat, aki utál dokumentálni, ha a munkájának része az is, hogy dokumentáljon. Csak nem akarhatom, hogy utálja a munkáját... :-)

"par eve" ne nevettess ... eve?

"mar reg meg kellett volna" remelem erzed a dolgot, rendszeregazdanak akarod magad eladni, es nincs 2 evente 3000 Ft-od egy sajat domainre, plusz a sajat dyn dns mogott, valoszinuleg otthon a spajzban uzemeltetett levelezo szervered meg nem mukodik az elvartak szerint. (bocsi kivulrol ez latszik)

"meg onnan maradt benne" nem vagyok cv expert, de meg kene modernizalnod a cv-det, hogy ne az jojjon le belole, hogy te egy iparos vagy, aki kitanulta a szakmat x evvel ezelott, es kb a cv irast is akkor tanulta, es azota csak beleirja amivel foglalkozott.

"Nem tudtam, hogyan fogalmazzak." most mar tudod :)

"Ha tenyleg hiany van" hiany van, csak a legtobb helyre rock starokat keresnek meg ninjakat :) Cloud, kontenerizacio, elosztott rendszerek, continous delivery, autoscaling, es nem windows 3.1.

Az angol nyelvismeret hianya pedig megtizedeli a lehetosegeket, amiket raadasul utazasi feltetelk szerint is szursz. Nem lehetetlen, de ahhoz kell egy olyan cv, ami mar ranezesre felkelti a figyelmet, az olvasasa soran pedig atsugarzik a szakma es a technologia iranti szeretet ugy, hogy szegeny hr-es egesz lazba jon mire a vegere er 28 masodperccel kesobb, es csak veled akarjon dolgozni.

-
Kiterjesztések írása Go nyelvi környezetben

Hogy en hogy utaltam mindig az ilyen trukkozeseket :(
Latszik, hogy nem vagyok igazan magyar :)

(Esigen, ha ismerosnek LinkedIn-en adtam +1-t a skilljere, mindig megneztem, hogy tenyleg adjak-e. Aztan amikor az enyemen kezdtek elszaporodni a "html" meg "javascript" +1 ertekelesek, akkor jottem ra, hogy egyedul biztos nem fogom megvaltani a vilagot es inkabb automatan nyomtam ra a felkinalt lehetosegre. Ezzel persze ez az ertekeles lesz hiteltelen....)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Az a baj, hogy Magyarorszagon elek szuletesemtol fogva es folyamatosan ezt a "tukkozunk, megoldjuk okosba' "-mentalitast latom mindenhol. Nehezemre esik elfogadni, hogy pont a LinkedIn-en ne igy menne.

Az aktiv hasznalat az logikus (bar, ha egy munkavallalo tul aktiv ott, akkor mikor dolgozik ? :), szoval ez is lehet.
En igyekszem azzal eladni magam, hogy "megbizhato" vagyok, azaz nem fogok felevente felrugni mindent es masik allasba ugrani. (nyilvan a hatulutoje meg ennek az, hogy "na, ez se kell senkinek, foggal-korommel ragaszkodik az egyszer megszerzett allashoz" :)

Ezert nem voltam soha aktiv a LinkedIn meg hasonlo feluleteken, itt a hupon sem az allashirdetes volt a kedvenc topicom :)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Szerintem egy csomó rossz feltételezéssel élsz.

Én is Magyarországon élek, én is ismerem a "megoldjuk okosba" mentalitást - de nem vagyok annyira korlátolt, hogy azt higgyem, hogy az egész világ így működik.

Ha valaki aktív Facebook-on vagy LinkedIn-en az egyáltalán nem jelenti azt, hogy rosszul dolgozna. Egyrészt csinálhat bármit munkaidőn kívül vagy szabadságon, pl. ezeket is. Másrészt felőlem aztán csinálhatja munkaidőben is, úgysem fog tudni napi 8 órán keresztül folyamatosan csak a munkájára koncentrálni, és ha ez kikapcsolja az agyát, hadd csinálja. (Volt egy kollégám, aki pl. háttérzajként e-sport közvetítéseket és szerepjátékos podcastokat hallgatott, szerintem ebben semmi kivetnivaló nincs...)

Egyébként a véleményeid alapján én pl. egyre kevésbé szeretnélek felvenni, de ez mondjuk mindegy :-)

Lehet. Meg nekem is vannak rossz tulajdonsagaim.

Az egesz vilagrol en sem hiszem - de azt sem, hogy Trumpot csak viccbol valasztottak meg.

Nyilvan en is logtam idonkent facebookon vagy LinkedInen. Az utobbival csak az az apro problema (sztem), hogy direkt munkakeresesre szolgal. Azaz hogy orulnel egy munkavallalodnak, aki a munkaido jo reszeben uj munkat keres ?

Nem gond, en se szivesen dolgoznek nalad. Az a "nem vagyok annyira korlátolt" kicsit erosnek tunt, Isten-komplexust sejtet :)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

> Az utobbival csak az az apro problema (sztem), hogy direkt munkakeresesre szolgal.

Ez így azért nem igaz. Tény, hogy nagyon el van csúszva az egész ebbe az irányba, de az eredeti cél nem ez, hanem valóban valami szakmai networkölésre, információcserére platform. Csak egyrészt nem túl jó, másrészt meg sokkal többen vannak rajta, mint akinek erre a részére szüksége van (vagy hajlandó bele energiát fektetni). Ezzel együtt azért melókeresésen túl valóban tud működni egy fajta networking jellege, mind úgy, hogy adott esetben egy meeting előtt (vagy után) meg tudod nézni, hogy ez ki a franc, és mi a háttere, akár úgy, hogy az ilyen lazább kapcsolatoknál látod a változásokat, ki hova ment, ilyesmi.

Ah, ertheto. Ezt nem tudtam rola. Minthoyg alkalmazott voltam, az ugyfelekkel en csak azutan talalkoztam, miutan a fonokom elintezte, hogy ugyfel legyen.

Munkakeresesnel meg ugy altalaban googleval rakeresek a ceg nevere, nincs-r rola valami "menekulj innen" vagy "hat ezt a gengszterbandat" talalat roluk. Marmint a nyilvanos ceginfo mellett.

Lehet, hogy a linkedinen is talalnek erdemi infot, passz. Mindenesetre koszi az infot!

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Es en is elnezest kerek, igy munkanelkulikent eleg erzekeny vagyok.
(Ezt sztem le is targyaltuk :) csak megjegyzem, hogy nagyon ritka ember, aki hajlando bocsanatot kerni, ezt en szemely szerint mindenkeppen nagy pluszkent tartom szamon :)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Ij, koszi, azt total elfelejtettem :( Maris cserelem.
Nemcsak onmagam, voltakeppen barminek az eladasahoz hulye vagyok :)

Amit irtam : az direkt volt. Nem fogom ide a hupra kitenni. Oneletrajzban is ez van felsorolva. Nem vagyok egyikben sem kulonosebben jobb, de a cegnel egyszeruen mindent kellett. Amit nem tudtam, azt megtanultam es csinaltam. Ha mast nem, azt jelzi, hogy tudok uj dolgokat tanulni....
(Tobb cegnek is dolgoztunk a hosting mellett es mas volt az egy telephelyes, de 10 mysql clusterrel rendelkezo cegnel a kivansag es mas az ot telephelyen windowsos szervereket es linuxos tuzfalakat hasznalo cegnel)

Szoval amit a T. megrendelo elvart.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

A Lechner Ödön fasoron levő cégeket nézted már?

Nem csak a 4 nagy van ott, sok kisebb is van ám.

(És gondolom Petőfit akartál írni a Margit helyett.)

> keresre CV-t tudok kuldeni

Miert keresre?
Ha keresel, akkor miert nem tolod a arcukba a linket az embereknek? Ha ide belinkeled, akkor meg a google is jobban propagalja...
Plane, h masik hozzaszolasbol ugy latom, h egyebkent kiraktad publikusba.

Mi elkepzelheto, h fogunk keresni hasonlo kaliberu embert a kozeljovoben. De meg vita szintjen letezik csak a pozicio. Nem tudtal volna 1-2 honappal kesobb felmondani?:)
BTW graphisoft park, az mar kicsit kiesik neked..

Igen, koszi, kiesik. Sok allast lattam ott es parszor (gyalog) elmentem arra, szoval szuper meg minden - csak az oda eljutas huzos. Jo, mondjuk 19. villamos + HEV, de mindketto 10-15 percenkent jar, szoval szerencsetlen esetben majd' felora csuszas is osszejohet.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Szia!

Szívesen elbeszélgetnék veled, rendszergazdát keresünk. Álláshirdetés: http://www.ogyei.gov.hu/dynamic/OGYEI_allashirdetes%20projekt%20-%20ren…
Ne röhögjétek ki hangosan, közszférában nem olyan egyszerű hogy éppen mit lehet leírni. Épp ezért sok mindent ide sem írhatok le. A munkavégzés helyét a honlapon úgyis megtalálod, de BP. V. kerület. Sokan járnak bringával :)

Nem one-man army kell, két másik kollégával dolgoznál együtt. Van Windows/Linux vegyesen, vállalati szintű kiszolgáló környezet, és közösen beszéljük meg, hogy osztozunk a rendszereken. Nem szorulsz be egyetlen skatulyába, belekóstolhatsz bármibe amink van :) Emellett biztonságtudatos megvalósítást várunk el. Ha valami működik, az kevés. Ha biztonságosan működik, az az elfogadható.

Ha érdekel, jelentkezz pls. Vagy ha rám dobsz egy privát üzenetet, telefonon még tudok bővebbet mondani.

Helló,

Küldtem egy emailt, hogy kellene CV.

Neked talán egy jól kitöltött profession.hu profil többet segítene mint a linkedin. Talán. Jó angol vagy német tudás nélkül nem nagyon lehet a jó helyek (értsd: jól fizető+szakmailag is jó) közül válogatni, becsüld meg azt a kevés megkeresést amit kapsz.
"szorol szora az van, amit leirtal es akkor mar annyira nem fog tetszeni"
Ha én munkáltató/toborzó lennék, egy álláskereső hirdetésben nem szeretnék ilyet olvasni, ezzel biztos nem szereznél nálam jó pontokat

Kár ezen megsértődni. Sajnos igaza van. Hiába megy a pofázás az informatikus hiányról, nehéz állást találni még akkor is, ha nem válogatsz ennyire. Ha tíz-tizenöt évvel fiatalabb lennél, még talán lenne esélyed így is. Igaz, amikor én kerestem, nem volt ez a sírás a rabszolgakereskedők részéről, de gyakorlatilag esélyem se volt ismerősök segítsége nélkül. Pedig olyan apróságokkal foglalkoztam, mint vms üzemeltetés, hpux clusterek, oracle, tivoli tsm stb.
És ha nincs munkád, villámgyorsan felejtesz...

"Hiába megy a pofázás az informatikus hiányról, nehéz állást találni még akkor is"
Nem vagyok gyakorlott álláskereső de a mostani (nagy telco multi) helyen látom, hogy budapesti multik/shared service centerek között könnyű jönni-menni. Ha szereted az ilyen cégeket... De ehhez kell min. az angol és megfelelő tapasztalat. Én a mostani helyre (sokakkal ellentétben) úgy kerültem vidékről, hogy sem a csapatból, sem a cégből nem ismertem senkit. Igaz ezzel a kisebbséghez tartozok, sokan ismeretség útján jöttek.

Ìgy van. 2006-ban, amikor munkát kerestem, mindenki úgy szopatott, ahogy akart, mert túljelentkezés volt a munkaeröpiacon.

Ma, amikor hiány van a szakemberekböl itthon, mert rengetegen elhúztak, most megy a mézesmadzag, hogy ilyen béremelés, olyan cafeteria, mennyit emeltünk tavaly óta, stb... aztán még mindig a béka segge alatt vagyunk, még mindig semmi pénzekért kell(ene) dolgozni rengeteg munkakörben.

Èn azt mondom, meg is érdemli az összes cég, aki nem talál magának embert. Èvekig ök voltak felül, most a nép az úr! :)

--
robyboy

+1

Pont az az egyik legnagyobb probléma, hogy itt a tömegek kishitüek, és/vagy kisebbségi komplexusban szenvednek.
Ha nem bólogatna az álláskeresök 99.9%-a az elsö ajánlatra egyböl, csöppet más világban élnénk.

De a társadalom nagyobbik százaléka él a létminimumon, illetve alatta, napról-napra, hónapról-hónapra, és ezt nagyon jól tudják a munkáltatók is.

Fejlettebb országokban, ahol VAN tartaléka az embereknek, családoknak, nincsenek arra rászorulva, hogy minden szarra egyböl igent mondjanak csak azért, mert KELL az állás.

Ez van.

--
robyboy

Welcome to the piacgazdasag.

2006 kornyeken sem gyoztem ellapatolni az ajanlatokat, sem az itthoni, sem a kulhoniakat.

Most is igy teszek. Voltam par "TMC" (tm)/ ez tetszik / megtekintesen, a legjobb amikor elkezdtek a zsebemben turkalni, hogy, hogy a pekben csinalom en azt, hogy cca. 1 eve "nyaralok" mert nincs valami 3 filleres napinyocas mokuskerek ahol bakkerolom a rezet.
Erdekes volt nezni a reakciokat, el sem tudtak kepzelni, hogy van nem "alkalmazotti" vilag es esetenkent korberohogom az ajanlatukat, mert 10x annyi idore akarnak kevesebbet adni.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Bocs, hogy ezt mondom, de nagyon buta vagy.
Irigykedni? Ki? Hol? Mire?
Úgy egyébként a magadfajtát szívesen megnézném, hogy mekkora szája lenne ha hirtelen egy fillér nélkül, betegen, nyugdíj előtt pár évvel az utcán találná magát. Hihetetlen, mennyire szűklátókörűek tudtok lenni néhányan.
Örülj, hogy neked összejött! Feltéve, hogy nem hazudsz. Még magadnak is...

ha valami szanalmas, akkor az az erdemi mondanivalod hianya. De lehet, hogy csak azert nem tudtad cafolni, *amit* irtam, mert a) tenyszeruen igaz, b) sajat bevallasod szerint meg az is kihivas, hogy arra a kontentre valaszolj, amire kattintottal, mert idonkent egyszeruen nem latod a kepernyod bizonyos reszeit.

Arrol meg ne is beszeljunk, hogy aki nem ert egyet a "szakmai" (ez azert lett idezojelbe teve, mert amit te kepviselsz, az ~20 eve meghaladott, de tan mar a te idodben sem volt tul okos) velemenyeddel, az 'nagyon buta'. Arrol nyilvan szo sem lehet, hogy valojaban te vagy korlatolt es fogalmatlan. Jaaaj, zolika, zolika, nem kene egy nagyobb szodasuveget beszerezned? Legalabb a nagy arcodbol egy kicsit tobbet takarna...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Nem csak pénzről van szó. Nem tudom, divat-e még, hogy olyanoktól követelnek három nyelvet "társalgási szinten" (bármit jelentsen is) olyan pozíciónál, ahol kb. 100%, hogy csak magyarokkal, magyarul kell kommunikálni...
Szóval sok esetben kissé irreálisok az elvárások.
Szerintem.

Ha az adott pozíció be van töltve megfelelő tulajdonságú emberrel, akkor ott nincs szó munkaerőhiányról. Ha pedig nincs, akkor megint ott a pénz része, mert van az a pénz amiért találnának oda 3+1 nyelven oda-vissza beszélő dolgozót is, csak ők ezt nem akarják kifizetni, szóval inkább csak keresnek és nyavalyognak.

Persze értem amit mondasz, fölösleges elvárásokkal is tele vannak a betöltetlen munkahelyek, de ez nem üti a pénz részt. Mert legyen akármilyen túlzó elvárás, szar munkahely, akármi, akkor is van az a pénz, amiért bárkinek elkezd korpásodni a haja.

Nem bántani akartalak.
Én értékelem az őszinteséget, de a max. fele annyi idős HRes kislány mint te pont leszarja. Ez egy használtató kereskedés, tudomásul kell venni. Ha szépen csillogsz megvesznek.
Nagyon-nagyon hasonló szakmai háttérrel váltottam 13 közalkalmazotti viszony után 4 éve. Annyi különbséggel hogy makogtam valamit angolul (az angol interjú tényleg szarul ment ráadásul a CEO meg CFO ült velem szemben). Az új cég egy akkor alig 100 fős multi lett. Multinacionális: több országban több központtal van jelen de ugye klasszikus kis cég. Dunántúli kisvárosból költözés dunántúli nagyobbvárosba. 4 hónap különélés, heti ingázás, angol napi szinten, korábban sosem látott technológiák -olvastál már róla? Akkor mostantól te vagy a szakértő stb. Nem volt egyszerű. 3 év után meguntam, több hónap keresgélés/nézelődés után toborzón keresztül felvettek a nagy multihoz. Az esélytelenek nyugalmával jöttem mind2 interjúra, ez már egy architect pozi, fogalmam se volt róla mibe keveredek... Mint azóta kiderült, azért vettek fel, mert azt mondtam, hogy ez jó előrelépésnek tűnik, érdekel a dolog, kipróbálnám magam.
4 év alatt sok olyat láttam amit elképzelni sem tudtam korábban és ma már angoloknak tervezek megoldásokat, angol ügyfelekkel beszélgetek direktben a 4 évvel ezelőtti fizetésem sok-sokszorosáért. Én, az alapfokú nyelvizsgámmal meg szar GDF diplomámmal...
Igen, sokszor volt hullámvölgy, volt hogy az egészségemre is kihatott. Most viszont kényelmesen, otthonról, távmunkában dolgozhatok 220 Km-re a budapesti irodától. Szerencsés vagyok? Lehet, de küzdeni is kellett érte.

Azt hiszem, szerencsés vagy. Esetleg önértékelési problémáid vannak és sokkal több van benned (legalábbis a külső szemlélő számára), mint ahogy azt te gondolod.
Valahogy hasonlóan indultam én is, de úgy húsz év munka után kezdett nagyon teli lenni a hócipőm, a végén meg... hát nem túl szépen szálltam ki. Igaz, ehhez kellett két idióta főnök is. Az egyik a mai napig nem érti, mi bajom volt. :D

A lényeg, hogy az ember merjen nagyot álmodni. A hírdetések sokszor köszönöviszonyban sincsenek a valósággal.
àllásinterjún meg leginkább a szimpátia dönt pro és kontra, ha jó a benyomás, tiszta az út. 3 hónap alatt kiderül mindenkiröl, hogy beválik-e hosszú távon, vagy nem. Ès ez fordítva is igaz: megfelel-e a munkahely az elképzeléseknek, vagy nem.

--
robyboy

"Nem bántani akartalak."

Nem is felteleleztem. Csak Te vagy kb. a 27. aki ajanlasokat tesz, mit csinaljak maskeppen.
(kozben azert maganban jott par level is, ahol nem ajanlasokat tettek, hogyan valtoztssak,
hanem konkretan cv-t kertek / munkat ajanlottak)

Elhiszem, hogy szar a cv-m es nem jo helyen keresek, stb , de nem azert jottem, hogy ezt mindenki a fejemhez vagja a magas pacirol.
(Ha ugy nezem, kb. 100 comment volt, aki ezel foglalkozott, mig 3000 felett volt a letoltes, szoval ugy 30x annyi volt az aranya annak, aki nem erezte mindenkeppen szukseget, hogy kioktasson, hanem lapozott (meg esetleg levelet kuldott)

Szoval csak ennyi, amiert valoszinuleg kemenyebben valaszolgattam, zavar, ha az ember zsebeben 35 forint van es meg mindig nicns kilatasa a kovetkezo munkara, a volt cege meg tovabbra is tartozik a novemberi berevel. Ekkor kisse nehez azzal foglalkozni, hogy mi legyen mas a cv-ben. (Foleg, miutan nem is zavar, hoyg interjura nem hivnak be, hanem hoyg interju utan eltunnek)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Nem mutogattam ujjal :) Nem is tudnek, mert mire ideneztem, volt vagy harminc komment.
Total altalanos alany volt.

Mindenesetre most megint kerestek egy fejvadasz cegtol, ahova beadtam a jelentkezest egy allasra, aztan holnap maga a ceg HR-ese
keres egy interjura. Ezzel a CV-vel...szoval a fene se erti.

(Ott a problema, hogy en nem latok benne kivetnivalot. Azt az egyet, hogy "elonyok", azt tenyleg javitottam, anno nem jutott eszembe a helyes kifejezes)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Állami ZRt az NISZ volt? Rohamosztagosokat mindig keres a Birodalom.

Sajnálom, hogy hiányzik az angol nyelvtudásod, remek jelölt lehettél volna a csapatomba.

Mi hónapok óta vadászunk valakit, aki dolgozna nemzetközi pénzügyi szektorban IT security területen és beszél angolul, de sokan már egy egyszerűbb sed parancsnál is elvéreznek. Pedig inkább a hajnaldóságot és a hozzáállást díjaznánk, mintsem a kész tudást, de még így se jön össze.

Nagy kalappal Neked!

Megragadom az alkalmat ha már így ez a nyelves dolog felmerült. Erőteljesen gondolkozom, hogy én is elkezdek pályázgatni. Az angolom az nagyon elsüllyedt – német nyelv szétverte a fejembe az angol dolgokat – meg öregszem is :)

Német megy, az amolyan középfok körül, beszéd szinten folyamatos (hibákkal dúsítva)
Szerintem kell 5-6 hónap intenzív tanulás most majd.

Kérdés:

Mi az a szint ami elég lehet? - amit elvárnak a mai cégek? amennyiben tudok folyamatosan gondolkodás nélkül beszélni de hibásan pl. az megfelelő?

Nem vagyok szégyenlős, bármi kijön a számon ezt németnél megszoktam :) (nyilván törekedem, hogy komplett hülyének még se tűnjek – ez meg előadás kérdése)

> amennyiben tudok folyamatosan gondolkodás nélkül beszélni de hibásan pl. az megfelelő?

Ahogyan en tapasztalom igen. Tech vonalon azert annyira nagyon sok telco es meeting nem szokott am lenni (define sok, nalam heti 3+ mar sok). Azok is inkabb technikai jelleguek, esetleg nemi kapcsolodo bullshit. Ertsenek, ertsd meg oket.
Ha agile kornyezet akkor esetleg daily scrum divat manapsag.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Attól függ, de alapvetően igen. Szerintem kb 3-4 szint van tech vonalon.

- Azért kell az angol, mert az IT angol. Ilyenkor nem kell beszélni angolul a gyakorlatban, de minden angolul van, azt el kell tudni olvasni, ha esetleg olyan, akkor írásban azért néha tudni kell kommunikálni mondjuk egy upstream bugreportban, vagy ilyesmi.

- Tipikus multi jómunkásember. Viszonylag rendszeresen kell beszélni a cég nem magyar alkalmazottaival telekonfban / emailben, nem ritka esetben helyben is ül ember, aki nem beszél magyarul, és nem feltétlen csak a főnök, olyankor a napi technikai megbeszélések is angolul mennek. Itt kb a folyamatosan tudj beszélni az elvárás, az, hogy hibás, az nem gond. A többieké is az. Ha az usában van a partner, akkor is, mert akkor is indiai meg kínai. Ha nagyon rettenetes, akkor majd úgy is csiszolódik. Viszont ilyenkor, főleg ha helyben is kell, érdemes rágyúrni, mert a tapasztalat az, hogy angolul sokkal nehézkesebb egy meeting, még akkor is, ha mindenki viszonylag jól beszél, mert messze nem fejezi ki magát olyan könnyen szinte senki, mint magyarul (aki meg igen, azt azért gyenge angollal nehéz követni), szóval vissza is fogod, meg ki is maradsz. Persze ezt azért a karakánabb megoldja, akár egy "szorri, most két percben megöljük egymást magyarul, aztán összefoglaljuk" felütéssel, de egyrészt ez túl sokszor azért kellemetlen, másrészt meg ilyenkor könnyen benn marad a mondandó. Nekem volt olyan emberem, akit rendszeresen kérdeztem meg meeting előtt akár, mert voltak érdekes dolgai, de az angol miatt benne marad volna, de ezt nem midnden TL/Arch/főnök akárki fogja megtenni.

- Pre-sales környéki vagy valami business analízis jellegű tech meló. Mint a fenti, csak terhelve azzal, hogy a másik oldalt rendszeresen külsős ember ül, akinek el akartok adni valamit, te meg nem bújhatsz el a sarokban, mert csak te értesz hozzá, uh a tech részét prezentálni kell, meg kérdésekre válaszolni. Az, hogy nem akcentus nélküli cityt beszélsz, az itt sem érdekel senkit, de azért itt már nem veszi olyan jól ki magát, ha nagyon keresztbe töröd a nyelvet.

- Illetve hát van az, amikor nem csak támogatólag ülsz bent ezeken, hanem te tárgyalsz. Ott egy kicsit még kevésbé illik keresztbe törni a nyelvet.

Az elvárt angol tudást a cége válogatja. Dolgoztam olyan cégnél, ahol szinte csak írásban kommunikáltunk angolul a német kollégákkal.

A héten 11 meetingem volt angolul, ezek mindegyike technikai. Itt az elvárás az, hogy ki tudd magad fejezni, meg tudd érteni, amit mondanak. Ha valami nem tiszta, szólsz, hogy nem értetted, átfogalmazzák, lassabban mondják, nyilván mindenki közös érdeke, hogy a mondanivaló átmenjen. Ha eszedbe jut valami ötlet, el tudd magyarázni, a helyi nem magyar kollégákkal tudj beszélgetni, esetleg át tudj váltani egy beszélgetésben magyarról angolra.
Mivel a japántól a mexikói akcentusig szembe jöhet bármi, mindenki igyekszik magát a legérthetőbben kifejezni.
Nyelvtudásban ez kb egy upper-intermediate és attól felfelé.

És még annyit hozzátennék, hogy a ha valakinek van egy alapja, akkor a nyelvtudás nagyon gyorsan tud fejlődni már csak attól, hogy az illető rendszeresen használja. Itt általában a gát az szokott lenni, hogy valaki fél használni, kerüli az ilyen szituációkat. Na ők nem fognak soha használhatóan megtanulni angolul.

Szoval koszonom mindenkinek, paran nemcsak kijavitottak a hibas oneltrajzomat, hanem megkerestek ajanlattal is - aztan en valogattam. Jo erzes volt a januari nihill utan.

(Extra dolog, hogy a fent emlitett allami Zrt-tol is megkerestek a heten, hoyg az az allas nem valosult meg, amirol szo volt, amire interjuztam, de van egy masik....mar rohogni se volt kedvem, kicsit megemlitettem, hoyg igy ket honap utan mar nem tul etikus a dolog es kulonben is van masik, ugyhoyg ebben maradtunk. Egyebkent igen, arrol a cegrol van szo, akit itt lentebb tobben pedzegettek)

Kozben volt egy ceg, ahol az interju + gyak. teszt utan kozoltek, hoyg nem feleltem meg. Nem ertem ugyan, sztem sikerult bootolnom es egy root jelszot beallitanom, ha a telepitofile nem volt ott, akkor nehezen folytattam volna a tesztet - de mindegy, korrektek voltak, jeleztek.

Szoval koszonom mindenkinek, aki allast ajanlott, jol esett !

12 eve itt talaltam az elso allasomat (akkor hirdetesre valaszoltam), most itt talaltam a kovetkezot (csak itt en hirdettem :)

Jo hely a HUP, na :)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Egy teszt. Odaraktak egy laptopot, ezekkel a feladatokkal:
1. valtoztass root jelszot
2. /root/INSTALL.sh filet telpitsd
3-4 passz

Nem bootolt, nem ertettem, miert nem talalja a kernelt. Megkerdeztem, kiderult, hogy ez lenne a 0. feladat (najo, akkor miert nem irtak oda)
grub edit, boot, aztan persze a root jelszo nem ismert. Akkor telepito, mdadm root particion, csatolas, chroot es passwd, reboot
Oke, bootol, be tudok lepni, de a /root alatt semmi. Se konyvtar, se file, "ls -al" szerint sem.

Akkor modntam, hoyg hat itt nincs semmi...

Es par nap mulva felhivtak, hogy sajnos nem mentem at a gyakorlati teszten. Hat jo...

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

nice. Mondjuk nalam a grub a boot loader-ek systemd-je, szoval google nelkul biztos elvesztem volna ennel a feladatnal :-) Foleg, hogy lilo.conf-ot is ki tudja mikor birizgaltam, nem hogy grubot...

Btw. lehet, hogy a /root ala valami vicces particiot mount-olni kellett volna :-)

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Grubot szoktam bolygatni ha muszaly, de ez általában a más elfelejtett root jelszava miatt van.

A többi meg nem túl életszerű. Mondjuk, hogy indítanak egy live rendszert, kimenekitenem az adatokat és kezdenem elölről a rendszert egy új lemezen.

Értem én, hogy nagyon mély linuxos tudást lehet ezzel levizsgaztatni és csak azok felelnek meg rajta akik 94 óta vannak rajta a Linuxon, de ma már kézzel nem illik konfigot sem írni már azt is egy manager segítségével illik kitolni. A másik, hogy a fenti példával, így egyben meg életemben nem találkoztam itt a hup-on sem.

> Hát ja, csak itt pont ez nem derült ki valahogy.

Sokminden nem derult ki. Volt egy rovid szubjektiv leiras. Lehet szubjektiv modon inkorrekt, objektiv modon hianyos, meg sokszaz modon elcsuszhat a dolog. Tobbek kozott az is lehet, hogy tenyleg egy barom volt a felvetelizteto, vagy szadista es csak szivatni akart stb.

Azert valoban, a leiras alapjan es ismerve a posztolot eleg valoszinu, h epp izmozni akart ott vki.
De mindenkepp erdekes lehetett volna kideriteni wtf-t akartak. Nincs esetleg itt a masik oldal?:)

En ketfele probat szeretek adni:

1. Csinalj meg vmi nem tul bonyolult dolgot. Majd ott helyben beszelgetunk a megvalositasanak az aspektusairol. Miert ugy, miert lett volna jobb mashogy, hogy lehetne javitani, hogy lehetne rontani (kockazatok) stb.

2. Alapnak venni egy aktualis megoldando problemat es arrol elbeszelgetni, mint ahogy egyebkent is. Persze ez tobbnyire nem gyakorlati feladatmegoldas, de izelitot kaphat mind2 fel.

"Sokminden nem derult ki. Volt egy rovid szubjektiv leiras. Lehet szubjektiv modon inkorrekt, objektiv modon hianyos, meg sokszaz modon elcsuszhat a dolog. Tobbek kozott az is lehet, hogy tenyleg egy barom volt a felvetelizteto, vagy szadista es csak szivatni akart stb."

Ahogy elotte kivettem a szavaibol, elofordulhat, hogy tenyleg ilyennel szembesul az ember. Mondjuk, nekem az sem tunt fel, hogy az elso lepes a "valtoztass root jelszot", amihez ugye tudnom kellene a jelenlegit, de nem tudom. Kicsit izgultam :)

Sztem korrekt volt es valojaban csak kifogas lehetett, hogy a gyak. teszten nem feleltem meg. Talan a kivant bert sokalltak vagy nem tudom.

Mindenesetre rendben visszahivtak es kozoltek, hogy nem, ezert mindenkeppen jo pont jar nekik.

Ja, telepito pendrive volt, ahogy felhivtak ra a figyelmem, szoval nem is ertette a joember, miert mdadm + chroot (sztem meg ez a jo, lehetoleg minel kevesebbet valtoztassak, minimalis beavatkozas legyen). Meg azt mondta, van wifi is, azt nem ertettem, mit kezdjek a wifivel.

Szoval nem tudom, nem ugy nezett ki, hogy szivatni akarnak, lehet, hogy csak maximalistak es en ot perccel tobbet tokoltem, mint a maximum.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

En is csak tippeltem :) voltakeppen a kernel path volt elirva - es grubban is mukodik a TAB :)
Ezutan mar bootolt, bar teny, hoyg nem javitottam ki (megkerdezte a joember, mondtam, hogy kijavithattam volna nyilvan, de minek ? lehet, hoyg ezen csusztam el)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Jelenlegi helyemen olyan beugrót kaptam anno, amiről a feladat kitalálói pontosan tudták, hogy nem lehetséges.
Azt vizsgálták hogy dokumentálom az eleve vesztett csatámat. :)

[Szerk:] Csak arra célzok, hogy a szar feladat mögött is lehet értelmes cél.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Ez most nem egy allami tulajdonu Zrt, hanem egy rendes allami hatterintezmeny. Ha nem gond, nem irom ki a nevet, de jo helynek tunik.
Van kulon helpdesk csapat, tehat a rendszergazdahoz csak az jut el, amivel a helpdesk nem tud megbirkozni. 100+ vm tobb fizikai gepen, tobb videki telephely, szoval nem lesz unalmas.

Es nem kozig bertabla van....tenylegesen annyit fizetnek, amennyit a tudasom er (es amennyit a bus eletben nem kapnek, ha eddigi helyemen, a kkv-szektorban maradok. )

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Nem. Mondom, hogy nem egy allami tulajdonu Zrt. (de fentebb az volt, a vicc, hogy mikor mar ide felvettek, akkor ujr akerestek a NISZ-tol, hogy az az allas nem is jott letre, ahova anno interjuztattak, de lenne egy masik...)

Nem a KLIKK, de ehhez hasonlo (csak sokkal regebbi), igy ertem az allami hatterintezmenyt. Vagy az ANTSZ pl.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.