Hagymás vér

A megalvasztott vért, miután a savót leöntöttük róla, fölszeleteljük vagy kockákra vágjuk, de az is jó, ha csak sütéskor, a serpenyőben daraboljuk föl lapátkanállal. Vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát egy serpenyőben megpirítunk, s ha a zsírja kiolvadt, félkarikákra vágott vöröshagymát pirítunk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd rárakjuk a vért. Éppen csak pár percig pirítjuk, pont úgy, mint a resztelt májat.

Hozzászólások

A HUP receptverseny e havi győztese... :-)

Hú de rég ettem már. :(
Mióta elvárosiasodtam nem volt alkalmam rá. Lehet egyáltalán kapni valahol?

pch
--
http://sb-soft.hu
--

Fu bazzeg, mindjárt elhányom magam!
Sosem értettem, ember hogy bír megenni ilyen gusztustalanságot.
Egyszer láttam élőben, hogy valaki ilyet eszik. El kellet fordulnom, különben biztos hánytam volna...

Tojást is max valamibe keverve eszek: pl. süti, prézli...
A tej más tészta, annak táplálék szerepe van. A kisborjú is azt issza!

De basszus, a vér! Az ott kering az állat minden szervében, áthatol minden egyes részén, isten tudja mi nincs benne :S
Még a hurkát sem eszem meg, mert abba is vért kevernek.

Gondolom a kolbászt sem eszed meg, mert azt a bélbe töltik. Ha belegondolsz, elég gusztustalan. De ez még nem minden! A füstölt kolbász (és a sonka is) tulajdonképpen érlelt nyers hús. A füstölt szalonna érlelt nyers hús és zsír. A máj választja ki a méreganyagokat, így az sem egészséges, ráadásul az is tele van vérrel. Attól kapja a színét.

Másrészt a hurkába nem tesznek vért. Viszont a véres hurkába tényleg van vér. A hurka –, a kolbásszal ellentétben – főtt alapanyagokból készül, nem pedig nyers húsból. A töltés után még abálni is szokták. A fogyasztás előtt pedig kisütik. Tehát 3-szor kap hőkezelést. A véres hurkában a vér csak kétszer kap hőkezelést. Ezzel szemben a kolbászt, sonkát, szalonnát hidegen szokás füstölni, tehát még ekkor sem kap komoly hőkezelést.

„Tojást is max valamibe keverve eszek: pl. süti, prézli...”

Ha ettél már tiramisù-t, akkor van egy rossz hírem. Nyers tojásból készül, és nem kap semmilyen hőkezelést, ha a hűtést nem tekintjük hőkezelésnek.

Kiegészítés:
Egyébként a krémet tartalmazó sütemények többsége nyers formájában tartalmazza a tojást, és csak hűtést kap. Vannak főzött krémek is, de a többség nyers krém.

No akkor hurkaszakmai kisokos... Van ugye a két, városiak által a "bótban" kaphatóság okán ismert hurka. Az egyik a májas, a másik a véres. Az alapja mindkettőnek a roppanósra főzött rizs, amibe főzve és utána darálva kerül máj, fejhús, fordorháj, illetve kellően bőségesen vöröshagyma és fűszerek. Ezt szépen norzsolgatva keverik össze, hogy a risz ne törjön össze, majd huss, megy a tisztára mosott, húrozott, kifordított bélbe. Ebbe a májas-húsos alapba megy később a szintén ledarált sült vér, és abból lesz a véres hurka. Mindkét esetben hőkezelés, majd pedig hűtés következik.

Szóval van olyan hurka, amibe default van vér, és van, amibe kerülhet, a beledarált "alkatrészek"-ben maradt vérként :-)

Pontosan, a kisborju is azt issza, mert annak van szanva, nem az emberi gyomornak. Vagy a latkoz erzekenyseg csak egy mitosz? Az emberiseg kb. 65 szazaleka cifrafosas aldozata lesz, ha tejet iszik, Kelet-Azsiaban ez 90 szazalek.
______________________
Arnold Schwarzenegger movie quote of the day

Ehhez képest:

http://cattime.com/cat-facts/health/10941-why-milk-is-bad-for-cats

"Most cats are lactose intolerant, like many humans. This means that they don’t have the enzymes needed to digest the lactose in milk. Lactose is a type of sugar found in milk. When cats drink cow’s milk, they can end up with painful stomach cramps and diarrhea."

"Tojást is max valamibe keverve eszek: pl. süti, prézli..."

ellenpélda: rántotta, főtt tojás

horror:

http://fuszereslelek.nlcafe.hu/2009/11/11/a_kakas_toke/

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

"Tojást is max valamibe keverve eszek: pl. süti, prézli..."

Szomorú. A tojás a felnőtt férfi ember egyik legjobb tápláléka + Rengeteg hús, zsiradék, belsőségek(máj!!!). Ettől egészséges egy felnőtt férfi.
Lehet enni sütit, müzlit, meg mindenféle hulladékot, de akkor nem kell csodálkozni, hogy 20-30 évesen beköszönnek az autoimmun bélbetegségek.

Tej (meg még pár dolog) az meg kifejezetten tilos. Az nem táplálék, hanem méreg.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Az, hogy mi gusztusos és mi gusztustalan az csak szocializáció kérdése.
Egy vegánnak gusztustalan a sima sült hús is.
Ne tudd meg, hogy pl Kínában meg Vietnámban miket esznek meg az emberek! Ettem már Vietnámban alkoholban érlelt kígyót, ami nemhogy gusztustalan, de ocsmány is volt az íze. Vagy Kínában sült lárvákat, ami ugyan kurvára gusztustalan volt, viszont rohadt finom. A vér ahhoz képest egy laza sajtburger :-)

Hol és hogyan szerzel hozzá alapanyagot? Az utóbbi tizensok évben a korábban szokásos 2-3 disznótor/év nullára redukálódott, anélkül meg, pláne városban élve az ilyen dolgok esélytelenek... Pedig egy jófajta célzópálesz - perzselőpirítós - sültvér sorozattal induló nap az estére beálló rohadt fáradt állapot ellenére is csodajó...

Falusi turizmus ?

Tobb helyen lehet bejelentkezni "disznovagas partyra" csapatepiteskent, vagy csak ugy csaladi banzajnak.
Nem olcso, de hozza a feelinget, mert reszt kell benne venni. Kezdve a 430 tartott lelekmelegito korrel.

Nagyon porogos terulet, nosztalgia vonat megerkezett sokaknak.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

De rég ettem már, pedig finom nagyon! :) Az íze talán a májéra emlékeztet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Annyit jegyeznék csak meg, hogy nem kell várni disznóölésre, szárnyas(kakas) vér is teljesen jó bár akkor kb. egyszemélyes adag készülhet belőle. Szalonnából egyébként nem kell sok, mert elnyomhatja az ízét.

No rainbow, no sugar