Napi Dühöngés

Hogy görcsöljön be az összes olyan fejlesztő keze, aki a programját a /user alá akarja telepíteni!
Meg az összes olyan Windows fejlesztőé is, aki ezt nekik lehetővé tette!

Hozzászólások

?? Milyen rendszer? Milyen program? Most a home alá akarja telepíteni magát, vagy hová?

Hogy is van ez? :)

A crptovírusnak édes mindegy, hogy az appdata-ban mi van, az értékes cucc úgyis a documents, desktop, stb. folderekben van, illetve a network drive-okon. Ha betitkosítja az appdatát, max röhögök egyet. Mitől lesz az appdata a ransomware melegágya? Ha a Downloads folderből indul, akkor kevésbé fáj? :D

És az amúgy miért baj, hogy a Local folderbe telepítesz valamit? Ha azt akarod hogy a felhasználó ne telepítsen dolgokat, akkor arra nem az a megoldás, hogy mindenhonnan leveszed az írási jogot, mert akkor az asztalra fogja telepíteni.

Nem azt titkositja hanem onnan kezd el futni miutan a script amit a gyanutlan felhasznalo elinditott oda letolti.

Nem veletlenul van meghatarozva a futtathato fileok neve es helye a normalisabb cegeknel. (Applocker/SRP es tarsai)

Nem tudom nalatok hogyan van de nalunk nem futtatsz programot a downloads folderbol ha a fejed tetejere allsz se. Azt futtatod amit felraktak neked a rendszergazdik.

Ha csak azt futtathatod, amit az IT telepít, akkor megint csak nem mindegy, hogy appdata vagy program files? Az appdata nem egy speciális folder, ugyanazokat meg lehet vele csinálni, mint a downloads-zal. Még mindig nem látom azt a lépést, hogy hogyan lesz az appdata a vírusok melegágya. Ha a downloads korlátozva van, akkor az appdata-n miért nincs whitelist?

Amúgy nálunk nincs semmi ilyen, az egyszerűség kedvéért mindenki local admin a saját gépén. Eddig össz-vissz egy cégnél próbálták a munkavégzésemet géphasználati korlátozásokkal lehetetlenné tenni, ott kénytelen voltam a főnökeimtől exceptiont kérni.

Akkor igazán szép ez az egész, ha esetleg ékezetes / hosszú ékezetes karaktert is tartalmaz az az usernév / elérési út..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Windows rendszer, hirtelen eszembe jutó programok: Dropbox, Popcorn Time, Spotify, de akart már oda települni google chrome, vivaldi, ondrive.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Valahogy csak meg kell oldani, hogy rendszergazdai jogok nélkül telepíthető legyen a cucc...

én sem vágom, hogy mi ezzel a baj... ha nem akar a program sem jogot, sem lehetőséget, hogy széttúrja a rendszert és nem akarja rákényszeríteni a felhasználót, hogy rendszergazdaként telepítse, akkor szerintem teljesen korrekt ez így :-)

csatlakozom..,

ad1 = Azért mert "user"-mod nem telepítésre való, - (user használ és nem telepít!)

ad2 = mert, "rendszergazda"-mód telepítés után, a "user" alól vadászni kell az indító állományt. (Hála a Windows jogosultságrendszerének.., - egyébként nagyon helyesen, - k*rvára nem lehet betallózni onnan..,)

konklúzió = ezek az applikációk, - sajnos, - nálam nélkülözve vannak, - kiváltva olyanokkal, amelyek hajlandók tiszteletben tartani a "törvényes rendet"...

Én ezt még két másik kategóriával megfejelném:
* amelyik a C:\ gyökerébe akarna települni, és plusz pontért ha az elérési útjában szóköz van, random elcrashel, hogy ne lehessen a Program Files-ba tenni
* ClickOnce deployment és hasonló szemetek (jnlp másolat MS módra, jó lesz az AppData-ban peruser, nehogy központilag tudj telepíteni)... amik by design a profilba települnek (kivéve, ami telepítéskor elindít egy rendes telepítőt, és a program felét egy a C:\ gyökerében létrehozott mappába dobálja :( )

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)