MS havontafizetos pc :D

Fórumok

http://pcforum.hu/hirek/10216/Hamarosan+havonta+is+fizethetunk+majd+a+M…

Magyarorszagot ennyire csovesnek gondoljak?
Hogy ilyen havontafizetos pc-t akarjanak a nyakara sozni a jo magyar embornek? :D:D:D

Hozzászólások

Nem baj, hogy ilyen van, az sem érdekes, hogy mit hisznek rólunk... Az már nagyobb baj, ha ez sikeres lesz nállunk, mert itt mindent kinézek bárkiből...

má nem azé, de mi van, ha veszek egy ilyet bazi ócsón, esetleg cserélek benne ezt-azt, de főleg teszek rá egy linuxot? jön a végrehajtó?

"Azért csatlakoztunk a Microsoft előfizetéses számítástechnikai programjához, mert meggyőződésünk, hogy ezzel a modellel teljesen új felhasználói csoport számára tudjuk megfizethetővé és kényelmesen elérhetővé tenni a szélessávú technológiát és a számítógépeket Magyarországon. A technológia helyszíni tesztelését 2006. második felében kezdjük meg." - nyilatkozta Chris Mattheisen, a Magyar Telekom NyRt. vezérigazgató-helyettese.

Ezek alapján a Matáv adja az internetet + számítógépet. A megoldás egyszerűnek tűnik: nem kell az ügyfél orrára kötni az ADSL jeszót, így ha felteszi a linuxot nincs internet.
A másik megoldás, hogy figyelni az internethasználat idejét (percdíjas ADSL mintájára) és összehasonlítja a vásárolt PC használati idővel: ebből kiderül ki akarja átverni a Matáv-ot.
Jogi szempontból szerintem hasonló lesz mint a mobilok kikódolása. Legfeljebb ki kell lobbizni erre egy külön törvényt vagy törvény módosítást vagy a klasszikus szerzők és szomszédai jogai :)

"de mi van, ha veszek egy ilyet bazi ócsón"

Nem a gépért fizetsz havonta, hanem M$-ért!
Igy elképzelhető, hogy pl 2 év alatt kifizeted kétszer az árát! :)
Amilyen "frankók" szoktak lenni ezek a "részletfizetős" dolgok.