T-home + Huawei HG8245H bridge?

Sziasztok!

Bekötötték szüleimhez a T-Home Netmánia XXL-es csomagot és kaptunk egy Huawei HG8245H-s eszközt de nem tudja az ac wifit, ezért szeretném, hogyha a modem csak bridgelné az internet kapcsolatot és az internet megosztásást egy Mikrotik HAP AC végezné. Próbáltam a bridge módot ez alapján megcsinálni, de a 3play felhasználómnak nincsen jogosultsága új WAN kapcsolatot létrehozni vagy a meglévőt megváltoztatni.

Érdeklődöm, hogy van itt olyan, akinek valamilyen hack folyamán sikerült a bridge módot beállítania? Vagy esetlegesen ha felhívnám a szolgáltatót ők távolról ezt a routeren betudják állítani?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Hozzászólások

Rádugod a hAP AC-t a Huawei egy LAN portjára, beállítasz rajta egy PPPoE klienst a T-től kapott user/pass kombóval és működik.

Nem értem, miért akaraz még egy WAN-t beállítani a Huawei-en? Ha csak "modemként" akarod használni, akkor amit írtam tökéletesen működik.

Közben hazaértem, s azért biztos, ami biztos ránéztem.
Jól emlékeztem, nem kell külön bekapcsolni a PPPoE Pass Through-t a Huawei-ben, simán menni fog.

A Mikrotik-en ennyi a beállítás: http://imgur.com/6B2h1ot
A jobb oldali ablakban megy is a ping (a T teszt szervere felé).

Sziasztok. Én elakadtam.

T-s 1/0.2Gb üvegen, a jelzett HG8245H routeren törölve a felhasználónév, a belső Asus gigabit router csinálja a PPPoE auth-ot és a DHCP-t is, megy is rendesen kliens (W7) gépről (még a sebesség nem 1000)...
A problémám, hogy van szerverem is és korábbi ASUS konfig alapján nem elérhető kívülről a HTTP, torrent, SSH port (az Asus-ban WAN port virt. szerver/port továbbítás menüpontban van belőve).
Van valami 5let? Mire nem figyeltem?

Köszi előre is.
--
Feri

Bocsánat mindenkitől aki olvasta.
Megvan a probléma nyitja. A szerver a garázsban (fűt) és van előtte egy 10/100-as régi router switch-nek konfigurálva. És persze, hogy ugyanazt az IP-t kapta a Huawei is...
De ez, hogy nem esett le előbb? Ráadásul belülről elérhető volt a szerver.

Még 1* bocs mindenkitől.

http://ha4bf.ddns.net/weather.html (ha ezt látod, akkor megy).
--
Feri

Nálam most kötötte a be a T ezt a cuccot. Megerősítem, hogy ez a módszer (már?) nem működik. Én lelőttem a Wifijét, és AP-ként rádugtam egy rendes routert. Sejtem hogy bele lehet vágni mélyebben is a témába, de nem volt hozzá kedvem.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Ha már így szóba került a dolog, a fiber része ezeknek a cuccoknak mennyire szabványos? Sima PPPoE etherneten csak optikán réz helyett?

Én gondolkodtam azon, hogy kivágom a francba és teszek be helyette egy mikrotiket amiben van SFP modul.

Anyumkhoz is bekotottek a netet (invitel optika) es szinten huawei eszkozt raktak ki.
itt a leiras az admin jogosultsaghoz

Tudom, hogy mar korabbi a tema, de annak irom, aki szinten ide jut el elso korben guglizas utan a dologgal kapcsolatban. Igenis ki kell torolni vagy rosszra atirni a Huawei-ben a jelszot vagy felhasznalonevet, mert a moge kotott router addig nem fog felmenni pppoe-vel, mert alapbol 1 felhasznalohoz, 1 eszkozt enged a halozat felcsatlakozni, ma volt nekem is ilyen gondom a bekotott gigabites nettel. Es miutan atirtam a felhasznalonevet a Huawei-ben rosszra, utana a DLink gyonyoruen felcsatlakozott rogton mogule pppoe-vel.

HG8245H HGW-m van. A WAN beállítás menüben van egy R_VID_32-re és egy B_VID_32-re végződő nevű config, előbbi a router, utóbbi a bridge módhoz tartozik. Mindkét kapcsolat él egyszerre. Ha közvetlenül a HGW-re csatlakozok, akkor más publikus IP-m van, mintha a saját, PPPoE tárcsázást végző pfSense mögé.

Nincs kizárva, hogy nem egyforma a konfig mindenkinél, de az ADSL-es időkben még 3 kapcsolatot is engedtek egyszerre: simán meg lehetett csinálni, hogy tettél egy switchet a modem mögé, csatlakoztattál rá 3 gépet és tárcsáztál, mentek párhuzamosan a kapcsolatok, mindegyik egyedi publikus IP-vel.

Nálunk is Netmánia XXL van kábelen, de nem PPPoE-n jön, hanem DHCP-n kapja a DOCSIS modem. Ezek szerint újabban már PPPoE?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Lehet így is, csak szívás lehet a vége, amennyiben nem csak netet használsz....
Én azt javaslom, hogy minden marad a HGW-n (Huaweies cucc) úgy, ahogyan van, csak a WiFi lekapcsol. Mögötte egy AC-s router (AP módban) vagy accesspoint meg szórja a WiFi-t.
Nálam így van, HGW-AP-Client. Az égvilágon minden szolgáltatás kiválóan működik a PPPoE kavarások nálkül is...

Tudja-e valaki itt a fórumolvasók közül, mikor fogja a T engedni az ilyen eszközzel rendelkező végpontjára az IPv6-ot?
3play userrel sajnos nem lehet ezt a beállítást módosítani.

2013-ban megszűnt a T-Home ;) Azóta egységesen Telekom van.

Nekromanta leszek. Telekomos Huawei setup esetén csont le van korlátozva minden, de azért nézegetni lehet a WAN beállításokat. Látszik, hogy két kapcsolat van, egyet eleve route -ol, egy meg nyitott a bridge -re.

A felhasználónevet ki lehet csítelni a sima kapcsolatból (telekom esetén valaki@telekomvalami.hu az user, a jelszó pedig a valaki lesz).

Szóval annyit kell tenni hogy lehúzol minden eszközt/switchet a Huawei LAN portjairól és a LAN1-be dugsz egy rendes routert (az ő oldalán WAN/Internetbe) ami PPPOE -n kapcsolódik fel és voilá. Ez esetben a Hua lekapcsolja a saját NAT/dhcp cuccait, tehát bármit dugsz a többi LAN-ra nem fog IP-t kapni semmitől. Innentől mindent a rendes routeren konfigurálhatsz, az ő switchébe dughatsz dolgokat és ő szórja a wifit, kint lesz a publik neten.

Kapsz rendes publik IP -t, minden megy, aminek mennie kell. Én azért a tisztesség kedvéért tartottam egy takarítást a Huawei beállításaiben és lelőttem a static dhcp szabályokat, a port forwardokat, meg a wifijét.

Sosem volt IPTV-m így nincs kész válaszom, de ahogy a kollega is mondja, van neki a WAN beállítások között saját entryje (asszem 1 sima internet, 1 bridgelt, egy iptv, meg talán 1 a telefonnak?)

Vélhetően az IPTV-t rádughatod bridge mód esetén is, tudni fogja hogy az egy IPTV és nem egy mezei PC/bármi. Nem ismerem a technológiát meg protokollokat, gondolom van valami spécije hozzá.