Valami véget ér...

Ma felmondok. 17 éves korom óta dolgozom kb másfél éves kihagyással az oktatásban. Talán 16 éve (vagy több, nem számolom)tanítok főállásban. Mármint informatikát, voltam még 6 évig a MOME-n is a videó szakon, de az egész más volt.
Persze mindig volt mellette sok egyéb munka is, de azért egy jelentős időt töltöttem el közép (kb 13 év) és most három éve általános iskolai infó oktatásban. Volt sok jó élményem, szerettem tanítani, de mindez már a múlté.
Már több a rossz. Hónapok óta gondolkodtam mit tegyek és ma meglépem. Vagyis kilépek. :) ...és nem megyek másik iskolába, hanem abbahagyom. Elég volt. Próbálok az eddigi másodállásból megélni. Az elmúlt hónapokban igyekeztem félretenni némi pénzt, hogy a következő időszakban legyen némi plusz, amíg -reményeim szerint- nem tudok további ügyfeleket szerezni és rendes főállású pénzmagot megkeresni a vállalkozásból. Rászánok egy évet, hogy sikerül növekedni. Ha nem jön össze, hmmm akkor megyek vissza a balettba táncolni. :P ...de szerintem az már nem az oktatás lesz/lenne. Remélem inkább összejön.
Fura lesz, hiányozni fognak a gyerekek. A normálisabbak legalábbis. ;)

Hozzászólások

"Már több a rossz." De azért sokak szerint minden rendben van az oktatásban, nem is értik miért tüntetnek a tanárok.

Sok sikert!

Így van, van ami helyfüggő és van ami globális...

Itt konkrétan most helyfüggő dolgok miatt lépek (egyre többször hallottam, láttam olyat amit én már nem szeretnék. Sajnos nő az a réteg aki nem tud és nem is akar civilizált ember módjára viselkedni a családjuk szintén nem. Tanulási hajlandóság nulla, viselkedés, tisztelet a felnőttek, diáktársak iránt nulla, jogok száz. Ha normálisan szólsz ötször nem hallja meg, ha felemeled a hangod, akkor hogy beszél már velem he a válasz, ha netalántán megfogod, akkor 10 perc múlva ott a család, bezzeg szülőin, fogadóórán sosem láttad. ....és most nagyon-nagyon finom voltam, az igazán durva dolgokat nem írtam le. /rendőrség, stb/ )

...de amiért nem megyek inkább másik iskolába az már globális jelenség. Amit ma csinálnak az oktatással és ami ma történik az olyan szinten elkeserítő, hogy egy jobb gyerekanyag reményében sem vállalok utazást. (ez helyben volt)Ha úgy egyébként rendben lenne az oktatás, lehet ingáznék. De nincs rendben...

Persze lehet csak kiégtem és egy év "alkotói szabadság" után visszamegyek majd. Most nem érzem így. Van 2-3 osztály, akikhez örömmel jártam be, volt értelme, ők hiányozni is fognak, de mellette túl sok idő telt el úgy, hogy túlélésre játszottam. ...és én voltam az, aki egyébként még bírt velük, én kaptam a nehéz feladatokat, meg is csináltam, csak közben belül elég lett.

Idén is volt persze nálam osztályok versenye (minden évben a legjobb infó átlagú osztály tortát kapott tőlem az év végén, nem a sulitól, hanem tőlem), meg is nyerte idén az egyik hatodik 3,91-es osztályátlaggal, ők ügyesek voltak, de onnan is visznek el más iskolába gyereket jövőre, mondhatni a java elmegy. (tavaly hetedik, tavaly előtt nyolcadik nyerte a versenyt)

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Értem.

...de amiért nem megyek inkább másik iskolába az már globális jelenség. Amit ma csinálnak az oktatással és ami ma történik az olyan szinten elkeserítő, hogy egy jobb gyerekanyag reményében sem vállalok utazást. (ez helyben volt)

Erre szoktam azt mondani, ne foglalkozz vele! A tanítás a feladatunk, azt ne hagyd, hogy a "köznapi" dolgok befolyásolják (vagy akár ne is foglalkozz vele) - a tanteremben történő dolgokat (még) nem tudják ellenőrizni/befolyásolni.

Amúgy sok sikert, biztos menni fog ez is :)

Az lenne a gáz, ha nem izgulnál! :)
Előző munkahelyemen szabadságra (és itt nem egy hosszú hétvégére gondolok, hanem egy rendes, pihentető, és regeneráló nyaralásra) se igen engedtek, mert hát admin nélkül nem maradhat a cég, másik emberre meg nincs pénz. Utoljára 2010-ben volt fizetés emelésem, az óta csak a munkaidő nőtt meg napi 30 perccel. +elkezdték reckírozni a hétvégét. Na meg utána a fizu egy része papíron eltűnt, zsebre jött. Még nem tudom, hogy túlélem-e a szabadúszói életet, május 1-től vagyok vállalkozó. Természetesen én is izgulok, de bízok is magamban, sokkal rosszabb remélem csak nem lesz, úgyhogy kitartást!

nem várod meg az év elejét? Addig is járna a fizetés a nyári szünetre?

Nem jár, visszakérik a szabadságot időarányosan 365 napra, mivel most előre kiadják az egész éves.(tavaly 130 rugót kértek egy kilépő kollégától) Vélhetően július 31-es hatállyal mondok fel. ...vagy aug 31 és akkor visszafizetem a pénzt, de így egy hónapig még félállású KATA-s leszek, fele adóval :)

--
Rózsár Gábor (muszashi)