RANT: szerverek cseréje

Lassan mindkét álltalam munkára használt N36L-t (Gen1) nyugdíjba küldöm. A két Micorserver valójában hibátlanul működik, csak mégis beletettünk már 4-5 évet mindkettőbe. És közben sokat változtak az igények. A Webszerver poszton szolgáló jószág a Drupal8-nak kevés már. Az irodai szerver poszton szolgáló testvére Pedig a 4 főnek 500Giga file-szerver, web-es alapú belső alkalmazás szerver posztról már addig jutott, hogy 8 főt kiszolgálva 4 virtuális gép rágja a két 1.3 Ghz-s magot és a 4 giga memóriát. Meg a 2 tera softraid 1 Btrfs-t :) Míg a rajta futtatott webes alkalmazások is olyan funkciókkal bővültek amik komoly terhelést jelentenek a proceszorra.
A webszerver (ez magán cucc) poszton már megvan az utód. Szintén nem mai csirke de 8 mag 16 Giga RAM és két SSD azért igen jelentős sebességnövekedést jelent.
Az irdai szervernek (na ez a cégé) még nincs utódja. Jó lenne valami hasonló előrelépés ott is.. csak 1U helyett torony kivitelben.. és jóval csendesebb formában, Ma egy éve adtam le az igénylést rá, hivatkozva a fentiekre. Igéretet többször kaptam. Alokált pénzt egyszer sem. Közben pedig kifogytam a trükkökből amikkel a kis gépet többre tudom rávenni.

És persze tudom, hogy sok helyen használnak jóval régebbi vasakat. pl. a HUP alatti két Sun is nemsokára már 7 éves lesz. Persze érdekes kérdés, hogy vajon maradnak-e akkor is ha a HUP új motort kap esetleg. Nem beszélve arról, hogy nagyon más kategória a két gép.

Hozzászólások

pl. a HUP alatti két Sun is nemsokára már 7 éves lesz.

Már csak egy Sun :)