Bye Android.

Motorola, Huawei, Samsung. Egy se alsó kategóriás volt. Az első után éreztem hogy többet nem kellene. A második után tudtam is. Mégis megvettem a harmadikat, egy Galaxy S4 Mini-t. Nem kellett volna.

Gyári rendszer, semmi ügyeskedés vele, semmi veszélyes app (1-2 apróságot tettem csak rá, olyanokat amit 1-10m ember használ, pl. Google Authenticator, file manager). 1,7 GHz, 1,5 GB RAM, csak a gyári dolgok futnak. A böngészés akadozik, a görgetés (in general) akadozik. A gyári screen unlock olykor lagol. A gyári zene lejátszó olykor másodpercekig indul. Jó, vannak elvárásaim egy ~100 ezres telefonnal szemben, majd jön szoftver frissítés, stb-stb mittudomén reménykedünk. Olykor reboot.

Ebben az évben 3 darab videó volt az igény, ebből ma 2 ...lett volna. Kb. ennyi lett volna az elvárás. Évente 3-4 rövid videó (1-5 perc), meg pár tucat fénykép. A ma lőtt első filmecske eltűnt. Leállít, galériában benne van, utána nincs. Az első video után jött egy street flashmob, előkaptam, fényképező ikon, feketeség. Vissza, megint. Cache törlés, még mindig feketeség. Középső gomb, erre előjön a Samsung beszédfelismerő vacka, amit elvileg kikapcsoltam. Jó. Flashmobnak vége, reboot, megint van fényképező.

De legalább az első video is eltűnt, pedig direkt nem a flash card a destination, nehogy előforduljon olyan hogy megmozdul a kártya és sikertelen az írás. Nem néztem be, nem töröltem, ott volt a galériában mielőtt zsebre tettem a telefont, még bele is néztem egy pillanatra.

De megérdemeltem. Az összes Androidos telefonommal gondok voltak (és az ismerőseim többségének is amúgy) pedig sose voltak nagy elvárásaim. Viszont mégegyszer nem követem el azt a hibát hogy droidos telót veszek. Persze, tudom-tudom, ha ilyen márka, ha olyan verzió, ha ilyen chipset, ha amolyan app, Cyanogen, rootoljad, tweakeljed, és ha a holdfény is megfelelő szögben éri akkor talán tudok évente 3 nyamvadt kis video-t lőni. Kísérletezzen többet akinek hat anyja van.

Ha találok normális méretű (nem féltégla) Windows-os telefont akkor az lesz, ha nem találok akkor iPhone. Nem haragszom az Androidra, inkább magamra, mert ignoráltam a saját tapasztalataim és nem váltottam amikor kellett volna.

Hozzászólások

Mindig furcsa tekintettel olvasom az ilyen sorokat. Nekem sose volt semmilyen gondom Androiddal. Igaz a Samsungot messziről kerülöm.

Ha ilyeneket☼ olvasok, mindig kiderül, hogy samsungról van szó...

☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nem lehet ezt így általánosítani. Én egy SGS-t használok jelenleg, a legelső szériát (I9000). Lassan váltok róla, mert gyenge a hardware, főleg az 512 MB RAM a kevés, de amúgy elégedett vagyok vele. Sokáig ment a gyári rendszerrel, aztán kipróbáltam pár kevésbé ismert alternatívot (pl. Tsung), de már régóta CM11 nightly van rajta.
Kiszolgálta ez a telefon az idejét, a gyári akksi is most kezd megdögleni. Soha nem volt gondom vele.
Azt tanultam meg vele, hogy népszerű, elterjedt telefont kell venni, mert ha gond van a gyári rendszerrel, akkor könnyebb rá alternatív rendszert találni.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nem látok nem alsó kategóriás motyót a listában...

Nekem volt szerencsém néhány Samsung modellen kívül Alcatel, LG illetve Sony készülékekhez, és ilyen problémám nem volt - kivéve, amikor sz@r volt az SD-kártya, amit belepakoltam. Illetve akkor, amikor bizonyos könyvtárra azt mondtam a képnézegetőben, hogy ne legyen látható. (A fájlkezelő természetesen megmutatja azt a könyvtárat is.)

Ami fontos motyó, azt egyébként rendszeresen szinkronizálom samba-n az itthoni gépre/nas-ra (Androidra van csillióegy szoftver - nem tudom, hogy a WindowsPhone beszéli-e már natívan a cifs protokollt, vagy még kell neki 3rd party alkalmazás...)...

8.1-en még biztosan nem. Egyébként be lehet állítani 3rd party szolgáltatót a fotók szinkronizálására, igaz olyat nem látok a listában ami saját eszközre szinkronizálna.

Szerk: pedig simán lehetne írni egyet, itt az API. Persze kérdés, hogy windows 10-en is megmarad-e a lehetőség.

hat jatekok vannak rajta boven, de igazabol nem ez lenne a "funkcioja", hogy futtassa a programokat? nem all ossze hogy attol, hogy van egy-ket tucat jatek rajta, miert nem mukodik neha a kamera...
ilyen rendszerprogram-baszasok nincsenek felpakolva, megis szarakodik.
illetve forumok tele vannak ezekkel a hibajelensegekkel, van, akinek hardveres, van, akinek nem drult ki, es cseretelefont kapott, de inkabb jezuska fog egy iphone-t hozni, mert nekem okoz vegso soron allando cumit az s5 mini, amellett, hogy szegeny gyerek is bosszankodik miatta sokat.

mivel a Google csukott szemmel engedi licencelni a rendszerét akármilyen és minősítetlen hardverre, így a felvetésed nem ér :)

[így akár az a káosz is beüthet, ahol az ebayes 20e Ft-os cucc felhasználói értéke jobb, mint a hazai kereskedelemben bejáratott modellé, neves brandtől. ezek után nem túl egyszerű eldönteni, mit vegyél]

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Persze, tudom-tudom, ha ilyen márka, ha olyan verzió, ha ilyen chipset, ha amolyan app, Cyanogen, rootoljad, tweakeljed, és ha a holdfény is megfelelő szögben éri akkor talán tudok évente 3 nyamvadt kis video-t lőni. Kísérletezzen többet akinek hat anyja van."
Vagy veszel normális androidot (Nexus). Persze azt nem adnak a szolgáltatók 2 évre.

--
arch,debian,openelec,android

A világért sem mennék bele semmiféle hitvitába, de azt első kézből mondom, hogy tévedés, hogy a gyártó fejlesztői platformja jó. (Disclaimer: egy Nexus 5 és egy Nexus 7 tulajdonlása után mondom mindezt. Jelenleg éppen egy Blackberry Z30-cal van tele a tököm, amit csak azért vettem meg, mert a Nexus 5-öm önmegsemmisített a közelmúltban. Annak, hogy nem veszek megint iPhone-t, két oka van: a tepsiméret és az iTunes, amit szívemből rühellek... De a 3GS-em a valahai legjobb telefonom volt, és nem kevés darab megfordult már a kezeim közt. El tudom persze képzelni, hogy az utódai nem ugyanazt a színvonalat képviselik, ahogy azt is, hogy én már a világon mindennel elégedetlen leszek, és amit én akarok, az nem létezik...)
------------------------
{0} ok boto
boto ?

Jelenleg alkatrésznek árulom, mert elkezdte egyszer csak nem frissíteni a kijelzo"t, majd a tartalmát csak részlegesen kirajzolni, illetve hol részlegesen, hol teljesen csak színes zajt megjeleníteni, mindezeket lezárások és feloldások közt váltogatva. Fél napig még el- elmúlt mindez varázsütésre néha, de utána állandósult. A hangjai elárulják, hogy egyébként megteszi, amit kérsz, de nem láttatja. Minden más tekintetben is üzemképes. Nem változtatott ezen semmi, amit tenni tudtam vele. A márkaszervíz bevizsgálta, írásos szakvéleményük értelmében a panel (~alaplap) szorul cserére, melynek költségvonzata 52KHUF. Mivel ez a készülék eredeti, 22 hónappal korábbi vételárának fele, GTK-snak mino"sítettem és vettem 70-ért egy BB-t.
------------------------
{0} ok boto
boto ?

Mielőtt az S4 Mini-t leírjátok jelzem hogy nekem is ilyen van kb. 1 éve, a fent leírtak egyike sem jelentkezik vele, nekem jól működik :)

Szerk.: én egy Sandisk Ultra 32GB-os Class10-es microSD-vel használom, app-ok is azon vannak.

Aki "markas" android gepet vesz, az meg is erdemli.
Csak az erdeti kinait, nem kell a "nyugati" hamisitvany.

Mindegyikkel bajom volt, a csajnafon meg teszi amit kell.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Semmi okom rá, hogy győzködjelek, és olvasom a többi kolléga hozzászólásait is, emiatt merem csak írni, ami egyébként az én tapasztalatom is (csajomnak konstans samsungja van), hogy az android akkor android, ha nem piszkál bele lg, samsung, huawei, stb. Már anno az S2 is jobb volt bármilyen másik custom rommal, mint a gyárija. Azóta SGS, nexus4, nexus5 google-androiddal, és láss csodát, minden fasza.

Van egy haverom, akinek szintén eleg lett a Samsung használhatatlaságától, és mmost boldok iphone tulaj. Szóval ja.

jAzz

En ket hete valtottam Windows Phone-ra, nem azert, mert szar lenne az Android, egyszeruen eltortem a telefonomat, es ki akartam probalni valami ujat.
Meglepoen jo a Windows Phone.
Egy Lumia 640 LTE-t hasznalok, kozepkategorias telefon, a hardvere (itt most a CPU+GPU parost ertve) ugyanaz, mint az elozo Motorola Moto G-nek, de sokkal jobban teljesit Windows Phone 8.1 alatt, mint stock Android 5.1-gyel (Google Play Edition eszkoz). Meglepodtem. Egyelore azt hiszem, jol dontottem.

ezekben a topicokban az a jó, hogy mindig megjelenik ugyanaz az a három nick mint mindegyik hasonlóban, és ujjpercrepesztő frekvenciával elkezdik spammelni a WORKSFORME makrót :D

majd egyszer rajossz, miert kell Nexus-t venni Androidbol...

Nekem ez most mar a negyedik Androidos telefonom, az elso kettot en vagtam tonkre az elbokott upgradelesekkel, a harmadikat elvesztettem. De egyikkel se volt ilyen jellegu gondom.

A zarokepernyo akadasa egy regebbi telomon volt para, arra az volt a megoldas, hogy a Skype-t kirugdostam az eszkozrol, mert hiaba hasznalja 1-10M ember, pont ugyanolyan szar, mintha tajvani gyartmany lenne.

Fenykepet/videot en meg nem vesztettem el, illetve de, egyszer: kesobb kiderult, hogy nem atmasoltam, hanem athelyeztem a kepeket a telorol, ott volt minden a gepen...

Ami nekem most bevalt, az egy ejfekete Sony Xperia M2, de korabban jo tapasztalataim voltak a HTC Desire Z-jevel is.

Egyebkent tenyleg igazuk van a fentebb hozzaszoloknak: a felsorolt telefonok mindegyikerol remtortenetek keringenek a neten, az "instant no" kategoria. Tobb ismerosom is hasznal rendes Galaxy S4-et, es nincs baj vele.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

+1

Samsung mint a jó szinonimája értelmezhetetlen.

Kedvenc kódrészletem egy régi projektből:


...
// Samsung galaxy only hack for stream selection
if ( isSamsung() ) {

    soundDev.setChannel(3);

    if (soundDev.getChannel() !== 3) {
        // ensure channel setting. 
        soundDev.setChannel(3);
    }

    // !!!
    // !!! DO NOT SET WITHOUT CHECKING FIRST!
    // !!! Causes stack overflow
    // !!!
}
...

Motorola Moto E 2nd gen, szintén semmi problémám nem volt vele, gyári Android, viszont semmi extra leszedhetetlen app nem volt rajta ... szépen működött, amíg egyszer szét nem törtem :)

Szóval azért ahogy a fenti hsz-ek is bizonyítják, nem feltétlen az Andoriddal van a baj,...
------------------------------------------
"Nincs ez el**szva, csak másra lesz jó!"

Samu... ne a nagy gyártók széthákolt rendszere alapján ítéld meg az android platformot. A legtöbb nemműködő dolog, pontosan a gyártók által beletuszkolt, semmi plusz funkcionalitást nem nyújtó sz@rok miatt van. Elnézést kérek a Samsung tulajoktól, de szar az összes (kivéve, amelyikre lehet tenni AOSP vagy CM rom-ot). Az ismerőseim között lévő samsungosoktól mást nem hallok, mint ez szar, az szar (nem megmondtam, hogy ne vedd meg).
Nem akarlak elkeseríteni, de windows phone-os ismerőseim is kezdenek kicsit zabosak lenni, a késésben lévő, félig működő win10 miatt. Nem beszélve, hogy csomó, általuk használt alkalmazás a win10-ben már nem elérhető.
IOS-ről rég nincs tapasztalatom, eladtam az iPad-em, még mikor 7-re frissült, de azóta sem hallottam jókat róla.

Kb. minden gyártó belenyúl, ez tény. Nem ítélem meg/el az Androidot, csak leírtam hogy jártam.
Sikerült reprodukálni a problémát btw. Lőttem egy jópár video-t és fényképet vegyesen (a szekrényről és a mellette alló virágtartóról), és sokadjára de előjött.
Azután csináltam egy factory resetet, visszatettem minden app-ot, lőttem videokat és képeket is (sokat), azóta se semmi. Az ötlet pediglen onnan jött hogy van egy szintén Android tabletünk, amin rendszeresen elmegy a Wi-Fi. Látja a Wi-Fi hálózatokat, de nem tud csatlakozni, random előjön ez a dolog. Factory reset megoldja.
Úgy néz ki itt is ez kellett, ettől függetlenül csere.

____________________
echo crash > /dev/kmem

Bíztatlak, Lumia 730 - 51.000.- Tegnapelőtt, - sztem. drágán...(!) - vettem egyet. A családban már három Lumia fut, (az elmúlt 2 évben), senkinek semmi ilyen gondjáról nem tudok.

(Egyébként tudnék, mert nem rejtenék "véka" alá.- A korábbi "droidos" gondokról is tudtam...) SD-n az elmút másfél év "termését", azaz már "hatgigányi" képet, videot cipelgetek, mutatom akinek kell. Soha nem tünt el egyik sem.

(Ha telefon kell, általános használatra, - ha mobilról hálózatokat akarsz "hack"-elni, akkor nem a jó irány.)

Vicces hogy fel MS magyarorszag mar hozza szolt :)

Most gondolkozom az n900 -om lecserelesen es,
hogy esetleg androidal szalittot eszkozt veszek.
(Valszinuleg blogok arrol, hogy miert pont droid,
koztudott hogy nem vagyok/voltam tul nagy fanja a koncepcionak.)
Jo par napja google -ezok temaban, mar van egy emultorom is.

Nezem azt is hogy ki lenne jo vendor, es milyen spec az ami nekem
leginkabb megfelel.

Samsung nem `jo ceg` tm, legalabbis nem smart phone teren.
- Frissites nelkul hagyja a felhasznaloit eleg hamar,
most tett egy bejelentest, hogy biz. modeleken gyakrabb lesz a frisites,
a tobbiek meg megszoptak.
- jo ok nelukul elter az upstream sourcetol
- bloatware -eket szallit

Akarmilyen bena is egy szoftware ceg, eleg nehezen hiheto,
hogy ilyen hibat vetene amit emlitettel, ez tenyleg gaz.

Nem lehet, hogy corrupt az fs vagy serult a memoria amire menteni probaltal ?

BTW. Kollega hasonlo teloval legyalulta a samsung firmwert es most boldog,
Ha csak ezert dobnad ki a telot, es koltenel egy raklap penzt egy masika,
en inkabb adnak egy esejt 12.x CyanogenMod -nek, vagy meg inkabb az AOSP -nek.

Microsoft is CyanogenMod befekteto :)

Es javaslom a storage cumod testeleset.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Az a baj, hogy ha lockolt a bootloader, trukkos lehet felnyitni azt.

Ami a telovaltasodat illeti: en a Sony Xperia vonalat nagyon ajanlom. Az M2 egy kivalo telefon, a legujabb Androidot is roccenesmentesen viszi, es arban sincs _nagyon_ elszallva (60k korul van, de teljesen realis, mert nem alsokategoria). A gyari ROM minimalisan van csak modositva, par sajat app van berakva, illetve az USB kapcsolodasi beallitasok vannak megmachinalva, mert a Sony elrejtett egy mass storage emulatort is a ROM-ban, bar az csak az SD kartyat hajlando latni.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik