Thunderbirdöt...

Címkék

használok.
50% (331 szavazat)
használtam.
35% (232 szavazat)
sosem használtam.
14% (94 szavazat)
Összes szavazat: 657

Hozzászólások

Otthoni windowson ráadásul x64-es nightly-t, melós gépen meg ami a xubuntuban van

Használtam vagy 10 éve. Azóta teljesen megfelel nekem a gmail webes felülete.

(x) használok és sajnálnám, ha elhalna a projekt miután a Mozilla leveszi róla a kezét.
(na nem mintha olyan ütemben fejlesztették volna eddig is)

Használtam. Aztán mikor rájöttem, hogy ez nekem lassú és instabil, nem bízok benne, használtam Outlookot. Aztán erről is ugyanez lett a véleményem, és maradok a Gmailnél (app+web). Outlookot csak Exchange fiókkal mernék használni, de most épp nem olyan helyen dolgozom.

Végülis a fő okom az, hogy itt-ott eléggé el van kúrva ez az IMAP szabvány (a POP3-at meg ne is említsük, az SMTP se a kedvencem több okból). A mai napig is, ha választunk kb. 3 random email szolgáltatót, és 3 random IMAP klienst, akkor 3x3=9-féle eltérő eredményt fogunk kapni arra vonatkozóan, hogy melyik kliens milyen mappaszerkezetet lát, korrekten felismeri-e és használja-e a mappák típusait (küldött, spam, stb.). Vagy pl. eléggé vegyes, hogy IMAP fiókkal hogy lehet kontakt listát, filtereket használni, stb. Úgyhogy nálam en bloc minden alternatív kliens halott ügy.

Ha már rant, legyen kövér: nagyon kéne egy mindent átfogó email szabvány, ami funkcionalitásban kb. lefedi a Gmail/Exchange tudását, és ezt lehetne bevezetni szolgáltató és alkalmazás oldalon is. Csak hát https://xkcd.com/927/ gyanús.

--

Használom, de igazán akkor szerettem utoljára, amikor még Netscape Messengernek hívták.

Ott van még a Sylpheed, majdnem jó lenne nekem helyette...

Használtam sokáig, most Claws Mail a kedvencem, ezzel levelezek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hat inkabb html levelben legyen egy tablazat, mint Excel fajl csatolva...
Inkabb html levelben legyen egy meghivo, ahol van felkover, dolt betu, pontokba szedve, mint csatolva egy word dokumentum.

Inkabb html levelben egy karacsonyi udvozlolap, mint, egy powerpoint csatolva.

(ilyen rovid <20 alatti sorokra gondoljatok, es egy oldalas word-okre).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ebben igazad van, viszont a html is lehet melléklet. A Claws Mail fejlesztői is ezt javasolják, ha feltétlenül szükség van rá.

Tehát végy egy például LibreOffice Writer-t, szerkeszd meg az anyagot, mentsd html-ben, ezt csatold a levélhez, a szövegtörzsbe meg írd bele, hogy ott a melléklet, nézegesd! :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

(x) Használtam, ameddig nem lett egy modern okostelefonom. Azóta, ha nem céges levélről van szó és kell a "kliens", maximum belépek az adott fiókhoz tartozó webes felületre.

(Kivéve céges, ott Outlook/Exchange/OWA van.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Kizarolagosan hasznalom, de csak a ceges mailcimre.
Sajatra meg gmail webmail.

Szerintem ennek a létjogosultságát az adja, hogyha több email címe van az embernek. Amit régebben szinte mindenkire jellemző volt. Ez valahogy része volt a privacy védelemnek. Mostanra viszont ez mintha háttérbe szorult volna. Egyre több ismerősömnél látom, hogy egy emailt használ mindenre. És én is tolódom el e felé. Akkor viszont tényleg nem kell külön levelező. MAx letölteni az adatokat néha, hogy ne csak online legyen meg.

Nem, de egy fiokbol.

Pl nekem a privat cimemhez hozza van kotozve 3 masik e-mail cim, es meg van a GMailnek adva, hogy - ha lehet - azzal replyzzen, amire a level jott. Ha a hrgy84@hup.hu -ra jott a level, akkro az lesz a from, ha a hrgy@gmail.com-ra akkor meg az.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Én Thunderbird-t használtam évekig. Aztán elegem lett. Nem a Thunderbird-ből, hanem az asztali levelezőből. Akkor 2 gépem volt, mindkét gépen legalább 2 op.rendszer. Mindegyiken telepítve a Thunderbird. ÉS persze pop3. Egy idő után elegem lett a szinkronizálásból, közös mappából, a egyik gépre letöltött a leveleket, hogy rakjám át a másikra. Ha lejött többször hogy távolítsam el. Úgy volt beállítva a Thunderbird, hogy törölje a letöltött leveleket a kiszolgálóról. És persze volt, hogy a munkahelyemről kellett volna elérnem egy levelet, ami nem volt meg a kiszolgálón. Meg ilyesmik. Mielőtt valaki hülyének néz, ezek nem napi problémák voltak. De néha beleszaladtam. Aztán átgondoltam a dolgokat, és rájöttem, hogy nincs szükségem asztali levelezőre. Az sokkal fontosabb, hogy a leveleimet bármikor, bárhonnan elérjem. Azóta se hiányzik.

Nem szívesen használom, de a kmail2 szétzúzta a kmail professzionalizmusát.

Az outlooktól ráz a hideg.
exquilla kiegészítővel használom exchange kezeléséhez.

Használom, ha netán megszűnne lehet befizetnék a Postbox-ra.

Nem tudom, miért kell ilyen rémhíreket kelteni, még jópofának sem mondható.

Nekem most 569MB-ot használ a Thunderbird két darab több gigás IMAP postafiókkal, 1000 nagyságrendű mappa számmal, levelek számát meg sem tudom becsülni. Nagyon ritkán indítom újra, tipikusan napokig/hetekig fut (Windows-t gyakrabban kell újraindítani).

Nem állítom, hogy soha semmi gond nincs vele, de ha minden szoftver legalább ennyire jól működne, ilyen funkció gazdagon, sokkal kevesebb szívás lenne az informatikában.

Stabil, könnyű menteni, ha nagyra hízik is kezelhető szinten minden platformon van. A felhasználók is szeretik, jó kis progi.

--
honlapom http://dyra.eu/

Használom, de egyre jobban fáj.

:)

kb minden alternatíváról kiderült, hogy szarabb. sok a hülyesége, de nemigen van, amit ne tudtunk volna megoldani vele. hiányozna. csak nehogy az oracle vegye meg...

--
xterm

A Thunderbird-be kéne még Exchange fiók integráció és és jegyzet kezelés, ami nem ártana, ha szinkronizálna is tudna valahova. Ez így tökéletes lenne.

Hasznaltam, az ok amiert dobtam:

10 megas CSV-t csatolmanybol meg akar nyitni inline es kozben belassul. (Tudom, kapjam be, amiert nem reportoltam)

heh én is csak backupra használom, hogy legyen meg minden levél lokálba. A webes cuccok tényleg megölték a levelező kliens progikat.
Meg Zuckerberg nem azt mondta, hogy az email halott lol...

--
GPLv3-as hozzászólás.

10+ éve használom. Privát gépeken (notebook és PC, Ubuntu és win) + céges gépeken.
Amiről most írok, most is fut. 19 fiók, IMAP-el, több mint 50.000 beérkező levél lokálban is mentve.
Céges gépen szintén több fiók 300K feletti levélszám lokálban is.
Semmi gondom vele, kösz jól meg vagyunk.

+1 - Használom, cégszinten sincs vele probléma. Működik. Nem is értem, mire a levelezéshez a böngésző-nyitogatás?
És esténként mire a GMail-ben egy levél megnyílik? - Bár, talán a "webmail" napi egy-két levélre, "home" koncepciónak, elfogadható... :-) Azért vannak nálunk 10-20 MB-s csatolmányok is, ezeket böngészőben lekezelni...

Jo lenne egy normalis spam filter ha lenne...

Használok de majd "migrálok" Evolutionra, illetve webmailre pedig Horde.

"Thunderbirdöt... " hamár akkor inkább Tánderbördöt ? ;)

Én igazából sosem használtam egyetlen ilyen külön telepíthető email klienst sem , ezért nem is tudom , hogy van-e előnyük pl a gmailhez képest.

Nem azert, hogy a gmail-t vedjem, de ott is be lehet allitani, hogy mas accountbol x percenkent letoltse a leveleidet a gmail-be.

Vagy a masik accountba beallitasz egy atiranyitast.

A gmailnel, meg be lehet allitani egy "Send email As", es direktbe a masik account neveben kuldesz levelet.

A Desktop email klienst (telefonon is, pl. K9-mail) hasznalni szerintem ott van ertelme, ahol nincs allando internet, es dolgozni szeretnel.
Pl. elutazol Erdelybe egy kis nyugira, es kozben behozod az emailes lemaradasaidat.
Kb. pont ugyanaz a viszony mint a gmaps-os navigalas es az offline gps navigacio.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azert nemileg tobb kulonbseg van email eseteben. Pl a desktop email kliensemhez is kell internet, mert IMAP-on at hasznalom, nincs lokalis masolatom altalaban.

Cserebe a gmail feluletevel szemben van tobb elonye is:

- Nem kell hozza bongeszo, igy kapasbol.
- desktop kliensben tobb, jobb, es szemelyre szabhatobb key binding all rendelkezesemre.
- desktop klienst tudom egereszes nelkul hasznalni.
- gmailben top-post a default, igy eleve kiesik nalam, mert inline postolas ugy kezdodik, hogy jopar masodpercet szanok ra.
- desktop abban van custom header opcio, ami persze nem egy fontos dolog, de szeretem.
- gmaillel ellentetben, a desktop email kliensem szabad szoftver
- GPG
- mindenfele hookokat desktopon meg tudok csinalni, gmailen kevesbe. pl debian bug report eseten desktop kliensemen a bug log megnyitasa 1 gomb (b). gmailben meg kell talalnom a linket, es klikk. (desktopon a bug log is ertelmesebben jelenik meg, nem bongeszoben, igy navigalni is egyszerubb). GitHub issuek eseten hasonlo a helyzet, bar ott a gmail jobban integralodik picit.

Nem szeretem elhagyni az emacsom, mert sokkal konnyebbe teszi a munkam. Gmailes levelezes a gnusomhoz kepest jelentos visszaeses, pedig nem olvasok levelet offline. A kliensem az aktiv levelezeshez nyujt nagysagrendekkel tobbet, mint a gmail webes felulete.

--
|8]

Privacy szempontjából nem kicsi aggályos, hogy a Gmail-től független, így az összes mailboxom tartalma megforduljon a Gmail-nél, ami ráadásul egy idegen állam cégének szolgáltatása. Szerintem Gmail alól kezelni minden mailboxomat igen rossz ötlet. Ezen felül a localhost-ra érkező leveleket csak ezért meg kellene járatni a neten. Minek? Helyben keletkeznek, helyben olvasom el, de csak azért, hogy a gépemen keletkezett infót elolvassak, küldjem ezt el a világba?

A másik gondom azzal, amit írtál, hogy a Gmail használatához el kell fogadjam annak adatkezelési elveit, azt is, ha azt megváltoztatják, ezt emiatt rendszeresen olvasni kell, ami sok időt vesz el az ember életéből. További gond, hogy a webes felület bármikor megváltozhat, ezzel élnek is a fejlesztők. A mail kliens felületét jellemzően nem szokták jelentős mértékben átalakítani, de amúgy is testre szabható.

További gondom a jogosultság kezelés. Ez megint olyan dolog, amit localhost-on filerendszer szinten az inotify daemon és néhány saját script segítségével meg tudok oldani, Gmail-ben nem menne.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"További gond, hogy a webes felület bármikor megváltozhat, ezzel élnek is a fejlesztők. A mail kliens felületét jellemzően nem szokták jelentős mértékben átalakítani, de amúgy is testre szabható."

Tbh a desktop mail kliens felulete is barmikor megvaltozhat, az, hogy _eddig_ nem eltek vele a fejlesztok, semmilyen garanciat nem biztosit a jovore nezve, foleg akkor nem, ha a kliensed un. "szabad szoftver".
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Tapasztalatom mégis az, hogy a Thunderbird és a Claws Mail nem nagyon változott az utóbbi 10 évben, míg Gmail webes felületét használó kolléganőim 4 havonta jajveszékeltek, hogy nem találnak semmit, nem úgy néz ki, megint megváltozott ez a sz.r.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> az, hogy _eddig_ nem eltek vele a fejlesztok,

Az igazsaghoz azert hozzatartozik az is, hogy a gmail 2 evente feltalalja, hogyan is kellene a levelezesnek mukodni. Csak nehany elmeny az elmult evekbol:
- google wave
- google chatablak reply-nel
- google hangouts valasz jelenik meg alapban, es nem a levelezes
- google important automatikus cimkezes
- google inbox, atcimkezes a leveleidnek

Kozben pedig olyan egyszeru bovitmenyt nyirtak ki a google labs fulon, hogy
a levelek megjelenitese fix betuszelesseggel.

Szoval tulzas lenne azt allitani, hogy ezt barmelyik desktop kliens meglephette volna...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"- google hangouts valasz jelenik meg alapban, es nem a levelezes"

Ez nekem sose volt meg

A wave gyorsan kikopott, a tobbi pedig vagy kikapcsolhato feature, vagy pedig eleg hasznos, es egesz okosan csinalja (az important/not important cimkezest pl, de en hasznalom a fules rendszert is (Social, Updates, es tsai), es igazabol minden 2-400-adik levelet kell csak athuzgalnom, mert rossz helyre rakta.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Nyilvan nem az az optimalis megoldas, ugyanakkor nem vagyok rakenyszeritve, hogy azt hasznaljam, amit a developer ma epp kitalalt, hogy ez lesz a tuti. Merlegelni kell.

Raadasul desktop klienst egyszerubb valtani, mint webes feluletet. Elobbi az en kezemben van, utobbi nem. Ha nem tetszik a kliens, keresek masikat, van N+1.

--
|8]

Régebben beállítottam ezt a dzsímélnél , de most már ez nem opció számomra , mert 3 gmail fiókom van összesen , saját magával meg nem szinkronizál (próbáltam) , de akkor egy thunderbirdel megoldható lenne , hogy egyszerre láthassam mindhárom gmail fiókba érkező leveleimet ? (bár a kmail már előre telepítve volt nálam , de nem használtam még)