Manipulált az osztrák sajtó egy része

A helyi média önszabályozó, etikai grémiuma állásfoglalásában emlékeztet arra: több sajtóorgánumban jelentek meg azok a Magyarországon készült felvételek, amelyek egy sínen fekvő és rendőrök által körülvett családot, valamint az apát elhurcoló és az anyát gyermekével hátrahagyó rendőröket ábrázolták.

A kapcsolódó tudósítások pedig arról szóltak, hogy a rendőrség akaratuk ellenére szállítja táborokba a menekülteket. Az osztrák sajtótanács szenátusa szerint viszont a kontextusból kiragadott képek által sugallt rendőri erőszak helyett a valóság az, hogy a férfi szándékosan rántotta a sínekre az anyát és a gyermeket, a történtekben pedig a rendőrség nem vett részt."

Der Standard - Presserat mahnt, Fotos im richtigen Kontext zu veröffentlichen

Sz@rjankók.

Hozzászólások

Ez nem hír. Majd akkor szóljanak, ha lesz olyan sajtó, ami nem manipulált.

Ezeket a híreket elég sok helyről be lehet szerezni. Kérlek, vagy hogy töröld a politikai tartalmakat az oldalról (beleértve ezt, illetve a múlt hetieket is) vagy változtasd meg a FAQ-ben leírtakat.

Köszönöm.

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

Nem hiszem, hogy az politika lenne, hogy külföldiek hazug állításokat tesznek rólunk és kreált tartalmakkal támasztják ezt alá. Korábban említettem, ez becsületbeli ügy. Aktuálpolitikával továbbra sem kívánok foglalkozni, de engedtessék meg nekem, hogy ha valaki az országról dehonesztáló képeket manipulál, akkor az ellen szót emeljek.

Abban egyébként mi a politika, hogy a osztrák sajtó egy részéről a saját etikai szerve megállapította, hogy manipulált?

--
trey @ gépház

talan az a politika, hogy ez Mo-on nem mukodik. sot, nalunk a hirhamisitokat erdemeik elismerese mellett magasabb beosztasba helyezik.

http://index.hu/kultur/media/2011/04/08/foszerkesztoi_posztot_ert_a_ham…

raadasul nem az a tema, hogy hogyan fordulhat elo ez nalunk, hanem fujj az osztrakoknal az ilyen ugyek kiderulnek...

A probléma az, hogy az osztrák média által kiszínezett dolgokat médiaoutlet óriások átvették és kész tényként közölték.

Az pedig, hogy kiderült, hogy hazudtak, sehol sem fog megjelenni. Ha neked magyarként ez mindegy, a szaros pártpolitikai irányultságodban nem tudsz felülemelkedni ott, ahol nem a visszafelé mutogatás, hanem az összezárás lenne ildomos, azt sajnálom. Értem én a kommentjeidből, hogy melyik oldalról fúj a szél...

--
trey @ gépház

"Az pedig, hogy kiderült, hogy hazudtak, sehol sem fog megjelenni."

IMHO ha csak magyarul jelenik meg ugyanaz. Az erdelyi magyar forumokon szoktam mindig irni, ha romanul meg angolul nem teszik kozze a cikket, semmit sem er, hiszen mi magyarok mind tudjuk mi az igazsag.
A politikamentes forum margojara csak annyit, hogy egyre tobb a politikai izesitesu cikk itt a HUP-on. Lasd kettovel alabb az internet sztarjat vagy a tegnapi torok repulogepes bejegyzest is. Szerintem is meg kellene maradnia szakmai forumnak, szemelyes tapasztalatokrol/eletrol mint peldaul a maltai kollega, igen, politikarol meg egyeb, nem szemelyes dolgokrol, itt nem kellene blogolni.
--
FeZo

Szerinted hányszor hangzott el a kérés részemről, hogy ne legyen? 10 csilliószor. Ennek ellenére hányszor volt? 10 csilliószor. Hányszor szólt az olvasók közül a társának, hogy nem kéne? A 0-hoz közelít.

Akkor joggal lehet azt hinni, hogy itt erre igény van. Egyébként vannak olyan dolgok, amik mellett elég nehéz elmenni szó nélkül. És nem is azt a világot éljük 2015-ben, amint mondjuk 2010-ben vagy akár tavaly.

Vannak dolgok, amiket lehet, hogy a történések fényében revideálni kell(ene).

--
trey @ gépház

szerintem mára nem lehet elmenni a világi történések mellett szó nélkül. ez mindenképpen változott az elmúlt pár hónapban, hiszen rég nem arról van szó, hogy azorbán meg agyurcsány meg az elmúlt25év. engem érdekel az emberek véleménye, azoké is akiket pl. innen ismerek akár személyesen 12 éve. egyébként néhányuknak adok is a véleményére.

mivel *blogon* vannak a leírtak, igazából ez egy szerény mellékvágány, követési kényszer nélkül. egyszerűbb esetre a hupper hozhat megoldást: ezt jó szívvel javaslom bárkinek - nekem is szűr pár tagot, vagy eltűntet pár blokkot. összetettebb probléma és óvodás duzzogás esetére egy ismert ember tanácsát tudnám idézni: el lehet menni. persze most nem lenne igazi megoldás, mert bárhová megy bárki, mindenütt szembe fog jönni a téma. az utcán és az éteren át.

egyébként mivel éppen nem látok közvetlen belpolitikát a főoldalon, egy rossz szavam nincs.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Nem hiszem, hogy az politika lenne, hogy külföldiek hazug állításokat tesznek rólunk és kreált tartalmakkal támasztják ezt alá."

És miért teszik? Mert a politikai okok ezt kívánták meg. => Politika.

"Korábban említettem, ez becsületbeli ügy."

Lol. Politika meg a becsület? Hahahahahahaha...

"Aktuálpolitikával továbbra sem kívánok foglalkozni"

Pedig a migránsok és a körülöttük lévő hercehúrca eléggé aktuálpolitika.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Ezt a kérdést én morális oldalról vizsgáltam, nem politikai oldalról."

Igen, pont egy ehhez hasonló morális húzással rángattak bele minket a második világháborúba és valószínűleg akartak minket a délszláv háborúban.

Igen, engem is zavart, ahogy kommunikált a média az egész migránsáradatról vagy ahogyan kommunikáltak az amerikai nagykövetek, de ahelyett, hogy kézzel-lábbal egyből elkezdenék kapálózni, fel szoktam tenni azt a kérdést, hogy "jó, de miért is?".

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

egy olyan lista jobban érdekelne, hogy közvetlenül mely szervezetek rendelték el az akkori programozott híradásokat.

btw a főnökömtől el fogom kérni azt a német fővonali sajtót, ahol kifejtették a helyi tömegek számára, hogy a migránsáradat (nekik) jó. mondjuk még nem mindenki agyát sikerült átmosni - viszont az ellenvéleményeknek nincsen hatása. szóval más megoldás híján szoktak felgyulladni a csarnokok, még aznap ahogyan híre megy az odaszállásolás szándékának. ha meglesz, majd feltöltöm valahová, elég komoly lehet.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem csak ott hamisitanak. Az indexen is nagoyn sokáig csak az a kép volt fent, amikor a rendőrök már a földön ráncigálják az embert. Aztán 1-2 nap múlva felkerült a video, ahol a "szegény menekült" a sínekre löki a nőjét és a saját gyerekét.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház