3 napos cseregarancia - érvényes?

Fórumok

Sziasztok,

A mai nap vásároltam egy Philips BTS5000W típusú bluetooth hangszórót (a nem huje multiban), de már az első bekapcsolásnál érdekes sípoló hangja van, egy csendes szobában elég zavaró. Ha bluetooth módba kapcsolom, akkor pedig halk kattogás is hallható, illetve furcsa morajlások, búgások hallhatóak. A sípolás akkor is megmarad, ha a hangszóró ki van kapcsolva, de be van dugva a konnektorba.

Közben rákerestem a neten és nem vagyok ezzel egyedül: https://www.youtube.com/watch?v=uYE6zSPUXA8
Azt írják, hogy valószínűleg az SMPS táp a ludas.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ebben az esetben kérhető a hibás termékre vonatkozó 3 napos csere (a termék tulajdonképpen működik, nagy hangerőn hallgatható, de standby módban és halk hangerő mellett, nagyon idegesítő)? Mivel valószínűleg a többi azonos típusú hangszóró is hasonlóan hibás, ezért a cserével nem sokra megyek, ilyenkor kérhető a termék árának visszatérítése?

Köszi a válaszokat előre is!

Hozzászólások

Simán, nekem nagyon jó tapasztalatom van velük garanciális ügyintézésbe(nem kell magyarázkodni,nem szaroznak.)
--------------------
http://grant-it.com/

Magánszemélyként tudomásom szerint 14 napig elállhatsz a vásárlástól, vagyis visszakérheted a pénzt.

Ahogy leírta, úgy igen, de a sorok között szerintem arra akart utalni, hogy ha cég nevére kért róla számlát, akkor arra nem a fogyasztóvédelmi szabályok vonatkoznak, hanem polgárjogi eset. Azaz nem lehet a fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni és hozzájuk fordulni segítségért, mert a cég nem minősül fogyasztónak.

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Ha "netes" (telefon, fax, füstjelek, postagalamb, bármi egyéb) akkor van 14 napos elállás. Más esetben csak a hibás teljesítés miatti azonnali csere van (hibás, nem működik), 3 napon belül, ebben az esetben a kereskedőnek nincs választása, hogy javít vagy cserél. Cserélnie _kell_.
Elállás esetén nem írhatja elő/követelheti meg a kereskedő a bontatlan csomagolást. Bármily hihetetlen, de ez így van : ha veszel egy 2.000.000HUF-os tv-t (a vásárlás módja közömbös, a rendelés számít! bárhogy, de nem személyesen, különben nincs elállás), használod 12 napig, a 13-napon jelzed a forgalmazó felé, hogy vissza a cucc (indokolni sem kell), akár egy papírzacskóban is visszaviheted a tartozékokat (hiánytalanul!), nem követelheti az eredeti/bontatlan csomagolást, ugyanis a törvényben ez szépen le van írva, "ő" pedig nem mehet azzal szembe -ill. mehet, de akkor jöhetnek fogyatékosvédők, és rá fog faragni. Sajnos ez csak végfelhasználókra (ahol a vásároló természetes személy) vonatkozik.

Egy esetben lehet valamennyire igaz, az amit írtál. Ha viszonteladóként a nagykerbe viszed vissza. Ott viszont a nagykeren múlik, hogy visszaveszi e az adott terméket, eredeti vagy csökkentett áron, mennyi időn belül hajlandó (már ha) visszavenni, etc.

"Bármily hihetetlen, de ez így van : ha veszel egy 2.000.000HUF-os tv-t (a vásárlás módja közömbös, a rendelés számít!"

Állítólag sokan vissza is élnek vele rendesen
Pl egyedi alkalomra vesznek egy félmilliós profi fényképezőgépet, csinálnak pár 100 vagy 1000 fotót aztán visszaviszik hogy mégse kell. Meg se kel indokolni
A kereskedő hogy nyeli be az értékcsökkenést, már csak használtként adhatja el, nyomott áron

össze-vissza beszéltek...

magánszemély vásárlásakor
- ha hibás az áru és 10 eft feletti az ára, akkor 3 napon belül lehet cserét kérni (nem keverendő az évtizeddel előtti gyakorlattal).
- Ha netes vásárlás volt, akkor 14 napon belül vissza lehet kérni az árát (de a szállítás díját a vevőre háríthatják)
- ha ezen túl van, akkor normál garanciális eljárás

Ez nem csak akkor igaz, ha internetes áruházban rendelte?
Ugyan a nevezett áruháznak van ilyenje, de minden nagyobb városban is van boltja.
Én úgy gondolom ő a boltban vette. Ez esetben viszont 3 munkanapig a boltban cserélik, ha valami baja van. Régebben ez 8 nap volt.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Régen is 3 nap volt, a netes vásárlás esetén volt 8 nap ami kibővűlt 14-re.
Ráadásként a kettő nem is ugyanaz, hanem két különböző dolog.
Az első esetben mikor személyesen vásároltad, 3 napig az eladó csereterméket köteles biztosítani indoklás nélkül (pénzt nem ad vissza, csak csere, azonos típus, vagy értékegyeztetés esetén drágább, de ez utóbbi nem kötelező).
A netes vásárlás esetében pedig a vásárlástól állhatsz el (vagyis a pénzt is visszakérheted akár).

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Simán vidd vissza nekik ha hibás vagy nem úgy működik, ahogyan kellene. A véteár X%-át azért fizeted, hogy a selejtet visszavegyék attól, akinek ilyen jutott. Tehát semmi érdekük ahhoz, hogy szarozzanak rajta, már ki van fizetve az ebből fakadó veszteségük. Éppen ellenkezőleg, ahhoz fűződik érdekük, hogy elégedett legyél ilyen esetben és máskor is hozzájuk toljad a pénzedet, ne máshoz.

„3 nap” már nagyon sok éve nincs.
Ellenben szavatosságot lehet érvényesíteni.

Igen, 3 napon belül az üzletbe kell visszavinni a terméket, ha hibás, ott pedig elválik, hogy tudnak-e cserekészüléket biztosítani, vagy pedig KP vissza, ha nem. 3 napon túl pedig a megjelölt szervízbe kell vinni.

Mindezek fényében, bármi ilyesmit veszek, akkor inkább neten rendelem meg és akkor tuti nem vagyok az eladók "rendességére" utalva ilyen esetben.

3 napos cseréről nem tudok, de én mindent neten rendelek kiszállítással a 14 nap miatt.
Szubjektív, hogy hiba-e az alacsony jel-zaj viszony a hangszórónál, jobb ha indoklás nélkül visszavihető. (vittem már vissza ventilátort, mert szerintem hangos volt, mások meg dicsérik neten)

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!

Végülis ma visszavittem a cuccot, kicsit értetlenül néztek rám a vevőszolgálaton, hogy "mi az, hogy ciripel", kipróbálták helyben a cuccot, de az Árkád által szolgáltatott fehér zaj totál elnyomta a ciripelést, szóval végül személyesen nem tudtak meggyőződni a hibáról. Végül úgy döntöttek, hogy 3 napon belül visszahozott hibás termékről van szó és mivel nem tudtak cserekészüléket biztosítani, visszaadták KP-ben az árát. Rendesek voltak, nem kekeckedtek, szóval nagy +1 a helynek.
Most kérdés, hogy mi legyen ezután, de valószínűleg egy Yamaha BT bemenetes házimozi erősítőt választok inkább, amit előtte jól leinformálok.. :)