Mikrotikhoz milyen 3G sticket?

Fórumok

Ki milyen USB sticket ajánl (használ megelégedéssel) Mikrotik routerhez?
LTE nem hiányzik, a mögötte lévő szerver(ek) menedzsmentjéhez kell csak.

Hozzászólások

Érdekes helyzettel szembesültem nem rég én is, már csak hagyományból westelesként a jelenlegi T-nél próbáltam sticket venni az RB2011-hez, többet is kipróbáltam végül rá esett a választás: Huawei E3276s-150 modem, jónak is tűnt, de a random a következő jelenség lépett fel. Ha a T-től publikus IP-t kap akkor jól megy minden, ha viszont valami rfc1918-as tartományból akkor gyakorlatilag használhatatlan, routerboardon nem is látszik a stick, factory reset hozza csak helyre.
Nem teszem rá a fejem, hogy ez a stick miatt van, mindenesetre fura, javaslom nézd meg a mikrotik oldalán, ott le van írva feketén-fehéren mi az amit tuti támogatja (nyugi, T-nél egy olyan sem lesz ;-) legalább is 2011-eshez)

Huawei E3372s-153
Ezzel nekem "általában" működik. Azért írom, hogy általában, mert emlékeim szerint dobozból kivéve nem akart működni, de amikor gépre dugtam és csináltam vele valamit akkor ment utána és azóta nincs gond. Valami az USB-virtuális soros port kiosztások körüli gond volt.
Ha szervereket akarsz elérni rajta keresztül, akkor ne lepődj meg, hogy a T-mobile nem ad külső IP-t, legalábbis nekem és sokaknak ez a tapasztalata.
Ennek megoldására én VPN szerverre csatlakozom és úgy érem el ezeket a hálózatokat.