Google translate : Word Lens

Ma olvastam a hírekben, hogy frissíthető a Google Translate app, ami már fotóról is fel tudja ismerni a szöveget, és le is tudja azt fordítani.
Nosza, fel is raktam a telóra, aztán lőttem egy képet az egyik előttem heverő angol szaklapról.

AZT. A. BÜDÖS. ROHADT. LEBORULT. SZIVAR. VÉGIT. NEKI. E!

Az hagyján, hogy simán felismerte a szöveget (és le is fordította azt), de konkrétan satírozós módszerrel te jelölöd ki a szöveget, amit le akarsz fordítani.

Giga like.

Szerk.:

Megérkezett a realtime fordító frissítés is. Nem minden nyelv között működik, (magyarul pl. nem), de ahol igen, ott tényleg a a kamera képére rakja rá a fordítást.

ÜBER giga like.

Hozzászólások

Ez már egy ideje így működik. :)
Szerk: most látom, hogy ez már kicsit többről szól. Nem rossz.

En mar kb 10x probalom es siman lefagyasztja a Translate-t... Ha a kamera ikonocskara kattintok az app-ban, akkor kinyitja ugyan a kamerat de felejtsuk el a real-time-ot... Ha pedig a felso mezoben a mondjuk German->Englishre kattintok nyekk... Ezen meg lehet csiszolni kellene... S3-on fut Slimkat rommal

De hiszen ezt már egy éve is használtam... Egy PET palackról! (henger alakú) készített képen satíroztam be a Zutatent és szépen lefordította ingredientsre. Mármint a teljes listát.

Vagy most mi itt az újítás?

Nem rossz. Nézz rá a Goggles nevű appra https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.u…
Én ezen akkor dobtam egy hátast, amikor egy régi fotót mutattam neki, amin egy madártávlatból fotózott város volt, mindenfajta felirat nélkül. Azonnal rávágta a város nevét. Kicsit hátborzongató is volt.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Ha jól értem, akkor a telefon kameráján keresztül mutatta meg neki a fotót, ami fizikailag más eszközön volt.

Ezt a Wikipédia képet monitorról megmutatva, megmondta, hogy Dabasról van szó. Jó, nyilván csalt, mert Chromiumban meg van nyitva, meg Wikipédián fent van a kép, megasatöbbi. De ez akkor is menő, na.

Délelőtt kipróbálom, hogy én fényképezek valamit, felismeri-e. Bár akkor meg a telefon GPS-e lesz árulkodó.

Talán úgy lehet a legjobban megnézni, mit tud, ha te lősz 4-5 képet, átküldöd nekem, s megmutatom neki monitorról. Na, majd ha vége a vizsgáknak :-D

--
blogom