WiFi Hotel peticio

Szerintetek nem kellene olyan peticiot/nyilvanos beadvanyt/akarmit inditani az EU parlament kepviseloi fele, hogy az EU-ban ne kaphasson 2 csillagnal nagyobb minositest olyan szalloda, ahol nincs legalabb egy 95%-os reliabilty-vel rendelkezo ingyenes WiFi? Nem hiszem hogy tul sok politikus ellenezne ott, elvegre ok is rengeteget utaznak. ;)

Hozzászólások

Láttam egy helyen hogy állnak hozzá. Ha nem megy nyavalyognak, de továbbra is a 6-7 éve telepített kevés AP-t nyúzzák.

Wifi? Hotelben?
Azt csak a prospektus miatt szokták tartani... Működnie is kellene?
- - - - - - - - - - - -
Magyar égre, magyar ufót.
300hsz feletti topicot nem olvasok.

Nem. Te megbíznál egy ilyen wifiben? Mert én nem.

ISP nem szolgáltat wifin? Csak itt Szeged környékén tudok 2-3 cégről aki internetszolgáltató és wifin szolgáltat. Na most ők akkor vagy ISP-k, vagy nem wifit használnak? (Egyébként tudomásom szerint főleg 5 Ghz-en tolják, de van 2.4-es állomásuk is.) Az alföldi tanyavilágban még ADSL-t se nagyon húzgálnak, nemhogy koaxot vagy optikát.

Személyre szóló.
Állam bácsinak van/volt olyan törekvése, hogy internetet minden háztartásba... Ennek keretében létrejött kismillió kistérségi vezeték nélküli szolgáltató cég, amiket az idők sorén a nagyobb halak megvettek.
Én azt hiszem talán a Tisser-t hívtam, hogy kell internet, mire kijöttek már Dunaweb lett, egy évre rá meg megvette az Invitel. Egyszer cseréltek hálózati eszközt 5GHz-esre azóta nem láttam őket. Rálátás kell, meg stabil hely az antennának. Első pár hónapban nem volt rendesen kimerevítve az antennaárbóc, és már kis szélnél is elhalt a net. Utána kapott pár sodronyt, és jó lett..
Debrecentől légvonalbsn 13km-re ez jut. Invitel rendelési listában nincs benne, ki kell könyörögni a telefonban.... :D
Az azonosítás MAC alapon megy.
- - - - - - - - - - - -
Magyar égre, magyar ufót.
300hsz feletti topicot nem olvasok.

A publikus wifik kis onkontrollal biztonsagosak. A https forgalmat normalisan nem lehet lehallgatni, ha pedig valami extra kell, tomentelen mennyisegu VPN szolgaltato van a piacon, akiket ilyen esetekben igenybe lehet venni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Felreertetted, az volna a cel, hogy torvenytelen legyen ket csillagnal tobbet kitennie a Hotelnek, ha nincs egy 95%-os megbizhatosaggal rendelkezo konnektivitasa. Ne kelljen ilyen oldalakat turkalni, hanem lehessen tudni hogy ha pl. 3 csillagosba mesz, ott lesz es nem szamolnak fel erte pluszpenzt ingyen 10 perc utan, mert torveny, hogy adniuk KELL.

Legegyszerubb, ha irsz neki egy e-mailt.
Innen kikeresed azt, aki neked szimpatikus:
http://www.europarl.europa.eu/meps/en/search.html?country=HU
Aztan a sajat oldalan lesz mindenfele lehetoseg a kapcsolatfelvetelre. (e-mail, facebook, postai cim, telefon)

Ajanlom meg Kroest is a csapataval, pont ilyen temaban tevekenykedik. Bar itthon nem valami jo a sajtoja, eleg magasan van az EU-s rangletran, es komolyabb dolgokat is megoldott mar (pl. a roaming dijak fokozatos csokkenteset).

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.

Mostanra van vagy ugy 3 eve hogy utoljara jartan itthon vagy kulfoldon (regebben rendszeresen) 3 csillagos vagy nagyobb ertekelesu szallodaban, de nekem mindenhol az volt a tapasztalatom hogy olyan hogy "free wifi" olyan nem volt sehol sem. Fizetos volt, volt ahol jegyet kellett venni, volt ahol aktivalatak es vegen a szobaval es egyeb fogyasztassal egyutt fizetted ki. Sot volt olyan ahol szoba kulcsaval kaptam a hotspot rendszerhez az aktivalo kodom.(term tarifa prospektussal) Viszont mindenhol mukodott is rendesen.

Amit sűrűn hallgatok, azt én is cache-elem az off-line hallgatáshoz, de ehhez kell egy WiFi hálózat! :-D És itt visszakanyarodtunk ahhoz, hogy nyaralás alatt is kellhet az a hálózati elérés. Hogy miért nem otthon töltöm fel? Mert ha nyaralás alatt támad kedvem valamihez - mondjuk hallom valahol és mondjuk a Soundhounddal beazonosítom, az kérésre felveszi a számot egy Spotify playlistre is - azt nem tudhatom előre.

Ave, Saabi.

Szallodaba nem csak nyaralni mehetsz.

Ha nyaralsz (es van latnivalo, nem csak ajultan fekszel a parton), es fotozol/videozol is, akkor kifejezetten elonyos, ha este a szallason fel tudod tolteni a muvedet otthonra. Egyreszt akkor tobb helyen meg van, masreszt ha kifogynal a helybol, letorolheted azt, ami mar nem kell.

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.

Nah igen. Innentol akkor szet kell valasztani a kerdest ketfele szalloda tipusra. Az egyik pl nagyvaros kozepen, konferenciateremmel nyilvanvaloan nem a kikapcsolodasert. Ill a pl a tenger partjan fekvore. Elobbinel alairom hogy kellhet a net, utobbinal azert nekem ettol fuggetlenul maradjon opcio a net. Ha kell. (nem szoktam esznelkul fotozni, es videozni se..feltoltogetni meg veggkepp nem a kepeket amik akar ha komoly geppel raw-ba fotozol kepenkent akar 50-70MB is lehet...hat hulye vagyok en hogy ezzel toltsem az idom pihenes helyett?! Majd otthon foglalkozok vele.)

De nem 50+3 = 53-rol van szo, hanem arrol ami pl. a roaming mobilnetnel volt az EU-s 50000 HUF korlat elott. Valamiert az 50 000 HUF-bol is megelnek a mobilszolgaltatok amikor roamingon felmesz mobilnetre, de elotte volt ismerosom aki elotte 200 000-es szamlat kapott par emailert. Es van, hogy surgosen el kell intezned pl. egy uzleti emailt, olyankor azt is kifizeted. Igy neked lehet Hotelben marhasurgos a net, ezert az 50 Euros szoba melle adhatjak percenkent 10 euroert, es ugy se mesz vissza mint vasarlo, mert egyszer megy az ember nyaralni Barcelona-ba pl. amikor megnez mindent. Surgos uzleti jelegu dolgod van, menj fel 10 eurokert percenkent? (Vagy nem is surgos, csak hullareszeg vagy es mar nem erdekel mennyibe fog kerulni, leven kikapcsolodni mentel oda). Ugyis felmesz ha hajnalban minden kavezo zarva ahol felmehetnel olcsobban. Ok meg ezt fogjak nezni, nem azt hogy 53 euro helyett adhatjak 50-ert a szobat, sot, egy szalloda se vitte le az arat attol, hogy fizetosse tette a korabbi free wifijet egy masik szalloda uzletpolitikajat lemasolva. Mindenhol ugyanannyi maradt a szoba ara, de ha valahol megis emiatt a torvenyem miatt emelnek 3 eurot a szoba aran, meg mindig inkabb minthogy hirtelen azon kapjuk magunkat hogy siman ott hagysz 100 eurot netezesert.

Jo pelda meg: ettel mar repulon? Akartal mar emailt olvasni fapados gep wifien? Technikailag mi indokolja hogy ott ennyivel dragabb legyen? Semmi, csak kifizetik erte az emberek ha surgos valami, tobbet keresnek igy a surgos eseteken, mintha mindenkinek odaadnak olcsobban.

Ugyhogy az az 50 euro 50 euro marad, a 3 euro (ma meg 3, de semmi nem indokolja hogy ne emeljek percenkent vagy megankent 10 eurora) extraprofit, es addig emelik, amig akarjak, sot, akar meg Faraday kalitkat is epithetnek a szobadba hogy muszaj legyen hasznalod, es ugyis megkapjak az 5 csillagos minositest. Ezellen szeretnek tenni, nem mas ellen.

Annyira naiv szemmel nezitek a kozgazdaszok donteseit es kozben akkora alomvilagban eltek, hogy azt el sem tudom mondani... szomoru hogy ennyi osszefogas nem maradt bennetek, inkabb megmutatjatok hogy "igazatok van" (raadasul nincs) valamiben, amit semennyire se lattok at, mert nem szivtatok egyutt eleg levegot kozgazdaszokkal.

-1

Mi is most voltunk egy hétre nyaralni. Ha nem lett volna WiFi meg lettünk volna lőve rendesen...
Így hogy volt, meg tudtuk nézni milyen helyekre érdemes elmenni, azokról mit lehet tudni. Streetview-n megnézni, hogy néz ki.
Esténként hazatérve, megfáradva, tudtunk kártyázni. nem készültünk fel az estékre, de így hogy volt wifi letöltöttünk a tabjainkra egy jó kis magyar zsírozós appot :D
Aztán a fényképek kezelése is egyszerűen ment. Este ha épen nem zsíroztunk, mehettek fel intragramra és fácséra a jobb képek.

-10
nem tudod, mit jelent a pihenés.
Addig ok, hogy lusta voltál felkészülni a helyi látnivalókból és ehhez internet kellett.
De hogy még nyaralás alatt is fészbúk, instagram és hasonlók... épp a nyaralás lényege vész el: nem tudsz kiszakadni a megszokott napirendből.

Kinek mi a pihentető... :)
Nekem este beülni a FB elé egy jó hideg sörrel és lapozgatni mások hülyeségét / felrakni a sajátomét, pihentető :)
Nekem ez olyan mint TV-t nézni, csak itt beleszólhatok a műsorba :)

Még jó régen, kb 10 éve volt egy olyan nyaralásunk haverral, hogy elmentünk a Balatonra. Vittük a CRT monitorokat, PC-ket, switchet. Csináltunk betárcsázós netet és toltuk a Word of Warctaftot :D Na erre visszagondolva, az tényleg túlzás volt :)

-10
nem tudod, mit jelent számítógépet használni. Nem bütykölni, nem üzemeltetni, használni. Egy nyaralás miatt miért kellene minden online tevékenységről lemondani, főleg azokról, amelyek amúgy is a kikapcsolódásomat szolgálják? Nyaralás alatt is szeretek kikapcsolódni. Akár úgy is, hogy a hülyeségeiteket olvasom a HUP-on. :-P

Ave, Saabi.

Miért? Amiért nyaralás alatt kikapcsolja az ember a céges mobilt, nem néz tévét stb.
A memóriakártyák ára lement eléggé ahhoz, hogy ne legyen szükség online háttértárra.
Aki egész életében billentyűzet, monitor előtt ül és szabadság alatt is képtelen elszakadni tőle...
Ez már addiktológusra tartozó betegség.
A többesszámot nyugodtan írhattad volna első személyben is. Te sem írsz kevesebb hülyeséget, mint mások.

Felhívnám a figyelmed arra az apróságra, hogy: NEKED!
Én pl. otthon sem nézek OTA streamelt TV műsort. A netet nem csak monitorral és billentyűzettel ellátott készüléken lehet igénybe venni, telefont és tabletet meg miért ne vinnék? Emellett én szeretem megosztani a látottakat az ismerőseimmel, barátaimmal, családommal (izé... ezeket sikerült fordított fontossági sorrendbe leírnom) lehetőleg izibe. Ha kell, persze várok estig... Amúgy nekem a számítástechnika az életem fontos része, nem csak egy munka, amit el kell végezni.

Ebben igazad van, de a saját hülyeségemet elég leírni, a fene se akarja még utána olvasni is. :-D

Ave, Saabi.

"Te sem írsz kevesebb hülyeséget, mint mások."
Including you.

Egyebkent meg az addikcio egy teljesen mas kategoria. En peldaul most hetvegen voltam lenn a Balatonnal egy rendezvenyen, es tokeletesen tudtam elvezni a nyarat gep nelkul is, de azert este, mikor a dogmelegbe nem tudtam elaludni es mar nem volt senki, akivel beszelgessek, igenis jo volt jo volt bekapcsolni, es olvasgatni rajta a HUP-ot a szallodai wifin, ahelyett, hogy tehetetlenul hanykolodtam volna az agyban. Tudom, menjek el alvasspecialistahoz.... ehh.

Tessek mar vegre felfogni, hogy azert, mert teged nem erdekel az internet, attol meg van, akit igen, es van aki kicsit tobbet es masra hasznalja a szamitogepet, mint te.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Bocs, de mi lenne, ha akkor nem is reagálnál rá? Biztos volt közöttetek valami összezördülés, én elhiszem, hogy nem akarsz vele beszélni. Spec a fentiben -- szerintem -- semmi ellened irányuló nem volt, egy normális beszélgetés eleme. Ha nem akarod ne olvasd el, de akkor kérlek ne fröcsögj alatta...

Na, önkéntes csendőr II. Beállhatsz hozzá tisztesnek. :D
(és milyen szép lett volna, ha ezt a hozzáfröccsenést nem követed el, hanem tartod magad a hirdetett elveidhez! Idézzem Phil Collins-t a Jesus He Knows Me c. klipből? "Just do as I say, don't do as I do!" - na ezek vagytok ti ketten :D)

Igyekszem rávezetni az önkéntes csendőrködőket, hogy nem kéne.
Arról nem tehetek, hogy az ilyenek sokkal ostobábbak, mint a hup trolljai + gabuka együttesen. :D
Egyébként a másik hülyegyerekkel sem volt egyéb bajom, mint hogy folyton rendőrködni akart. Ezzel elérte, hogy már csak véletlenül olvasom el, ha ír valamit.

Láthatólag nem érdekel az önkéntes csendőrködő trollok "véleménye". Hogy annyi eszed sincs, hogy egy nappal egy vita lezárta után ne kezdj újabb flame-et és még neked áll feljebb... igaz, a magadfajtától nem várok mást.
(mintha ez nem az első ilyen húzásod lenne)

Pont Berlin volt: szerencsére csak kölcsönkértük az útikönyvet, amit út közben olvastunk, és kiderült, hogy tök béna (érdekes volt, csak nem volt jó útikönyvnek), ellenben letöltöttünk valami Berlin appot, ami – úgy emlékszem – hasznos volt. Az útikönyv szerintem pont felesleges befektetés, mert elég gyorsan avul.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Akkor ezentul nem kulon fogjak kerni, hanem azoknak is beepitik a szoba araba, akinek nem kellene a WiFi. A hotelnek mindegy.
Nem esszerubb az, hogy csak azert a szolgaltatasert fizetsz, amit igenybe is veszel?
Amikor felmesz egy hotel weboldalara, akkor lathatod, hogy milyen szolgaltatast tartalmaz az ar, ennek fenyeben dontesz, hogy oda mesz-e aludni vagy nem.

Idén tavasszal voltam egy 4 csillagos pesti szállodában az egyik kollegával szakmai továbbképzésen, ott a recepcióstól kaptunk egy marék (ketten öt darabot) egy hétre érvényes vouchert, azzal lehetett netezni külön díjazás nélkül.

Nyaraláskor viszont én is tapasztaltam, hogy 3 csillagos szálláson megszüntették a korábbi meglévő free wifit. Most már csak fizetős van.

Most egy 3 csillagos görög szállodában vagyok. Ingyen van a WiFi. Jó a sáv is. Persze mivel már mindenkinek van telefonja, tabletje, gépe, amik folyamatosan rajta lógnak, ezért néha hosszabb-rövidebb időre nem ad IP-t, mert lerohad a DHCP-je vagy betelik a DHCP poolja. Mondjuk ez engem nem zavar, mert olyankor jobb a sávom fix IP-vel :D

--
trey @ gépház

Iden eddig negyszer voltam szallodaban. Ketszer munka miatt, egyszer csapatepitesen, egyszer meg nyaralaskor (bar meg tavasszal volt). Az osszes szalloban volt ingyenes wifi. Altalaban a recepcion meg szoktam kerdezni a wifi eleresehez szukseges infot, es eddig mindig megmondtak (altalaban kifuggesztik valami cetlire a kozos helyekre).

Szeged kozeleben voltam ebbol ketszer (eloszor a Maty-ernel (46.230064, 20.072033) utana a Feher to melletti halaszcsardaban (46.303679,20.072122)). Mindket helyen jo volt a wifi, bar utobbinal a telefonom gyengebb antennaja miatt nem ment mindig. A tabletem akkor is jol vitte (3 AP is latszott).

Angliaban szinten mukodott, (51.131354, -0.213180), bar itt alapbol nem volt kiirva a wifi jelszava. (viszont recepcios megadta amikor elkertem tole) A megbizhatosagaval nem volt gond, de sebessegre nem volt a legjobb (ettol fuggetlenul fel tudtam tolteni az otthoni gepemre amit akartam).

A negy kozul a legrosszabb wifi egy osztrak szallason volt. Bar valoszinuleg csak egy rossz idoszakot fogtunk ki. Ettol eltekintve nyugodt szivvel ajanlanam, jo helyen van, korrekt aron. A jelszot rogton megtalaltuk hozza, es tobb AP is latszott (szobatol fuggott, hogy melyik mennyire). Volt egy repeater is, ami a foldszinti router jelet kuldte tovabb a tetoter fele, de amikor megerkeztunk, nem mukodott (az otthoniak szerint volt egy aramszunet, es akkor elfelejtette a beallitasait, viszont megcsinaltuk nekik, mert a "szerelo" 2 hetet igert). Utolso napra viszont a kornyeken elment a net (AP-k latszottak szepen, de addigra a szomszed wifijen sem tudtunk netezni). IP szerint valami salzburgi szolgaltato lehetett.

Osszessegeben azert nem olyan rossz a helyzet. Csillagok szamarol nem tudok, egyik esetben sem en inteztem a szallast.

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.

Eddigi tapasztalat, hogy ahova beirjak, ott azert szokott lenni. Ha nincs, ne fizess, vagy reklamalj, kerj karteritest, mert a leirt szolgaltatasokat nem teljesitik. Ennyi.

Amire figyelni erdemes, hogy van, ahol az internet nem wifi, hanem UTP... :) Mobiltelefonnal az nem olyan jo.

Persze, csak vannak fokozatok. :)
Bár most, hogy rászabadítottam a gépemre egy linuxot, rajta a horst nevű kis analizátor programmal... Láttam olyan AP-k nyomait, amik tőlünk úgy 6-8km-re, talán még messzebb vannak. Csak a program nincs agyondokumentálva, én meg nem sokat értek a kiírt adatokból.