Hogy fogja az ISP szűrni az egyes domain-neket, ha a NAV kötelezi rá?

Fórumok

Sziasztok,

Pár napja olvastam, hogy tiltva lesznek egyes külföldi szerencsejáték site-ok. (meg még ki tudja?)
Hogy fogja az ISP ezt megtenni, hogy ne legyen megkerülhető?

Hozzászólások

a megkerülhetőt sehogy :) (ld. SSL-VPN)

gondolom első körben blokkolják az saját DNS servereiken a a zóna cache-elését, illetve NAV szerintem ad IP listát aminek az elérését tiltják (persze ez sem tökéletes megoldás)
majd szólnak a kínaiaknak, hogy a nagy tűzfalukból adjanak már egy kicsit :)

nyilvan nem er, ha ugyanazt az IP-t adja vissza. De ha mondjuk a te (kulso) dns szolgaltatod modositott dns valaszokat adna vissza, aminek hatasara a kereseid egy proxy-ra mennenek, ami a korrekt oldalt adna vissza, akkor igy ki lehetne kerulni a korlatozast. Persze ez a mitm felallas is olyan ize...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

IP-t szerintem nem fognak blokkolni, mert mi van akkor ha ezek az oldalak valamilyen CDN-en keresztül mennek (pl.: CloudFront, CloudFlare), akkor letiltják az összes ilyen oldalt? Honnan szereznének egyáltalán IP listát? Megnézik nslookup-al és letiltják? Mit csinálnak ha mindig mást ad vissza?

Szerintem csak a DNS-t fogja a szolgáltató egy NAV-os IP-re irányítani, ahol megjelenik hogy tiltva van... és ezt ebben a formában 8.8.8.8-al meg lehet kerülni.

figyi :)
látod hogy baromság ez a tiltás a jelenlegi formában, ugyan is amíg egy szimpla VPN-nel megkerülhető addig semmit sem ér
L7-en szűrni, az már valami, de gondolj bele egy T, Inv, UPC, Digi részéről mi infrastruktúra kell hozzá, esetleg valami transzp. proxy, ezért is írtam a kínai nagyfal részt.

szerk.: http://hup.hu/node/133483#comment-1750739 nézd meg a tech. ajánlást IP eltérítés van benne első körben :) van benne L7 is amúgy

Ebben nagyon tévedsz. Az oldalak blokkolása a vevők egy részét elszigeteli. Egyszerűen nem éri el, ezért nem kezd bűvészkedni, VPN-ezni, TOR kliensezni, szimplán kiszáll a dologból.

Magyarán az oldal bevételtől esik el. A kérdés, hogy mi éri meg jobban: megfizetni az adót, vagy elveszteni az ügyfélkör egy részét.

Az adót olyan szintre kell állítani, hogy megérje a szolgáltatónak megfizetni, de ehhez bizony kutatás kell, hogy hogyan viselkednének a felhasználók az oldal blokkolása esetén.

Hidd el, a Google fizetni fog ha lesz reklámadó, csak ne blokkolják.

Elmélet, Putyin mégis megoldotta a problémát gyakorlatban, sikerült a Google részesedését 8% közelébe levinni.
Szimplán forgalom-lassítót raktak be és az emberek maguktól is váltottak.

Oroszország kicsit nagyobbacska, ezért akár jobban megérhetné "scriptet / programot" írni, mégsem tették.

Amíg hagyományos módon használod a netet (no proxy, vpn etc), addig elég könnyű megakadályozni, hogy idegen DNS-t használj.
Openwrt is tud ilyet, ha jól emlékszem.
Egyébként csak az 53-as tcp/udp portot kell elkapkodni és a szolgáltató saját DNS-ére irányítani. (ami mondjuk ki****ás a userekkel szemben, mert pl. kedvenc szolgáltatóm saját DNS-e volt, hogy hónapokon át nem volt képes néhány nevet feloldani, miközben az összes ismert publikus szerverrel ment)

ui: vagy valamit rosszul tudok?

Sehogy. Bármelyik webproxy-val / VPN-nel menni fognak.

Minden megkerülhető. A következő az lesz, hogy azokat az eszközöket, megoldásokat is tiltani fogják (pl vpn, tor, stb), amik lehetővé teszik a megkerülést. :D

--
[ Falu.me | Tárhely | A Linux és én ]

Na ezt sem gondoltam volna, hogy a szerencsejáték oldalak előbb lesznek lekapcsolva, mint a kuruc.info.

a kuruc.info-ra úgy tudom évek óta vadásznak, és nem bírják megfogni. Másrészt az online szerencsejáték miatt komoly pénztől esik el az állam, a kuruc.info-nál ilyen fennforgás nincs.
Az USA sem azért van jelen a közel-keleten, mert szívügye a világbéke, hanem azért, mert arrafelé k..va sok az olaj...

Nem vagyok meggyőződve, hogy a jelenlegi kormánynak érdeke a kuruc.info betiltása.

A Fidesz szavazótábora nem növekedett annyival, amennyivel a szocialistáké csökkent. A régi szocialista szavazók egy jelentős részét felszívta a Jobbik. Ennél fogva a Fidesznél létkérdés, hogy legyen Jobbik, mert ezzel képes megosztani az ellenzéket.

Valószínűleg a külföld megnyugtatása végett tépik a szájukat, de a kormány számára jelenleg a status quo a legjobb megoldás.

A penztol valo elesesrol annyit, hogy mi (az egyik legnagyobb online fogado- es pokerceg) boldogan fizetnenk adot Magyarorszagon, ha az allam hagyna, de nem hagyja, mert buta. Majd rajonnek es ugy csinalnak, mint a franciak, akik evekig ellenkeztek, majd megiscsak liberalizaltak a piacot es most duskalnak:

Budget minister Eric Woerth stated the French gambling market would expand to adapt to "Internet reality." He further stated "Rather than banning 25,000 websites, we'd rather give licenses to those who will respect public and social order."

--
L

"Mentesülhet az áfafizetés alól a szerencsejáték-szolgáltatás nyújtása, az állam által koncesszióban átadott szerencsejáték közvetítése és szervezése egy módosító javaslat alapján, amelynek benyújtásáról az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága döntött csütörtöki ülésén kormánypárti többséggel."

http://index.hu/gazdasag/2014/06/26/varatlan_modosito_afamentes_lesz_a_…

A következőlépés az lesz, hogy kriminalizálják azokat akik használják, kiszabnak pár-százezer bírságot aztán rend lesz. Egy a cél a szjzrt monopólimának biztosítása.

A NAV majd jol atnyalazza a gyanus elemek bankszamlait bizonyos utalasok (nyermeny) utan. Addig lehet toprengeni ezek indoklasarol...
Amugy erre akar az is lehetne a valasz, hogy PayPal-on vagy valami hasonlon keresztul fizetteted ki a nyeremenyt.
Amugy nem vagyok jaratos ilyen dolgokban a legvadabb hazardirozasomnak talan a ceges sweepstakek szamitanak a mindenkori foci vb/eb, Grand National elott/alatt :)

Kapcsolódó cikk: http://index.hu/gazdasag/2014/06/20/hivatalos_ezeken_a_kulfoldi_fogadas…

Évek óta megy a sírás, sőt, ilyenek is vannak:

http://www.szf.hu/Files/85_2014.pdf
http://www.szf.hu/Files/84_2014.pdf

De azért marha kíváncsi lennék, hogy ezt mégis hogyan kívánták megvalósítani. Meg egyáltalán, most mi van.

Illetve helyesbítek, nem érdekel az impotens hivatal elmebaja, pláne hogy nem játszom ilyen oldalakon.

Igen, tudom, ez messzire vezethet, de azért a jelen korban némiképp macerás az ilyesmi.

azert a masodik linken szereplo pdf-ben a megoldas nem egyszeru eroforras-mennyiseget igenyel. l7-en szurni mondjuk egy T nemzetkozi forgalmat? wow... bar ebben az orszagban sok hulyeseg megtortent mar, akar meg ez is elofordulhat. kinai nagy tuzfalat nekunk. az is lehet, hogy az nbh-nak mar van egy ilyenje. majd jol berbeadjak a szolgaltatoknak :)
ideje elkezdenem nezegetni a vpn-proxykat (tor es tarsai).

Nincs a teljes nemzetközi forgalom L7-en szűrve az ajánlás szerint. Két lépcsős a szűrés. Első lépésben IP-re szűr, itt figyeli a betiltott IP-ket és ha egyezőséget talál, akkor továbbitja az L7 szűrő felé, hogy domainre/url-re is leszűrje, ne tiltson be mindent azon az IP-n. Tehát az L7 szűrés már csak a forgalom töredékére kell.

Persze ebben az országban tudjuk, hogy minden és mindenki hülye (az egyik oldalon), de ez most egy teljesen reális ajánlás. Kikerülni meg akármit ki lehet, ha ért hozzá az ember, de a userek 99%-át simán le fogják fedni ezzel a megoldással.

Az a törvényhozó dolga, nem a szolgáltató problémája. Ha akarja, akkor felsorolja az összes IP cimét. Ha nem tudja felsorolni, akkor igy járt. Le van irva, 5000 ipv4 és 500 ipv6 cimre kell felkésziteni a rendszert.

SSL esetén ip cimet blokkol, ahogy ftp és egyéb protokollok esetén is, ahol a hostname/url nincs értelmezve. De ez ismét nem a szolgáltató gondja, mint irtam egyáltalán nem kell a teljes külföldi forgalmat L7 szintjén elemezni.

Szerintem ez a dokumentum nem a szakiknak keszult. Azert a HUP-on eleg sokan menedzselnek halozatot es szerintem, ha feladatba adnak itt az embereknek, hogy blokkoljanak egy oldalt, nagyon gyorsan szuletne ra muszaki megvalositas. Ez a dokumentum inkabb a ceg kozepvezetoinek szol, akiknek meg kell magyarazni, hogy miert kell meg egy router / gep / stb ehhez. Nem azt mondom, hogy bocsanatos pontatlanul fogalmazni, de a celkozonseg valszeg nem ezen fog fennakadni.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

Igazabol azt nem egeszen ertem, hogy ha mar ott van a lehetseges technikai megvalositasnak a blokkolni / szurni kivant IP cimek listaja, akkor miert nem csinalja meg az NMHH ezt a mechanizmust? Nem akarok otleteket adni, de sokkal egyszerubb lenne, ha az NMHH behirdetne az osszes blokkolando IP cimet es o maga csinalna az L7 szurest. Kevesebb eroforras is kellene hozza.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

nézd, maga az ötlet nem rossz, leszámítva azt az apróságot, hogy az adott IPCím nem tartozik a saját AS-ébe, emiatt pedig egy tisztességes routing ellenörző script simán elutasítja a rekordot. Vagy csak én tudom rosszul?

azt meg ne is tételezzük fel, hogy véletlen (direkt?) vmi teljesen más prefixet hírdetnek be, ezzel mást is leültetve...

Továbbá ezzel az adott IPről elérhető egyéb (nem fogadás jellegű) szolgáltatást is blokkolják.

IMHO megoldás lenne egy napi frissítésű lista (mint a KRA adatbázis). Ez alapján adott IPre adott portot (80/443) lehet szűrni. napi egyszer feldolgozásra kerül. Ezt még akár komolyabb switch-el is meg lehet oldalni (bár az 5000 sor az kérdés)

Tefigy, olvasd mar el legyszives az ajanlast ha mar arrol beszelgetunk. Az NMHH elkepzelese szerint a blokkolni kivant cimtartomanyt egy sajat belso routeren kell behirdetni, majd ott L7 szurest csinalni hogy csak az adott weboldal legyen elerhetetlen.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

-sok. Nagyon nem lenne jo, ha az allamapparat tetszoleges modon elterithetne maga fele a forgalmat, aztan csak egy barhogy szurtet engedne at rajta. OK, Kinaban ez megy, de errol meg az nsa is csak almodik...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Igy is, csak kicsit nehezebben. A netszolgaltatonak nincs merlegelesi jogkore, ha megkapja a hatarozatot, blokkolni kell. Csak igy kell hozza plusz egy birosag.

Raadasul eleg konnyen ellenorizheto, mert a BGP hirdetesek a BIX-en betekinthetoek. Ha nem /32-t hirdet be, akkor az gyanus es valakinek fel fog tunni. Ha meg /32-t hirdet be, akkor nagyon gyorsan bele fog futni a prefix limitbe ha sok cimet akar blokkolni. Good luck.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

Csak igy kell hozza plusz egy birosag.

azert ez nem egy elhanyagolhato kulonbseg, imho.

a BGP hirdetesek a BIX-en betekinthetoek

ugy erted, hogy tetszoleges szolgaltato komplett routing tablajat latod?

akkor nagyon gyorsan bele fog futni a prefix limitbe ha sok cimet akar blokkolni. Good luck.

pont ezert nem fog mukodni.

En sokkal realisabbnak tartanek egy olyan end user oldalrol onkentes hasznalatu dolgot (kb. mint a gyerekekre veszelyes tartalmak blokkolasat), aminek az adatbazisat az allamapparat szepen toltogetheti, aztan aki akarja, meg hadd hasznalja. Mert technikai bohockodas ide-oda, ha valaki akarja, ki tudja jatszani ezeket a korlatokat, es ha ma meg a userek 99%-at meg lehet vele fogni, de biztosan lesznek olyan 1-2 kattintasos toolok, amivel a nagyanyam is meg tudja ezeket kerulni.

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

a BGP hirdetesek a BIX-en betekinthetoek

ugy erted, hogy tetszoleges szolgaltato komplett routing tablajat latod?

természetesen nem. A Bix.hu-n meg tudod nézni, hogy melyik AS milyen prefixet hírdet.
Illetve, ha tag vagy, akkor látod a hírdetéseket.

ps: én direkt tag nem vagyok, a hírdetés a letölthető prefix listában nincsen meg.
azt viszont látom, hogy a kérdéses IP Telekom vonalról nézve is elkanyarodik Invitel felé...

"Értesülésünket alátámasztja hogy az Index által megkeresett internetszolgáltatók - Axelero, GTS-Datanet, PSINet, Telnet - hivatalosan sem megerősíteni, sem cáfolni nem óhajtották a lehallgatóberendezések telepítésének tényét, ugyanakkor többen hangsúlyozták: a törvény lehetőséget biztosít ilyesmire, egy rendes vállalatnak pedig be kell tartania a törvényeket."

http://index.hu/tech/jog/orwell1/

Persze ez régen volt, de szerintem a szolgáltatók ma sem akarják se megerősíteni, se megcáfolni.

A keszletezo adatgyujtesrol kicsit mas allaspontja van az EU-nak:

Judgment in Joined Cases C-293/12 and C-594/12
Digital Rights Ireland and Seitlinger and Others

The Court of Justice declares the Data Retention Directive to be invalid

It entails a wide-ranging and particularly serious interference with the fundamental rights to respect for private life and to the protection of personal data, without that interference being limited to what is strictly necessary

http://curia.europa.eu/jcms/jcms/P_125951/

Ha ez igaz, akkor ezt lehet hogy meg is csinálták :D

http://www.szf.hu/Files/blokk.html

De valahogy zavaros az egész, nomeg értelmetlen(1) is. Hiszen azzal, hogy az oldalt megnézem, még nem követek el jogsértést, csak azzal, ha fogadok is(2). Azt meg jóval egyszerűbb (és hatásosabb lenne) a bankok/bankkártyák oldaláról tiltani. Persze az is megkerülhető, mint minden más.

1) de lehet hogy az a blokk.html elavult/sose volt érvényes/valami részeg tette ki úgy, hogy nem tudott magáról.
2) vagy ahogy a listát elnézem, még azzal se :D

Bankkartya oldalrol ezt eleg nehez tiltani, hiszen egy oldalnak lehet akar 2-3-5 CC processzora, ami raadasul kozvetito szolgaltatokon keresztul rejtve is lehet, tehat a szolgaltato egyutt mukodese nelkul nem fogod megtudni, kie a Merchant ID. Raadasul lehet egy merchant ID alatt tobb szolgaltatas is, arrol nem is beszelve, hogy van Western Union, PaySafeCard es kb meg 30 csillio masik fizetesi modszer, amit joval nehezebb korlatozni, mint a bankkartyas fizetest.

Egyebkent az egesznek pontosan semmi ertelme nincs, a nemzetkozi pelda azt mutatja, hogy a VPN szolgaltatok koraban gyerekjatek megkerulni az ilyen jellegu korlatozasokat, meg az atlagembernek is.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

Pontosan jol latod. Ezt a rendeletet olyan ember irta, akinek halvany lila belgaza nincs az internet mukodeserol es az aktualis szocialis trendekrol. Az NMHH meg megprobalta a helyzethez kepest a legjobbat kihozni belole azzal, hogy kiadtak egy, noha kisse sebtiben osszecsapott, de kivitelezhetonek tuno muszaki ajanlast hogy a szolgaltatoknak ne kelljen sajat maguknak kitalalni.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

Nem az a lényeg, hogy teljesen elérhetetlenné tedd az oldalt. Már leírtam, annyi, hogy nagyobb kárt csinálj az oldalnak, mintha rendesen befizetné az adóját.

Ha a felhasználók 30%-a letojja a webproxy.hu-t és szerencsejáték oldalt vált, akkor a kormány elérte a célját. A szerencsejáték oldal észleli a bevételkiesést és befizeti az X < 30%-os adóját, mert jobban jár vele.

Csakhogy itt nem erről van szó szerintem. Rémlik mintha olvastam volna olyat az egyik cégtől, hogy ők nagyon szívesen fizetnének adót Magyarországon, csak épp nem tudnak, mert a szerencsejáték itthon állami monopólium, aztán azt meg odaadják kizárólag az szj zrt-nek (már ebben az esetben, mert néha vajnának).

Az oké, hogy most felkészülnek pár ezer IP/domain szűrésére,... de ha ez pénzkiesést jelent vkiknek, gondolom lépni fognak, és pl telepíthető alkalmazásokon keresztül fogják szolgáltatni a játékot, egyedi címeken, portokon, titkosítva, amiket egyedileg emailben küldenek ki... és így már telepíthető alkalmazás sem kell, csak pár tucat új IP :)

par eve voltam egy hatosagis meghivasos brainstormingon, ahol hasonlo szuresen gondolkoztak, csak akkor eppen a gyerekporno kiszurese volt a topik. Hat ott is volt 1-2 erdekes felvetes, de legalabb abban egyetertes szuletett, hogy ha valaki *akar* elerni olyan tartalmat, azt nem lehet megallitani...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Aztan nehogy hasonlo legyen a vege, mint itt:

http://www.wto.org/english/tratop_e/dispu_e/cases_e/ds285_e.htm
http://www.antiguawto.com/WTODispPg.html

"Antigua was one of the very first nations to legalize, license, and regulate online gambling and is a primary location for incorporation of online gambling companies. Some countries, most notably the United States, argue that if a particular gambling transaction is initiated outside the country of Antigua then that transaction is governed by the laws of the country where the transaction was initiated. This argument was brought before World Trade Organization and was deemed incorrect.[12]

In 2006 the United States Congress voted to approve the Unlawful Internet Gambling Enforcement Act which criminalized the operations of offshore gambling operators which take wagers from American-based gamblers. This was a prima facie violation of the GATS treaty obligations enforced by the WTO, resulting in a series of rulings unfavorable to the US."

"Antigua's obligations to the US in respect of patents, copyright, and trademarks are affected. In particular, Berne Convention copyright is in question, and also material NOT covered by the Berne convention, including TRIPS accord obligations to the US. Antigua may thus disregard the WIPO treaty on intellectual property rights, and therefore the US implementation of that treaty (the Digital Millennium Copyright Act, or DMCA)—at least up to the limit of compensation.[2]"

[2] http://www.antigua.gov.ag/article_details.php?id=3846&category=38

A nemzetkozi szerzodesekkel ellentetes torveny pedig alkotmanyellenes. Elobb fel kell mondani a nemzetkozi szerzodest, csak aztan lehet torvenybe iktatni.

Semmi se megkerulheto, nem is az a cel. A cel az, hogy a nepesseg jelentos reszenek elerhetetlenne valjon, ami meg is fog tortenni. A technikai megvalositas minden bizonnyal a mar meglevo NMHH-s rendszerrel fog tortenni - van BIXen egy kulon vlan, amin minden BIXre csatlakozott ISP kapja a blokkolt oldalak hirdeteseit /32 formaban, igy ha ezt elfogadjak, akkor a forgalom atmegy az NMHH eszkozein, ami mar azt csinal vele onnantol, amit akar. Jelenleg ket teszt IP van hirdetve csak, 78.47.132.98 es 78.47.132.101, barki megnezheti hogy merre megy a traceroute ezek fele es osszehasonlithatja az eggyel feljebb levo cimekkel. Mivel ez kulon VLAN, es a route serverekkel se peerelnek, ezert ez messze nem annyira publikus, mint a bixen amugy jelen levo hirdetesek, de persze minden ISP osszes routeradminja latni fogja ha akarja.

Jelenleg ket teszt IP van hirdetve csak, 78.47.132.98 es 78.47.132.101, barki megnezheti hogy merre megy a traceroute ezek fele

nice, de te ezt honnan tudod? :-) Btw. majd felteszik torrentre (amolyan bbs jelleggel) a humm-humm-nek minositett tartalmakat. Meg a norveg alaptol a jovoben nem penzt kernek, hanem proxy-kat...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Hogy magamat idezzem: "persze minden ISP osszes routeradminja latni fogja ha akarja." - hat innen.

Amugy nem feltetlenul a tartalmak zavarjak oket, mint most sem, hanem szolgaltatasok, amit persze nehez lenne torrentre felpakolni :) De tovabbra is azt mondom, hogy aki elegge eltokelt, az konnyeden meg tud kerulni barmilyen korlatozast (se kinaban, se iranban, se sehol mashol nem 100%os a fal mukodese, pedig ott azert ennel joval tobbet forditottak ra - ha pedig tovabbvisszuk a gondolatot, akkor elmeleti sikon se lehetseges a rejtett kommunikacio kizarasa teljesen, legfeljebb a legtobb celra/embernek praktikusan nem lesz hasznalhato).

Nade akkor most mi van? A http://www.szf.hu/Files/blokk.html még mindig üres, a fenti IP címek még mindig elérhetőek ha akarom (mindenféle kókuszpókusz nélkül), szóval nem vágom.

Közben pedig - bár már nem lelem - már akkor írtak valami kiátkozást pár címre, amikor legutóbb ezt nézegettem.

Ismerek egy párat, ezt még nem láttam. Köszi. Letárolva:-)
Persze, hogy meg lehet kerülni, de jobb lenne, ha nem kéne.

Önjáróaknak:
Fight back internet censorship with this webproxy written in PHP.
http://projects.leisink.net/WebProxy/

http://www.privacydusk.com/unix-privacy-tricks/how-to-set-up-your-own-p…

http://www.glype.com/

http://www.kubat.nl/pages/microproxy

http://sourceforge.net/projects/bblocked/

http://www.rakeback.com/articles/pokerstars-proxy-guide/

http://www.phpmyproxy.com/

Proxyn gond nélkül megkerülhető. Hurrá, adtunk egy pofont a szarnak! Ráadásul állami pénzen.
De ettől függetlenül: ez a tiltogatósdi már valóban a demokratikus játékszabályok, a szólásszabadság sárbatiprása (akkor is, ha engem sem ezek az oldalak, sem a kuruc, sem egyéb szemét nem érdekelnek. Mostantól bármikor gondolhatnak úgy, hogy a politikailag nem kívánatos lapokat is tiltják :( )

NMHH nem fogalkozik a sulinet.hu / sulinet.com nevekkel?
Hirtelen ez jut eszembe erről az egészről. :)

A remek része a dolognak, hogy elvileg már befoglaltak két szerencsejátékkal foglalkozó oldalt és meg is jelenik (most éppen nem, gondolom lehaltak) a tájékoztató oldal. Nekem tűnik problémásnak az a része, hogy ebben a formában a böngészőm vígan nyomja a cookie-kat (igy a session id-t is) az iranyukba?

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

hozzákombinálva az előző cookie miatt aggódó post-ot, nekem az jön le, hogy majd jól elkapják azon request-eket, amik ilyen irányba mennek és felírják a saját (fekete)listájukra azon emberek összes (távolról kinyerhető) információját akik megnézni kívánták a "konkurrens" vagy "zavarkeltő" tartalmat.

Feletéb jól sikerült a "blokkolásuk", az egyik oldal esetében elég a .com végződést lecserélni .biz-re, s minden elérhető ugyan úgy, mint eddig. Ráadásul a .biz-es változat a Google találatai között az első oldalon szerepel, szóval az átlagfelhasználóknak sem fog különösebb problémát jelenteni a dolog.

fejlesztőként ezzel a részével tisztában vagyok, sőt, igazából tudom hogy nem így fogják ellopni a pénzem:D Itt az erkölcsi/jogi részére próbáltam utalni, hogy lazán elnyelhetnek bármit

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Most működik ez a blokkolás vagy sem?
3 hete nézegetem a meghirdetett 2 domaint, nekem azóta mindig elérhető volt. UPC hálózatban vagyok.

Megy mindkettő most is. Mi történik amikor nem megy? Kijön egy fekete lap a törvényi blablával?
Csak azért kérdezem, mert pár napja a piratebay nem jött be, csak várakozott, toron kerüsztül pedig jött.
Lehet, hogy már megfigyelt személy vagyok és azért engedik, hogy tovább figyelhessenek :) .

Közben UPC-ről MVM-re váltott a szolgáltatóm, itt már csak karikázik a böngésző. Toron természetesen megy. Véletlenül .hu-val írtam be a betclic-et, simán átdobott a .com-ra. Érdekes tiltási filozófia, a domain-nel nem foglalkoznak, csak az adott lap belföldi elérhetőségével.

Szerintetek a kuruc.info és a többi az elsők között lesz tiltva a szerencsejáték tiltásokkal, vagy egy külön körben rá két hétre? Éljen a Párt!

A kormányt egyáltalán nem zavarja a kuruc.info, szerintem sosem fogja betiltani.

A Fidesz nem erősödött meg jóformán semennyire, az MSZP szavazótábor szakadt szét 4 részre: MSZP+Jobbik+Együtt+DK, az SZDSZ-ből LMP lett szavazói oldalon.

Azt kell megérteni, hogy a kormányt jelenleg nem zavarja a Jobbik, mert a baloldalt gyengíti. Akkor fog fellépni ellene, ha már vetélytársa lesz.

lehet hogy linkelte mar valaki:
http://nmhh.hu/dokumentum/160593/nmhh_muszaki_ajanlas_20131008.pdf
ez alapjan latszik, hogy a BGP hirdeteseket kell atvennie a csatlakozo ISPknek, es ez alapjan teritik el az oldalakat.
ebbol kifolyolag nyilvan folyton naprakeszen kell tartaniuk a domainhez tartozo hirdeteseket, plusz ha hulyeseget hirdetnek, es az ISP-k mindenfele kezi approval folyamat nelkul veszik at (csak nem, de azert nem lepodnek meg, ha lenne ilyen), akkor jarnak meg ugy majd mint Docler, mikor elterelte a fel magyar netet.