Firefox 29

Azt hiszem megérdemlem a firefox Fanboy cimkét. A kevés olyan ember egyike vagyok aki FirefoxOS-es telefont használ, böngészőnek pedig Firefox-ot. Avval együtt, hogy pontosan tudom, hogy a Google termékei mennyivel tudnak többet. A telefonos story hosszú és unalmas. Ne menjünk bele. De a lényeg az, hogy a voksomat filozófiai alapon kapták meg. És csalódtam de nagyot. Mindkét dologban. Meg ha már itt tartunk a világban. Mi a f@sz van mostanság.

A Firefox 29 A Chrome-nál jobb Chrome .. ami az UI-t illeti. Össze van rakva. Meg van tervezve. Jó ötletek vannak benne. De rohadtul r=1 motyó. A régi felülettel csak azt nem csináltam amit nem szégyneltem, és így volt nekem egy 18px-es sorba összetolva a taboktol kezdve az URL-bar-ig meg az extension gombokig minden. A többi. screen-fucking-realestate. így szeretem, Anno még az eeepc 700 idejében kattantam rá az efféle minimáliára. És megmaradt mert jó. Az új FF elveszi tőlem a lehetőséget. Mert szerintük a böngészőmnek úgy kell kinézni, ahogy az nekik tetszik. Hát bekaphatják. Már FxOS-ben is megcsinálták ezt.. UX beállítás gyakorlatilag nuku, pedig az egész rohadt CSS... akkora kihagyott ziccer, hogy az már fáj.
Most a böngészőt is kiherélték. Kár érte.

És ezen a ponton minden reményem is elszállt, hogy az FxOS valaha jobb lesz. Elnéztem a hiánnyoságokat, de most már látom, hogy mindez by design. És nem tetszik.

Böngészőben.. franc se tudja. Talán midori lesz elsődlegesnek.
Telefon... Talán egy Galaxy SIII ~70k körül egész jó vas, és CM supported. .. Egyéb ötlet?

Hozzászólások

Firefox 29-ben a chrome user css sem működik? Sosem használtam, de most használnám, zavar a lekerekített tab. Egyébként én most tértem vissza chromiumról ff29-re,:) friss megtérő vagyok.

Besírtam a lekerekített tabokon. Kénytelen voltam felrakni egy Classic Theme Restorert. De miért kell ehhez egy extensiont/plugint felrakni?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

en is most s3-on gondolkodom. foleg, hogy egy gsmboltba (gsm garis) vadi uj 65 ropi. annyit meg boven meger.

te telefonrol beszelsz. ez okostelefon, ami barmilyen meglepo is. a telefonreszet hasznalja a legkevesebbet az ember manapsag. ez kb (nem kb) egy mini szamitogep mar. ami tudod, ugyan ugy fejlodik. lehet menozni, hogy nekem 5-7-10 eves telefonom van. de kinek mi az igenye. bar, aki 65ert akar inkabb pct venni.. annak abba sincs nagy.

Erről a Firefox OS-ről beszélhetnél még. Nem úgy van, hogy hardware, Linux kernel, libc, Gecko motor, (html5, css, javascript)? Mert akkor gondolom, szinte bármit meg lehet vele csinálni. Vagy rosszul tudom? Érdekel, nincs FirefoxOS-sel telefonom, de gondoltam rá, hogy esetleg ez a platform érdekelne.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Valójában HW - Andoid 4.0 bél - Gecko - HTML5,css, js.
Csak a gond ott van, hogy csak JS- ben tudsz írni kódot, de egy csomó mindenre nincs API, nem tudsz sem SMS-t turkálni sem hívni, sem kamerát kapcsolni, Sem háttérben futni (ez elvben valahogy megoldható). Rendesen hálózatozni sem. Értsd még a gtalk is valami proxyn keresztül megy csak. Viber/skype felejtős.
User szempontból. lassúcska kicsit. témázás nuku, Pl nem tudsz olyat beállítani, hogy Angol nyelv legyen, de 24 órás időformátum. Akkumlátor kijelzés megbízhatatlan, Nem találtam rá egy programot sem amivel át tudnék méretezni egy képet. Illetve pár naponta automatikusan leveszi a fülhallgatóban a hangerőt 100%-ról 75% körülre avval a felkiáltással, hogy a fülemnek árt a hangos zene. Én meg nyomkodhatom vissza. Az asztali keresőben autómatán be van nyomva valami parental filter. És nem lehet kikapcsolni. A szolgáltatók lassan frissítenek. Nagyon sok app hiányzik.

### ()__))____________)~~~ #################
# "Ha én veletek, ki ellenetek?" # E130/Arch