Idojarasi adatok megjelenitese sajat honlapon

Aktualis es elorejelzett idojarasi adatok szeretnek megjeleniteni sajat honlapon egy kifejezett tersegrol, tehat nem orszagos viszonylatban. Ezt szeretnem a honlap sajat design-jahoz igazitani tehat egyutt kene mukodni az szolgaltatoval a kovetkezo modon:

- Elküldi nekem az alapértelmezett css-t, amit én úgy módosítok, hogy menjen a honlap stílusához.
- Elküldi nekem az összes időjárási ikont, amit használ, amit én szintén úgy módosítok, hogy menjen a honlap stílusához.
- A módosított adatokat visszaküldöm (css-t és img-ket).
- A szolgáltató készít egy darab kimenetet, ami csak a honlapé, mert ugye a mi stílusunkat használja. Ennek elküldi az elérését (URL).
- Ezt az URL-t én úgynevezett iframe-ben behívom a saját oldalunkba.
- Végeredmény: a saját oldalunkba beágyazott, saját stílusban kinéző időjárás blokk, amely az adatokat az időjárás szolgáltató szerveréről tölti le, és ha náluk frissül az adat, nálunk is automatikusan frissül.
- Mindezt lehetőleg ingyen, vagy minél olcsóbban :)

Eddig a met.hu-t es az idokep.hu-t kerestem meg eleg keves sikerrel... A met.hu-nal mondtak egy horror arat az idokep-nel meg segiteni sem nagyon tudtak.
Valakinek van valami otlete vagy csinalt mar ilyet?

Hozzászólások

Off: Mért érné meg a szolgáltatónak dolgozni azon hogy az oldaladra kikerüljön az általad kívánt módon az időjárás? Érdeklődésből kérdezem mert szeretném megérteni, miből gondolod, hogy ingyen fejleszt valaki Neked, ha nem ingyen mi a haszna? :off end Bocs rossz helyre ment, a kirónak szól a kérdés.

Ez szerintem ingyenesen nem járható út.
A megoldás az, hogy a szolgáltatótól megkapod, letöltöd, kinyered az adatokat és úgy jeleníted meg ahogy akarod vagy tudod.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

imho,rossz embert kerestél meg ezzel kapcsolatosan. (az időképnél)

ha van saját állomásod (~180-200e egy komplett kültéri, szélmérős szett, árboccal)
http://ms.hu/idokep/

a fenti adatokat fogod tudni megjeleníteni.
Feltételezem, hogy már eleve van a környékeden időkép állomás (ugye ezt meg tudod nézni tetszőleges térképes felületükön - úgymint szél, hőtérkép, etc) - ha más nem, akkor megkeresed az illetőt és elkéred tőle azokat a linkeket amik a mérőkéje admin oldalán vannak.

Feltételezem, hogy már eleve van a környékeden időkép állomás (ugye ezt meg tudod nézni tetszőleges térképes felületükön - úgymint szél, hőtérkép, etc) - ha más nem, akkor megkeresed az illetőt és elkéred tőle azokat a linkeket amik a mérőkéje admin oldalán vannak.

Igen, ezzel is probalkoztam. A valasz az volt hogy nem adhatjak meg az elerhetoseget. Pedig ez lenne a legjobb megoldas szamomra.

----------------
www.dreamlite.hu

Epp ezzel kezdtem el, jo az api, az uj pláne, egy hivasban van benne minden: aktualis, orankenti 48h-ra elore + napi egy hetre elore. De a pontossaga amerikai, "Texasban fog-e esni?".

Koordinatakat bekuldve BP-nek hozza a tole 30km-re lévő telepuleseket. Long/Lat ket tizedesre van kerekitve.

Szerk: bocsi, idozona kijelzesre hozza BP-et, azaz tok jo minden. Csak itt a Duna mellett hektikus az idojaras, varoson belul is mas. 

Tud valaki ennel pontosabbat? 

Ingyenesen nem.

De a meteoblue-t megprobalhatod meg esetleg, de ketlem hogy olcsobb lesz mint a met.hu-s ajanlat.
https://content.meteoblue.com/nl/access-options/meteoblue-weather-api

Egyebkent ez az oda-vissza mokolod a css-t tuti felejtos, kerd el a raw data-t aztan ugy jelenited meg ahogy akarod.

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

:D :D hát barátom.. fognak még meglepetések érni az üzleti világban :)

~ubuntu, raspbian, os x~