Technical Solution Network Architect @ IT Services

Fórumok

Sziasztok!

Tud valaki esetleg valami bennfentes infot a targyban szereplo poziciorol?

Koszi!

Hozzászólások

...vagy akar az IT Services halozatos csapatarol barmi erdekesseget?

HA az amire gondolok, akkor az a "ülsz azt oldod a jegyeket" rész

Tudok. Konkrétan a saját csapatomba keresek embert ezzel a pozícióval. És nyugi, jegykezelés tart a nullához :-)
De tényleg.
A mi csoportunk kicsit kilóg a sorból, így olyan architekt kellene, aki:
- valamely IT infrastruktúrával kapcsolatos szakterület mély ismerete
- széles látókör, azaz attól hogy (most) elsősorban hálózatost keresek, ne lepődj meg nem csak olyat fogok kérdezni. Ez ahhoz kell, mert szakmai vezetőként fel kell tudni lépni akár testidegen projektben is, ahol a konkrét melót mások csinálják a háttérben, de meggyőzően kell az ügyféllel beszélni, kinyerni belőle az infót mit is akar igazából. Természetesen nem azért keresek hardcore tudású embert, hogy utána ne a tudásod és a tapasztalatod legyen az elsődleges amire építünk, de néha van "általános" architekt tudást igénylő feladat.
- határozottság, döntésképesség, őszinteség. Mindenki hibázik, de büszke vagyok arra, hogy nálunk ezt az elkövető vállalja, majd megoldja a problémát. Ezzel elértük, hogy nagy gáz esetén nálunk csörög a telefon, mert tudják hogy nem kenjük el, hanem abszolút célorientáltan a megoldás az elsődleges. Politikát majd megoldja akinek az a feladata.
- mivel a belső IT-n kívül csak nemzetközi ügyfelekkel dolgozunk, így tárgyalóképes angol tudás elsődleges. Német előny, de nem követelmény.
- némi utazást elviselsz. Tényleg nem sokat.
- egyedül és csapatban is szívesen dolgozol.
- szeretsz doksit írni. Na jó, ez a csapat 10%-ára jellemző, de mivel a meló komoly része tervezés, annak a végeredménye pedig egy dokumentum, ne legyél demotivált ha ezt neked kell legyártanod a saját projektjeidhez.
- több év tapasztalat enterprise környezetben (telco/bank/nagy IT service cég, stb.)
- tervezési tapasztalat
- hobbid a tanulás és a szakterületed vagy az ahhoz kapcsolódó új technológiák megismerése. Nem gond ha nem dolgoztál még Nexus-szal, vagy nem építettél SDN-t, de ha nem tudod mi az, az már igen. Természetesen nem kell ismerni a világ minden újdonságát, még ezeket sem, de jó pont ha minél több témában van legalább slideware szintű ismereted és véleményed.

Feladat:
Ügyfélkommunikáció -> Koncepció -> HLD -> LLD -> implementáció, vagy az implementációs csapatok kézenfogása hogy az általad tervezett dolgot valósítsák meg.
A sorból egy-egy projekt esetében 1-2 pont van az adott embernél, de a saját szakterületeden le kell tudnod fedni az egészet ha kell. Azaz nem olyan architektet keresek aki csak dobozokat tud rajzolni, de nem is olyat aki csak egy konzollal tud beszélgetni.

Üdv,
BaZso

Szerk: olyan kérdéseket ne itt tegyetek fel, amire nyilvánosan nem válaszolhatok. Ha a fenti leírás nem rémisztett el jelentkezz, és majd az interjún megtudod ;-)

Gondolom kezdesz tisztában lenni vele, hogy azok az emberek, akik a kritériumoknak maradéktalanul megfelelnek, már nem itthon dolgoznak... :)
Tárgyalóképes angolhoz nem csak nyelvtudás kell, hanem projektmenedzseri tapasztalat is. Nyilván tudni kell emberekkel bánni, kommunikálni és koordinálni. Ezzel eleve kizártad a hupperek minimum 50%-át a körből. ;D
A megfelelő szakmai látókör, vagy ahogy a Navigatornál mondanák (helló srácok) "alapos rendszerszemlélet" pedig magas humán és műszaki intelligenciát és 5+ éves intenzív bitvadász szintű szakmai gyakorlatot is feltételez Level3-ban, vegyes területekről a sűrűjéből. Ez így együtt biztosan kell egy jó arkitektnek. Talán már nem is 5+ hanem 10+ évnél tartunk.
Nagy cégnél szerzett szakmai múlt: biza nincs azért annyira sok nagy cég itthon, itt is rendesen megvágtad a mezőnyt. Meg még mindenféle mágikus hárombetűsöket is írtál, ez is riasztóan hathat. ;)
Nem vagy könnyű helyzetben de azért nem is reménytelen. :)

Azért bőven vannak ilyen emberek. Nekem pl. majdnem minden szükséges dolog megvan a fentiek közül (kivéve, hogy elvétve foglalkoztam csak Citrix termékekkel, de annyi baj legyen), illetve van három konkrét ismerősöm, aki konkrétan minden szükséges ismerettel/papírral rendelkezik ehhez. És mind a négyen Magyarországon dolgozunk jelenleg.

Ami miatt nehezebb a dolog, hogy az ilyen embereket vagy nagyon sok pénzzel vagy nagyon érdekes munkával lehet megmozdítani. Egy gyors ismerősi körben végzett körkérdés alapján pedig a négyből három ember nem találja különösebben érdekesnek a leírás alapján a munkát (a negyedik meg éppen nem ér rá válaszolni). Azzal lehetne az "érdeklődést" felkelteni, ha látszana az ajánlaton, hogy lehet valami "nagyot" alkotni, pl. 10000+ felhasználó számára desktop virtualizációt csinálni vagy hasonló. Ameddig ilyesmi nincs, addig viszont marad a nagyon sok pénz :-)

Köszi az építő kritikát, de tényleg.
Az ismerőseidnek üzenem:
Magyarországon pénzről az ember nem beszél az álláshirdetésben, már csak azért sem, mert a jelölttől függ (tapasztalat, certek, mélyvízbe vethetőség várható ideje). Azaz hogy ki mennyit kap, főleg rajta múlik. Ha a tudásával 1000 ember rendelkezik itthon, vagy csak 5, nagyon nem ugyanaz ;-)
Érdekességek... Mivel üzleti titkokat publikus fórumon még anekdota szinten sem említhetek, így csak egy pár nagyságrendi szám:
- 15k kliens többszáz (wordlwide) telephelyen XP->W7 migráció. Kiszolgáló infra és folyamat tervezése.
- Az internal IT kivételével nem láttam olyan ügyfelet akinek 400 (fizikai) szervernél kevesebb lett volna. A virtuálisokkal ez a szám ugye nem gyengén nő. De volt olyan, akinek csak a CRM rendszere volt ekkora.
- Nézelődjetek a honlapon, láttok ott egy pár érdekes ügyfél nevet, utána keressetek rá hányan dolgoznak náluk. A nagyobbak már nem is 5 számjegyűek és tényleg lefedik az egész földet a telephelyeikkel.
Kihívást jelentő méretű munkák vannak. Általában pont azokra a munkákra lövünk, ami
- gyorsan kell
- nem vagy hatékonyan nem oldható meg sztenderd kockákkal azaz tényleg agymunka

Szerencsére nincs mindenki külföldön, nem egyedül vagyok a csoportban :-D. Ja és azt ne felejtsük el, hogy ezek a munkák külföldről jönnek, azaz ha kimész, azért kapsz nehezebben munkát, mert mi megcsináljuk innen picit olcsóbban ;-)

Üdv,
BaZso

A kreatív és munkájukat szerető embereknek néha agyhalál egy agyonszabályozott ISO900*, klasszikus üzemeltetés. Tervezni, fejleszteni, megvalósítani, ettől (lenne) szép a szakma. A kiegészítésed nekem már sokkal jobban tetszett, ez alapján biztos megtalálod az embered. Zizi hajrá. ;)

Köszönöm, legközelebb igyekszem a kiírást is kevésbé szárazra csinálni. Csak valahogy annak van egy "szokásos" formája, az pedig ilyen :-/
Azt hittem az indító hozzászólásom már elvette az élét és megmagyarázta miről is van szó, még ha az más profilra is vonatkozott.