Jack Daniels grill tarja, steak krumplival, kék sajtos szósszal

Fórumok

Íme egy relatíve egyszerű, de nagyon finom, nem hétköznapi vacsoraötlet, én ma ezt főztem ki :)
Saját fejlesztés, várom a véleményeket.

Hozzávalók 4 főre:

- Steak krumpli:

-- 1kg krumpli
-- fél adag bbq fűszerkeverék
-- sütéshez olaj

- Kék sajtos szósz

-- 10dkg kék sajt (akár márvány, de akár gorgonzola is OK.)
-- 1 evőkanál túró
-- 1 evőkanál fokhagymakrém, akár sima fokhagyma
-- 1 kis doboz tejföl

- Jack Daniels tarja:

-- 8 szelet vékony (kb 1cm vastag) tarja
-- fél adag bbq fűszer
-- 1,5dl olaj
-- negyed üveg Jack Daniels bbq szósz

Steak krumpli elkészítése:

-Feldaraboljuk a krumplikat 1,5-2cm-es darabokra, ezeket lemossuk, lábasba rakjuk, majd annyi vizet öntünk ami ellepi, és elkeverjük benne a bbq fűszert, és feltesszük főni magas lángon.
Akkor kell levenni a tűzhelyről, ha felforrt a víz és eltelt egy jó 5 perc.
FIGYELEM!! _NEM_ kell puhának lennie!!
Leszűrjük, hagyjuk kihűlni (elég egy jó 10-15 perc), majd forró olajban (preferált a fritőz...), kisütjük.

Kék sajtos szósz elkészítése:

-Egy edénybe kiöntjük a tejfölt, majd a túrót belekeverjük, villával elnyomkodjuk alaposan!, feldaraboljuk kis darabokra ( fél centi) a kék sajtot, és összekeverjük.
Villával, vagy ha adott, krumplitörővel alaposan szétnyomjuk a sajtot, hogy ne egyben legyen.
Ezután sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük.

Jack Daniels tarja elkészítése:

A husikat klopfolóval, ha esetleg van, húsnyújtófával szép vékonyra kilapítjuk, ha inas nagyon, akkor bevagdossuk, majd bekenjük a bbq-olaj páccal, és pihentetjük egy jó 15 percet.
Addig bemelegítjük a sütőt, a tarját egy tepsibe tesszük, a megmaradt pácot egy jó 1-1,5dl vízzel hígítjuk, majd aláöntjük, letakarjuk alufóliával, és 180 fokra betesszük a sütőbe párolni.
Ha rendes grillen csinálnánk (én most nem), begyújtjuk a grill-t, rákészülünk a műveletre, stb.
Amikor már fasza puha a husi (villával megszurkáljuk), kiszedjük, 2-3 percet pihentetjük, hogy ne legyen vizes, majd bekenjük a Jack Daniels páccal, és 2-3 darabot felrakunk a grillre.
Fontos, hogy csak 1-2 percet kell rajtahagyni, ahogy icipicit már szenesedik, lehet forgatni.

Ennyi.

Leírva elsőre lehet veszélyesnek tűnik, de nem több 1,5 óránál kényelmes tempóban, és tényleg egy isteni finom kaja lesz belőle.

És így néz ki:

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1393456_68483430…

Üdv, Andris

Hozzászólások

Ahh, steak krumpli recept! Koszi!
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Hétvégén kipróbáljuk :)

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"