Az iOS 7-et futtató készülékeken jelszóvédelem ellenére teljes hozzáférést lehet szerezni a fotóalbum tartalmához

Címkék

Nem tartott sokáig, hogy valaki rájöjjön, hiába a jelszavas védelem, egy banális hiba kihasználásán keresztül egyszerűen teljes hozzáférést lehet szerezni az iOS 7-et futtató készülékek fotóalbumának tartalmához.

A "hack" egyszerűen reprodukálható: Home gomb -> Control Center -> Camera alkalmazás -> Camera Roll -> (nincsenek képek, így is kell lennie) -> Home gomb -> Control Center -> Stopper óra (Timer) app -> Power gomb hosszan (mintha ki akarnánk kapcsolni) -> Cancel, majd utána azonnal -> Home gomb kétszer, a második lenyomás hosszabban -> Camera app -> Camera Roll -> az összes fénykép és videó hozzáférhető

Videó:

Hozzászólások

ki az a degenerált aki ilyenekre rájön?

Na, közben a Forbes tudni véli, hogy egy spanyol katona, aki már nem az első lockscreen bypass sebezhetőséget találja az iOS-ben:

iOS 7 Bug Lets Anyone Bypass iPhone's Lockscreen To Hijack Photos, Email, Or Twitter

Rodriguez has a track record of finding lockscreen bypass bugs in iOS, many of which he says he dug up while killing time in his old job as a driver for government officials. “I had a lot of time to look at the scenery, break the phone or write poetry while waiting for my boss, and I don’t write poetry and already knew the landscape by heart,” he tells me via instant message and Google translate. So he spent hours “trying everything that goes through my head…I submit my iPhone to cruel methods of torture.”

--
trey @ gépház

A legjobb tesztelő az ügyfél...

A javításig a 'Settings -> Control Center -> Access on Lock Screen -> Off' lehet megoldás a problémára. Persze ezzel elveszett ideiglenesen az iOS 7 legjobb újdonsága.

--
trey @ gépház

Nagyon kivancsi vagyok egy ilyen bug reszleteire. Ha ez feature lenne es kodolni kene, egy kezdonek szerintem nem is sikerulne ( hany If -et kellene tartalmazzon? :))) )

Ez olyan mint valami durva mortal combat fatality :D

Tipikusan olyan hiba, amit akarva nem lehet megcsinalni :)

Hiba, persze...
Ez egy sima backdoor. Ha a rendor, hataror, barki mas gyorsan meg akarja nezni a fotoidat, ne kelljen a jelszoert konyorognie (aztan fel orat jegyzokonyvezni) egy percig se.

rendor? hogy tudna egy rendor ilyen kombot megjegyezni, meg a ninosautoba sem tud beulni egyedul. az meg a masik, hogy szegeny spanyol katonanak nem sikerul elsore eligazodni a menun, igy ossze-vissza nyomkod mindent hulyegyerek modjara, aztan ez lett belole, meg a vegen kiderul, hogy nem o a hulye :-D

sztiv dzsobbsz meg forog a sirjaban, igay van eleg helye, kb 35 kilosra leragta a rak ...

nyafogo kislanyok, ajanlom az eletrajzat a szives figyelmetekbe, kb ad egy kepet arrol, milyen SZAR ember is volt valojaban, mit tehetett volna a csaladjaert, a barataiert es ugy magaval a vilaggal akkora hatalommal/befolyassal/vagyonnal, de nem tett, esze agaban sem volt.
tudjatok, isten nem ver bottal, az ilyen ember ezt erdemli. mellesleg magasrol teszek ra, kinek milyen kislanyos a lelki vilaga, mikor kepesek meg ezen a forumon is verre meno vitat folytatni egy IT problema ket kulon uton torteno megkozelitese miatt, hagyjuk mar a kepmutatast.

Ez független attól, hogy valaki SZAR ember volt-e vagy sem, viszont tökéletes képet ad a lelki világodról.
Én nem ismertem Steve Jobs-ot (veled ellentétben), de szerintem az egy zseni, aki ekkora kultbirodalmat volt képes építeni.
Ez pedig nem "kislanyos lelki vilag", hanem empátia, de neked ez úgyis ismeretlen fogalom.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ha munkát keresel, akkor kezdd az elején: írj CV-t.