Lossless MP3 joining and Cuesheet generation

Mostanaban sokat foglalkozom audioval, ugyhogy jojjon egy ujabb ilyen temaju post. Az egy fajlban levo albumok sok esetben lehetnek kivanatosak. Ha egy olyan albumot sikerul beszerezni, ami 20 MP3 track-re van szetkaszabolva, gondunk lehet az egyesitesevel.

Leginkabb azert, mert a legtobb programozo ugy gondolja, erre az a favago megoldas a celszeru, hogy az egeszet ujra encode-oljuk. Szerencsere van mas, ertelmes utja is a problema megkozelitesenek.

Roviden:

1. Mp3 Merger letoltes
2. Fajlok behuzasa, egyesites
3. Ha a track hatarok nem stimmelnek, akkor Mp3tag letoltes, majd osszes tag torlese a fajlokbol, ezutan ismet egyesites

Bovebben: Lossless MP3 joining and Cuesheet generation

Hozzászólások

Csak erdekel: mikor szoktal egy fajlban levo albumot hasznalni? Mixeleshez?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Mindig, es azert, mert nem latom ertelmet 20 fajl tarolasara, ha lehet egyben is. Ha egy albumrol csak par szam tetszik, akkor termeszetesen azt a parat kivagom belole, az album pedig megy a levesbe.

Ezen kivul a kulon fajlok nem teszik lehetove a gapless playback-et sem, ami mondjuk folytonos albumnal eleg fontos... lenne. Az utolagos egyesites termeszetesen mar nem segit ezen, de ez van.

Cuesheet-tel tokeletesen ugyanugy latszik a playerben, mint ha darabolva lenne. Ennelfogva tokeletesen ugyanazokat a muveleteket tudod vele elvegezni is. Mar felteve, hogy a lejatszo tamogatja.

Amikor probaltam (evekig), a Linuxos korkep siralmas volt, az amarok papiron tudta, gyakorlatban nem (known bug), az audacious pluginnel tudta, ami iszonyu bugos volt, a legtobbnel meg egyaltalan nem foglalkoztak vele. De sajnos Windows-on se sokkal jobb. A Winamp-nak is kellett plugin, amikor legutobb probaltam, raadasul a Winamp by design gyorsabb, cserebe pontatlanabb modon keres, ami ilyen esetben nem tul szerencses.

Kvazi a foobar2000 az egyetlen, ami meg nem hagyott cserben, ennel jobban osszerakottal meg nem talalkoztam.

foobar2000-el nincs olyan gondod, hogy ha behúzod a teljes zene mappát egy lejátszási listába, akkor nem veszi figyelembe a .cue fájlokat? Ergo ha újratelepítem a gépemet, akkor mindig egyesével kell behúznom a .cue fájlokat a foobarba, hogy számonként listázza ki az albumot. A másik, hogy album list-nél szintúgy nem veszi figyelembe azt.