Chilis zöldséges pirított csirkemell

Fórumok

Már korábban is szemeztem a wokkal, de csak most vettem meg. Igaz, hogy csak egy 1500 Ft-os Tescos, de kipróbálni tökéletes lesz, mielőtt beruháznék egy minőségibbe. Tegnap este a cimben emlitett saját "főzeményt" készitettem el.

Hozzávalók 2 személyre:
-50 dkg csíkokra vágott csirkemell (600 Ft)
-1 közepes / nagy fej lilahagyma (40 Ft)
-2 szál újhagyma (40 Ft)
-1 nagy piros kaliforniai paprika (150 Ft)
-bors
-fél üveg Casa Fiesta erős paprika szósz
-fél pohár rizs (természetesen párolás előtt fél pohár :D)

Elkészítés ideje darabolással együtt ~30 perc.

Elkészítés:
Minden hozzávalót felkockázunk előre és kézhez készítjük. A wokban kevés olajat felhevítünk, utána belerakjuk a csíkokra vágott csirkemellet, jól megborsozzuk. Közepes / nagy lángon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a húst (~10 perc).
Miután elkészült, hozzáadjuk a hagymákat és folytatjuk a gyakori kevergetést, amint a hagyma kezd üvegessé válni beletesszük a paprikát. Kicsit pároljuk és a végén hozzáadjuk a fél üveg chili szósz, akár az egészet, ízlés szerint. Főtt rizzsel tálaljuk.

DSC01219

Hozzászólások

érdekesen méred az újhagymát :D :D :D

én szálra mérem vagy csomóra, de megihletett ez a száj, mérés közbe a darabolást is megoldhatom:D a többi alapanyagot is így mérném, mondjuk lehet nem sokan kérnének a főztömből :)

Egyébként mennyire vastag ez a wok? nagyon hajlamos az odaégésre? ennyi pénzért nem rossz vétel, úgy is csak ritkán főznék ilyeneket :)

LoL, a ff nem húzta alá, legalább helyesen irtam le :D

Ez spec egy olyan 2mm vastag, valszeg alumínium. , "kerámia" bevonattal. Első használatra nem ragadt oda egyik alapanyag sem. Később ha bejön az efféle főzőcskézés veszek egy normálisabbat, pl Tefal-t
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
AMD Athlon X2 245E@3,1 GHz OC, MSI Radeon 6770 1 Gb GDDR5, Seagate Barracuda, Windows 7 Enterprise