milyen médialejátszót vegyek?

Fórumok

Sziasztok!

Elvárás van bőven. Szeretnék venni egy médialejátszót az új tévémhez. Szeretném ha a lejátszó lejátszana minden elterjedt videó és zenei formátumot. avi, mkv, mp3, flac, ape. Van strorage-om és sok kiirt dvd.
Nézegettem androidos kütyüket, de nem olvanak optikát, ugyanez a bajom a wd-kkel is. Ha pedig dvd lejátszót veszek nem tudok hálózatról nézni semmit.
Mit javasoltok, hol nézzek szét ? mi lehet a nekem való?

Üdv
balazsasd

Hozzászólások

Media lejatszonak en 2 eve egy WDTV Liveot hasznalok. Eddig lejatszott mindent (amit nem az egy mplayer se :)

DVD meg feltetlenul szukseges? Mire elokeresed es beteszed letoltod a netrol... :)

wdtv live (hasznaltan 13-15k korul), illetve lg dp1 (ebbol volt most 2db hasznalt prohardveren 10k-ert!)

Ezt a témaspecifikus topikot ajánlom, vannak arrafelé tesztelők is.

____
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

szerintem jobban jarsz ha kulon veszed a dvd lejatszot es a network/usb hd lejatszot, mert a 2 egyben eleg huzos. pl DUNE BD 3.0 100k korul volt, es nem is visz minden dvd lemezt, amit a korabbi kinai lejatszo siman vitt...

A'rpi

Ém Dune HD TV-101-et vettem egy éve, elégedett vagyok vele, a fájlok 99%-át megeszi, olcsó, kicsi.
Most egy Pi-re szeretném lecserélni (RaspBMC), mert kísérletező kedvemben vagyok. Ez nem eszik meg mindent, de amit igen, az nekem elég.

Rá kellett jönnöm, hogy a Pi nem erre való. Fut az XBMC, decsak a minimal skinekkel elviselhető a sebesség, akkor meg nincs fancy library, akkor meg olyan, mint a Dune. Ráadásul a CEC sehogy sem akart átmenni az erősítőmön, ha meg TV-n keresztül nyomom a hangot, akkor elveszik a dts, mert azt a csodás LG nem ismeri, ezért visszaszól, hogy nem ok. CEC nélkül meg nincs távirányítóm, pluszban meg nem akartam vele szenvedni.
A Pi egyébként NASnak és filecserélőnek kiváló.
A kérdésedre a választ nem tudom, mert én passtrough-val hangozok (az erősítő dekódol), nincs különbség.

http://www.aldi.hu/hu/html/offers/2827_33851.htm

Mondjuk ha jol latom, a neten eleg vegyesek a tapasztalatok ha *nem* HDMI-n kotod a TV-hez. Szomszednak ez van, es kb mindent kezel, DVD.iso-t, BD.iso-t, DVD-strukturat, BD-strukturat, avi-t, mkv-t, egyebet. Azt meg nem probaltuk, hogy kulso DVD-t radugva mi latszik belole. Android fut rajta.
Nekem a kistesoja van, az meg nem tud DTS-downmixet, nem jatszik BD.iso-t, es nem erti a fejlectomoriteses mkv-t (de egy mkv-copy utan azokat is csont nelkul tudja jatszani). Ezen meg Androidtalan Linux fut, elvileg lehetne vele vacakolni, siman ra lehet telnetelni (es vagy fel evig hasznaltam AV-csatlakozoval egy kb 10-eves TV-vel, es nem volt vele gondom).

Köszönöm a linket, ennek köszönhetően lett újabb FW rá, és határozottan intelligensebb lett a BD.dir/DVD.dir lejátszása (és állítólag kapott BD.iso lejátszási funkciót is).
Jav: kapott. Tegnap kaptam kölcsön egy full-HD-s BD.iso-t, és gyönyörűen játszotta. (Szóval ha valahol épp ilyen lidli-gazdaságost találsz, azt is nyugodt szívvel tudom ajánlani, hisz megy.)

Ez az Oplay bds 500/700 nem lenne olyan rossz, ha lenne benne smb támogatás. Közel 100 lemezem van tele flac-el, így kellene a lemez kezelés. De kezdem látni hogy ez az utópia kategória.

Egy ideig én is szívattam magam a lemezeléssel, aztán feladtam. Az írott lemeznél (sima DVD, megvan hogy pár évnél többet nem bír?) sokkal biztonságosabb 2-3 merevlemezen (másolgatni vagy RAID1 + egy backup lemez) és kényelmesebb is. DVD-ket pakolgatni, feliratozni, keresgélni, leesik, maszatos lesz, az utolsó 10 percet nem tudod megnézni, rendszeresen újraírni hogy ne vesszen el ami rajta van, áhhh...
Néhány tíz lemez ripelése egy hétvége alatt megvolt. Megérte. Amúgy szerintem Asus O!Play, én nagyon szeretem. /Elvileg kezel USB-s DVD lejátszót is./

Szerk: Asus O!Play visszavonva. Keresek helyette mást.

____________________
echo crash > /dev/kmem

Nekem ez kb úgy működik, hogy a tv USB portjára kötöttem egy külső merevlemez meghajtót, illetve scart csatlakozón rá van kötve egy DVD lejátszó. Az mp3-as lemezeimet azon szoktam meghallgatni. Van néhány filmem DVD-n is. Agyaltam BlueRay lejátszón, de az optikai korong szerintem már a múltté.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

ha az uj tv-ben van gigabites lan akkor inkabb egy fajlszerver es
egy akarmilyen dvd lejacco.
hogy a kolcson kapott dvd-ket is
lejatszhasd.
szvsz

Szia!
Szerintem így a világvége előtt már semmilyent ne vegyél, ha szerencsés vagy és túléled, akkor meg a káoszban olyat fosztogatsz magadnak amilyet csak akarsz, akár többfélét is kipróbálhatsz :)
Remélem segítettem :D