Mini X - 68 dolláros, mini Android médialejátszó távirányítóval

Címkék

Mini X #6

A10 chipset, Android 2.3, 512MB DDR RAM, 4GB NAND Flash tárterület, beépített WiFi, USB 2.0, távirányító.

Frissítés: ugyanez Android 4.0-val 78 dollárért itt.

Mini X #2
Robusztus antenna

Mini X #3
USB OTG, USB host, HDMI 1.3, AV kimenet, MicroSD slot

Mini X #4
Távirányító

Mini X #5
Dobozban

Full spec. itt. Elérhető a DealExtreme-nél 68 dollárért (állítólag ingyenes szállítással).

Hozzászólások

Nem értem miért nem tudnak Android 4.x-et rárakni.
Egyébként tényleg jó vételnek tűnik.
Ebben milyen GPU van?

Az az egy gond ezzel, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy a modern TV-ken amiken van HDMI, ne legyen USB port. Nálunk már a T-Home fejegysége is olyan, hogy USB-n is játszik. A TV egyébként Samsung és nem egy mai darab (még CCFL), kb. 3 éves, de eddig talán 1 formátumot nem játszott le. Bedugom a vinyót, pendrive-ot, SD-olvasót... minden megy. Zene, film, képek és linux van a TV-n is.

Szóval nem nagyon értem ezeket a kis mütyűröket, hogy miért jó még egy doboz a háznál, mikor a legtöbb készülék már alapból tudja, az újakon meg már netezni is lehet. Jól néz ki, meg jó ötlet meg minden... 5-6 évvel ezelőtt még értékeltem volna, de manapság már szerintem annyira nem fontos.

Erről azt gondolom, hogy aki úgy vásárol meg egy TV-t, hogy semmi nem számít, csak nagy legyen (mindegy milyen ki/bemenetek vannak, mindegy milyen formátumokat játszik vagy milyen extrákat tud), az az ember valószínűleg ilyen dobozkáról még csak hallani sem fog, nem hogy megértse mire is való. Persze biztos van kivétel, csak nehezen tudom elképzelni :)

Ja és akinek még mindig működik a régi, de nem szeretne új TV-t, annak egyrészt szerencséje van, hogy még bírja az "öreg", másrészt persze neki jól jöhet egy ilyen doboz.

Szerintem meg neked van szerencséd, vagy nekem nincs :P
Régi ezer éves 120-as (IDE) HDD simán ment kifuserált külső házzal. Vinyó meghalt, vegyünk újat! Vettünk újat, új házzal - és nem megy! Vettünk másik új külső házat, azzal se megy! Pénzszórást megunva haveroktól HDD-k és külső házak begyűjtve, majd amikor sikerült megtalálni, mely az a típus, amit szeret a TV-nk, akkor vettünk olyat... Na most, akinek nincs kedve ilyennel szívni, annak szerintem ennyit megér.
Mivel van rajta Wifi, így megkockáztatom, hogy elérhetek olyan szolgáltatásokat, lehetőségeket vele, amiket eddig nem. Sőt, ha szerencsém van, még lehet, hogy az otthoni, sarokban zúgó Samba-s megosztásról is le tudna játszani filmeket, a nélkül, hogy a laposomat kellene dugdosni ide-oda... és SZVSZ még lehetne sorolni.

Akkor említeném magamat. A 2008-ban vett 42-es plazma TV-m semmit sem játszik le. Ne kelljen már az akkor negyed millióért vett TV-met szemétre talicskázni... Én lejátszót használok hozzá. Persze, nem ilyet. Ennél régebbi TV-k is vannak a háztartásokban.

Ja, és ezek a cuccok elsősorban a távol-keleti piacokra készülnek, ahol az emberek tömegei nem technológiai analfabéták, hanem kütyübuzik.

--
trey @ gépház

+1

Mar regota van olyan gondolatom, hogy nem TV-ket kellene gyartani, hanem "buta megjelenitoket". Az okossagokat (wav, mp3, VideoCD, MPEG2, MGEP4,DVB-T, youtube, akarmi, stb.) ugyis legyozi az ido. De egy Full-HD, progressziv 60fps 55" azert tovabb el, mint a kulonbozo formatumok (meg ugyanez hangra is, jo hangszorok, jo erosito, a maradek meg ugy valtozik ahogy akar).

Es ugy tunik ezekkel a kutyukkel el is jott ennek az ideje. A par eve megvasarolt nem olcso LCD TV-t (ami mellesleg alig par formatumot jatszik le) valoszinuleg nem lecserelni fogom, hanem pl. egy ilyen dobozzal boviteni.

/sza2

Hasonlóan a 2010-ben gyak. utánam dobott 52"-os plazmám sem játszik le semmit, de azért az árért nem is várom el.
Persze vehettem volna olyat, ami igen, csak az a duplájába került volna. Akkor már inkább rákötök egy ilyen dobozt ha meguntam a laptopom dugdosását...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Van amin ki lehet kapcsolni a képet (vagy kikapcsol magától) és akkor a fogyasztás 10-15W (hangerőtől függ). No mindegy ez már szőrszál hasogatás. Én úgy vagyok vele, hogy ilyen célra nem tartom praktikusnak még egy doboz beszerzését. Persze ez függ a felhasználói szokásoktól, de én pl. TV-n nagyon ritkán nézek 1-1 filmet, inkább csak a Forma1-et szoktam megnézni. Zenét akkor hallgatok, ha megy a gép vagy a teló a zsebemben van + van nálam füles. Igazából ha tehetem akkor inkább kimegyek a szabadba haverokkal... oda nem kellenek ilyen cuccok általában :)

Persze a geek érzés miatt elfogadnék egyet, a kíváncsiság miatt, hogy vajon mit lehet még kihozni belőle, de tuti nem használnám egy hétnél tovább.

> Elérhető a DealExtreme-nél 68 dollárért (állítólag ingyenes szállítással).
Ha a DX azt mondja, hogy ingyen van a szállítás, akkor tényleg ingyen van. Még az 1 Dolláros cuccokra is igaz (nincs min. érték), ha odaírták.

Picit off, de a témához nagyjából kapcsolódik/-hat:
éppen ma reggel találtam ki, hogy megkérdezem itt, a HUP-on, hogy milyen nagyi-biztos, legalább 720p-t lejátszani tudó média-lejátszót ajánlatátok, ami barátságos áron beszerezhető.
Dédinek kéne, a lányomról készülő videókat, képeket nézegethetné. Frissítéseket mondjuk néhány hetente kapna pendrive-on, a szállítás megoldható :)
Ráadásul a tévéje analóg, még képcsöves -> no hdmi, ezen úgy látom, van van analóg AV kimenet.

Ez valami olyasmi lenne, jól tippelem? Mindenesetre ha van ajánlat/ötlet, indítok egy új topicot, oda várom őket!
Előre is köszi!
<-------
You can't grep on dead trees.

Üdvözlöm a megoldást.
A cucc elég olcsó a tudásához képest,mondhatnám szinte verhetetlen ár/érték arány.
Másrészt olcsón,kis méretű eszközzel nagyon sokat lehet okositani a TV-n.
Azért szerintem van értelme egy ilyen kütyünek, mert részben valamilyen szintű androidos játék konzol is, a letöltött videókat/sorozatokat könnyedén lejátsza, ha akarsz netezhetsz róla, FB függőknek remek eszköz. A youtube meg ugye alapból mehet róla.
Ezért a tudásért ilyen áron ajándék.
--

pont tegnap rendeltem egy MK802-t. GRRR :(

Az analóg hangkimenetet csak én nem találom sehol (specifikációkban sem)?

Köszi. Légyszi írd majd meg a tapasztalatod ide, ha megérkezett!

Itt ketten is panaszkodnak, hogy nem kapnak képet az AV out-on. Az egyik koma több kábelt is kipróbált. Aztán azt írja egy slovakia nevű júzer, hogy azért nem megy nekik, mert nem standard, kb. 17 mm hosszú jackdugós kábel kell hozzá, mivel a 14 mm hosszúak nem érik el a kontaktusokat.

Szerk.: vagy csak a kábelt rendelted meg, nem ezt a kütyüt?

2 kérdés:
- lehet-e valahogyan remote csatlakozni hozzá?
- lehet-e rá flac lejátszást kalapálni (specifikációban nincs benne)?

de ha valaki tud megoldást arra, hogy a _meglévő_ wifin miként tudom átlőni az audio kimenetemet, az ne tartsa magában! :)
A kérdés inkább a fogadóoldali hw...

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

vagy inkább vnc/rdesktop szerűség, nincs kedvem parancssorozni sima zenelejátszás miatt.

Én a specifikációt néztem (abban nincs benne), mert gondolom az OS fölé raktak valami default app-ot ami a tv-n keresztül látszódna.
--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Nem kell messzire menni mert az internet tele van hasonló árú tv-box termékkel. Lehet bőven válogatni, de ha eleve smart-tv veszel akkor feleslegessé válik...

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

En eleve azt vettem, de ettol nem erzem ugy, hogy ezek feleslegesek lennenek:

- szerintem az okostvek tularazottak
- szerintem az okostevek szoftverenek felokositasa sokkal lassabban (de leginkabb sehogy) nem halad a kesobbiek soran
- egy ilyesfajta kutyut 2 ev mulva ki lehet vagni a kukaba, es meg lehet venni az akkor ugyanennyibe kerulo, csak 10x ennyire okos vackot, amivel majd meg lehet hajtani a (nem-annyira) okos tv-t.

Korabban irta itt valaki: kell egy jo kijelzovel rendelkezo TV, amit ilyenekkel siman lehet okositani.

Smart tv...tejoisten. Nezzetek hulyenek, kopjetek le, de en a mai napig nem is hallottam rola, hoyg smart tv letezne. Ugy latszik, remenytelenul konzervativ vagyok, se a tevetol, se a monitortol nem varok semmi extrat, csak jatssza le a kapott jelet, szoval a villamos impulzust alakitsa fennye es slussz.
--
http://www.micros~1

"Frissítés: ugyanez Android 4.0-val 78 dollárért itt."

Nem ugyanaz, csak nagyon hasonló, mert ennek amerikai AC dugója van.

Vagy ír DE-nek egy levelet, hogy "Hahó, srácok, Európában szeretném használni (ahogy az a postázási címemből is kiderül), ezért kérlek _biztosan_ olyan tápegységet küldjetek, ami itt használható."

Mivel a postázás worldwide, feltételezem, hogy a) ez nem egyedi kérés b) fel vannak erre a DE-nél készülve c) automatikusan megfelelőt küldenek.

--
trey @ gépház

Nekem még az jutott eszembe, hogy az OK, hogy van 1080P HD, de most akkor ha ilyet akarok nézni, mindig dugdosni kell az USB-t? Mert mikor én utoljára próbáltam, bizony még az N-es Wi-Fi-n sem sikerült stabilan átküldeni egy 10 Mb/sec-es streamet. Vagy esetleg az Android támogat USB-s hálókártyákat?

közben jöttek új aluötvözet szelepsapkák és ledek is a dealextremere
just sayin

nagyon off:

Amennyiben megvan

- az egyszerre kapcsolható (grrr, ezt csak (agy)dinamóssal lehet szabályosan) első és hátsó lámpa,
- - amelyek közül az első nem lehet a kormányon (mert esetleg nem középen van - ami szintén előírás)
- - amelyek közül a hátsó nem szabályos időközönként villog - mert akkor rendőrségi villogónak kell tekinteni őt hivatalból (grrr 2; hiába sokkal feltűnőbb a villogó, mint a folyamatos fény)

- valamint a legalább első keréken lévő sárga (küllő)prizma (ami helyett nem jó a sokkal messzebbről látszódó teflonos küllőprizma vagy a kerekek saját fényvisszaverő csíkja (grrr 3)

- valamint a hátsó macskaszem (én ugyan még nem találkoztam szavahihető történettel, miszerint a hátsó lámpa búrájába épített nem lenne elég) - aminek hivatalosan a kerékpáron kell lennie (és nem elég a hátizsákon/sisakra csiptetve, stb)

nos abban az esetben a kerekeken levő, a rázkódástól random időközönként villogó kb 5 cm-es rikitó piros izé szerintem megfelelel. Persze lehet, hogy nem a szabályoknak, hanem az életösztönnek. (De amíg jelentős számú kerékpárossal nem tudom megértetni, hogy miért is jó a sisak - nem a csomagtartón, hanem a fejen; vagy a kukásmellény - nem a hátizsák alatt, hanem fölött - nos addig bízom a rend őreiben, hogy mivel nálunk ezek a szarok adottak, a pluszban fennlevő szelepsapkaled nem ösztönzi őket pénzbehajtásra.)

biciklis kresz off vége

+1
Én már attól boldog lennék, ha az kiegészitő tábla/kerékpárút/buszsáv nélküli egyirányúban utcában enm jönne szembe és pláne nem anyázna ha ledudálom. Mert a legtöbb kétkerekűnek nagyobb az arca/szája mint az agya, (tiszteletem a kivételnek.)
Az már életösztön kérdése, hogy olyan gyorsforgalmin nem kezdek el kűzdeni emelkedőn 15km/h -val, ahol
a 70es tábla mellett is 90-es hasitanak el, mert elképesztően balesetveszélyes. Gondolok itt arra, hogy az elsodort bicajosnak zéró az esélye, mert ilyen sebességen 4-5 kocsi simán átmegy rajta satufékkel is, amig végül tömegkarambolban megállnak. Elmebeteg elgondolás mindenhol összeengedni a két járműtipust.
--

AD egy Gyorsforgalmin van szép autentikus tiltó tábla biciklisek ellen mindkét végén. (tehát aki ott akar biciklizni azt a rend őrei bantu nigger fallosszal fogják kecsesen megkergetni, illetve most már végre leszoktak a gyömrői egyik oldaláról a másik oldalra átfutni vágyók, azt nem értem miért, de mostmár nem találkozom velük, ami kifejezetten örömmel tölt el) :-)
AD kettő Budapest vége tábla után 3,5t össztömeget meg nem haladó jármű esetén 90km/h busznak meg 70km/h. Kökinél a pest felöl jövőknek van egy 50es tábla, majd a gyömrői felüljárónál egy 70es, majd a shell kútnál ismét egy 50es (amit random mód hol feltesznek, hol eltüntetnek). reptér felől meg felmész gyorsforgalmira Budapest vége tábla, majd jónagysokára a shell kútnál van egy 50es majd szintén Budapest vége tábla ahol 90km/h a 3,5t össztömeget meg nem haladó jármű esetén, busznak meg 70km/h.

------------------------

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Ezen videó tanúsága szerint képes 3D-s anyagokat is lejátszani, és alkalmas megjelenítőn azt meg is jeleníteni.
Lásd a 3D-s részt a videón kb. 1:25-től.
Egy TvdVideo nevű program játsza le, de ezt nem sikerült sehol sem felkutatni. Lehet, hogy egyedi szoftver? Esetleg az ICS része?
Valaki tud erről a programról valamit?

Ez lesz az első használható Minix? :D

Rendeltem egy 4.0-ást, kíváncsi leszek rá :)

Bye Bye Nyuszifül

Az enyém megjött. Elképesztően kicsi. A vezeték nélküli billentyű+egér kombót vitte (ez volt az egyik USB portban, a vinyó a másikban). A lejátszó program, amit ráraknak, elvileg még a 3D lejátszást is támogatja, ezt nem tudtam kipróbálni. Éppen még jól viszi a 1080p-t, melegszik rendesen de a fémház miatt bírja a gyűrődést. Értelemszerűen mindent lejátszik. A távirányítóval nem kényelmes irányítani, kicsit nehézkesen érzékel. A G-s wifi egyből ment WPA2-vel, lehet Samba megosztásokat böngészni (Win7-tel nem tudtam kipróbálni), 2,5"-os 1Tb-os vinyót lazán viszi és tud elég energiát leadni neki. Android marketről és telepíthető alkalmazásokról nem tudok még beszámolni, és nem is root-oltam meg. :)) Ja, van rajta flash de youtube videók nem működtek, még nem kezdtem el nyomozni, hogy miért.
---
;-(

Köszi a leírást!
Ha lesz időd, akkor az Android marketről és telepíthető alkalmazásokról is majd írhatnál.
Mi a helyzet a hálózati csatolóval? (Alapból megfelelőt küldtek, vagy külön kérted a szállítótól a jót, avagy nem jót kaptál)

Szerk.: Melyiket rendelted meg?

Még annyi, hogy a böngészővel a HUP főoldal kb. 20-25 másodperc alatt jön be, de szerintem ez a sebesség normális egy ekkora géptől. A Marketen minden működik, csak annyi a bosszúság, hogy nem tudtam egyelőre ledumálni róla, hogy a sok kanji megjelenjen. A Mérges Kismadarakat leszedtem próbából, nagyon szépen működik, meg szedtem képnézegetőt és egy normálisabb zenelejátszót is.

Hálózati csatolóból alapból a 2-flat-et csomagolják, azaz Ámerikásat, de a megrendelés után (és még a postára adás előtt!) a megrendelésszám alapján le lehet cseréltetni (Treynek igaza volt), van live chat és ott Daisy segít és akkor 2-rounddal érkezik. Legrosszabb esetben ha már elfogytak a 2-roundosak, rendelsz mellé adaptert.

Én a 78 dolláros változatot rendeltem meg, ami most már csak 70-be kerül; 512Mb RAM és Android 4.0 (SKU: 143255, dx.com/p/h24-mini-android-4-1-network-media-player-w-wi-fi-hdmi-usb-tf-av-black-4gb-143255)

---
;-(

Azzal a böngészősebességgel valami nem kerek, a hasonló teljesítményű telefonommal ez a művelet kb 5-6 másodperc (bármelyik elterjedt/default böngészővel). Ha a home screentől méred (böngésző indítással együtt) akkor is 15 mp alatt van...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Ezzel van valakinek tapasztalata?

Főleg film nézésre szeretnék egy olcsó kis fogyasztású eszközt. Ezért ezeket az Androidos mini pc-ket nézegetem. Az 5.1-es hangot ki lehet ezekből varázsolni valahogy? Monitorral és 5.1-es hangfalszettel szeretném használni, nincs TV-m.
USB-s hangkártyát támogat?

Ha valaki tud jobbat ennél erre a célra, azt megköszönöm!

MODding | Asztali PC | Személyes weboldalam
'Everybody loves LEDs'

Aki vásárolt ilyet az megírhatná, hogy mely 3G usb modemmel sikerült működésre bírnia.