Ki mit játszik? -Diablo ingyen is lesz (max13lvl, lastboss:Skeleton King)

Arra gondoltam, ha már eggyek vagyunk a "vallásunkban", legyünk eggyütt a szórakozásunkban is.

Mivel a többség már dolgozó ember, mint én, ezért szeretném tudni, kinek mire van ideje, mi fér bele. Hétfő éjjel pl Diablo 3 start. Magam, ha jut rá idő, akkor a barátom Minecraft szerverére megyek fel, ott leginkább csak besegítek az állatok gondozásában, közmű építésbe, vagy épp XBoxon tolok valami egy, fél-másfél éves címet, mert olyan elamradásom van. Ezekből is legnkább a kevés RPG elemet tartalmazó lövöldözős játékokat szeretem. Pl Maffia 2, Red Dead Redemption, Skyrim, vagy Batman Arkaham Asylum.

Steam-en is szoktam tolni, ha néha veszek valami leakciózott klasszikust, és nosztalgiából újra belekezdek, de ezeket soha nem tolom végig. Régen nagy kedvenc volt a HalfLife2, és a CS, CSS.

Diablo 3 -ra visszatérve, nagy Diablo-s sose voltam, a 2-t is a haverom Diablo 2 szerverén toltam, velük, ha épp család nem volt a közelben, de a 3at nem hiszem, hogy megveszem kapásból. Starcraft 2-t sem vettem meg végül. Tervben volt, kaptam is a hupról egy 7órás kódot, amivel a single playert végignyomtam, de aztán az se volt olyan, hogy újrajátszanám. A multiban pedig nem hiányzik, hogy 5 perc alatt lenyomjanak. Ott továbbfejleszteni magam meg nincs időm. Én inkább Red Alertes voltam. Ezért is örülök, hogy nemrég rátaláltam az openRA projektre. Ott botok ellen játszok néha, nosztaligából.

xbox gamertag: doorshu
steam: (kikeresem)
Gamecenter (iOS): doorshu

Hozzászólások

Ritkan jatszom, sokfele tipusu jatekot szeretek (Monkey Island, Mahjongg, Trine, Diablo, Starcraft, Shank, stb). Az viszont teljesen biztos, hogy kedd hajnaltol Diablo 3 lesz egy napon at.

--
|8]

A kalandjátékok közül, amikkel játszottam, nálam ez a sorrend:
-Day of the tentacle
-Grim Fandango (nem p&c, de csak az irányítás más)
-monkey3
-longest journey
(itt egy nagyobb lépcső van minőségben)
-broken sword sorozat (most játszom a 3-at, nagyjából stabil a színvonal)
-monkey2
-monkey1
(megint egy nagyobb lépcső)
-Monkey4 / Tales of MI
-back to the future
-sam & max hit the road
-maniac mansion

Az MI sorozatot ettől függetlenül szerintem sorrendben játszd, és az első két részből az SE-t, nagyon jól megcsinálták, különösen a 2-t. Viszont a tentacle-t nyugodtan lehet játszani maniac mansion nélkül is (aminek a folytatása).

De sok időm volt egyetem alatt...

Ha gonosz lennek, azt mondanam, hogy ha szoba akarsz velem allni a jovoben, akkor monkey island kotelezo. ;)

MI1-2 idotallo, kb 1.5 eve jatszottam vegig oket megint, majdnem ugyanannyira elveztem, mint eloszor (picit nehol jobban is, mert tudtam mikor jott el a papir & ceruza ideje :).

--
|8]

Az utóbbi időben már csak Indiekre jut idő:

SpaceChem
Braid
PuzzleQuest

World of Tanks
C&C Generals: ZH
Sniper Elite V2
CS: Souce
CS: 1.6
Red Alert 2: Yuri's Revenge
Red Alert 3
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
AMD Athlon X2 245E@3,1 GHz OC, MSI Radeon 6770 1 Gb GDDR5, Seagate Barracuda, Windows 7 Enterprise

Sakkot a telefonomon néha sorbanálláskor, közeledhet a világvége, mert már nekem sincs időm játszani, persze nem mintha előtte olyan sokat játszottam volna, keményebben is inkább csak a Quake-et (és származékait).

Most telefonon játszok a Where's My Water?-el, az nagyon bejön, meg a Cut the Rope jó még.

Minecraft-al egy ideig LAN-oztunk, van egyféle hangulata, de hamar meg lehet unni, meg bugos instabil hulladék.

OnLive-on néztem rá a minap ezekre a mainstream videójátékokra, de ezek inkább csak ilyen interaktív mozifilmek ZS kategóriás sztorival, önkínzás, semmi élvezet, seggnulla mesterséges intelligencia és klausztrofóbia, annyira zárt a nyitottnak tűnő játéktér (ahol meg nyitott ott meg vándorolhatsz jobbra-balra tétlenül mint egy idióta a már vagy 15 éve kihalt VRML világokban, ahol meg mégsem ott meg ugyanúgy repetitívvé válnak a dolgok).
Toltam ilyen autós játékot is (a Dirt szériát), azzal még laggolgatva (meg csukott szemmel) is el lehet játszani, kvázi győzködnöm kell magamat közbe, hogy ezt én vezetem, mert annyira magától ment és egyszerű volt, ha eldurvítod a beállításokat akkor meg ugyanez pepitában, mindenhol vagy csak az úton nem. És még mindig a dodzsem törésmodell van, bár nyilván praktikus okokból, ez nem egy szimulátor, biztos vannak szimulátorok is és azokban másképp van.

A Diablo 3 biztos jó lesz, de már a 2-ből is csak arra emlékszem, hogy Glide-al jól megy (minden mással, meg egyáltalán, a 3. helyszíntől meg konstansan meg elkezd szaggatni), meg hogy megállás nélkül kattingatni kell benne mint egy őrült, meg, hogy állandóan vadászod a jobbnál jobb cuccokat és alig várod már, hogy a következő helyszínre érj, mert azt amin vagy elég hamar megunod.
A Baldur's Gate ellenben az valami nagyon nagyon nagyon jó dolog, az sok kellemes emléket okozott, az RPG az valami olyasmi amit így kell jól csinálni.

A munka mellett mar nincs sok idom, de evente legalabb egyszer-ketszer bekattan nalam valami es akkor vegigtolok valami jatekot.

Orok kedvenc:

http://www.youtube.com/watch?v=U7jKRDTg8m8&feature=fvst

Ami nagy meglepetest okozott az utobbi idoben az a:

http://www.youtube.com/watch?v=Xc2hhef-Nzo

Hihetetlenul jol meg van csinalva, kar, hogy ugy tudom a fejleszto ceg becsodolt :-(

----------
Az Örömtündér minden évben ellátogat a Földre és akit megérint a pálcájával az Boldog lesz! De esetleg az is megtörténhet, hogy kiveri belőled még a sz*rt is... (by radcsong)

Van egy régi PI-es gépem, amit direkt azért raktam össze, hogy nosztalgiázzak néha DOS-os játékokkal.

Bővebben itt:
Az első kedvenc PC-s játékaim
http://hup.hu/node/88392
--
Direp

Mostanában öcsémmel a portal2-őt.

Trine 2 mostanában.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Én most ezt tolom ha van időm. nadirim.com Flashes ezért megy Linux alól is :)

Doom 1-2
DukeNukem (régi)
Settlers2
Diablo2

Ezekre van havi 2 órám mondjuk. :)

Van egy PSPm, leginkább azon játszok. Mostanában forma1, de nagy kedvenc a God Of War, meg a Silent Hill. Pc-n Counter Strike vagy Urban Terror. A játék z időm 2% teszi ki kb.
-
Könyvajánló: Java fejtörők

-SilkRoad Online, de idő hiányában már bot vezeti helyettem. így stratégiai játék lett, a lényeg immár az, hogy milyen technikára állítom. 2h eu barbár warrior-om van, Unique ellenfélre azért kézzel megyek. hasonlóan "működik", mint pl. ez a tag itt, de 10 szinttel lentebb vagyok. bot nélkül havi 4 óra max.

-Quake1, Duke Nukem 3D HRP Pack, Unreal. Heti 1-2 óra jellemzően egy héten csak az egyik sw.

-Incubation: napi ~pár perc, a legjobb körökre osztott cucc amit valaha toltam. Glide wrapperrel egész jó a képe is. jellemző pálya könnyű fokozaton demó célzattal (gyenge fegyverek stb) pl. itt látható.

-PS2-n heti pár óra GT4.

havonta 15 óra max játék, de sok mindentől függ. itt a jó idő, inkább viszem a gyereket a Nagyerdei játszótérre és figyelem mit bűvészkedik. :)

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Havi 4-5 óra LFS, Lada moddal. Akinek a Dirt nem elég szimulátor, annak kifejezetten tudom ajánlani. http://www.youtube.com/watch?v=LaryDjtRXSk

~ Egy éve én is szóraoztam a Dirt sorozat darabjaival, de nekem sem nagyon jött be. Bár én igazából a modern Rallyt sem különösebben kedvelem.

Diablo 3 Starter Edition is lesz( max level: 13, last boss:SkeletonKing, aka Beta), az első hónapban csak guest-passal, majd bárki ingyen tolhatja.
Guest pass less minden megvásárolt Diablo 3-ban.

Szerintetek lesz konzol kiadás?
__
Twitter: http://twitter.com/#!/doorshu
@doorshu

Nehany jatek van csak ami megfog, de azt korlatlan mennyisegben tudnam jatszani. Pl: Quacke II vagy III haverokkal. Az osszes Half-Life, Portal 1 -2, Diablo II, Szombaton dobta be a postas a Diablo3-at. Regebben meg nagyon ment a Starcraft de az ma mar annyira nem kot le.

Ezenkivul a Humble Bundle gameket mindig "megveszem" mert otletes kis jatekok.

általában a munkatársaim idegeivel játszom. nagyon ritkán a wesnothot elő tudom venni, de ahhoz isteni csoda kell.

Meló mellett nekem is kevés időm van játszani, ami leginkább megy mostanában az a Minecraft, saját szerveren. Ezen kívül még Öcsémmel egymást verjük a Mortal Kombat Complete Edition-nel PS3-mon. Nagyon ritkán egy két versenyenként a Dirt 3 karrieremet csinálgatom. Amit viszont egyből végigvittem az a Batman Arkham City (az első részt is) volt amikor kijött. Androidon meg a draw somethingban kápráztatjuk el rajztudásunkal egymást a haverokkal :)

Időnként falldown Frankó jóvoltából. Nagyon ritkán Wesnoth. Régen az éjszakai műszakban bzflag.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Steamről Civilization IV, V, Cities in Motion. De csak ritkán, kb havonta egyszer. De legalább mindezt Linuxon. (CrossOver szépen viszi mindezt.)
Csaba

Az indie játékok az elején nekem is nagyon tetszettek, de aztán amellett, hogy adok pénzt az összes Humble-re, a kevés időmben szeretnék AAA-s játékokkal játszani.
__
Twitter: http://twitter.com/#!/doorshu
@doorshu

Morrowinddel 2003-ban kezdtem játszani, még nem fejeztem be, de már nincs sok hátra max 1-2 év.

idén kezdtem a risen-t az szerintem nem lesz iyen hosszú, az max 2-3 év. Állítólag jön a risen2, azt még végig tolom, és 40-leszek :). Utána szerintem már semmivel, de manapság sokkal szívesebben játszom a gyerekkel.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Hehh, és még azt hittem én "állok rosszul" a 2006-ban elkezdett Morrowinddemmel (Mages Guild vége hiányzik még, talán a Morag Thong, meg a kiegészítők).
A Skyrim megjelenés előtt elővettem, de nem sikerült betöltenem :S Sajnos egy eléggé halálra moddolt verzión játszottam (főleg, mert akkoriban készült el a magyarítás, én meg nem voltam még túl jó angolból, ezért bétateszteltem).

Amúgy: Mikor kijött a Mass Effect 3, azt egy hosszú hétvégén végigjátszottam (direkt, különben munka előtt nem aludtam volna rendesen). Mostanában heti néhány óra Skyrim/Fallout NV/LA Noire/Broken Sword3/Dragon Age 1/Gothic 3/Mass Effect 1 (ez az egy másodjára)

Időről időre eszembe jut, hogy jó lenne civ4/heroes3/heroes5 valamelyikével játszani, de mindig elmegy a kedvem tőle sajnos.

ME3 szinten :) egy hetvege szinte megallas nelkul anno :)
Bar nem kis kalandom volt mire eljutott hozzam a cucc. Megvan az 1 es a 2 is (a 2 pc, xbox, es ps3 verzioban is) Ugye marcius 9-en jott ki (pentek), es elo votl rendelve amazonon (uk) release day deliveryvel, es rohadtul nem jott meg aznap... ugyhogy elzuztam meg melo utan a sarki HMV-be hogy na akkor megveszem, es az amazonost meg majd visszakuldom... persze volt nekik ps3 meg xbox verzio de pc az mar elfogyott.. aznap este meg elhuztam zaras elott masik 3 HMV-be londonban... mindegyikben pont ugyanez votl a helyzet.. pc verzio mar sehol nem volt.. ugyhogy hazamentem, mondom akkor francba az egesszel, piratebay (akkor meg volt) :) lehuztam vegigtoltam, hetfon megjott az eredeti amazonrol :) azota multiplayert tolom, egesz mokas.

Az egesz sorozatot vegigtoltam mar parszor, valoszinuleg a 2 a kedvencem. 3ban picit tulzasba vittek a fedezek rendszert, allandoan beragad az ember a fedezekekbe meg ugral kozottuk ahelyett hogy kijonne belole.. foleg multiban idegesito mikor el akarsz rohanni erre atugrik masik fedezekbe helyette :/

Pont a vanguardokat nem csipem, valahogy ez a biotic charge + nove dolog mindig abban er veget hogy olyan helyre chargeolok be ahol vagy 5en vannak a - nem kozvetlen - de kozelben :) eredmeny hogy megfekszem jol :) inkabb infiltrator es sniper rifle, vagy adept es reave+warp, meg statis + headshot :)

nekem se tobb mint 110 (talan 107 vagy ilyesmi), ez nem azon mulik, csak en inkabb par classt szeretek jatsznai es azokkal toltam eleg sokat, nem pedig arra mentem ra hogy minden classt kimaxoljak. A silver mar eleg uncsi, de meg elmegy, a gold meg egyelore izgalmasabb :)
A kedvencem az infiltrator class (human vagy quarian, attol fugg geth-ek ellen kell e tolni vagy nem).

http://www.youtube.com/watch?v=iqBy5SUcin4

Viszont arra rajottem hogy mikozben sniperelek nem kene videot felvennem belole mert mikor frapsnek beallitom hogy 30 fps screen capture, akkor az fogja es be is fixalja az fps-t 30ra amig felvesz :( (plusz a 35 perces game alatt 78 gigat irt a vinyomra mint nyers avi) szoval rohadtul lagoltam, elso par percben kb osszevissza lovoldoztem :) Ugyhogy tanultag hogy tobb videot nem veszek fel legalabbis snipereles kozben, mert rohadtul neheziti a dolgot (bena 3. is lettem a kor vegen :/ )

Eddig csak 2-3-szor jártam goldon, de rájöttem, hogy a fő karakterem, az asari vanguard nem oda való. Amikor az r6 Biotic Charge + (r6 Fitness) Heavy Melee + r6 Lift Grenade nem viszi le a páncélozott ellenfeleket, akkor elég gyorsan meg lehet halni.

Egy infiltratort/engineert akarok mostanában kezdeni, de örülnék, ha kapnék egy quariant hozzá.

hehe, pont ezert mondtam hogy nem csipem a vanguardot :) (goldon nem lehet rambozni ...) survivability nem tul jo, vagy csak en vagyok bena ahhoz a classhoz :) quarian infiltratorom van nekem is a human mellett, bar csak akkor szoktam hasznalni ha tudom hogy gethek ellen harcolunk majd, ugye sabotage miatt. Quarian engineer se rossz, de ha mar engineer akkor goldon szinte felbecsulhetetlen egy salarian a decoy miatt

Fú, most kaptam meg az Asari Adeptet, Cerberus ellen bármilyen nehézségi fokon nagyon adja. Kb csak az Atlas ellen nem jó, minden mást megfog a Stasis Bubble.

A vanguardra inkább azt mondanám, hogy a szerencsén múlik. Most a humanról inkább ne beszéljünk, mert a Nova többet árt, mint használ. De silveren még be lehet húzni asarival olyat, hogy egyszer sem halsz meg. A gold pedig ahogy mondtam, már nagyon necces.

Nekem kemény 45 az n7 ratingem, most néztem csak utána, hogy lehet feltolni a számomra elméleti maximum 120 fölé.
A legnagyobb gondom, hogy hiába vettem a spectra packokat, egyszerűen nem dob fegyvert meg fegyvermodokat, most vettem néhány 99k-s pakkot, azokból már esett némi cucc.
----
Hülye pelikán

ha rareekre utazol akkor csak premiumot eri meg venni, modokhoz meg eleg a veteran vagy akar a recruit pack is, a sima spectre pack az majdnemhogy tok feleselges. En ugy szoktam hogy ami penzem van (egy gold korert kb 70k-t lehet kapni, szoval 2 az mar 140) abbol veszek premiumot, a maradekot meg ellovom vagy jumbo equipment packra vagy veteranokra amig telik

+1 a premier spectre & jumbo equipment pack-re

és veletek volt már olyan, hogy a 99k-s csomag megvásárlása helyett hibaüzenetet dobott és látszólag nem csinált semmit, de ha újra beléptél akkor már nem volt meg a pénzed és cuccokat sem kaptál?

az a baj, hogy hamarabb megszerzem újra a pénzt, mint a support válaszolna, szóval nem piszkáltam még őket... de azért idegtépő tud lenni :D

Na ja, a mindent egy gombbal vezérelt harcrendszertől én is hülyét kapok.
Egyébként én pont a 2. részt szeretem legkevésbé. Én a jól kidolgozott sci-fi környezet miatt imádom (Geth-Quarian, Korgan-Salarian történetszálak elejétől a végéig zseniálisak, szintén nagyon tetszett, hogy a végén kiderült, hogy az Asarik se olyan szentek), és az első részben ezt jól bemutatták, a harmadikban jól lezárták (a fajok közti ellentétek történetét, nem Shepard történetét), de a másodikban szinte semmi nem történt. Ráadásul a másodikban végig bosszantott, hogy én nem ezt csinálnám ezzel a karakterrel, hanem összeszednék pár hűséges embert, fellázítanám a hajót és az Alliance/Citadel oldalán folytatnám ugyanazt a feladatot.
Megszerzés: Nekem a magyar megjelenést megelőző héten valamelyik este semmi dolgom nem volt, és elkezdtem játszani egy "talált" példánnyal. Aztán pénteken átvettem a lemezt, felraktam és kiírta, hogy majd hajnali 2-től játszhatok. Meg az .nyád p....ját. Ment vissza a korábbi verzió. Ez a világ legnagyobb hülyesége, hogy nem mindenhol egyszerre lehet elkezdeni használni, főleg, hogy piszok gyorsan feltörték.

nekem a 2 pont azert jott be mert megismertetett 2 nagyon fontos dologgal:
Egy csomo (tobbnyire egesz reszletesen kidolgozott) karakterrel, akikkel aztan mint egy filmben a jatekos/nezo torodni kezdett, hogy aztan iszonyatosan jo hatasal egyen a haromban mikor pl Mordin felmegy a toronyba hogy felaldozza magat a korabbi "buneiert" es helyrehozza a Genophage-et - azzal hogy "It had to be me, someone else might have got it wrong" - na az priceless (mondjuk ha atvered a Korgan-eket akkor megmetheted, vagy ha renegadeet tolsz akkor meg te magad fogod leloni dehat ez most mind1), vagy mikor kinyirod legiont hogy megmentsd a quarianokat (ha nincs eleg paragon/rengadeed es valsztanod kell) "Shepard commander, does this unit have a soul?" ... eszmeletlen hatasos... Ha nem lett volna masodik resz, a vilagon semmi kotodest nem erezne a jatekos a karakterekkel, es ezek a jelenetek abszolut nem utnenek akkorat. (Es persze a voice acting telitalalat volt, Martin Sheen mint TIM? Yvonne Strahovski mint Miranda? Carrie Ann Moss mint Aria? allat :) )
A masik fontos dolog. Amig az egyben foleg a kuldetes volt a legfontosabb, igy csak olyan helyszinek kerultek elo amik harchoz kotodtek, addig a ketto mutatja be a galaxist nem csak combat szempontbol.. Gondolj csak Nos Astra-ra Iliumon, vagy akar Omega-ra, gyakorlatilag bemutatja azt amiert harcolni fogsz, azokat a helyeket amiknek a megmenteseert kuzdesz, mikozben ezek a helyek nem szimpla loter formajaban jelennek meg csak hogy leloj ellensegeket rajta.
A masik meg, hogy te visszamentel volna az Alliance-hez stb. Mi ertelme lett volna? ok szartak a Reaperekre, sot, megtagadtak az egesz letezeset, nem akartak foglalkozni vele. Ha visszamesz pont az lett volna ami lett a harom elott, hiszen pontosan ezt csinalta Shepard miutan legyozte a Collectorokat. Elvettek a hajojat ot meg lecsuktak merthogy Cerberus kollaborans... hat ennyit errol.
A masodik reszben a citadell council szart se csinalt csak rakente kalozokra a koloniak eltuneset meg mittomen. Nem kuldtek volna ilyen kuldetesre ha visszamesz. Ezert maradt Shepard TIM-el, mert o tolta bele folyamatosan az eroforrasokat a projektbe.

Néha pár kör Worms: Armageddon, VPN-en keresztül ismerőssel.

Amúgy tömegközlekedésen android casual játékok (Where is my water, Cut the rope, Draw something, Plants Vs Zombies, Inertia: Escape Velocity, Quell Reflect, Reckless Racing, stb.).

Régebben Killing Floor-t játszottunk Steam-en öcsémmel. Aztán átálltunk Bad Company 2-re és mostanában is főleg ezzel szórakozunk, amikor van egy kis időnk. Öcsém is dolgozik, így nem annyira egyszerű összehozni, hogy egyszerre érjünk rá. Multi nélküli játékokat csak ritkán játszok. Batman Arkham Asylum-ot is végigjátszottam annak idején. Ha lesz egy kis időm, akkor szeretnék az Arkham City-vel is játszani végre (GameStop-on akciós volt nemrég). Ha több idő van játszani, akkor szeretek RTS-sel (Supreme Commander, C&C) is vagy RPG-vel (Fallout, Elder's Scroll), ha még több akkor városépítős, fejlesztgetős játékokkal játszani (Cities XL, Settlers, Tropico, Port Royale, ilyesmik). Szerettem a Plants vs Zombies-t is, a Braid-et, a Limbo-t. Az X3-mal (az Elite és később a Privateer nagy kedvencem volt) is sokáig szemeztem, de amikor olvasgattam róla leírást, hogy mennyi ideig lehet vele játszani, megijedtem és nem mertem még neki kezdeni, pedig Steam-en megvettem mindet amikor akciós volt. Ha az EVE online nem havidíjas lenne, akkor tuti azzal is játszanék.
A Diablo-t mi az első résztől kezdve nyomtuk (akkor még gyerekek voltunk és volt rá időnk), erős a kísértés a Diablo 3 megvásárlására, de mivel annyi időm úgyse lenne rá amennyit szeretnék, ezért egyelőre még ellen tudok állni. Viszont ha lesz akció, akkor tuti megveszem, a szabadidőmtől függetlenül, de gyanítom, hogy erre még várni kell egy kicsit.

Én SC2-t szoktam tolni. Igazából csak amiatt van még asztali gépem és Windows-om otthon. Heti 2x2órát szoktam átlagban lenyomni, szinte sosem egyedül, hanem volt kolis szobatársammal 2v2. 1v1 nekem túl stresszes.

Diablo3 nyílt béta hétvégére benéztem, de egyelőre arra jutottam, hogy túlságosan időrabló. Nekem munka mellett erre már nem futja. SC2 jó, mert az átlag játék 20-25 perc, az alatt vagy nyerünk vagy a földbe döngölnek.

Diablo-ban ez a hmm...még ezt a kardot kipróbálom...ezt a quest-et megcsinálom...még 1 szintet lépek...még lepakolom a ládába a cuccokat...jelenlegi élethelyzetemben nem vállalható. Persze ezt a starter edition-t még majd megnézem!

Engem speciel a Diablo nem túlzottan érdekel, viszont amikor van rá időm, egész sokat szoktam játszani. Mikor mihez van kedvem, avagy játékajánló:

1. World of Warcraft

Általában egy-egy patch megjelenése után pár hónappal és csak kb. 1 hónapig játszom aktívan. Ennek a magyarázata az, hogy:
- eddigre mások jól megtanulják, hogy hol/mit kéne csinálni a játékban, így nem kell végigszenvedni azt, hogy kinyírják magukat egy tucatszor ugyanazon az idióta módon (sokkal gyorsabban tanulok ilyesmiket, mint a többiek, nincs kedvem szenvedni)
- így van lehetőség arra, hogy végigcsináljam a megjelent új tartalmat/tartalmakat (pl. nemrég hullott el Deathwing HC módban)
- az ismételhető tartalmak, napi quest-ek stb. nem érdekelnek, nem szórakoztat, ha hónapokig ugyanazt kell csinálnom, így ezeket egyszer-kétszer csinálom végig, többször nem.

2. Starcraft II

Néha szoktam játszani, kizárólag több v. több meccseket, lazán, szórakozásból. Nincs elég gyors/pontos kezem ahhoz, hogy "jó" legyek a játékban, sokszor van az, hogy tudom, hogy mi mindent kéne még csinálni, de nem tudok mindent végigkattintani. Ez meg 1v1-ben csak a master liga aljára volt elég, az meg kissé égő :-D

3. Legend of Grimrock

Ez olyan, mint az Eye of the Beholder volt régen, csak szebb a grafikája. Teljesen jópofa játék, élvezet volt végigjátszani (bár ez is olyan, hogy még egyszer nem mennék neki).

4. Baldur's Gate

Az összes Baldur's Gate játékot össze lehet kalapálni egy nagy (hatalmas nagy) játékká néhány mod segítségével és végig lehet menni egyben az egész történeten. Nagyjából a következők kellenek hozzá (ha valaki össze akarná rakni):

- Big World Project (ez olvasnivaló hozzá, hogy milyen mod-ok léteznek egyáltalán)
- Baldur's Gate Trilogy --> azt hiszem, hogy ez rakja össze az egészet
- ToBExLoader --> a tapasztalataim alapján ettől lesz stabil(abb) a játék futása
- G3 widescreen (http://www.gibberlings3.net/widescreen/) --> 1920x1200-as felbontás
- bigger fonts (http://www.shsforums.net/topic/38626-bigger-fonts-for-bgiitob-and-other…) --> nagyobb felbontásban ne rontsd a szemed az eredeti fontokkal
- hibajavító modok (a BWP könyvben benne vannak, hogy mik is vannak)

Jótanácsok az összerakáshoz és a további modokhoz:

- NE akarj minden vicket-vackot felrakni, mert túlságosan tele lesz a játék tartalommal, nem lesz élvezetes
- a grafikát javító modokat nyugodtan rakd fel (viszont készülj, pár óra macera van velük és azért _annyira_ nem sokat lendítenek a játék szépségén)
- a nagy modok (Shadows over Shoubar és társai) kritikán aluli minőségűek, felejtsd el őket
- a kis modok közül azokat érdemes felrakni, amelyek valamiben megkönnyítik az életet (pl. kulcsok elnevezései, több Bag of Holding stb.)
- a taktikai modok _nagyon_ nehézzé teszik a játékot - csak akkor rakd fel őket, ha ilyen kihívást akarsz
- kötelező az Aurora's Shoes and Boots, bár piszkosul nem illik a játékba, de legalább mókás :-D

5. Braid, Limbo

Két kicsi indie játék, jó gondolkodósak.

6. Motherload, Dig'n'Rig

http://www.xgenstudios.com/play/motherload
https://www.digipen.edu/?id=1170&proj=24629

Legjobb flash-es játékok ever. Fúrni kell bennük :-)

7. I Wanna be the Guy/Boshy

http://kayin.pyoko.org/iwbtg/
http://solgryn.org/product.php?id=IWBTB

Ezek ilyen szemétparaszt platformjátékok. Csak nyugodt embereknek.

Jó játékot!

Starcraft 2 "1v1-ben csak a master liga aljára volt elég" - ott azért elég gyorsan kattintgatnak 120 click/perc. Én majdnem minden este zúzok 3 órát és még csak a silverben vagyok. Párost 2 hete kezdtük a haverommal ott a top 8 -ban vagyunk a bronz ligában.

LOAD "http://digx.hu",8,1

ZDaemon (Doom I, Doom II) kizárólag kooperatív módban. ;)

--
"I am Cornholio. I need TP for my bunghole."

Hmm...

Na lássuk, amit én szeretek. Sohse voltam egy MMO RPG fun, csupa offline:
A mostani legnagyobb kedvenc a Mass Effect. Meg van mind a 3 rész a DLC-kel eggyütt (mostanra 2. szorra tolom végig a teljes szériát).

Előtte/közben Deus Ex - Human Revolution és egy kis Crysis 1 - 2

Azelőtt minden Fallout a 2.-t meg a Tactics -ot kb 20-25 -ször játszottam végig. A Fallout 3 -at minimum egy tucatszor játszottam végig. A New Vegas -t nagyon vártam és nagy csalódás lett (a Fallout 3 egy silány remake -je szerintem)

Illetve Resident Evil, mert a zombikat a legjobb öldökölni.

Játszani szombat este/éjjel (télen délután) van időm. A heti stresz után jól esik egy kis öldöklés

----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

Megnyugodtam.

Nekem a Knights of the Old Republic elso resze ilyen. Bar en csak 1 eve "tolom".
Amugy meg most Torchlight.

En PS3-on tolom, leginkabb a nagyobb neveket (regebben tobb mindent, ma mar csak a jobbakra van idom).
Elmult idoben: RE: Operation Racoon City, Mass Effect 3, I Am Alive, jelenleg L.A. Noire megy.

Elég régen játszottam úgy igazán. Akkor a Warcraft 3 és kiegészítői voltak újdonságok. Azokat toltam végig, nekem jó szórakozást nyújtottak.

Azóta kb semmi, bár néha eszembe jut hogy egy rossz HDD-re fel kellene tolni valami windózert. Esetleg VirtualBox-ba valahogy DirectX-et. Ahogy jönnek az ötletek, úgy távoznak is... :-|

cs 1.6 (illetve mostanában nem, mert ha előszedem akkor csak grafmod-ot fejlesztek hozzá:D)
BF3
Grid

Hát jah, elég bugos. Nekem "csak" az a gondom, hogy elég sokszor nem tudok szerverre felmenni, pályán a falba születek, meg ilyen "apróságok". Talán az új DLC-vel érkező patch megoldja ezeket a problémákat.

Ha nem, akkor felrakom a BF2-t meg a Project Reality mod-ot és azzal fogom tolni inkább szabadidőmben. Azt legalább folyamatosan fejlesztik.
---------------------------
Oszt jónapot!

Papás-mamás 1 bites verzió.
> Sol omnibus lucet.

Hali!

Csodálkozom, hogy erre nem jött egy halom "+1". Évek óta folyamatosan tolom ezt a játékot. Meglepett, hogy a "HUP-os kockák" között nem népszerű... vagy csak nekem vannak olyan agyament haverjaim, hogy 10-ből legalább 5 játszik :-)Amúgy folyamatosan 1 szerveren vagyok csak jelen, amikor vége akkor jöhet a következő. Nyertünk is már párat, de buktunk is csúnyákat :-)

Üdv:
Feri

Régebben pár hétig travianoztam, hajnalban felkeltem, hogy a tervezett/szervezett támadásokban és védekezésekben kivegyem a részem.

Aztán egyik alkalommal a klán vezetősége úgy döntött, hogy bekebelezi a klán gyengébb tagjait, és a tagokat (köztük engem is) kezdték el támadni, bármilyen figyelmeztetés vagy választási lehetőség nélkül, ekkor pedig rájöttem, hogy ilyen közösségnek nem szeretnék tagja lenni, pár napig füstölögtem rajta, aztán találtam más szórakozást! :)

Elkezdtük még az indulás idején haverokkal. Leges-legelső szervert meg is nyertük (éljen soká a tasulemi, de főleg a mi része). Visszanézve viccesen kis seregeink voltak, meg az egész kezdő volt. Mégegyszer nem kezdenék el ilyet, az a nyomás, hogy márpedig fel kell kelni hajnali ötkor, aztán rá kell nézni gyakran. Nem.
----
Hülye pelikán

Itt az én kis toplistám, bár én egyiket sem tudnám a másik elé helyezni, tulképpen mindnek megvan az erőssége.

Mindenekelőtt hazánkfiai alkotásairól emlékezzünk meg:
Imperium Galactica 2
Panzers trilógia ( bár a harmadik rész kissé sótlan lett )
King Arthur

A város/birodalomépítős stratégiák, többnyire a 4-es szám bűvöletében:
Anno1404, Caesar3-4, Simcity4, Civ4BTS, GalCiv2, EUuniversalis3

Tycoon-ok:
Openttd, patrician3, railroad tycoon 2

Chessmaster Grandmaster

A "könnyedebb" műfajból a witcher1-2 és a redalert3/c&cZH ami nekem bejött.

Limbo, régebben Machinarium, Portal 1/2
Már ha van idő, évente 1x30 perc :)

Amit végigjátszottam az elmúlt 1-2 évben:
- Machinarium (ez mar lehet hogy tobb, mint 1 eve volt)
- Fallout 3
- Battlefield: Bad Company 2
- Tales of Monkey Island
- Monkey Island 1-2 Special Edition
- The Tiny Bang Story
- Deus Ex: Human Revolution

Amit még nem fejeztem be, de még néha előveszem:
- Fallout: New Vegas
- Batman: Arkham City
- L.A. Noire

Amit már nem fogok befejezni:
- Torchlight

Játszogatok még a League of Legends nevű freemium dota klónnal, de már kezdek beleunni a sok anyázó játékosba.

Tyrael

east-en is elvittem lvl27ig mielott atjottem westre, de szerintem itt is vannak hulyek szep szammal.
nem zavar ha ramutatnak arra, hogy nem en vagyok a legjobb jatekos a foldon, de valahogy unalmas, hogy minden elvesztett meccs utan van 1-2(3-4) anyazo ember, es meg akkor is kapod a "deinstall game, play tetris!" uzeneteket ha nem eppen te voltal a csapat leggyengebb pontja.

Tyrael

Igazából ezért nem játszom idegenekkel. Ha nincs meg legalább a négyes premade akkor inkább csak letolok egy coopot (a napi 150 IP-ért, ha épp felmegyek aznap, meg hogy el ne rozsdáljak), és csinálok valami hasznosat. Nem éri meg idegenek hülyeségeit hallgatni.
----
Hülye pelikán

- darklands dosbox
- minecraft (majd, ha lesz Debain testingben normalis videokartya driver, unstableban van mar)
- hetvegeken en is elmaradasokat potolok win gepen
- Thief (3. vegen jarok)
- Baldur's Gate 2 (es meg majd itt lesz a tobbi Bioware-cucc is...)
- Majd a Silent Hunter-rel probalkozok kesobb, talan meg ebben az evben

--
http://www.micros~1

lbreakout2

Az utóbbi időben másra nincs időm, szellemi energiám. Ezt akármikor abbahagyhatom.

Régebben, amíg több időm volt, a freeciv és a torcs volt a kedvencem.

Tudom, hogy vannak fejlettebb grafikájú, dinamikájú, ... cuccok, de nekem ezek jók egy kis agykikapcsolásra.

Ja! és párosban a machineball-t nyomtuk egy ideig a családban. Az jó egymást szívató cucc és korlátos időben is játszható. Most a kedvenc családi játék egy IRL csocsó. Utolérhetetlen a grafikája! :-)

Én felraktam a sniper elite V2 -őt, úgy voltam vele,hogy mikor hajnalba várom a következő supernatural részt addig játszok vele.
Elkezdtem játszani,aztán meg is lepődtem,hogy elég hamar végig vittem.
Régebben Battlefield2 Bad Company (felesleges origin acc)
Cod:Mw2 (felesleges steam acc)

Bf3al is játszottam,de nem nagyon tetszett ezért eladtam,de ugyan így voltam a Cod:MW3-al is.

Most kezdtem el megint gta-t multiba játszani.
Supernatural On CW

Archmage 2
Android-on futo kis progi, nekem nagyon tetszik. Akkor szoktam jatszani amikor van egy kis idom. Altalaban ez akkor van amikor hiv a termeszet...

Guild Wars 2
Illeteve ennek a megjelenesere varok, de nem vagyok benne biztos hogy lesz ra idom. Viszont a WoW-al ellentetben ez NEM havi lehuzos, szoval nem gond ha csak neha tudok belepni...

Jagged Alliance, meg most csúszik le a Postal III

Most települ a RE Raccoon City. Kíváncsi vagyok.

idén eddig:
- VVVVVV
- Skylanders (iOS)

Mostanában csak két online menedzserjátékkal, foci és F1: hattrick.org és gpro.net
Mindkettő hosszú távú, éveken át lehet őket nyúzni. Különös ismertetőjegyük, hogy nem a lehúzáson alapszanak, a supporter rendszerrel csak kényelmi funkciókat kínálnak és nem gyorsabb fejlődést.

Hattrickoztam sokaig, de pont ev elejen hagytam abba... gproval jatszottam eleinte, de valamiert azt is abbahagytam az jo volt. Hattrick is persze. Ott reszt vettem ifi nevelesben :D De aztan sok valtoztatas lett, miutan pont berendezkedtem es a valtozasok engem hatranyosan erintettek...
Most ezzel jatszom: http://www.powerplaymanager.com/r207714/ foci es jegkorong manager. Terveznek tobb sportot is.

-+-+-+
Dropbox tarhely
Cave Canem
+-+-+-

PC/Linux:

OpenTTD

PC/Windows:

SimCity 4
Sacred Gold

Android:

Jewels
Fruits & Fun
EA Tetris
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal