Amarok+ipod

Fórumok

Sziasztok van egy 160 gigás Ipodom, valaki eltudná nekem magyarázni röviden, hogy hogyan kell amarokkal használni? Hogyan tudok zenét rátenni? Kell leszednem valami scriptet, plugint? Le kell e formáznom linuxos fájlrendszerre az ipodot?
Köszi

Hozzászólások

Te tényleg először megkérdezed, hogy hogy kell csinálni ahelyett, hogy kipróbálnád és látnád, hogy csak bedugod és működik?

Jelentem ,kipróbáltam, látom is a fileszerkezetét az amarokban, de nemtudom, hogy hova mit másoljak! Természetesen úgy, hogy az albumborítók és a metaadatok is meglegyenek...

libgpod támogatás van abban az amarokban?

Gondolom, ha a clementine megy, akkor abban van libgpod. Tehát parancssorból nézd meg (ldd clemetine - vagy valami hasonló), hogy ott hogy hívják a gpod-könyvtárat, és ugyanúgy ldd-vel nézd meg az amarok binárist is. Ha benne van feladom, ha nincs benne, akkor majd lassan adj egy disztribúció nevet is, hátha akkor valki megmondja, hogy ott hogyan kell forrásból felrakni és átkonfigurálni egy csomagot. Mert jelenleg kicsit vaktában kövöldözünk.

keresd meg a clementine és a amarok binárisokat, pl:
type clementine amarok
tfh /usr/local/bin/amarok , akkor ldd /usr/local/bin/amarok , és a kimenetben valami olyasmit kell keresned, ami gpod -ra emlékeztet. (mondjuk /usr/local/lib/libgpod.so) Ha a clementine-nél benne van, de az amaroknál nincs, akkor lehet hogy ez lesz a jó irány (azaz olyan amarokot csinálni/keresni, amit gpod-dal fordítottak). Ha mind a kettőben benne van, akkor más a bibi, ha pedig egyikben sem, ennek ellenére csak a clementine-nel megy, akkor valószínűleg meg kell keresni, hogy a clementine-nek honnan van a gpod és hogy lesz ilyenje az amaroknak is. (Ezt találtam a clementine oldalán, szóval remélem ezen múlik: "Clementine uses libgpod to read and write the iTunes database on your iPod.")

gtkpod nincs ubira ???
felrakja az összes libet,
a kimenetét + oda tolod ahova jólesik :)
//ja m1 a szinkronizálás is//
_____________________
www.pingvinpasztor.hu