Biztonsági incidens a linuxfoundation.org-on és a linux.com-on

Egy szűkszavú közlemény olvasható a linuxfoundation.org-on arról, hogy a Linux Foundation infrastruktúrája - beleértve a linuxfoundation.org-ot, a linux.com-ot és ezek aldomainjeit - karbantartás miatt leállították. A karbantartás egy szeptember 8-án észlelt biztonsági behatolás miatt folyik. Az alapítvány szerint az incidens összefüggésben van a kernel.org-ot ért múlt heti támadással.

Hozzászólások

Az ilyen eseteknél mindig elgondolkozok, hogy pontosan mi értelme volt. Nem hagyott látványos nyomot és gondolom részletes ismertetőt sem a bejutásának részleteiről. Tehát elképzelhető, hogy valamit elrejtett az oldalon és egyszerűen lebukott az akció, vagy csak be akart jutni, megelégedett ezzel és tovább is állt.

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

előbb a kernel.org, most ezek... mi a fene?

Fú, mekkora flame lesz itt holnap, mikor mindenkinek hétfő reggel lesz... :-)
Erre feliratkozom.

"A win-es dolgot félre téve"

Igen, erre gondoltam. :) Elég ciki, amikor egy csoport egy adott feladatra, amire állítólag alkalmas az általuk fejlesztett szoftver (ebben az esetben közvetve*), más szoftvert használ. Ez olyan, mintha a gimpről készült screenshotokat painttel mentették volna el.

*: nyilván a linux kernellel nem lehet html-t szerkeszteni, de a linux kernelre épülő os-re elérhető nem egy html editor, text editorokról már nem is beszélve.

"vi-al szebb kódot lehet 1 perc alatt készíteni."

Ez is igaz.

--
Don't be an Ubuntard!

Mint az ügyesokosok múltkor felvilágosítottak, ez csak egy üzemeltetésből adódó rendszerszerűség, nincs itt semmi látnivaló... Megint nincs semmi látnivaló...

Valami nagy baj lehet :(

Remélem, kiheveri a Linux.

Édes istenem...
Emlékszem, mikor legutóbb a MS-hoz betörtek, akkor is a linuxon keresztül jutottak be.

egyik dobbenetbol a masikba esem.lassan itt az ideje, hogy a linuxom halozati forgalmat egy kulso dobozzal -termeszetesen nem linux- is megnezzem, lehet, hogy lereportolja a torvaldoknak a windows particioim szamat. :)
--
zsebHUP-ot használok!

kis csúnya script kiddie-k, ezek mindenkinek kilesték a jelszavát :D
"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Van valami fejlemény? Idén még lesz kernel.org?

Na, most éppen a selinuxproject.org sem megy.