Legyőzi-e a Google+ a Facebookot?

Én személy szerint rühellek minden "közösségi portált", megragadtam az e-mailnél, mert az a legkényelmesebb, legkövethetőbb, de sokszor kénytelen vagyok "fészbúkozni", mert pl. ott van a az egyetemi szakom oldala, ahol fény derülhet pár hasznos infóra, vagy ott kerül megszervezésre egy-egy osztálytalálkozó, stb.

Már a "fészbúk" kiejtésére is végigfut a hátamon a szőr, mert azt a rengeteg csillámpónis, kristályszíves, farmvilles, bögdösős spamet juttatja eszembe, amit megállás nélkül kapok.

Na most ugye lesz a Google-nak ez a közösségi oldala, ami Google+ névre hallgat. Hogy ennek örülni kell-e vagy sem, azt nem tudom. Én örülök neki, mert ez véget vethet ennek az undorító farmvilles fészbúkozásnak és talán egy sokkal átgondoltabb, leegyszerűsített "közösségi oldal" veheti át a helyét. A Googlet szeressük és így számomra a Google+ egy sokkal szerethetőbb fészbúk alternatíva lenne.

A bemutatók alapján a keresőjéhez hasonló végtelenül minimalista felületet kapott, átlátható ismerős csoportosítással, így nem fogja mindenki látni, ha épp fingottam, vagy csillámpónit küldtem Julcsának.

Mit gondoltok? Van esélye a Google+-nak felülkerekedni a Facebookon? Szerintem az egyértelmű, hogy csak az egyik maradhat. Amikor megjelent a MyVip, akkor ellehetetlenült az IWIW, amikor megjelent a Facebook, akkor előbb ellehetetlenült a MySpace, majd mindkét hazai barátos oldal. Vagyis, ha a Google+ sikeres lesz, akkor a Facebook rövid időn belül lehúzhatja a redőnyt. Ez perpill lehetetlennek tűnik, de ki tudja. Szerintem már az indulást követő 2-3 hónap után eldől, hogy melyik maradhat.

Hozzászólások

Jó ilyet olvasni hogy nem csak én kapok hányingert a faszbúktól. Szerintem nem fogja lenyomni mert ahhoz még nagyobb hányást kéne alkotni, ha pedig az érzelmileg instabil lányok és pózerek nem szellemi faszverhetnek az oldalon, akkor nem fogja érdekelni őket.

A magatokfajta hipsterek kizárólag azért nem használnak Facebookot, mert az szerintetek olyan kommersz dolog.

Mindössze arra vered a nyáladat, hogy különbségtétel nélkül mélységesen lenézed mindazokat akik használnak egy internetes szolgáltatást.

A hozzád hasonlók korábban még azon akadtak fennt, hogy laikusok is elkezdtek merni számítógépeket használni, később internetezni.

én használom és tetszik is (maga a szolgáltatás), viszont az ott lévő pózer/idióta/érzelmi-analfabéta/stb. emberektől, illetve azoktól akiket már mátrix szerűen becuppantott magába (mert 2 percenként ír megjegyzést hogy éppen mit csinál, akár szarik/akár eszik, legkésőbb 5 perces különbséggel) már szánalmas. Így egyetértek az első hozzászólóval, hogy a facebook egy szenny

utalom, hogy veled kell egyetertenem :-), de +1. A vilag nem egy vagy fekete, vagy feher keplet, hanem elegge vegyes, es neked kell minden egyes alkalommal a megrostalas faraszto munkajat elvegezni. Vagy mehetsz nehany megmondo ember utan, akik eldontik helyetted (mint egy RBL), hogy mire fogod a figyelmedet forditani, es mire nem...

Bajban van a magyar nyelv

Ne használj e-mailt, mert küldhetnek rajta szart is, sőt, egyszerűbb kiköttetni az internetet. Van egy szép mondás, szerepel benne fürdővíz is meg gyerek is.

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

ezert van ket e-mail cimem. Egyikkel az ilyen szennyekre regisztralok mint az fb es kapom a sok szart, a masikat meg hasznalom arra amire valo:)
Koszonom, nagyon jol elvagyok az internettel, csak nem veszem igenybe azokat a szolgaltatasokat, amik tartalmilag szarok. En pl szeretem a facebook-ot csak a rajta tanusitott magatartast nem. Maga az fb egy nagyon jol megkonstrualt valami (igaz, mostmar kezd ez is visszacsuszni a szememben miutan hetente kokanykodnak bele. Pl.: a felugro kepnezegeto egyszeruen idegesito)

A csillamponikat meg a farmsziveket en mar regen kitiltottam a levelezesembol, a notice-k kozott meg el tudom viselni, bar azt pletykaljak, onnet is ki lehet mar oket tiltani.
Nekem kozossegre a twitter pont jo, a lenyeget tudja a dolognak, a tobbi meg amugy se erdekelne. A FB-n csak azert vagyok fenn, mert van egy par hely, ahova igy egyszerubb belepni (sajnos, ha lenne mindenutt OpenID, akkor nem kellene ez se, de persze nincs).
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Az atlag nem, de amikor valaki direktben neked kuld valami teljesen felesleges cuccot, az mindenkeppen megjelenik.
Meg az ilyen ujabbnal ujabb alkalmazasokkal is hasonlo gond van. Egyszer kristalysziv, egyszer felenk kaktusz... egy ido utan unalmassa valik am...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

nekem az ilyen emberek megszunnek letezni mint ȚbarataimȚ

pl az egyik mindenkinek a walljara irt hogy szavazzunk ra valami kismama szepseg versenyen.. es utanna meg emalit is kuldott mindenkinek hogy "latom meg nem szavaztal.." vagy ilytesmi.. rogton unfriendeltem

--
http://blog.sartek.net | http://twitter.com/sartek

"Én személy szerint rühellek minden "közösségi portált", megragadtam az e-mailnél, mert az a legkényelmesebb, legkövethetőbb, de sokszor kénytelen vagyok "fészbúkozni", mert pl. ott van a az egyetemi szakom oldala, ahol fény derülhet pár hasznos infóra, vagy ott kerül megszervezésre egy-egy osztálytalálkozó, stb.

Már a "fészbúk" kiejtésére is végigfut a hátamon a szőr, mert azt a rengeteg csillámpónis, kristályszíves, farmvilles, bögdösős spamet juttatja eszembe, amit megállás nélkül kapok."

Ezt gondold at ujra :)

Először a facebookot kellene megtanulni használni. Lehet szűrni/tiltani mindent/mindenkit. Én csak azt látom, ami engem érdekel és a csillámpóniaimat is csak az látja, aki szeretném is hogy lássa.

Ööö, és ez hogy jön ide? :) Komolyan nem értem mire gondolhattál. Tehát ha sikerülne mindent kikapcsolnod a fácsebukon ami zavar, akkor sem használnád, mert mégiscsak fácsebuk, és igaz, hogy így már hasznos is lenne, de mégse használod, mert....
Csak azért kérdem, mert én is csak egyszer kapok egy alkalmazással kapcsolatos hírt, utána nem, mert letiltom. Az zavar (és zavart az iwiw-en is), hogy nem lehet olyat, hogy engem alapból egyik alkalmazás baromsága sem érdekel, hanem csak letiltani lehet őket utólag egyesével. Meg minden alkalmazással kapcsolatos egyéb dolgot letiltottam (amely opcióban szerepelt az "alkalmazás" kifejezés :) ), így viszonylag nyugodt a hírfolyamom. Az, hogy saját ismerősöd konkrétan neked küld baromságot, az izé... nem te fogadtad el őt ismerősnek? :) Szólj neki, hogy álljon le, vagy blokkold mindenestől.

Egyébként nekem sem szimpi, csak már szembesültem olyasmivel, hogy a facebookon hamarabb jelentek meg engem érdeklő infók, mint pld. az adott klub honlapján. (Sőt, van olyan, hogy meg sem jelenik, mert lassan mindenki a FB-re koncentrál) Így szükséges rossz.

De szerintem a google+-ban ha te nem is fogod tudni, hogy a haverod mikor ment wc-re, a google tudni fogja, max. nem köti az orrodra, hanem eladja az infó a wcpapírgyártóknak :D

Ne kattints ide!

Egy darabig nekem is volt IWIW és Facebook accountom (igen, mindkettő) de aztán mindkét helyről töröltem magamat. Rájöttem ugyanis, hogy engem a közösségi oldalak egyszerűen NEM ÉRDEKELNEK. Semmi pluszt nem tudnak hozni az életembe, ellenben tele vannak zavaró dolgokkal, spammal, HÜLYESÉGGEL, és különben sem használom őket semmire sem. Akkor pedig miért legyen? Azért, hogy a faszbúk küldjön havonta egy értesítőt, hogy régen léptem már be az oldalára?!

Inkább töröltem magamat.

Nem nagyon hiszem azonban, hogy a Google+ más lenne majd, bár most Breaknet blogjából tudtam meg csak, hogy ilyesmi létezik egyáltalán. Eleinte valóban lehet hogy jobb lesz, de aztán azt is megszállják majd az idióták, s akkor úgyis csak ugyanaz lesz ott is, mint a többi közösségi portálon. Ha viszont valami okos módszerekkel eléri a Google, hogy a 80-as IQ-ju (és azalattiak) ne tudjanak ott döntő fölénybe kerülni, és zavarni a normálisabbakat, akkor az lesz, hogy ezek nem is mennek majd át a Google+-ba, maradnak a faszbúkon (s esetleg másutt), s ez a Google+ halálát jelenti majd, mert idiótából mindig sokkal több van mint normális fazonból (az emberiség kb 80%-a sajnos idióta...) s emiatt a hirdetők is kevés reklámot akarnak majd betenni a Google+ -ba, márpedig a gúgli a reklámokból él!

Különben mintha úgy emlékeznék, hogy mintha korábban lett volna már efféle kísérlete a Google-nak, talán "Second Life" néven, vagy rosszul tudom? Mert az is megbukott!
-------------
Használj GoboLinuxot: http://mek.oszk.hu/05800/05895/
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

"mintha korábban lett volna már efféle kísérlete a Google-nak, talán "Second Life" néven, vagy rosszul tudom? Mert az is megbukott!"

Az nem a Google-től volt, közel sem arra amire a Facebook és a népszerűsége is töretlen, habár azzal együtt sem sok felhasználója van.

A hirdetésnek nem az a lényege, hogy sok emberhez jusson el, hanem hogy ahhoz jusson el, akihez szeretném. Egy weboldal, ami az értelmes embereket tömöríti ilyen szempontból aranybánya lehet, úgy rémlik, van (volt?) itthon is külön diplomásoknak szóló közösségi portál.
Igenis van igény olyan hirdetési felületekre, amelyeket az okosok olvasnak – elég csak összehasonlítani a hirdetéseket, amelyeket egy Blikkben, valamint egy tíz-hússzorannyiba kerülő magazinban látsz. Az utóbbiak jellemzően igényesebbek… ;)

A Google korábbi próbálkozása az orkut volt, még mindig létezik.

Egyébként ami a közösségi oldalakon elharapódzó hülyéket illeti: egyrészt aki nem tudja a Facebookon a hülyéket kiszűrni, az elég esélyes, hogy maga is közéjük tartozik; másrészt örök igazság, hogy az ember válogassa meg a barátait…

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Amikor megjelent a MyVip, akkor ellehetetlenült az IWIW

LOL...

Szerintem az egyértelmű, hogy csak az egyik maradhat.

detto, tul sok hegylakot neztel

szamomra az ilyen site-ok, de egyre inkabb a hup is, szoval ne szivd nagyon mellre, a mennyiseg vs. minoseg dilemmajat juttatjak eszembe....

Bajban van a magyar nyelv

Ne szivassatok már, milyen az a csillámpóni meg farmszív?! :)
Valaki linkelje már be, hadd lássam! (De ne fészbúkos linket plííz!)