Ajánló: Sylpheed e-mail kliens

Sylpheed.

- MH file format, minden a levelezőn belüli könyvtár egy könyvtár a FS-en, ugyanígy minden e-mail egy külön plain text file.
- POP3/IMAP/SMTP, SSL-el is, van newsgroup, mailbox, maildir támogatás is.
- Konfigurálható hogy hol legyen a mail folder, és a config folder is. Ez utóbbit csak Windows alatt használtam, mert a C:\Doc... helyektől a hideg ráz.
- Van jó levelező lista, ahol 'sylpheed:abcde' formában (ahol abcde=[0-9]) sorszámokkal automatikusan megjelölik az e-maileket, így sokkal gyorsabb keresni közöttük.
- Apróság de nekem nagyon tetszik, hogy a levelezőn belül elég csak áthúzni az egeret egy másik ablak felé, nem kell kattintani ahhoz hogy a görgetés ott működjön.

A Windows -> Debian verziók közötti váltás annyi volt, hogy a mail foldert átmásoltam a $HOME/Mail-be (ez más is lehet), a
folderlist.xml
sylpheedrc
filter.xml
addrbook--index.xml
accountrc
addrbook-000001.xml
addrbook-000002.xml
addrbook-000003.xml

file-okat pedig a $HOME/.sylpheed-2.0 alá. A folderlist.xml-ben át kellett írni a 'folder type'-al kezdődő sorban a mail folder helyét, az accountrc-ben a signature_path-okat.

Gyors, egyszerű, működik és könnyen hordozható mindenféle rendszerek között. Már csak azt kell kitalálnom hogy a régi pst-ben tárolt e-maileket hogyan pakoljam be alá.

Hozzászólások

Ha ennyire fontos a hordozhatóság, akkor miért nem inkább bármelyik IMAP-ot is tudó klienst használod?

Ez is tud IMAP-et, és van is a szolgáltatónál :-) Azért nem használom, mert a POP3-at megbízhatóbbnak, kiforrottabnak tartom, és az e-mail-ek túl sok helyet foglalnak el ahhoz hogy a szerveren (is) tároljam őket. Külön elmentegetni, utórendezni, archiválni nem szeretek, így egyben van minden, a backup is a teljes levelezésről készül egy füst alatt.

_____________________
echo crash > /dev/kmem