Nézd a spektrumot!

Aki tudja, nézze az Ókori felfedezések című műsort, nagyon érdekes. Arról szól, hogy hogyan manipulálták a hívőket az ókori papok kémiával, fizikával, és mindenféle trükkökkel. (mágnesesség miatt lebegő harciszekerek, hidraulikus önműködő ajtók, beszélő szobrok)

Hozzászólások

Biztos megéri megnézni, csak az a baj, hogy a Spektrum tényként állít be hipotéziseket és ezzel nagyobb kárt okoz, mint hasznot, ugyanis a népek elhiszik utána meg szent igazságként szajkózzák. Pedig az egész inkább arról szól, hogy ha csalni akarnánk ma, akkor hogy kellene csinálnunk. De kenjük csak a sarat a papokra, ha már megfulladtak a maiak mind, akkor a múltban éltekre is.

láttad a műsort? tervrajzokat, máig működő szerkezeteket mutattak be. Egyébként a műsor "hangneme" nem a papok ócsárolásáról szólt, hanem arról, hogy mennyi mindent tudtak már az ókorban, ami később feledésbe merült. Egyébként sem keresztény papokról volt szó, jórészt görögöket emlegettek. Őket meg ki akarná besározni :)

Nem láttam, de kíváncsi vagyok rá, még ha nem is tűnik úgy és meg fogom nézni, ha odaérek. A görög papokat, ez igaz, MÉG nem kell piszkálni, mert GO Európa peremvidéke és ráadásul nembaráti civilizációval határos. Előbb a Nyugatot kell szétrohasztani. Aggódni majd akkor kell, de nagyon, amikor az Andrássy úti felvonulást átrakják Rijádba vagy Teheránba.

a legdurvabb az volt, mikor egy idiota spektrum-musorban tenykent elmagyaraztak hogy az egyiptomi piramisok tulajdonkeppen kvantummechanikai elven mukodo generatorok, meg faszan magyarazgattak azt is hogy micsoda urtechnologiajuk volt, na ott tudtam volna belevagni valamit a TV-be...
-
Slackware current / OSX Snow Leopard

Mint közismert a piramisok leszállópályaként szolgáltak a goa’uld űrhajók számára. Mi sem természetesebb, mint hogy a leszállás után generátor üzemmódba kapcsoltak, és feltöltötték az űrhajó áramforrásait. Azon sem kell meglepődni, hogy -- az általuk ismert --, hagyományos eljárásokkal nem tudtak elég energiát biztosítani a szubtérbe lépéshez, így az is egyértelmű, hogy kvantummechanikai elven működött a generátor (, mivel az is közismert, hogy a goa'uldoknak nem ismerték a ZPM-technológiát).

Nálam egyébként az csapta ki a biztosítékot, amikor bemutattak egy filmet a felhőkarcolókról, miszerint a WTC két tornya a legmagasabb. Ezzel csak az volt a baj, hogy akkor már kb. 4 éve a Petronas-ikertorony volt a legmagasabb, és a WTC már nem létezett kb. fél éve. Ez még nem lett volna nagy baj, ha a film elején, vagy végén lett volna egy figyelmeztetés, hogy azóta néhány dolog megváltozott.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

Megnézném én azokat a mágnesesesség miatt lebegő harci szekereket.

Még modern ritkaföldfém-mágnesekkel sem triviális olyan elrendezést készíteni, ami egy harci szekér méretű tárgyat meggyőzően lebegtet.

Igazán kíváncsi vagyok, hogyan értékeli ezt a HUP közönsége!