Használsz reklámblokkoló megoldást webböngészéshez?

Igen, és Linuxot használok
54% (478 szavazat)
Nem, és Linuxot használok
10% (85 szavazat)
Igen, és Mac OS-t használok
4% (39 szavazat)
Nem, és Mac OS-t használok
1% (12 szavazat)
Igen, és Windowst használok
19% (165 szavazat)
Nem, és Windowst használok
5% (45 szavazat)
Igen, és egyéb operációs rendszert használok
2% (15 szavazat)
Nem, és egyéb operációs rendszert használok
1% (5 szavazat)
Csak az eredmény érdekel
4% (35 szavazat)
Összes szavazat: 879

Hozzászólások

Igen. Macen és BSD-n is.Linuxot nem használok :P

--
elhasznalo @ frontend

Windowst és Linuxot is használok, no meg az AdBlocker Plust, mióta az Index neki ment Ajnasz kollégának!
Jó, hogy akkor felhívták a figyelmemet, hogy létezik ez az bővítmény is.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

FLashblock igen, mert az idegesítő, reklámblock nem, mert sok oldal ebből él, és amúgy meg ki tudja mikor jön jól.

Egy csomó oldalon nekem is ki van kapcsolva a reklámszűrő, de azokon, ahol kifolyik az ember szeme a sok villódzó izgő mozgó szeméttől, ott szűröm a reklámot. Tessék ízlésesen reklámozni!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Jah, pontosan. Ha _normalis_ reklamokat csinalnak, amitol nem folyik ki a szemem (es aminek akar lataskarosito hatasa is lehet, USA-ban lehetne szep pereket inditani ilyen targykorben hehe, nekik szokasuk), akkor akar maradhatna is. Pl a google text alapu ad-ok engem nem zavarnak. Nade amikor mindenfele animalt, villadozo, szemkisuto, fel oldalt elfoglalo dolog van, az mar tobb a soknal. Ez kb olyan, mint a TV-ben a trukk, hogy a reklamblokk (film kozepen) kezdetekor 2-szeresere emelik a hangerot. Ezzel azonban csak azt erik el, hogy akkor veszem a taviranyitot, es teljesen lehalkitom a tv-t. Ha normal hangerot tartanak, esetleg a faradtsagot se vennem, hogy megtegyem ezt, es akkor vegighallgatnam a reklamokat. Szerintem reklamozok sokszor esnek abba a hibaba, hogy azt gondoljak, ha "eroszakosabbak", akkor tobben nezik. Valojaban sok embernel a forditottjat erik el ...

Flashblock csak, reklámblokk nem. Az egy oldalon belül 4-5 vagy több izgő-mozgó flash nagyon idegesít, viszont a statikus képen lévő reklámok nem zavarnak.

Csak a Flash féle "beugrik az ember arcába valami kishaszongépjármű" típusú reklámok zavarnak. Ez ellen egyszerűen és hatékonyan kikapcsolom a Flash plugint. Hetente maximum egyszer van szükségem Flash-re...

Bármilyen oprendszer alatt elsődlegesen flashblock+adblock plus és hozzá a filterek. Ezt még ismerősöknél is képes vagyok telepíteni ha sokat időzöm, vagy frissítem a gépet.
Jó lenne egy szerver, hogy a saját beállításokat menteni lehetne és visszatölteni (ala xmarks, ff sync).

--
falura elmegy, városban meg úgy sem nézik...

adblock, flashblok. Nem akarok venni semmit sem. Meg egyebkent is ahol most vagyok gyenge a net:I Nem erek ra kivarni, mig az osszes szemet (szamomra haszontalan tartalom) lejon.

A Firefox-os Adblock plus még a letöltés előtt megfogja őket. Chrome alatt az Adblock korábban csak a megjelenést tudta blokkolni, de a reklám letöltést nem. Mostanában náluk is javult a helyzet, de még nem 100%-os.
Az Opera szintén meg tudja fogni a letöltéseket. IE-t meg nem ismerem ott nem tudom, hogy milyen lehetőségei vannak.
===================================================
Ubuntu 10.04.1, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro

ABP+NoScript
Azt mondjuk nem értem, ehhez a kérdéshez hogyan kapcsolódik az oprendszer.

És különböznek is. Kicsit meg is lepődtem. Az, hogy Linux-on nagyobb a blokkolók aránya, nem meglepő, mert a Linux-os flash lejátszás jobban megeszi a gépet. De hogy a Makkost használók blokkolják legkevésbé a reklámokat, azon csodálkozom. Lehet, hogy csak az vesz Makkost, aki egyébként is mazohista? ;)

Igen - és mindhárom operációs rendszert használom, úgyhogy nem x-eltem, mivel nem volt megfelelő kombinációja a válaszoknak. Ezt a kérdést inkább egy kérdőíven kellett volna feltenni:

1) Használsz reklámblokkoló alkalmazást: igen / nem
2) Általad használt operációs rendszerek: Linux / Windows / Mac / stb.

az igen+linux kombóra nyomtam, mert aktuálisan épp ebben a formában böngészem ezt az oldalt. De ezen felül Windowson is használom és ha lenne Mac-em, akkor ott is beállítanám, mert az ízléstelenül ugráló villódzó reklámok ki tudnak akasztani.
===================================================
Ubuntu 10.04.1, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro

Adblock plus (easylist, ajnasz lista, hufilter), minden saját gépemen, de a környezetemben is jópár helyre betettem. Ezek főleg Win -ek. Viszont e félévtől itt az uni könyvtárában is az összes gépre Linux került, és felpakoltam ahol csak jártam, mert iszonyat belassítja a rendszert a sok flash-es szar.
Etikailag nem nagyon izgat a téma. Ha valaki reklámból akar megélni, találja fel magát. Ahol meg fizetni kell, és még mindig érdekel a dolog, kifizetem. Ennyi.

--
"ktorrent utan az utorrent volt [...] beallithatatlan"
...

Csak linuxon blokkolom. A miértet gondolom nem kell megmagyarázni.

Ém már, ezzel a kiegészítővel megkezdem a "szemétszűrést". Aztán persze magán az OS-emen is: noscript, adblock, flasblock....szóval nem vagyok egy "reklámzabáló" ember. Minden lehetséges eszközt bevetek ellenük. Hisz egyre több helyen szó szerint "tolják a pofámba" a reklámot. Bocsánat, a csúnya szóért, de sokszor tényleg nagyon idegesítő, ahogy elhelyezik és dühít is.

Az "alkalmazás" vagy mi, hogyha megnézem a reklámot terjesztő szájt domain nevét a html forrásban és a hosts fájlban beállítok neki egy 127.0.0.2-es ip címet?

Jó kérdés, ki kellene próbálni.
Nem tudom mit használsz, de ha Windows-t akkor inkább ezt ajánlanám: http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.htm Igaz, induláskor egy kicsit belassítja majd a rendszert, és nem csak reklámot blokkol, hanem sok nem kívánatos egyéb oldalt is. De pld: az ad.adverticum.net tudom, hogy benne szerepel.

Nálam AdBlock Plus, AdBlock Plus: Element Hiding Helper, FlashBlock és NoScript van. Ha egy gépet sokáig használok, akkor ezeket mindig feltelepítem. Ha tehetném, akkor a szememre is feltelepítenék egy reklámszűrőt, ami az utcai reklámokat tünteti el.
Egyébként az egyik AdBlockos német szűrőt használom, az ajnasz.hu-s szűrőt és egy csomó saját szűrőszabályt. Szerencsére a NoScript minden oldallassító szkriptet lefog, kivéve persze azon a nyolc-tíz site-on, ahol engedélyeztem. A legtöbb oldalnak úgyis csak az RSS/Atom feedjét olvasom.

Igen, több oprendszert használok.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Tudtam, hogy valamit elfelejtek beleírni... Aki többféle OS-t használ, az próbálja meg kiválasztani az elsődleges OS-t, amennyire ez lehetséges. Például az alapján, hogy melyiket használja gyakrabban, vagy melyiket használja szívesebben, vagy melyikkel néz meg több weboldalt.

Ha csak részben szűrsz reklámokat, akkor is az igen opciót válaszd, hiszen a kérdés nem az, hogy minden reklámot blokkolsz-e, hanem hogy van-e olyan reklám amit blokkolsz.

Illetve aki nem böngészőbe épített adblock megoldást használ, az is az igen opciót válassza, mert teljesen lényegtelen, hogy hosts fileból, proxyval, vagy gatewayen szűrsz reklámot.

--
Don't be an Ubuntard!

Inkább böngésző szerint kellett volna feltenni a kérdést. Firefoxhoz Linux és Win alatt is be van töltve a plugin. + Chrome-on is. ;)

Van/volt olyan oldal, ami privoxy-listan van.
Flashblock alap.
Ha egy olyan oldalon, amit ritkan latogatok, van egy erdekes cikk, es van mellette valami villogo idegesito reklam, akkor a letoltott valtozatbol firebuggal kinyirom (egy cikkert nem teszem listara).
ABP es hasonlo nincs fent, es a flashblock sem csak kizarolag a reklamok miatt van a gepen. A Google hirdetesei nem zavarnak, idonkent meg hasznosak is, szoval ezeket akkor sem szurnem, ha feltennek ilyen kiegeszitot.

Elsodlegesen Ubi+FF a bongeszom, ott szurok. Operan/konqueroron nincs szures, es win alatt sem.

--
Always remember - correlation does not imply causation.
Since realising this, my life has been so much better.

Két gépen linuxot, a harmadikon meg Windowszt használok többféle böngészővel és BFilter reklámszűrő proxyval.

Ha Windowst használok, de egy DragonflyBSD-n futó Squid/Adzap proxyn keresztül böngészek, az minek számít? :-)
"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Részeredmények:

OS           | Blokkol | Relatív
-------------+---------+---------
Linux        |  86,02% | 100,00%
Windows      |  79,61% |  92,25%
OSX          |  69,23% |  80,48%

Nézőpont kérdése, hogy ki mennyire tartja durvának a különbségeket.

----------------
Lvl86 Troll

OSX-et használok és itt is föl van rakva a chrome-ra az adblock, de a windows-os laptopomra is (ott nagyobb szolgálatot is tesz, 500Mhz nem bír el egy index.hu flesstömeget... )
--
Syrakuza Team
http://www.syrakuza.hu

Muszáj egy picit Operát reklámozni, minthogy abba beépített adblock és flashblock is található :). Illetve kár, hogy nem volt többszörös választási lehetőség pl. oprendszernél, mert munkába muszáj wint használni, otthon viszont linux rohangál - linuxot kattintottam, mert azt választottam :).

A szavazók 56%-a linuxot használ és csak 19%-a windowst, itt a hupon. Nem lesz ebből baj?:)

néhány oldalon ki van kapcsolva. btw, szöveges hirdetések nem zavarnak. ha csak az lenne, nem blokkolnám.

Igen, és operációs rendszert használok :P

u.i.: Opera urlfilter.ini

A poén kedvéért a google adsense whitelisten van.

Valahogy ez az eredmény nem lep meg.

Termeszetesen blokkolom a reklamokat, kivetel nelkul az osszeset. A bongeszo telepitese utan a legelso dolog ay adblock installalasa.

Igen, de hála a Chrome szinkron szolgáltatásának a Linuxon telepített adblockom a Windowsos Chrome-ra is automatikusan felkerült. Sőt, androidon is blokkolom.
Viszont csak a villódzó hirdetéseket, a szöveges hirdetéseket nem szűröm, az nem zavar.

Az eredményt értelmezve arra gondolnék, hogy a legtöbb szakember blokkolja a reklámot, ugyanis (azon felül, hogy ez elsősorban szakmai oldal), az egyéb oprendszereket használók közül majdnem mindenki blokkolja a reklámot. De linuxon is magasabb picit az arány, mint Win-en, vagy MAC-en.