Project OpenIndiana (Illumos alapú OpenSolaris disztró)

Úgy tűnik, hogy az Illumos csapata folytatni kívánja az OpenSolaris(-on, illetve mostmár Illumos-en alapuló) kiadásokat, legalábbis erre enged következtetni az alábbi oldalon található bejelentés.

Az OpenIndiana az OpenSolaris operációs rendszer folytatása. Az Sun Oracle általi felvásárlása utáni bizonytalanság ideje alatt született, miután néhány hónap eltelt úgy, hogy bináris frissítések publikusan nem kerültek kiadásra. Az alapítása időszerűnek bizonyult, mivel az Oracle megszüntette az OpenSolarist, az idén a későbbiekben megjelenő másik bináris disztribúcióra, a Solaris 11 Expressre lecserélve azt, egyúttal felváltva az eddigi gyakorlatot egy jóval zártabb fejlesztési modellel.

Az OpenIndiana az Illumos alapítvány része és igazi open source közösségi alternatívát nyújt majd a Solaris 11 és Solaris 11 Express mellett, nyílt fejlesztési modellel, és közösségi részvétellel.

A bejelentés részletei

Londonban (UK) a JISC irodáiban szeptember 14-én, kedden, helyi idő szerint 18:30-kor (nálunk 19:30) jelentik be a projectet, minden részletével egyetemben, beleértve az első fejlesztő verzió letölthetőségének információival. Az interneten élőben közvetítik majd a bejelentést.

Részletek itt. A weboldal itt található.

Hozzászólások

Engem leginkább az érdekel, hogy bárki ebből az opensolaris-utód csoportból folytatja-e az együttműködést az Amazon EC2 csapattal...

Burjánzik a hülyeség, jól van...