Érkezik a OnePlus Nord 4

Élő bejelentés július 16-án. Metal unibody ...

Hozzászólások

újabb 200+ grammos, 6+ colos péklapát. Kellett, mint egy falat kenyér.

Mi a személyes tapasztalat a oneplusokról? Páromnak 2 éve vettem egy xiaomi 11T Pro-t ami gyönyörűen működött egy sw update-ig (amióta hyperOS vagy mi), azóta egy bughalmaz. Pl whatsapp kicsörög de nem mutatja a telefon, konkrétan nem ír ki semmit csak csörög, felvenni nem lehet, appot ha megnyitod akkor kap észbe és kirakja hogy hoppá, tényleg bejövő hívás van. Ugyanez random előfordul messengernél, néha bedobja, néha nem. Energiatakarékosság opciók átnézve, próbáltam úgy is hogy mindent is engedtem neki de ugyanaz.

Üzemidő is kényelmes egésznaposból leugrott oda hogy délután 2-3 fele már töltőért könyörög ugyanolyan használat mellett, appok random elcrashelnek rajta. Factory reset nem segít, pont ugyanaz utána mint előtte.

Android oldalon most hol van hosszú és valóban értelmes sw támogatás? Samsungot kollégák tapasztalatai alapján nem vennék semmiképp, egytől egyik szidják a friss s23/24-eiket hogy üzemidő botrányos, hívásoknál random nem hallom őket, bt fülest dobálja össze-vissza, mobilnet/wifi váltásnál nem csak kis delay van hanem totál megáll az egész hangkommunikáció amíg újra nem indítja pl a slack-et, de discord/messenger/whatsapp is ugyanezt csinálja.

Egy időben ájfónoztunk anyánál de neki nem jön be, viszont én meg nem akarok 2-3 évente új telefont venni mert az sw összekulálja magát.

Illetve gyerekek miatt fontos lenne a jó kamera ami szép képeket és videókat csinál nem optimális fényviszonyoknál is, ezekkel hogy áll a oneplus?

Annyit várnék el hogy ha megveszem a készüléket akkor 3 év után ne akarjam a falhoz b.szni mert olyan triviális dolog nem működik rajta hogy kicsörögjön olyan app amivel lehet telefonálni. A fenti hibán felül ez is besűrűsödött mostanában hogy csak a nem fogadott hívásról jön értesítés, még csörgés sincs.

Pár másik témában is leírtam már: 2021 február óta nyúzok egy Oneplus 8T-t. Még 11-es androiddal jött, nemrég megkapta a 14-et. Tegnap este jelzett, hogy arra is jött frissítés, 2024 júniusi android security patch. Akku jól bírja, annak ellenére hogy napi 2x van az autóban töltve, munkába jövet és hazafelé menet. Hétvégén kb. kibírja a 2 napot. Kameráról nem tudok nyilatkozni érdemben, azt ritkán használom. Főként melóban ha gyorsan le kell valamit fotózni, vagy egy aranyos kisállatot látok!

Előtte is volt egy Oneplus One, mikor megjelent, utána sok másik, de visszatértem a Onplus-hoz, nem bántam meg azóta sem. Szerintem a következő is Oneplus lesz, ha ez már feladta a harcot, de egyelőre teszi a dolgát.

#worksforme too

Akkor Android vonalon vegyél olyan gyártótól telefont, aki nem akarja a Google jutalékát megspórolni (és fejleszt teljesen saját ökoszisztémát, ami inkább szar mint jó), hanem beáll a sorba, fizet a Google-nek és működik minden a készülékein rendesen. Samsung, Oneplus, Google, hasonlók.

Én mindig csodálkozok, hogy sokan megveszik a futottak még kategóriás kínai csodákat, mert rettentő olcsón erős hardver igérnek, aztán csodálkoznak, hogy nem jól működik... Nem a hardver a drága valójában, hanem a hozzá igazított szoftver és az ökoszisztéma...

Ja, bocsanat. Amennyire tudom, ezekhez mar nem kell Google, de valoban ez meg nem az az OS.

Viszont szerintem nem kell 5 ev igy sem. Ha nem fuggnek a Google szolgaltatasatol az App Gallery-s appok, akkor innentol csak technikai kerdes a kompatibilitas. Ha mas nem, valami valami wrapper csak lesz, nem a Huawei lenne az elso, aki ilyesmit csinal.

Egyelőre lekopogom, az ios jól működik (nekem), ellenben ez az eset kísértetiesen hasonlít a ~10 évvel ezelőtti "tök jó a droid, de két év után kuka" helyzetre. Csak azóta elvileg sokkal sokkal jobb lett (már nem kell link2sd-vel meg hasonlókkal mókolni), xiaomi se egy noname gyártó amiről tudod hogy 2 év alatt 3x vált nevet ésvagyper tűnik el, aztán mégis hulladék a termék.

Sajnos ma már a Oneplus support szinten kb olyan mint a Xiaomi... A széles termék paletta és az elméletben hosszú termék támogatás miatt komoly csúszások vannak a frissítésekkel és az új verziók kiadásával. Egyébként valahol "érthető", hiszen csak a készülék eladásból van bevételük és ebből kellene fedezni a SW és tesztelő csapat költségét amit valószínűleg nem tudnak/akarnak olyan mértékben skálázni, mint ahogy a papíron támogatott készülékek száma növekszik. THG-on is volt erről egy cikk.

Flagship esetében még próbálnak figyelni, de az alsóbb polcos modelleknél – mint a Nord – már problémák vannak egy év után (év kb 7-8 évig használtam OP, aztán elegem lett az apróbb hibákból amik random jöttek a frissítésekkel és a folyamatos, látszólag koncepció nélkül UI/UI változtatgatásokból és inkább ios-re váltottam – talán azért is mert öreg vagyok).

Az USB 2.0-nak sok köze nincs a töltéshez. A Type-C csatlakozón szépen elférnek mellette a tápvezeték tüskéi.

Szépen lespórolták viszont a többi pin-t, ami azért egy középkategórián jóval túlmutató készüléknél elég gáz. Így nincs videókimenet és egyéb nyalánkság rajta.

Nem, arról van szó, hogy mit várok el profi videókameraként hirdetett 1200 dollárért, meg mondjuk 800-ért. 15 év alatt 0-szor se használt "videókimenet" bullshitet nekem nyugodtan kihagyhatják a 600 dollárral kevesebb árért, de egy 1200 dolláros telefonba alapból legyen benne.

trey @ gépház

Bezzeg a 8 meg 9-esbe még belefért. Azóta spórolni kellett, ugye? Vagy egyszerűen sz*rabb lett a márka? Netán mindkettő?

Desktop Experience-hez nagyon hasznos dolog. Most már akár egyszerűen használni is lehet, eléggé elterjedtek az USB-C dokkolók.

Fogalmam sincs, mert én az 5T után Nord-ra váltottam, mert még kevesebb ilyen hasztalan faszságért akartam fizetni. Ha neked ilyenek kellenek, fizess érte. A 11-es is kb. Nord árában vettem, ~ 11 hónappal a release után.

Egyre kevésbé érdekelnek a haszontalan funkciók.

trey @ gépház

lehet ők is rájöttek amire az apple már régóta. hogy kb a kutya se dugdossa a telefonját gépre hogy 8k filmeket másolgasson. persze az applenél ez gáz volt, a oneplusnál rendben és elfogadható, hiszen ez a társaság nem elvakult fanatikus. :D:D:D

Kb. 2 éve használok egy Nord2-t. Lekopogom, hogy eddig csak egy problémám volt vele: a kijelzőnél körbe elengedte a ragasztó kb. egy év után. Ha lett volna itthon B7000, akkor megragasztom, de így bevittem az egyik helyi telefonos boltba, kb. 5 perc alatt körbekenték. Állítólag volt egy ilyen hibás széria, mert másnál is előfordult a fórumok tanulsága szerint.

Az akku még bőven tudja az 1-2 napot normál használat mellett, illetve frissítések is jönnek ki rá. Érzésre negyedévente legalább egy.