Sikeres volt a #ChatControl elleni fellépés (egyelőre)

Előzmények itt.

Hozzászólások

En ugy tudtam, hogy valasztast akar nyerni, kepviseleti demokraciaban. Kiprobalhatna azt, amit az elodei nem tettek meg: kepviselni azokat, akik megszavaztak a mandatumat. De csak egy tipp, beulhet olyan biodiszletnek is, mint a tobbi. Valaszthatja olyan milliardosok akaratat, akiket senki nem valasztott. A sajat valasztoinak akarata helyett. Megszoktuk, nem lepodnenk meg, az elozo EP-be kuldott garniturabol egyiknek se volt fontos a valasztopolgar akarata. De az o dontese.

Szerkesztve: 2024. 06. 21., p – 07:14

a migránspaktum elleni pedig nem, ott nem sikerült átmenetileg sem megvédeni az eu állampolgárokat a helytartóktól

Azt gondolom, hogy egy ilyen szabályozás, komoly anyagi ráfordítást is igényel majd a szolgáltatást nyújtótól. Egyrészt egy olyan felelős személy bérét, aki megoldja, hogy a chat figyelése zökkenőmentes legyen, majd esetleg egy nagyobb hw, amennyiben ez a plusz funkció lekötné az eddigi erőforrásokat. Amennyiben valamelyik online szolgáltató AI-ját kell erre a célra "felfogadni" akkor mi garantálja majd azt, hogy nem tud az AI belenyúlni a chat-ekbe? Bizonyára van még olyan anyagi vonzata, amit most hirtelen nem említettem meg.

Valóban, az online szolgáltatók chat-jeinek mesterséges intelligenciával történő moderálása jelentős anyagi ráfordítást igényelhet. Nézzük meg a lehetséges költségeket az  említett pontokon túl:

Személyzet:

  • Felelős személy: Egy dedikált munkatársra lesz szükség a chat figyelésének felügyeletére és a mesterséges intelligencia működésének biztosítására. Ez magában foglalja a hibák kijavítását, a chatelők segítését és a mesterséges intelligencia betanítását.
  • További személyzet: A mesterséges intelligencia bevezetése további munkaerőigényt okozhat a jogi és etikai kérdések kezelése, a rendszerek karbantartása és a felhasználókkal való kommunikáció terén.

Technológia:

  • Hardver: Az extra mesterséges intelligencia funkciók futtatása további hardverbeszerzést igényelhet, beleértve a szervereket és az adat tárolására szolgáló tárhelyet.
  • Szoftver: Szükséges lehet új szoftverek beszerzése vagy meglévő szoftverek frissítése a mesterséges intelligencia integrálásához és a chat moderálási funkciók támogatásához.
  • Adat: A mesterséges intelligencia hatékony működéséhez nagy mennyiségű adatra van szükség a betanításhoz. Ez magában foglalhatja a korábbi chat-beszélgetéseket, a felhasználói visszajelzéseket és más releváns adatokat. Az adatok gyűjtése, tárolása és anonimizálása további költségeket jelenthet.

Egyéb költségek:

  • Jogi és etikai tanácsadás: Szakértői tanácsadásra lehet szükség a mesterséges intelligencia használatával kapcsolatos jogi és etikai kérdések kezelésében, beleértve az adatvédelmet, a elfogultság és a diszkrimináció kockázatait, valamint a felhasználók tájékoztatásának követelményeit.
  • Képzés: A munkatársakat ki kell képezni a mesterséges intelligencia rendszerek használatára és a chat moderálási feladatok ellátására.

Az AI beavatkozásának kockázata:

Fontos megjegyezni, hogy fennáll annak a kockázata, hogy a mesterséges intelligencia beavatkozik a chat-ekbe nem kívánt módon. Ez magában foglalhatja a beszélgetések cenzúrázását, a felhasználók félrevezetését vagy akár káros tartalmak létrehozását. A kockázatok minimalizálása érdekében fontos átlátható és felelősségteljes mesterséges intelligencia rendszereket kifejleszteni, szigorú ellenőrzési és felülvizsgálati mechanizmusokkal.

.