Jön a Tab Preview a Firefox-ba

Címkék

Landolt a legfrissebb Firefox nightly build-be a Tab Preview funkció, így a korai befogadók már tesztelhetik. Hamarosan megérkezhet a stabil kiadásokba is ... Ahogy a neve mutatja, a kurzort a böngészőlapok fölé húzva az adott lap gyors előnézetét jeleníti meg ...

Hozzászólások

Szuper, megint valami, ami csak arra jó, hogy erőforrást zabáljon. Chromeban is első dolgom kikapcsolni... 

Szerkesztve: 2024. 06. 06., cs – 22:37

Babzsákfejlesztőék ismét büszkék lehetnek magukra. Köszönjük nekik.

Régi (128.0 előtti) működéshez: about:config

browser.tabs.hoverPreview.enabled = false
browser.tabs.hoverPreview.showThumbnails = false

Vagy, .enabled=true és .showThumbnails=false esetén csak az előnézeti képek nem látszanak, az oldal címe, domain-je és PID-je látszik.

A Mozilla Foundation-nek egyébként 2024. június egy vissza nem térő alkalom lenne arra, hogy milliós felhasználói bázisokkal növekedjenek (hint: Manifest V2 kivezetés a Chrome-ból és koppintásaiból, ami a legérzékenyebben az uBlock Origint érinti). Ez minimum egy kis kampányt megérne a részükről. Vajon élnek a lehetőséggel, vagy helyette fullba tolják a kretént a senki által nem kért, semmirekellő, babzsákfejlesztői újításokkal és a Firefox további elkrómosításával, a UI óvodás tapicskoldává silányításával?

Apropo erőforras zabálás, latest stable branchen vagyok, Linuxon, mi máson. Csak nálam zabalja a roka a memóriat? 10G-t úgy elfogyaszt neha mint a pinty... Vagy csak szokjak le a sok nyitott ablakrol/tabrol es mentsek mindent folyamatosan valami "to be read" helyre?