Pixel Feature Drop: egy rakás új funkció érkezik a Pixel termékcsaládra

Címkék

Köztük a Circle to Search (karikázd be a kereséshez):

Részletek itt.

Hozzászólások

Kedvencem a "belégzés" funkció :D

trey @ gépház

relaxnak hívják, arra szolgál elvileg, hogy lenyugodjunk és egyenletes mély ki-be lélegzéssel rendbetegyük magunkat. nem hülyeség, főleg azoknál, akik nem figyelnek önmagukra. de nálam ez olyan lehetetlen időpontokba jött emlékeztető volt, mint az otp appnál, hogy "régen nem változtattad meg a pin kódodat, változtasd meg!"

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Régebben még kazettán hallottam olyat (valami relaxációs program volt), hogy egy hang mondta, hogy "most beszívom a levegőt ... bent tartom ... most kifújom a levegőt", és ez ment vagy 20 percen át. Orvosok szerint sok stresszes embernek ez segít.
Amúgy meg olyan ez, mint a kocsiban az ülés-fűtés. Akinek kell, használja, de aki nem szereti, annak nem lesz rosszabb tőle, egyszerűen nem kapcsolja be.

Nagy Péter

Ja, ezt úgy hívják a gyengébbeknek, hogy papírzacskó. Abba lélegeznek pánikroham esetén.

Itt a recept zacskó nélkül:
 

eleje:

  Lassan ötig számolás alatt beszívod a levegőt,

  Lassan ötig számolás alatt benntartod a levegőt,

  Lassan ötig számolás alatt kifújod a levegőt,

goto eleje;

trey @ gépház

Hát, a relaxációs kazetták nem pont erről szólnak. Aki hajlamos pánikba esni, de figyel arra, hogy ilyen légzésgyakorlatokat tartson, annak ritkábban lesz olyan pánikrohama, amihez már a zacskó kell.
De igen, lehet óra nélkül is lélegezni, ez csak egy kényelmi funkció. 
Félve mondom, de még olyan program is van, ami a folyadék-fogyasztásra emlékeztet (10 millió + letöltéssel): sokan meg úgy belemerülnek a munkába, hogy nem isznak eleget. Persze tudnak inni okostelefon meg app nélkül is, de ha már egy olyan gépet hordunk a zsebünkben, ami erősebb, mint a 90-es évek bármelyik számítógépe, miért ne használnánk arra, amire még képes.

Nagy Péter

Amúgy közelítsd meg más irányból a funkciót: lehet csak 10 000 emberből 1 fogja azt mondani, hogy ez a funkció kell neki. Akkor egy ilyen pattintott-kő egyszerűségű programmal máris megszólítottak 33 190 potenciális vásárlót csak az USA-ban. Ha ennek csak az 1%-a választja emiatt az órát, az is 332 darab eladott óra gyakorlatilag egy animált GIF-ért.

Nagy Péter

Szerkesztve: 2024. 03. 13., sze – 09:24

Off: Pixel 7 / 8 újonnan bevezetett AI alapú fotófunkcióihoz Google One AI Premium Subscription kell (8700 Ft / hó) vagy ezeket ingyen adja a Google a telefon mellé?

Pixel 7-em van, a Magic Erase (https://pixel.withgoogle.com/Pixel_7a/use-magic-eraser) funkcio a Google Camera appban mukodik mindenfele extra elofizetes nelkul. Nem tudom hogy erre gondoltal, vagy azota van valami ujabb AI kiegeszites. Elotte 6-osom volt, azt hiszem azon is mukodott ez a funkcio.

Remélem, egyik újításként tesznek a lezárt nyitóképernyőre egy zseblámpaikont, amit long press-szel lehet aktiválni/deaktiválni :D

Itt van az ikon most is annak, aki igényli (ráadásul ergonómiailag jobb helyen), csak a balfasz long press nem kell hozzá. Nem is értem miért kell iPhone-on long press, ember nem fogja úgy a telefont elemlámpázás közben, hogy azt véletlenül kikapcsolhassa.

https://flic.kr/p/2pDixgh

trey @ gépház

es vajon 15% alatt is lehet használni? Vagy akkor mar kulon app kell hozza?

 

Vagy a kulcsot nem keresheted meg, hogy bejuss vegre, hogy feltedd a mobilt tolteni.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

LineageOS (20, Android 13) OnePlus 6-on, de gondolom minden más eszközön is ezzel van egy olyan funkció, hogy hosszan nyomod a bekapcsoló gombot, és a lámpa felkapcsol, 1, 2, 5 vagy 10 perc időzítővel, vagy a nélkül. Mióta az van fent, ez nagyon praktikus, naponta használom... Nem vettem észre, hogy bekapcsolt volna a zsebembe vagy bárhol, a gél tok miatt nehezebb a gombokat lenyomni, ami jól is van így.

Az fent említett megoldással azért tovább tart be/kikapcsolni, de van olyan telefonom is amin csak az van.