VMware vSphere 8.0 Update 1

Címkék

A VMware alkalmazásában álló William Lam bejelentette, hogy elérhető a vállalat vSphere szervervirtualizációs platformja 8-as verziójának első frissítőcsomagja (Update1). Elérhető a fenti linkeken.

Hozzászólások

ChatGPT! Mi a VMware vSphere?

A VMware vSphere az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb virtualizációs platform, amelyet szerverekhez használnak. A vSphere lehetővé teszi a szervereknek, hogy több operációs rendszert futtassanak egyetlen fizikai szerveren belül, így hatékonyabban használva ki a rendelkezésre álló erőforrásokat.

A vSphere egy olyan szoftvercsomag, amely számos alkalmazást tartalmaz, mint például a vCenter Server, a vSphere Client, a ESXi hypervisor és az NSX hálózati virtualizációs megoldás. A vCenter Server lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy központilag kezeljék az összes vSphere környezetüket, és figyeljék az erőforrásokat, a teljesítményt és a rendelkezésre állást.

Az ESXi hypervisor a szerver virtualizációs rétege, amely lehetővé teszi a fizikai szerver erőforrásainak elosztását virtuális gépek között. Az NSX pedig lehetővé teszi a hálózati erőforrások virtualizációját, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rugalmasan kezeljék a hálózati infrastruktúrát.

Összességében a VMware vSphere egy erőteljes virtualizációs platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyabban használják ki a szerver erőforrásait, csökkentsék az üzemeltetési költségeket, valamint javítsák a skálázhatóságot és a rendelkezésre állást.

trey @ gépház

Több időm marad kommentelni 

Én azt bíznám elsőnek robotcsicskásra :D 

De az még odébb van, egyelőre ezek max copy/paste módban vannak és összeollózott dolgokat írnak le szépen. Semmi önálló gondolat. (persze lehet addig jó nekünk)

Fedora 40, Thinkpad x280

Megpróbáltam frissíteni a 8.0.0.10200-at és nem sikerült. Ha fontosak a vcenter konfigok, mentsetek előtte.

Kész is az új. A folderek vesztek csak el, azokat újra létre kellett hozzam.

Ami érdekes volt, hogy a hosztokat amikor a klaszterhez akartam hozzáadni, akkor maintenance módba akarta tenni őket, de ha hozzáadtam a datacenterhez és utána húztam be a klaszterbe, akkor ment simán, nem állított le semmit.