Dobja a OnePlus az ikonikus alert slider-t a OnePlus 10T-ben

A OnePlus telefonok eddig egyik kötelező tartozéka volt (ritka kivétellel) az alert slider - a fizikai kapcsoló a készülék oldalán, amivel csendes - vibrálás - kicsengés profilok közt lehetett egyszerűen váltani. Úgy fest, hogy a OnePlus szakít a 10T készülékben a tradícióval: dobja ezt a funkciót.

A OnePlus 10T augusztusban érkezik majd. Az előzetesen megjelent képek megerősítik, hogy a OnePlus 10T-n nem lesz megtalálható az ikonikus "figyelmeztető csúszka".

Hope Liu, a OnePlus vezető tervezője azt mondta, hogy a OnePlusnak el kellett távolítania a csúszkát, hogy helyet biztosítson a nagy teljesítményű töltést, nagy akkumulátorkapacitást és jobb antennajelet biztosító megoldásoknak.

Részletek itt.

Hozzászólások

Egyre messzebb kerülünk attól, ahonnan a OnePlus egykor indult.

trey @ gépház

Sajnos így már nem sok fogja megkülönböztetni a random kínai márkáktól. Sem hardverben, sem szoftveresen (OxygenOS sincsen már, csak egy rebrandelt colorOS).  
És azt hiszem a következő telefonom sem OnePlus lesz már, csak még nem tudom, hogy akkor mi. 

Nagy Péter

Nekem nem sok Samsung cuccom volt, néhány HDD amik elég jók voltak, de van egy Samsung SGH E250-es mobilom (céges volt), ezt szerettem, a mai napig működőképes. :) (Jó, random ritkán rebootolt, de azt megbocsátottam neki!)

 

Várjál, slusszpoén: Kerestem képet a telóról, a kereső meg feldobott egy videót, és de nem foglalkoztam vele, megtaláltam a képet (fenti link). Aztán belenéztem a videóba, mert több színű E250-ek voltak rajta, már épp be akartam zárni, amikor észrevettem, hogy volt a címben UNLOCK, mondom haha (korábban próbáltam unlockolni, (vodás) de nem sikerült).

De csak belenéztem, és feltűnt, hogy fix kódokkal operál. Előszedtem a telót, mondom egy próbát megér, hátha. A videó leírása alapján próbáltam (ráadásul korlátozott vodás kártyával, a leírás szerint másikkal kellett volna), de megakadt a "*7465625*632*00stb" résznél, ott nem csinálta azt, ami a leírásban volt. Na, mondom annyi, de még ránéztem a videóra, hát pont arra a részre tekertem véletlenül, ahol a fentebbi kódot írta be, az meg nem "*7465625*632*00stb" volt, hanem "*7465625*638*00stb". Na mondom, még ezt megnézzük. És azzal működött. Igaz, egy órát elbasztam, mire megtaláltam a micro sim adaptert, illetve a kézzel nem tökéletesen kivágott kártyát beleszuszakoltam, de aztán ment a Telekomos kártyámmal a teló. Szóval köszi neked is. :D

Galaxy S10 megvan 3+ éve és hibátlan. Aksit érdemes volt cserélni benne nemrég. Akkoriban olcsóbb volt mint egy OP.

Ahogy a mostani árakat nézem nagyjából annyiba kerülnek mint a OnePlus, bár ez inkább arra a számlára írható, hogy a hype után rajottek, hogy lehet azt drágábban is adni.

Nem vagyok meggyőződve a pixelek minőségéről és tartósságáról. Ismerősi körben 1-2 év után cserélődik állandóan. A majdnemlegújabb pixelnek tönkremegy az akksija 1-2 év alatt. Mire beérnek vele az irodába, 70%-on van az akksi. Az előzőnek meg tönkrement az usb-c aljzata.

Drága játékszer ahhoz képest, hogy ilyen rövid ideig marad értékes, normális termék. Ennél sokkal tartósabb egy iphone, és a sw támogatása is nagyságrenddel jobb. Épp egy év körüliek a SE 2020-aink, ami ugye a csórók iphone -ja, és az akksik 97 illetve 100 -as értékkel birnak még mindig. Vagy ott volt a 6+ éves ipad air 2-m, amivel végig lehetett discordozni nyitott képernyővel és mikrofonnal 8 órát, és maradt benne nafta még egy kis sorozatra is a vacsi mellé. Ez pl. már minőség.

Nekem 2 éve van pixel4a semmi baja. Többször leejtettem, ez látszik is rajta. Amennyiben hetfo reggel 100% leveszem a töltőről, az másnap délutánig simán jó, úgy hogy minden is be van kapcsolva. (kapacitása mindig 97%, accumeter szerint legalábbis).

Sebsség is bőven megfelel. Letisztult Android, ami up2date.

A google camera mindent visz. Annó mikor megjelent, ezzel az 1 kamerával is bőven alázott nála 2x drágább/jobb telefonokat is.

Mikor megjelent valami 300 dolcsi volt. Az akkor se volt pénz érte és most se lenne.

Fedora 38, Thinkpad x280

Nem kár érte, fölösleges volt, sohasem használtam, amikor magától csúszott el akkor meg csak idegesítő volt.

:D

Nagy királyság amit itt lenyomtál, a blogunkban anno én úgy hívtam ezt, hogy bolondhajtás. :D

 

First word problem a téma, ha néhányan pont ezért vesznek ilyen telefont!

Amúgy csak írni kell egy appot ami a power gomb hosszabb (2-3 sec.) nyomására váltja a funkciót. Nekem így működik a custom ROM-on az elemlámpa, bár ahhoz app se kell, mert benne van alapból. Jópár dolog ráállítható így, pl. a fényképező, stb.

Próbáld megérteni, hogy nem mindenki úgy használja a telefonját, hogy fixen rezgőn van. Egy régi ismerősömé fixen orditott ha hivták. Roppant idegesitő volt, de nem szóltam érte.

Enyém is fixen rezdős, havi 1-2x állitom hangosra, ha valami szuperfontos dolgot várok, és túlbiztositom hogy mindenképp meghalljam. Akkor jól jön a pöcök a SE 2020-on.

De pl van aki rosszul hall, ezért nem elég neki a rezgő, kell hogy orditson a telefon, ugyanakkor bizonyos alkalmakkor (templom, orvosi váró) le akarja halkitani. Nekik milyen jobb tanácsod van a pöcöknél?

Nálam ez már a marhaság kategória, de örülök neki hogy van ilyen, és valaki szerint ez tök jó és használja. Konzervativ felhasználó vagyok.

De ez akkor sem jó minden esetre, pl. ha egy addig nem látogatott orvosi váróba mész el, akkor ott el kell neki magyarázni hogy ez egy olyan hely, pedig pöccinteni egyszerűbb.

Most akkor megint az jön hogy valakik szerint érdemes elszórni egy tanári fizetést erre a divatos okosóra marháskodásra, meg van a kontervativ felhasználó aki szerint az okosóra by definition egy felesleges marhaság.

De nyertél, tényleg ez a leggyorsabb, de én akkor is maradok a pöckömnél :)

Akarok hatékony lenni, de az a 1,5 másodperc nekem nem ér meg ~150 ezret, vagy mennyit. Igy is egészségtelenül sok információ és inger ér, a világért sem hiányzik hogy a karomon is prüntyögjön valami szar.

Siri tiltólistán van, nem beszélgetek robotokkal. Teljes mértékben le van tiltva. Az airpods -hoz hasonló szutykok kiesnek a fülemből, futáshoz csakis fejpántos jó számomra.

Oh my! Ehhez nem kell semmit felemelni és beállítani. A hüvelykujj utolsó ujjpercének finom elmozdításával megoldható dologra majd beállítok egy sortkátot, ami triggereli a némítást és kirakom a fészre hogy még szvájpolni se kelljen. Bármit is jelentsen, amit ide írtál! :-D

Másoltak valamit az Apple-től, amit elhagynak, nem látom a problémát.

"high wattage charging, a large battery capacity, and better antenna signal.”

Ez az oka hogy dobják? Tényleg? 

A minőségi piac egy szereplős már évek óta, esélytelen mást venni :( 🍎

sudo mount -o ro /hup.hu

Nekem azzal sincs problémám, ha azt KELL (egyelőre biztosan nem KELL) egyszer venni. Tudod, aki nem szektás, az probléma nélkül vált egyikről a másikra 😂

Nincs olyan jó, olyan van, hogy egy adott pillanatban melyik a legkevésbé kompromisszumos (értsd: kevésbé szar).

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 07. 29., p – 19:40

Akkor én pedig dobom az OP-t - mint opciót - következő telefon vásárlásnál, mivel ez az egyik általam legsűrűbben használt funkció rajta. A gány, bugos ColorOS pedig egy plusz megerősítés abban, hogy ettől a márkától én már többet nem várok. :( Sajnálom, hogy mivé lettek...

Igen. Widget méretezés trágya, folyamatosan változtatja a méretét - hol kicsi, hol nagy. Fingerprint feloldás akkora delay-el megy, hogy elalszom mire feloldja a telefont (még az animációt is kikapcsoltam, hátha az a ludas, de nem). A fingerprintet használó alkalmazások néha "elfelejtik", hogy be lett kapcsolva a biometrikus feloldás.

Én mondjuk se widgetet, se ujjlenyomat olvasót nem használok.

Ettől függetlenül elhiszem, hogy sz@r. Ez az egész Android kezd túl sok lenni.

Már szemezgettem a LineageOS-el (mármint ezen a telefonon, más telón használtam már), lehet teszek vele egy próbát. Mondjuk egy gyári rendszerhez képest fapad, de nekem nem is kell a millió beállítás meg mindenféle AI hókuszpókusz. Csak használni akarom.

*szerk.: éppen csorognak lefelé a LineageOS telepítéshez szükséges fájlok. Ha sikerült telepíteni, lehet összedobok egy rövid leírást róla.