Kijött a Metro Exodus Linuxra és macOS-re!

Címkék

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Az utolsó számítógépes játék, ami elé leültem a Metro Last Light volt. Megnéztem ennek a trailer-ét, kedvem lett hozzá!

Gépet ezért nem vennék. PS5-ön milyen? Kapható már vagy még mindig hiánycikk a PS5?

trey @ gépház

Ha PS5-öt veszel, akkor a fülesre is ruházz be, ps5-nek két nagy újítása van, a lehozott TFlops-okon kívűl, az egyik a kontroller (ez benne van a csomagban), valamint a hang. Elvileg lehet mással is azt a hangélményt produkálni, de ez biztosan tudja, szóval érdemes beruházni a PS5-ös fülesbe.

Mondom ezt úgy, hogy nekem még nincs meg, de én tuti úgy veszem, egy alaposabb utánna olvasást mindenképpen megér.

Másik kérdés, hogy nekem fps kontrollerrel nem igazán pálya. Nekem a 3rd personos Story gamek jöttek be leginkább, AC, God of War, Horizon, Ratchet & Clank...stb. Ha lesz PS5-öd, akkor azokra érdemes ránézni.

Viszont, ha jól látom xbox-on van bill-egér support hozzá, az előző generációban tuti, gondolom ez igaz az új Series X-re is. Az még lehet egy menekülő út, meg ha jól látom benne van a gamepass-ban is, szóval egy Xbox Series  X és game pass ultimate előfizetés is lehet neked jó irány.

Miert? Sokaig az igaz volt - es valoszinuleg ma is az, hogy a konzol arabol egy hasonlo/jobb kepessegu gamer PC-t ossze tudtal rakni. Persze csak akkor hozza azt az FPS-t, ha ugyanannyira leveszed a felbontast meg egyeb grafikai beallitasokat, mint ahogy a konzolon lenne. Mehetsz tovabb is, ha hajlando vagy sokat kolteni (innen jon az a hulyeseg, hogy a gamer PC az mindenkepp draga), akkor messze lealazza teljesitmenyben az azonos generacios konzolt. Illetve ott van meg az a lehetoseg, hogy a gep eletenek felenel koltesz ra meg egy kicsit, plusz memoriat/uj videokartyat teszel bele, es akkor tovabb lesz hasznalhato, mint a konzol.

A legtobb jatekhoz a bill+eger jobb, mint a kontroller. Amihez megsem, ahhoz meg vehetsz random xboxhoz valo kontrollert, es ezek a jatekok jellemzoen tamogatni szoktak.

Jatekellatottsaggal sincs problema, ott a Steam, meg ahogy haldoklanak a konzolok, egyre kevesebb az exkluziv jatek.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Wut? Ez melyik párhuzamos valóságban van???? Nem akarok odaköltözni, csak érdekelnek a más téridő kontiniumok is.

A mi téridőnkben: Rizen7 3700 - 110k HUF, Radeon rx 5700 xt - 230k HUF ...és itt már jócskán felette is vagyunk a PS5 árának, és még nincs diszk, és nem optimalizálták a játékok a celhardverre. 

Es most hogy nincsenek ugye exclusivevcimek...muhhaaahaha...bocsi itt már nem tudok komoly maradni :)

Szerintem azért nem ennyire fekete-fehér a képlet mint ahogy te vagy a kollega lefested. Tény, hogy konzol most nagyon jó deal, és érdemes venni, majd a generáció közepe vége felé ez már nem biztos, hogy igaz lesz, de ne a válságban és alkatrészhiányban hasonlítsuk az árakat, mert szerintem most a pc hardwaren van egy kb 1.5-2x szorzó.

Tény hogy kevesebb az exclusive címek, xbox-nál gyakorlatilag nincs, Sony elkezdi kiadogatni a jobbakat pc-re, szóval ott is inkább time exclusive-ról beszélhetünk sok esetben. (A Nintendó egy teljesen másik téma, most nem arról beszélünk).

Fontos az is, hogy mivel játszik az ember, ha pörög a kompetitív multi, akkor inkább PC, bár pl Warzone van bill+egér kombóval is játszhatod PS5-ön és Xbox-on, nem kell hozzá semmi.  Ha mondjuk story game fan vagy, akkor meg egyértelmű PS5, ha meg "casual", vagy csak régi gamer akinek már nem igen van ideje játszani és néha csak leülne 1 órára valamivel játszani, akkor meg xbox+gamepass, ugyanez igaz, ha sportjáték rajongó vagy, pl fifa...stb.

Másik szempont, hogy használnád-e másra a gépet, pl hobbi projecteket csinálsz rajta, akkor is a PC jobban megéri, mert akkor nem kell egy konzolodnak és egy PC-dnek lennie, hanem akkor van egy valamivel erősebb PC-d és az általában a hobbi projectnek is segít.

Szóval nem feltétlenűl mondott a kollega teljes hülyeséget, csak ő mondott egy scenáriót és te is, és mind a kettőtöknek van igazsága.

teljesen egyetertek, de azetr azt mondani hogy a konzolok nem mennek? Meghogy ugyanazt a teljesitmenyt olcsobban ehet kihozni egy PC-bl, mint a konzolbol ugyanazon jatek eseten....hat ezt eros kijelentesnek talaltam. Teljesen as univerzumban elunk akkor. Lehet az enyem a fals :D

" a konzol arabol egy hasonlo/jobb kepessegu gamer PC-t ossze tudtal rakni. Persze csak akkor hozza azt az FPS-t, ha ugyanannyira leveszed a felbontast meg egyeb grafikai beallitasokat, mint ahogy a konzolon lenne. Mehetsz tovabb is, ha hajlando vagy sokat kolteni (innen jon az a hulyeseg, hogy a gamer PC az mindenkepp draga), akkor messze lealazza teljesitmenyben az azonos generacios konzolt. Illetve ott van meg az a lehetoseg, hogy a gep eletenek felenel koltesz ra meg egy kicsit, plusz memoriat/uj videokartyat teszel bele, es akkor tovabb lesz hasznalhato, mint a konzol." - ez az en univerzumomban ne migy van. Nalunk a konzolok az eletcilusok vegen a 2-5x dragabban kihozott PC-nel is szebben jelenitik meg a jatekot. Az aznos jatekemeny (es nem teraflop teljesitmen) eleresehez meg 2-3x-os penzt kell belerakni egy gamer(!) PC-be. Nekem van 10+ eves PS3-am, de a tiz+ eves PC-t mr reg kukaztam. De mondom, ez az en terido kontiniumomban van. :D

Amugy en ha casual, akkor mobil, ha strategia, akkor PC, minden mas egyeb PS (batyam inkabb xbox).

Az arakhoz nem csak a szorzot kell a valsag miatt hozzaszamolni, hanem azt is hogy Te egy darabot veszel belole egy nagykereskedonel, a sony/ms meg kontenerszamra kapja fillerekert, hozzank kepest. 

Igazabol a valsag alatt azt ertem, hogy a termeles nincs a csucson, de a bitcoin es tarsai banyaszatahoz mindent is megvesznek, ezzel felhajtjak az arakat.

Most nekem is jegelve van a gepvasarlasom, mert akartam egy elegge jo configot, amit kutatasra hasznalnek, meg persze ha mar olyan a config akkor jatszanek is vele, de ami 7-800e, az mos 2 milla also hangon, szoval maradok a regi laptopomnal es inkabb kivarom az eredmenyt.

Erdekes modon a gyartoktol vett PC most jobban megeri, pl Asus, Acer...stb.

A casual-nal arra gondoltam, hogy ott a gamepass, ahol nem kell a jatekok vasarlasaval veszodni, az ugyis sok penzt visz el. Akinek megvan a kialakult stilusa, mondjuk mint nekem a story gamek, akkor ott a PS a jobb.

Ez nem egy egyszeru keplet. :D

Szerkesztve: 2021. 04. 15., cs – 09:20

Rendkívül hangulatos játék. Egyike azoknak amiket nehéz abbahagyni, nálam ez manapság ritkaságszámba megy. Imádtam a korábbi Metro játékokat, de ez jóval felülmúlja azokat is.

Ha nem tervezel nagy beruházást, maximum grafikán 1 havi GeforceNow előfizetéssel (~$10), 5Ghz-es WiFi-vel, vagy ethernet kábellel simán végigjátszható, ehhez az Epic Games vagy a Steames verziót kell megvenned.