A hírek szerint jól teljesítenek a OnePlus Nord telefonok az USA-ban

Miközben a pandémia hatására az okostelefon eladások komoly mértékben visszaestek (15% YoY) a OnePlus Nord termékvonala szépen teljesít az USA-ban. A jó teljesítmény mögött az áll, hogy a Nord jól egyensúlyoz a megfizethetőség és a jó specifikáció közt:

The COVID-19 pandemic was especially tough on smartphones sales, with new researching finding the market declined 15% YoY. Unsurprisingly, Apple and Samsung managed to maintain their steady dominance, boosted by major releases at the end of last year. But new data suggests it wasn’t just those two juggernauts that survived 2020: OnePlus’ expanding Nord line also performed well. [...] A major reason for the Nord line’s increasing popularity is its balance of specs and affordability. [...] “OnePlus is getting back to its fundamentals, offering good specs at an affordable price,”

Részletek itt.

Hozzászólások

Érdemes megjegyezni, hogy az európai piacra szánt Nord és az USA piacra szánt Nord N10 5G / N100 közt jelentős specifikáció-beli és árbeli differencia is van. Az USA piacra szánt olcsóbb és gyengébb spec-t vonultat fel. Ettől függetlenül, látszik, hogy az emberek egyre inkább megnézik, hogy mire költenek, kellenek-e nekik teljesen felesleges funkciók stb.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 02. 17., sze - 14:50

Az, hogy visszaestek az eladások gondolom azt jelent, hogy az emberek értelmesebben használják fel az erőforrásaikat. Lehet adott cégeknek ez nem jó, de össz vissz azért az lehet. Kéne erre valami mérései módszer, hogy mik azok az erőforrás elhasználások, amik nem járnak tényleges érték növekedéssel.

Meg azt végig gondolni jól, hogy mit jelentene a gazdaságra nézve ha ezek nem kerülnének elhasználásra. Valami olyasmi lenne, hogy valahova kevesebb erőforrás áramlik, így azon a helyen kevesebb embert is kell alkalmazni, és kevesebb össz profit is keletkezik ott. De ez alapvetően nem tűnik rossz dolognak. Szabad emberórák jönnek létre, és az erőforrások valahova máshova mennek. És pluszban nem kellett nyersanyagot elhasználni és majd megint amikor szét kell szedni stb.

Érdekes, hogy a hagyományos közgazdaságtan minden forgalom csökkenést érték csökkenésként lát. Pedig ez van amikor max csak a részvényeseknek rossz, meg a munkásnak nehézség máshova átmenni. Lehet a részvényesek társadalmi rétege csinálja a közgáz elméleteket :D

Van errol egy egyszerusitett laikus elkepzelesem:

Van egy reteg a tarsadalomban, aki egy osszeszerelo uzemben szembe jovo feladatoknal bonyolultabb kihivasokkal nem igazan tud megkuzdeni. Ez a reteg alkalmazkodni sem kepes, nincs meg benne a kello rugalmassag, hogy tanuljon, elmozduljon valahova, ahol amugy emberhiany van es nagyobb hasznot hajthatna. Ha a felettuk levok nem "pazarolnanak", attol nem rendezodne at magikusan a gazdasag egy optimalisabb munkapontba, hanem ezeknek az embereknek egyszeruen nem lenne mit csinalniuk. Marpedig ha a felsobb retegeknek nincs mit "pazarolni", akkor nekik keves motivaciojuk marad a munkara. Ezzel hosszu tavon mindenki rosszul jar, mert a mostani rendszerben meg a minimalberesek is lenyegesen jobban elnek, mint nehany mas orszag allampolgarai.

Jó ez a Nord. Kár, hogy akárhányszor szeretném lehalkítani, csinálok egy screenshot-ot. :)