Age of Empires Definitive Edition - Linux DXVK Wine

Címkék

Arch Linux, Intel 9900K, 32 GB RAM @ 3000

Az Age of Empires: Definitive Edition a 20 évvel ezelőtti nagy RTS sikerjáték felújított változata: felturbózott grafika 4K felbontás mellett, újrakevert soundtrack stb.  Sajnos, PC-n eredendően kizárólag Windows 10-et támogat. Viszont a DXVK-nak és a Wine-nak köszönhetően egyszerűen futtatható Linuxon is.

Hozzászólások

Annak ellenére, hogy nemrég kezembe pottyant egy windows-os gép, és már azon megy néha-néha a játék, eszméletlen jó dolognak tartom a WINE-t, főleg mert évek óta használom a Total Commander-t WINE alatt hiba nélkül :). A DXVK-ról csak nemrég hallottam, egy szinten vannak ezek a fejlesztések nálam a retro hardware emulátorokkal, üzleti alkalmazás fejlesztőként nekem ezek csodák, és eszméletlen hasznosak.

Az AOE pedig az egyik csoda volt, aminek örülök, hogy volt még piaca, és egy felújítást megért, első ránézésre hűnek tűnik az eredetihez.

@trey: mi ez az orosz oldalra linkelgetés, mi ez ha nem az orosz propaganda beszivárgása a játék világba, hogy szolgálhatod te is ezt? :)

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Szerkesztve: 2020. 02. 24., h - 09:55

Ez egyik legjobb RTS.

Ezeknek viszont linux portja is van:
Cossacks 3
Planetary Annihilation
Warhammer 40,000: Dawn of War III

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

A Steam/Proton óta a nativ Linux portok értéke azért csökkenőben van, olyan értelemben hogy egyszerűbb Protonnal megreszelni. Mármint nem az usernek, ő csak kattint. Én is Protonozok, és rengeteg játékot tolok így.

arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

Nagyon ráfért, durván élvezhetetlen volt a régi már.