VMware-ESXi Arm for Pi - egyre kézzelfoghatóbb közelségben

 ( trey | 2019. április 12., péntek - 11:52 )

Motonori Shindo, a VMware egyik mérnök-evangelistája már otthonában próbálta ki és működött.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem megengedhető, hogy csak az OpenStack menjen ARM-on... :)

Remélem Te is csak viccelsz...

Nem, én teljesen komolyan örülnék, ha lenne RPi3-n működö ESXi. Fenntartom, hogy tanulásra teljesen jó. Nyilván nem Exchange servert kell a VM-be rakni, meg OracleDB-t, meg grafikus felületű LAMP-szervereket. Nyilván ha valaki HP mikroszerveren futtatt ESXi-t, az se mérhető össze azzal, mint aki az éppen kapható legnagyobb szuperszámítőgépen használja - de alap dolgokat megtanulni az uServer is jó. Ez meg még egy szinttel lejjebb viszi a tanulógép árát. Ugyanis szerintem nem attól tanulja meg valaki, hogy belövi és működik, hanem hogy belövi és próbálgatja a dolgokat. A Pi-n eleve nem a a nagy desktop linux disztrókat kell futtatni, a Pi-n futó ESXi VM-jeiben meg pláne nem.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Idézet:
Ugyanis szerintem nem attól tanulja meg valaki, hogy belövi és működik, hanem hogy belövi és próbálgatja a dolgokat.

Nem-nem, igazán jól attól, ha pont akkor, amikor szükség lenne rá, elbacca, de _nagyon_ :) Egy adrenalin-fűtött recovery során jó eséllyel a mélységéig meg kell ismerned a rendszert. (b válasz, ha monitorozni akarja, mert ahhoz előre tudni kell, hogy hány módon tud megborulni és melyiknek mi a jele, de ott nincs pánikhangulat és nem az igazi... c válasz az adrenalin-fűtött recovery után összelőni egy monitorozó kódot, ami előre szól, hogy azt a hülyeséget csinálod épp, amivel legutóbb megborítottad :) )

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nagyon jó. A sebesség már más kérdés, de ez egy jó belépő a 128+ magos arm huawei szerverek irányába

és hány vm-et bir kiszolgálni? xd

Ha a batch processing élménye is jó, akkor egynél többet is.
:)

Nem ismerem mélységébe a vmWare-t sem, ennek a projectnek a céllját, de nem lehet az, hogy pl van egy nagy rakás Pi-d és nem kell tudnod éppen melyik eszközön mi fut, mert a a vSphere leossza beavatkozás nélkül a VM-eket, de szabadon bővítheted a "fürtöt" és cserélheted a hardverelemeket olcsón?
Persze elsőre tényleg csak játék és kisérletezgetés, és nem feltétlen a CPU sebesség a gond, hanem inkább a lassú összeköttetés.

csak ilyen CPU socket alapu licenc arak mellett erdemes izmos gepekbol cluster epiteni

Pi-n nincs CPU socket, a SoC kozvetlenul ra van forrasztva a nyakra. Szoval ezzel nincs gond.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

van ilyen kifogas opcio a vCenter Licence feluleten? :)

Azért én szívesen látnám azt a use-case-t, aminek elég ez a CPU/RAM és a 100Mbps net, meg amihez van ARM-ra fordított VM image, de az alkalmazás véletlenül sem konténerizált/ható, így, 2019 táján.

Állítólag IoT a fókusz.

--
trey @ gépház

nem tudom, de bárcsak minden fejlesztő ennyi erőforrással állna neki a fejlesztésnek. Biztos kevesebb erőforrás probléma lenne az éles deploy után...

--
trey @ gépház

+1

az eroforras olcso, az ember draga. :)

A VmWare-nek mi a relevanciája ARM64-en, amióta van rá K8s?