Megjelent a Wine for Windows

Címkék

A Linux, macOS és BSD játékos felhasználóinak körökben jól ismert Wine ma elérhetővé vált Windowsra is. A fejlesztők szerint ez hatalmas mérföldkő, és potenciálisan sokkal több játékos számára válik elérhetővé a legújabb technológia.

A Wine for Windows nemcsak az operációs rendszer legújabb kiadást támogatja, hanem egészen Windows 95-ig visszamenőleg (Windows 95, 98, Me, XP, Vista, 7, 8.1 és 10) lehetővé teszi a legújabb játékok használatát akkor is, ha az eredetileg nem támogatott az adott platformon.

„Fantasztikus érzés, hogy végre lehetőség van Windows 98-on is a mostani játékokkal játszani” – fejezte ki örömét egy játékos. „A visszafelé kompatibilitással szinte bármilyen játék futtathatóvá vált Windows 98-on.”

Sok változás történt a motorháztető alatt is, hiszen az eredetileg POSIX-kompatibilis operációs rendszerekre írt kompatibilitási réteget kellett Windows rendszerhívásokra átültetni. Így a Windows rendszerhívásokat mostantól közbülső réteg nélkül, közvetlenül le lehet fordítani Windows rendszerhívásokká.

A fejlesztők dolgoznak továbbá a Wine for Windows Phone kiadáson is, amelyet előre láthatólag jövő április 1-jén fognak kiadni.

Hozzászólások

Windows 3.1 nem támogatott! :(
Már nem is érdekel akkor...

Hajbazert varjak az informacios pultnal

az az életérzés amikor elkezded olvasni a posztot, azonnan levágod hogy áprilisi tréfa, majd némi utánajárással szembesülsz vele hogy amúgy ez tényleg létezik és nem ok nélkül, mert ugye a windows köztudottan még önmagával se kompatibilis a verziókon keresztül...

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

nem is olyan régen még cygwin kellett chrome buildhez win alatt, mert a 240 karakteres path limit még élt és nem fért bele a könyvtárszerkezet mélység + relatív áthivatkozás :) Azóta feloldották sok évnyi sírás után ezt a limitet, amit a dos miatt tartottak meg éveken át :D

Ez komoly? Cégnél csajok rendszeresen megszívták ezeket a hosszú neveket, de mivel mindig mindenki azt a hulladék intézőt használja, még mindig csak hasraütésszerűen lehetett ezt kisakkozni, hogy ez lehet a baj (mármint én nem kezdenék el bötvöket számolni ilyen hosszúságig). De mivel van totikomi is, ezek szerint ezt könnyebb lesz kiszúrni.

Kösz az infót.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?